Centraal-Afrika: Islamitische “rebellengroep” terroriseert christelijke bevolking

Screenshot_19

Vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Al maandenlang komen er steeds opnieuw vreselijke meldingen uit de Centraal-Afrikaanse republiek. Het gaat om bloedbaden op de burgerbevolking, ontvoeringen en verkrachtingen. Sinds in maart president François Bozize door de radicaalislamitische “rebellengroep” Seleka ten val werd gebracht en de leider van de groepering, Michel Djotodia, zichzelf tot overgangspresident benoemde, heerst er chaos in het land. De daaropvolgende ontbinding van de islamitische “rebellengroep” hielp niets. Deze vecht nog steeds door.

Vooral de toenemende invloed van de soennitische islam op de bevolking, uitgaande van de islamitische buurlanden Tsjaad en Noord-Soedan, zorgt voor maatschappelijke onrust. Nu stuurt Fr4ankrijk, met instemming van de VN-veiligheidsraad, 1200 soldaten om de situatie in het land te kalmeren. Het zou niet de eerste keer zijn dat de voormalige koloniale macht intervenieert na een putsch in Centraal-Afrika.

De slachtoffers van de putsch zijn christelijke burgers

Bij hun rooftochten door het land treedt de islamitische “rebellengroep” Seleka uiterst wreed en meedogenloos op. Zo bericht de NGO Human Rights Watch dat dorpen, waarin voornamelijk christenen wonen, ´s nachts worden overvallen. De volwassenen worden doodgeschoten, de kinderen worden gedwongen gerekruteerd in de strijd tegen de christenen en scholen en ziekenhuizen worden in brand gestoken. Het optreden herinnert aan de islamitische sekte Boko Haram in Nigeria. “We hebben de onschuldige burgers vermoord als vergelding voor de moorden die christelijke strijders op onze mensen hebben gepleegd”, zei een lid van Seleka onlangs. Sinds het begin van het conflict in maart werden honderdduizenden mensen verdreven, vanuit de hoofdstad Bangui hoor je dagelijks vreselijke berichten over bloedbaden op christenen.

Staatsgrepen en militaire opstanden zijn in de Centraal-Afrikaanse republiek – en over het algemeen in centraal Afrika – zeer gebruikelijk. Steeds opnieuw proberen groeperingen invloed en macht te krijgen als het om de rijke vindplaatsen van diamanten, goud en uranium in het bitterarme land gaat. Dat de conflicten nu echter een confessionele dimensie krijgen, is nieuw. Het lijkt erop dat overal daar waar de islam zich uitbreidt tegelijkertijd ook geweld en terreur heerst.

Christenen vormen burgerwachten

De christelijke bevolking in de Centraal-Afrikaanse republiek verzet zich tegen de wreedheden van de islamitische “rebellen”, want ongeveer de helft van de inwoners van het land zijn christenen. Er komen steeds meer burgerwachten, die zich moedig verzetten tegen de bloedige rooftochten en naar de wapens grijpen. Anti-Balaka (tegen de machetes) is een van deze groepen en staat dichtbij de ten val gebrachte president Bozize. Het grootste probleem blijven echter de bijna open grenzen van het land. Vooral uit de conflictlanden Soedan, Somalië en Kongo stromen “rebellen” het land binnen om het in toenemende mate te destabiliseren ten koste van de bevolking.

Screenshot_17

Bron:
http://www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, christenhaat, Christenvervolging, Frankrijk, Islam, Islamisering, islamofascisme, Moslims, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

9 reacties op Centraal-Afrika: Islamitische “rebellengroep” terroriseert christelijke bevolking

 1. Wanneer gaat dit consequenties hebben voor de moslims elders en dus ook voor de moslims in Nederland, Christenvervolging is een geloofs- (ideologie-)conflict en moet n.m,m, dan ook gevolgen hebben voor allen die deze ideologie aanhangen,

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Dan maar weer nieuwe kruistochten ??? Tot de laatste Islamiet is vernietigd !!

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Bravo Frankrijk.
  Timmerfrans kijkt natuurlijk de andere kant op, leeft met die andere rebellengroep mee die Israël het leven zo zuur maakt, hij is inmiddels geplaatst als hekkensluiter kwaliteit minister buitenland.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Overal waar deze IDIOTIE te weten de ISLAM komt, is het gedaan met het normale leven. De ISLAM=KANKERGEZWEL!

  Like

 5. tjonge zegt:

  denk er om mensen, dat we WEL respect moeten hebben voor de zwartmensen, wat er ook gebeurt…

  Like

 6. Maranatha zegt:

  Wat men in de Islamitische landen ziet, is een opmaat ook voor het westen. De hele wereld gaat zich verzetten tegen Christus en uit dat in moord en doodslag op Zijn volgelingen. Totdat!
  Openb.6:3 En toen Het het tweede zegel geopend had, hoorde ik het tweede dier zeggen: Kom en zie! 4 En een ander paard ging uit, dat rood was; en hem, die daarop zat, werd macht gegeven de vrede te nemen van de aarde; en dat zij elkander zouden doden; en hem werd een groot zwaard gegeven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s