Christenen worden levend verbrand, onthoofd, gekruisigd, doodgemarteld en in ijzeren vrachtcontainers opgesloten

Screenshot_22

(Door: Michael Snyder)

De “toekomstige christenvervolgingen” zijn al aan de gang – nu en hier. Waarom zwijgen dan de vooraanstaande media in de VS dit fenomeen praktisch volledig dood? Wanneer enkele politici ergens ter wereld ongewild homoseksuelen of moslims beledigen, wordt hierover onmiddellijk bericht. Maar slechts weinige Amerikanen zijn zich ervan bewust dat er op dit moment wereldwijd ongeveer 100 miljoen christenen vervolgd worden en dat naar schatting 100.000 christenen per jaar hun leven verliezen vanwege hun geloof. En zoals u dadelijk nog te weten komt, worden christenen in de hele wereld levend verbrand, onthoofd, gekruisigd, doodgemarteld en opgesloten in ijzeren vrachtcontainers, alleen omdat ze christenen zijn en vasthouden aan hun geloof. Deze vervolgingen vinden ieder jaar plaats en de vooraanstaande media negeren deze ontwikkelingen bijna volledig.

De informatie die u hieronder zult tegenkomen, is deels extreem wreed. Enkele van de websites, die anders regelmatig en zonder enig bezwaar mijn artikelen overnemen, zullen daar deze keer wellicht voor terugdeinzen.

Maar ik heb de informatie over deze wreedheden bewust in het artikel opgenomen: volgens mij is het heel belangrijk om er heel nauwkeurig verslag van te doen wat er in dit verband plaatsvindt. De mensen moeten de werkelijkheid van de op dit moment plaatsvindende massamoord te weten komen.

Screenshot_23

Hieronder som ik enkele samenvattingen uit nieuwsmeldingen op over christenvervolgingen, die in twaalf verschillende landen verspreid over de hele wereld hebben plaatsgevonden. Treurig genoeg heeft de overgrote meerderheid van de Amerikanen hier nog nooit van gehoord:

Egypte: Een christelijke taxichauffeur werd uit zijn auto gesleurd en onthoofd. Bij een van deze aanvallen werd de taxichauffeur Rafaat Aziz Mina het slachtoffer. Hij werd in een straat in Alexandrië alleen maar afgeslacht, omdat hij een christen was. De ongeveer 20-jarige man werd op 16 augustus vermoord door een radicaalislamitische meute, die de straten onveilig maakte, nadat hij het nieuws had gehoord over de ontruiming van hun protestkamp in Cairo door het leger.

De bovenstaande video van een inwoner laat zien hoe de meute auto´s blokkeert en de inzittenden controleert. Toen de auto van Aziz werd aangehouden, zag een van de radicale islamieten het kruisje dat aan de achteruitkijkspiegel hing. De jonge man werd onmiddellijk uit de auto gesleurd, geschopt en doodgeslagen. De extremisten schoppen nog minuten lang op het al levenloze lichaam in en spugen er op. Uiteindelijk slaan ze het hoofd van het lijk af en laten het gewoon op de stoep liggen.

Syrië: Door Al-Qaida-terroristen, die gesteund worden door de VS, doodgemarteld. Eind oktober marcheerde de door de VS ondersteunde “oppositie” Sadad binnen en bezette het meer dan een week lang, voordat ze weer door het Syrische leger werd verdreven. Behalve andere gepleegde wreedheden werden 45 christenen, waaronder vrouwen en kinderen, vermoord: enkelen werden doodgemarteld. De 14 kerken van Sadad, waarvan enkele van Antieke oorsprong zijn, werden geplunderd en vernietigd. De lijken van zes mensen, die allemaal tot één familie behoorden en tussen 16 en 90 jaar oud waren, werden op de boden van een put gevonden (steeds meer christenen dreigen dit lot te ondergaan, die beschouwd worden als “Untermenschen”).

Centraal-Afrikaanse Republiek: “Ze slachten ons af als kippen”: Duizenden christelijke burgers zochten hun toevlucht op een vliegveld dat door Franse soldaten werd bewaakt. Ze waren voor de grotendeels islamitische rebellen gevlucht, die, gewapend met machetes en geweren, het land terroriseren. De dag daarvoor was het tot de ergste gewelddadigheden sinds negen maanden gekomen.

Screenshot_24

Toen enkele Franse helikopters op het vliegveld landden, werden ze door de mensen met vreugdegezang verwelkomd. Ze trommelden op plastic emmers en gooiden kledingstukken als uitdrukking van hun vreugde in de lucht.

Buiten het door prikkeldraad omringde terrein lagen langs de wegen naar de hoofdstad Bangui rottende lijken. Bij de gewelddadige botsingen op donderdag waren volgens een bericht van de nationale radiozender minstens 280 mensen om het leven gekomen. Bovendien is men bang voor nog meer wraakacties. “Ze slachten ons af als kippen”, zei Appolinaire Donoboy, een christen, wiens familie zich nog schuilhoudt.

Libië: Gewoon doodgeschoten als je weigerde om tot de islam te bekeren: Een groep moslims roofde twee Egyptische christenen, die in Libië woonden, boeide ze en schoot ze dood, nadat de beide Kopten geweigerd hadden zich tot de islam te bekeren, vertellen familieleden.

Screenshot_25

Op een landweg in het district Darna in het noordoosten van Libië omsingelde een groep moslims Waleed Saad Shaker (25) en Nash´at Shenuda Ischaq (27), pakte hun waardevolle spullen af en begonnen hen te slaan. Tijdens de bruut uitgevoerde overval, zeiden familieleden, zouden de moslims de twee hebben opgeroepen om de zogenaamde sjahada, de islamitische geloofsbekentenis waarmee men zijn toetreding demonstreert, op te zeggen. Toen de twee orthodoxe Koptische christenen dit weigerden, boeiden de moslims hen en schoten ze daarna dood.

Tunesië: Man voor draaiende camera onthoofd, omdat hij was overgegaan tot het christendom. Een jonge man wordt door gemaskerde mannen vastgehouden. Zijn hoofd wordt naar achteren getrokken en er wordt een mes op zijn keel gezet. De man heeft blijkbaar opgegeven en verzet zich niet meer tegen zijn lot. In de Arabische taal zegt de spreker of “verteller” op de achtergrond enkele islamitische gebeden op, waarvan de meesten het christendom veroordelen, dat op grond van de Drievuldigheidsleer als polytheïstische religie wordt beschouwd: “Allah zal wraak nemen op de veelgoderij van de afvalligen”, “Allah versterk je religiositeit en laat deze over de veelgoderij zegevieren”, “Allah, overwin de ongelovigen door de hand van de moslims” en “Er bestaat geen andere God dan Allah en Mohammed is zijn profeet.”

Onder de kreet “Allah is de grootste!” (“Allahu Akbar!”) zet de gemaskerde man daarna het mes op de keel van het slachtoffer en begint deze door te snijden. Daarbij snijdt hij het hoofd met grove sneden binnen een minuut volledig van het lichaam. Het al levenloze slachtoffer is met bloed bedekt. Daarna wordt het afgesneden hoofd omhoog gehouden en er worden nog meer islamitische overwinningskreten uitgeschreeuwd.

Nigeria: 50 christenen verbrand in het huis van hun geestelijke: 50 leden van een christelijke kerkgemeente in het noorden van het land werden levend verbrand in het huis van hun geestelijke. Deze aanval van de met geweren bewapende vermoedelijk islamitische daders was slechts de eerste in zijn soort in in totaal 12 dorpen op een bergplateau in het noorden van het land, dat tot nu toe niet behoorde tot het operationele gebied van de islamitische terreurbeweging Boko Haram en voor het grootste deel behoort tot het vestigingsgebied van moslims van de stam van de Fulani. Intussen heeft Boko Haram de verantwoordelijkheid voor het bloedbad opgeëist  en nog meer gewelddaden aangekondigd.

Screenshot_26

Ivoorkust: Twee broers vanwege hun geloof gekruisigd: De broers, allebei boer, werden wreed, “net zoals Christus”, door gewapende krachten, die loyaal zijn aan de president van Ivoorkust, Alassane Quattara, en nog steeds jagen op vermoedelijke aanhangers van zijn christelijke voorganger Laurent Gbagbo, gekruisigd. De oudste van de beide broers, Raphael Aka Kouame, overleed aan de gevolgen van zijn verwondingen, maar als door een wonder overleefde zijn jongere broer, Kouassi Privat Kacou, de martelingen. Beide werden nog enorm geslagen en mishandeld, voordat ze op 29 mei met stalen spijkers door hun handen en voeten aan een kruis van houten planken werden gespijkerd.

India: Woedende meute van 1000 mensen vernielt kerk en slaat christenen: Onder het roepen van religieuze leuzen vernielde een meute van naar schatting 1000 mensen een zich in aanbouw bevindende christelijke kerk in het noorden van India, zoals blijkt uit een bericht van kerkleiders uit de regio. De aanval vond afgelopen zondag plaats. Toen het gebouw was neergehaald, begon de meute de priester, diens moeder en gemeenteleden in te slaan, die echter konden vluchten en zich ´s nachts moesten verbergen. De mate van hun verwondingen is niet bekend.

Screenshot_27

Pakistan: Zelfmoordterroristen nemen 81 mensen in een kerk mee in de dood: Twee zelfmoordterroristen vermoordden afgelopen zondag 81 mensen voor een kerk in het noordwesten van Pakistan. Dit was de tot nu toe bloedigste aanslag op de christelijke minderheid van het land en blies de vrees nieuw leven in dat de nieuwe regering te zwak zou zijn om op te treden tegen de zich aandienende terreurheerschappij van de Taliban.

De aanval op de 19e eeuwse kerk Allerheiligen in Pesjawar vond plaats, toen honderden gelovigen na de kerkdienst de kerk uitkwamen, zei de plaatselijke politiecommandant Ali Babakhel tegenover de krant “Dawn”. “Een van de zelfmoorddaders probeerde de mensen aan te vallen. “Toen hij hieraan door de politie werd gehinderd, liet hij de bom ontploffen. De tweede bom explodeerde in de kerk”, zei hij verder.

Iran: 80 zweepslagen, omdat er tijdens de avondmaaltijd wijn werd gedronken: een Iraanse rechtbank in de stad Rascht veroordeelde vier Iraniërs op 6 oktober tot 80 zweepslagen, omdat zij tijdens de avondmaaltijd wijn hadden gedronken en een satellietschotel bezaten, berichtte de organisatie “Christian Solidarity Worldwide”, die zich inzet voor godsdienstvrijheid, vorige week op haar website.

Screenshot_28

Eritrea: Opgesloten in ijzeren vrachtcontainers: Een vertegenwoordiger van de organisatie “Open Doors”, een liefdadigheidsinstelling die zorgt voor christenen die vanwege hun geloof vervolgd worden, verklaarde dat veel christelijke vrouwen en mannen in onderaardse kerkers, ijzeren vrachtcontainers en militaire gevangenissen zouden worden opgesloten. “Ze worden zonder enige bescherming blootgesteld aan de hitte, moeten zwaar werk doen en lijden onder ontoereikende verzorging met levensmiddelen en water. Bovendien ontbreekt het aan hygiëne. Vaak worden ze in de gevangenis op elkaar gepropt en krijgen geen medische behandeling tegen malaria en longontsteking. Datzelfde geldt ook voor ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk of zelfs kanker, welke ziekte ze mogelijk al bij hun aankomst hadden”, zei hij verder.

Noord-Korea: Openbare terechtstelling wegens het in bezit hebben van een bijbel in de Koreaanse taal: Acht mensen, van wie de hoofden onder witte zakken waren verstopt, werden in het sportstadion van de stad Wõnsan aan palen vastgebonden, voordat ze daarna door politieagenten met machinegeweren werden doodgeschoten. De autoriteiten lieten 10.000 toeschouwers naar het stadion komen en dwongen hen te kijken naar de executies.

Op dit moment vinden er nog niet zulke vreselijke dingen plaats in de VS. Maar je moet wel heel naïef zijn om je niet te kunnen voorstellen dat zoiets ook daar zou kunnen gebeuren. De vijandigheid tegenover christenen neemt in Amerika snel toe. Iedereen die veel op internet surft, kan dat heel duidelijk zien. En inderdaad stelden enkele bloggers onlangs de castratie van en moord op christenen in de VS voor.

Het zou te gemakkelijk zijn om deze opmerkingen af te doen als pesterijen van enkele geestelijk verwarde individuen. Per slot van rekening kwalificeert de Amerikaanse regering christenen als “extremisten” en “potentiële terroristen”. Voor nog meer voorbeelden verwijs ik graag naar mijn artikel “72 Types Of Americans That Are considered ´Potential Terrorists´ In Official Government Documents”. Overal ter wereld neemt de vervolging van christenen toe. Ook de Amerikaanse regering probeert de Amerikaanse burgers te demoniseren en te bestempelen als “bedreiging”.

De komende jaren zullen voor ons iedereen die christenen wil zijn een grote uitdaging vormen. Als u christen bent, hoop ik dat u hierop emotioneel en spiritueel bent voorbereid.

Screenshot_42

Bron:
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/michael-snyder
Auteur: Michael Snyder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, christenhaat, Christenvervolging, Dhimmitude, Islam, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

29 reacties op Christenen worden levend verbrand, onthoofd, gekruisigd, doodgemarteld en in ijzeren vrachtcontainers opgesloten

 1. Op dit moment is er slechts één Nederlandse politieke partij die zich keert tegen dit gruwelijke islamitische geweld. Dat is de PVV.
  Als u dat wat hierboven wordt getoond en beschreven voor een moment serieus neemt dan moet het toch niet moeilijk zijn om te besluiten u daadwerkelijk in te zetten om bij de komende verkiezing de PVV te helpen om de overwinning te behalen,

  Like

 2. Dr.Kwast zegt:

  Xander nieuws

  Orthodoxe bisschop roept christenen op tot kruistocht tegen jihadisten
  Xander 12-12-2013 17:17 – (26) – in Christendom, Eindtijd & Profetie, Iran / Syrië, Islam & Terreur
  Syrische christenen pakken de wapens op in ‘oorlog tegen de duivel’
  Libanon, jaren ’70 en ’80. Christenen verdedigden zich tegen de terreuroorlog van de Palestijnse moslims. Tanks werden voorzien van kruisvaarderkruizen, als teken dat het toen ook al om een religieuze oorlog tussen de islam en het christendom ging.
  De Orthodoxe bisschop Luca al-Khoury roept christenen in Syrië op om zich actief en met wapens te gaan verzetten tegen moslimjihadisten, die dagelijks nieuwe bloedbaden aanrichten onder onschuldige mannen, vrouwen en kinderen.

  Like

 3. Trucker zegt:

  Dit is een opsomming van wat BARENAKEDISLAM (de naam zegt het zelf) alle dagen laat zien, vele beelden zeer gruwelijk en de bijbehorende teksten hebben me al lang doen besluiten dat de achterlijke cultuur islam met hun manual (aka koran) alleen dood en destructie kennen.
  NIKS opbouwend noch positief of menselijk voor niks of niemand hun mantra is kill kill en nog eens kill.
  Ik neem zelfs niet meer de moeite om dan ook maar iemand te overtuigen van mijn mening en die is geen islamiet deugd.
  Zij die zeggen er zijn er wel doe maar, IK DULD ZE NIET en wil ze niet in mijn omgeving.
  Opruimen het zooitje en voor mijn part in de letterlijke zin.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Ik heb de link doorgestuurd naar world traveler Dean Henderson, type goedmens.
  Eens afwachten welke bezwaren hij aanvoert, de simpele ziel.
  http://deanhenderson.wordpress.com/2013/12/04/column-17-hill-n-holler-review/#comment-10354

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  Islam has bloody borders. Die stelling van Samuel Huntington wordt elke dag weer bewezen.

  Een citaat van Gustav Flaubert. “Die aanmatiging de islam te willen verdedigen (terwijl de islam op zich iets monsterlijks is) brengt me buiten mezelf. Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dát is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen.”

  Ik onderschrijf elk woord van Flaubert. Het wordt tijd dat die steen in Mekka- die stad , alleen toegangkelijk voor islamieten- met de grond gelijk gemaakt gaat worden. Tot die tijd: Ook geen toegang tot onze steden – onze landen-voor een ieder die de islam aanhangt.

  Een ieder die het mogelijk maakt voor deze ideologie om Westers grondgebied – door de islam aangeduidt met: “het huis van de oorlog”- te betreden zou sociaal geisoleerd moeten worden. Gelijk we racisten en nazi’s. sociaal isoleren.

  Het is onfatsoenlijk om deze ideologie aan te hangen en/of te helpen.

  Like

  • Ekster zegt:

   Flaubert had het 100% bij het rechte eind. Ik wordt ook razend als collega’s of kennissen het wagen de islam te verdedigen. De islam zou per direct wereldwijd verboden moeten worden.
   Ongelooflijk dat er nog steeds zo velen zijn die hun hoofd in het zand steken, na alles wat er de afgelopen 14 eeuwen gebeurd is. De islam heeft al die tijd NIETS goeds gebracht, het heeft honderden miljoenen mensen het leven gekost. Niet alleen die zwarte steen moet kapot, ook alle moskeeën en minaretten zouden we met de grond gelijk moeten maken. islamitische scholen moeten direct gesloten worden. Flaubert had het al in de gaten, toen al, waarom zijn er toch nog mensen die het NIET zien?

   Like

 6. Johan zegt:

  Laten wij maar beginnen in ons eigen kikkerlandje. Hier kunnen we nog succes hebben als er nu begonnen wordt met opruimen. Maar het feit is dat er niet genoeg medestanders te krijgen zijn, de Nederlander is bang… Alleen daarom gaat het waarschijnlijk niet lukken. En wat dacht je van het feit. dat een hoop van die bange schijtbakken ( zo denk ik erover ), als je iets uitvreet, je nog zullen verraden bij de politie om zo een K..moslim te helpen!!! Ik vrees dat ons eens zo mooie land totaal naar de zandbak verdommenis gaat!
  Wie doet er mee om Nederland wakker te schudden voordat het echt te laat is? …………………………Zo weinig? dacht ik al…….

  Like

  • Martha N zegt:

   Nederland wakker schudden zal niet gaan lukken ben ik bang voor.
   Er wordt al zoveel jaren door ons soort mensen aan de dekbedden geschud.
   De laatste stemming heeft de ondergang betekent voor veel mensen die afhankelijk zijn van gezondheidszorg, bejaarden geminderd, werkelijk invaliden, mensen die “echt’ hulp nodig hebben…
   Het enigste dat we kunnen hopen is dat men, de Vaderlanders, nu zelf eens na gaan denken omdat de portemonnee getroffen is.
   Ik ken mensen die van 50 euro per week rond moeten komen.
   Mijn vriendin is eveneens getroffen, weduwe, alleen een pensioentje, voor haar geen uitspattingen, de enigste uitspatting is een chocolade reep…
   Laten we ook eens behalve alleen over de moslims, die een groot gevaar voor ons betekenen, het over de Nederlanders en hun stille armoede hebben.

   Ze willen er niet over spreken…

   Nederlanders schijnen niet meer in beweging te kunnen komen.

   Nu dan wij maar.

   Wij, dat is een aantal mensen, werken aan een actie groep, niet voorzien van messen, maar wel met het woord, om de strijd aan te gaan.
   Na 10 Januari hopen we de zaken geregeld te hebben.

   Like

 7. fleckie zegt:

  Koppensneller-ideologie,is de perfecte Naams-vervanging voor islam.(koppensnellers hebben de plicht om minimaal een keer in hun leven een andersdenkende, te bekeren, tot hun”overtuiging” .)

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De Islam is een vervloekt geloof, het is het geloof van de duivel (allah) , mohammed is zijn knecht en de koran is de bijbel van de duivel.
  Vandaar dat de moslims zo ongelofelijk gewelddadig zijn, zo’n enorme haat tentoon spreiden tegen alle anderen die zij ongelovige noemen en geen enkel respect hebben voor dieren.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Is de tijd van Karel Martel weer terug?

  Like

 10. Anneke zegt:

  Christenen worden levend verbrand, onthoofd……Waar zijn nu al die ZOGENAAMDE mensenrechten-organisatie’s ??? Die hoor en zie je ook al nooit !!! Zie je wel….allemaal hartstikke NEP. Just like…….om de burgers maar tijden in toom te kunnen houden. Onder hypnose van het slinkse kwadelijke VERDERF. De profetieën worden voor onze ogen vervuld…geheel, of gedeeltelijk. De cirkel is bijna rond…..”De langste tijd zit er-op, het kwaad is zich hier heel goed van bewust….vandaar de panische maatregelen”. De mensen die nu omwille van G’ds Naam en het geloof in Yeshua worden vermoord, zijn GERED van heel wat ellende!!! Ben niet verbaasd als ‘gelijke’ situatie’s op een gegeven moment hier in het westen eveneens gaan plaatsvinden. De blanke westerling is immers al een hele tijds-periode slachtoffer van mohammed-verkrachtingen, mohammed-berovingen; ect.ect. De blanke westerling wordt feitelijk veel meer GEDISCRIMINEERD dan de politiek wil toegeven. “Oh ja; zij zijn gehypnotiseerd door het kwalijke verderf” !!! De wereld wordt ‘geleid’ door DWAZEN en ZOTTEN, eigenlijk allen ARBEIDS-ONGESCHIKT.

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  De combinatie onverdraagzaamheid en geloof. Een enorme weeffout in de genenevolutie van de mens. En zou het nu maar per persoon blijven dan viel het nog wel mee. Edoch, georganiseerd in een groepsverband heeft de wereld al vanaf oudsher in de problemen gebracht. Slimme mensen hebben er ook dankbaar gebruik van gemaakt om ter eigen gewin dit uit te buiten. Niet alleen in een ver verleden, maar ook nog heden ten dage.

  Like

 12. hmichael4u zegt:

  Wat valt hieruit op te maken? Is hiermee de Verdrukking (zoals beschreven in diverse bijbelpassages) aangebroken?

  Like

 13. Christen zegt:

  Ik ben niet alleen geschrokken, van wat islamieten de christenen aan doen, maar ook de haatdragers die de islam van alles wat zeker niet bij het christendom hoort toewensen.
  Natuurlijk moeten we op onze hoede zijn. Maar tevens eens even bij ons zelf te kijk gaan. De gruwelen die wij onze mede levende wezens aandoen zijn zeker in mijn ogen net zo erg. Wij maken ons ook schuldig aan martelingen en moord. Kijk maar naar de dierenindustrie. Zei Jezus niet dat de dieren onze broeders en zusters zijn. Wij kijken liever naar wat een ander fout doet.
  Om ons gedrag goed te praten weten wij te vertellen dat dieren minderwaardig zijn, of voor de mens gemaakt zijn etc. Ik kan wel vertellen dat al die moordenaars zich zelf goed praten en het zo weten te draaien dat ze er ook nog goed werk mee doen. Er is maar een woord voor vrede op aarde en dat is mededogen voor al wat leeft. Jezus zei ook, haal eerst de balk uit je eigen oog en dan de splinter bij een ander. Wij christenen weten toch wel wat we kunnen doen, waar we ieder moment aan kunnen beginnen en dat is bidden! Hiermee zeg ik niet dat we passief moeten blijven, maar wil je wat aan de wereld veranderen, verander dan je zelf.

  Like

 14. schepers zegt:

  das nu toch al geddaaan???

  Like

 15. Evert zegt:

  Het boek openbaringen in de Bijbel schrijft er over
  Het zal echt vreselijk worden voor de christenen die nu overal al worden vervolgd en worden gedwarsboomd
  Een kerk bouwen mag niet maar een moskee alle vrijheid
  We willen er niet aan maar het komt echt
  We slapen in Europa en derest van de wereld rustig verder tot het te laat is

  Like

 16. maria zegt:

  Heeft men er wel eens over nagedacht,dat deze groepering onder de moslims een ziekte heeft.
  Geestelijk gestoord heet zo iets
  Familie onderling met elkaar laten trouwen,en dan maar genoeg kinderen verwekken.
  Kijk en dan krijg je een groepering die niet spoort.

  Like

 17. Pingback: islamgeschiedenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s