De meerderheid van de moslims in West-Europa zijn fundamentalisten

Screenshot_15

Religieus fundamentalisme onder moslims in West-Europa is geen randverschijnsel. Tot dit resultaat komt migratieonderzoeker Ruud Koopmans van het Wetenschapscentrum Berlijn voor Sociaal Onderzoek (WZB) in zijn beoordeling van een representatieve enquête onder immigranten en autochtonen in zes Europese landen. Twee derde deel van de ondervraagde moslims vinden volgens de enquête religieuze wetten belangrijker dan de wetten van het land waarin ze wonen. Drie vierde deel van hen vindt dat er slechts één mogelijke interpretatie van de koran bestaat.

Deze cijfers zijn beduidend hoger dan die van de desbetreffende antwoorden onder autochtone christenen. Van hen vindt slechts 13% religieuze wetten belangrijker dan het staatsrecht en bijna 20% betwist dat de Bijbel op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. De sterke tendens tot religieus fundamentalisme onder de moslims in Europa is voor Ruud Koopmans alarmerend. “Fundamentalisme is geen onschuldige vorm van strenge religiositeit”, zegt de socioloog.

“Ons onderzoek toont veel meer aan, dat mensen met een fundamentalistische instelling tegelijkertijd vijandig staan tegenover groepen die van hun standaard afwijken – zoals homoseksuelen en Joden”. Bijna 60% van de ondervraagde moslims wijst homoseksuelen als vrienden af. 45% denkt dat men Joden niet kan vertrouwen en dat het Westen de islam wil vernietigen. De desbetreffende cijfers onder christelijke ondervraagden in vergelijking: nog altijd 9% is openlijk antisemitisch, 13% wil geen homoseksuele vrienden en 23% denkt dat de moslims de westerse cultuur willen vernietigen.

In de “Six Country Immigrant Integration Comparative Survey” werden in Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk en Zweden 9000 daar wonende Turken en Marokkanen evenals een vergelijkbare autochtone groep ondervraagd. Voor het eerst kan op deze basis de vraag naar de omvang en effecten van het religieuze fundamentalisme in Europa empirisch verwerkt worden.

Bron:
http://tinyurl.com/nukzwg9

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", Europa, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Moslims. Bookmark de permalink .

18 reacties op De meerderheid van de moslims in West-Europa zijn fundamentalisten

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Geschikt als bumpersticker of als briefhoofd, als u weer ‘ns een brief schrijft naar hun vriendjes…

  U bent gewaarschuwd.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik ben zeer benieuwd hoeveel waarde de diverse overheden aan dit onderzoek zullen hechten. Voor mij stond het al vóór dit onderzoek vast dat er veel meer fundamentalistische moslims in onze landen wonen dan onze overheden ons willen laten geloven.
  Kan dit artikel ook even naar de Tweede Kamer worden gestuurd? Niet dat het veel zal uitmaken voor wat betreft eventuele maatregelen, maar het is wel een signaal dat de gewone burgers op de hoogte zijn van een serieuze dreiging binnen Europa, dat wij allerminst slapen en de zalvende woorden van onze regering echt niet meer voor zoete koek slikken.
  De tijd is aangebroken dat ze in Den Haag terdege rekening met ons gaan houden.
  .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 16.10. uur. Beste Cathja, Den Haag en rekening met ons houden, is een “vierkante cirkel”. Deze gore pluche klevers hebben lak aan ons! Buiten de PVV dan!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Heel goed, Tom: Je hebt al één (nep)mogelijkheid laten vallen, zo te lezen!
    Ik heb je op dit vlak nooit nadrukkelijk willen tegenspreken,want daar kon je maar beter zèlf achter komen.
    Erg blij, dat dit je schijnt te lukken.

    Like

  • koddebeier zegt:

   Geen !!! Want ze weten het donders goed !!

   Like

  • reageerbuis zegt:

   Nee Cathja, ze houden alleen maar rekening met de eisen die de EU stelt, en je weet de EU is pro islam en anti Israel.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 21.41. uur. Beste Theresa, voortschrijdend inzicht heeft mij hiertoe gebracht. En eerlijkheidshalve ben ik ook dankzij dit blog, meer bij de tijd gekomen. Met de politiek en de instituties der kerk, heb ik HELEMAAL NIETS MEER. Individuele menselijkheid, staat los van POLITIEK en INSTITUTIES, en daar kan ik wel iets mee.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Sorry, ik geloof er niet meer in.
   Den Haag heeft nog NOOIT rekening met ons gehouden.
   Ze zitten daar alleen maar om hun eigen belangen te behartigen en om hun eigen zakken flink te vullen.
   De enige uitzondering op deze regel wordt gevormd door Geert Wilders, die altijd al heeft gewaarschuwd voor alle ellende die over ons wordt uitgestort.
   Maar ja, Wilders zal wel vermoord worden en daarna komen wij aan de beurt.
   We hoeven niet eens ‘actief’ vermoord te worden door onze dictators, want we sterven op den duur vanzelf wel door gebrek aan eten, drinkwater en een verwarmd onderkomen.
   En dat geeft natuurlijk niets, zolang de dictators de isamieten en de ‘anders gekleurden’ (zeg ik het zo ‘politiek correct’ genoeg?) maar helpen, verwennen en koesteren!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Tistochwat: 12.37. uur. Hoewel ik een behoorlijke aversie heb ontwikkeld tegen veel politici en politieke partijen, realiseer ik mij dat de enige mogelijkheid tot verandering slechts van de PVV kan komen. Derhalve weet ik wat ik moet doen voor de verkiezingen van het EUROPAGEDROCHT komend jaar!

    Like

 3. Jean zegt:

  Er bestaat maar één remedie t.o. van die gewelddadige barbaren en dat nog steeds “ze allemaal Europa uitflikkeren”.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Ze zitter er voor, teringtrap terug naar zandbak.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Valt me nog mee.
  Ik zou het wel eens willeen zien als ze nog wat meer in aantal zjn.

  Like

 6. Trucker zegt:

  Totaal overbodig “onderzoek”, ALLE islamieten vormen een bedreiging voor de Vrije Westerse Wereld, ook zij die zichzelf moderate (of in goed Vlaams “gematigd”) heten is je reinste CRAP en bullshit.
  Islam is islam er is geen light versie van de manual (aka koran) voor de islamiet.
  Ik heb het op deze en ook andere blogs en fora (lang geleden reeds) gepend : islam is onverenigbaar met Westerse waarden en normen, zij (en ik weet dat op deze blog ook lieden pennen die “open” staan voor de gematigde FUCKING islamiet…ze doen maar ik dus niet) zijn als de bacterie ze parasiteren en zijn ze talrijk genoeg het boeltje (in dit geval de samenleving) overnemen.
  Voor mij is er geen verschil in ali de taxi chauffeur, ali de kekab rotzooi verkoper, ali de fabrieksarbeider of de rechtoplopende vrouwenjurk versierd met een baard.
  Voor de ongelovigen ja zijn er hier ook op deze blog ALLE AANSAGEN IN DE VRIJE WESTERSE WERELD ZIJN GEPLEEGD DOOR GEMATIGDE (lees) geintegreerde islamieten (tussen beide zit geen millimeter verschil) want ik heb al schrijsels gelezen van hun die een onderscheid maken BAH..
  Hoe blind kan men blijven voor iets dat de evidentie zelf is, zal het nogmaals pennen als die “brave” gebuur/collega/of wat dan ook een fatwa krijgt zal hij het uitvoeren, als uw zoon met een “gematigde/geintegreerde” islamiet verkering krijgt dan krijgen jullie geheid wat anders dan vriendelijkheden en dat heet moeilijkheden.
  De “gematigde” islamiet en zijn voorliefde voor dierenwreedheid wordt door de piepeltjes die denken dat er een gematigde bulshitter bestaat dan maar overgeslagen want tja dat hoort er nu eenmaal bij.
  De islamiet met een srtropdas en de rechtoplopende vrouwenjurk…geeen verschil zij die denken van wel kunnen beter bij de pvda of welke partij dan ook gaan stemmen (maar niet op de pvv van Geert Wilders) want open staan voor welke islamiet dan ook is de Westerse samenleving ondermijnen.
  Natuurlijk klinkt dit overdreven maar zal het tot in den treure herehalen krijgstacktiek moet de islamiet niet geleerd worden ze vechten sedert hun manual is gepubliceerd en hebben ok Sun Tzu’s handwerk gelezen.
  Gematigd…ga eens mijn voeten op tafel leggen en een bulderende lach produceren

  Like

  • Vederso zegt:

   Knappe video. Vraagje, heeft Joseph Goebbels aan deze video meegewerkt?

   Like

   • Wachteres zegt:

    Je hebt gelijk, Vederso. Ik bekijk dit filmpje toevallig. Wat is de bedoeling hiervan?

    Allemaal linkse ballen die op hun eigen simpele manier, ze gaan niet dieper in op wat wij werkelijk beweren, ons van fascisme beschuldigen.

    Dat de islam zichzelf distantieert van het Westen en onze maaschappij haat, komt bv. niet aan de orde.

    Zelfs als er geweld wordt gebruikt door de islam, t.o.v. autochtone vrouwen bv., wat in heel Europal al het geval is, dan is dat onze schuld. Natuurlijk zijn er ook no-go zones dankzij ons.

    Stomme linkse idioten met hun GOEDKOPE tegenargumenten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s