De neonazigroet ‘quenelle’ – een variant op de Hitlergroet – doet snel opgang in Europa

Screenshot_35

Fans van de openlijk antisemitische Franse zwarte komiek Dieudonné M’bala M’bala, die een nieuwe neonazigroet heeft bedacht, “quenelle” geaamd, maken er tegenwoordig een sport van om gefotografeerd te worden terwijl ze die groet uitbrengen naast of te midden van religieuze Joden, synagogen, Joodse begraafplaatsen enz. of, zoals hierboven op het plaatje, op het perron van het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Die plaatjes verspreiden ze dan verder op het Internet via de sociale media zoals Facebook en Twitter. Een nieuwe rage dient zich aan…

 

De “quenelle” (het Franse woord voor een knoedel) werd door Dieudonné, een standup-comedian die herhaalde malen door een Frans gerechtshof werd veroordeeld voor antisemitische uitspraken, bedacht en gepopulariseerd en lijkt niet toevallig op de beruchte Hitlergroet (plaatje rechts maar dan in omgekeerde versie).

Screenshot_34De ‘quenelle’ groet wordt gebracht door de rechterarm met uitgestrekte vlakke hand op te steken, maar niet schuin omhoog (zoals de Hitlergroet) maar schuin omlaag, terwijl de andere hand aan de schouder wordt gelegdDe ‘quenelle’ groet wordt thans door een hoop mensen in heel Europa gebruikt om te laten zien hoe hartsgrondig zij de Joden en Israël wel haten.

De voorbije twee maanden heeft de trend nog aan populariteit gewonnen en lijkt een echte rage te worden. Honderden Europeanen plaatsen foto’s van zichzelf op het Internet wanneer ze deze op de Hitlergroet lijkende neonazi-groet uitbrengen. Veel van de foto’s werden genomen op gevoelige plaatsen, zoals in het concentratiekamp Auschwitz, het Anne Frank Huis en zelfs aan de Westelijke Muur (de Klaagmuur in Jeruzalem.) In september werden twee Franse soldaten gestraft voor het gebruik van die ‘quenelle’-groet.

Het fenomeen richtte zich tevens tegen de conferentie van de World Zionist Organization, die eerder deze week plaatsvond in New York, waar de belangrijkste sprekers waarschuwden voor de toename van antisemitische activiteiten over heel Europa.

“Het wordt steeds meer en meer een momentum, verspreidt zich als een epidemie via het Internet en de sociale netwerken en wordt steeds meer een symbool van het naziregime en ziet er allesbehalve uit als een voorbijgaand verschijnsel”, zei Yaakov Hagouel, het hoofd van het Departement van de World Zionist Organization voor de Bestrijding van Antisemitisme en tevens de organisator van de conferentie, tegenover de Hebreeuwse website Ynet.

“De boodschap is simpel,” zei Hagouel tijdens de conferentie. “Als we onze hoofden voor hen buigen zullen ze op onze hoofden slaan. Ik roep de Amerikaanse joodse leiders van de gemeenschap, van alle denominaties en alle leiders wereldwijd op om samen met ons deze belangrijke strijd te voeren. We hebben geen andere natie, we moeten een einde maken aan het antisemitisme.”

Eerder deze week werden twee Turkse toeristen aangehouden door de bewakers bij het Auschwitz museum voor het maken van die op de Hilergroet lijkende neonazigroet. De toeristen, een man en een vrouw van beiden 22 jaar oud, werden betrapt toen ze aan de toengangspoort van het voormalige nazi-vernietigingskamp Auschwitz I met de beruchte iconische tekst “Arbeit Macht Frei”, foto’s namen van elkaar terwijl ze die ‘quenelle’ -groet uitbrachten.

In de afgelopen maanden presenteerde de standup-comedian Dieudonné M’bala M’bala voor een groot en enthousiast publiek een reeks shows in de belangrijkste steden van Frankrijk en België. Een van zijn grootste hits was een liedje waarin hij de Holocaust en het ‘uitverkoren volk’ ridiculiseert:Shoah-Ananas (Holocaust-Ananas).

Screenshot_36

Plaatje hierboven: Parijs, 10 september 2013. Onlangs werden foto’s zoals deze op verschillende websites gepubliceerd waarop te zien is hoe Franse soldaten, die een joodse synagoge in het 16de arrondissement van Parijs moesten bewaken, de bezoekers verwelkomden met ‘quenelles’. Een militair onderzoek is nog aan de gang. De Franse minister van Defensie zei “dat men niet al te zwaar moest tillen aan wat er is gebeurd.”


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Je dus niet laten fotograferen met een pathetische Nazi met een raar handje.”

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Modern day Nazi salute sweeping Europe, expert warns – Anti-Semitic ‘quenellle’ gesture becomes growing trend, with hundreds taking photos of themselves performing it at Jewish sites [lezen]
 2. Ynet News:
  ♦ Neo-Nazi symbol spreads in Europe – Modern ‘Hitler salute’ gaining momentum among anti-Semites, who pose for pictures in sensitive sites worldwide and in Israel, including alongside IDF soldiers who are unaware of gesture’s meaning; door Kobi Nachshoni [lezen]

Bron:
http://brabosh.com/2013/12/13/pqpct-td1/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op De neonazigroet ‘quenelle’ – een variant op de Hitlergroet – doet snel opgang in Europa

 1. Monalisa zegt:

  zoals dat plaatje van Hitler kan je ook zeggen tot zo hoog de stront.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En dankzij de RODEN, de SOCIALISTEN gaat dit maar door! De SOCIALISTEN van de NSDAP zijn hun voorbeeld, en de NSDAP was de NAZI PARTIJ van Adolf Hitler! Hoe frappant allemaal!

  Like

 3. fleckie zegt:

  Daar moet je gek voor zijn, om de groet van een syphilis-patiënt te brengen.,Hitler had syphilis,daarom waren ook die krankzinnige-woede-aanvallen verklaarbaar.( “het intieme dagboek van Eva Braun”, vertelt hierover,en op welke manier hij behandeld werd hiertegen)bijv.pag.172″hitler door lamheid bedreigd.”Waarin de behandelende arts vertelt aan E.B.”ik heb de Fuhrer gevraagd of hij nooit een venerische ziekte heeft gehad”.Hij heeft zo’n beetje meesmuilend gelachen(sinds meer dan een jaar lacht hij niet meer) en mij geantwoord:”ik heb de gewone kinderziekten op dat gebied gehad”. etc.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Quenelle…..Wéér wat nieuws. Het lezen van dat woord haalt bij mij maar één associatie naar boven: Tamelijk logisch ook, want verander slechts één letter en je hebt ‘Querelle’ naar de roman van Jean Genet en de bijbehorende verfilming van Fassbinder . Maar dan zit je ook meteen in de doorgewinterde homo-scene. Wat in dit geval wel niet de bedoeling zal zijn…..

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Achterlijk laf zooitje !!

  Like

 6. Jan zegt:

  Als ik in FB een ‘vriend’ tegenkom die zoiets flikt gooi ik ‘m d’r zo af ..Schurft aan extreem-rooien , neo-nazi’s en NSB-ers ..altijd al gehad ook

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Als de wereld onstabiel word, zoals in de jaren 30, krijg je dit soort uitwassen. Moslim extremistische organisaties zoals al ouaida, maar ook neo nazi’s. Dit zijn tekenen dat de wereld zoals wij die voorheen gekend hebben, gaat verdwijnen. In ons geval; Ingewisseld gaat worden voor een Islam dictatuur. De ons omringende landen zijn al behoorlijk door de Islam aan het verrotten. Volgens links Nederland zal Nederland anno nu weer neutraal blijven, zoals vele simpelen van geest voor de Tweede Wereldoorlog ook al dachten. We waren in 14 – 18 neutraal, dus in 40 – 45 ook. Volgens links Nederland wonen alleen hier de gematigde Moslims die ook gevoelig zijn voor de dialoog. Nederland is tot een land verworden, waar het oordeel van een gek veel zwaarder weegt als die van een weldenkend mens !

  Like

   • bigljohn zegt:

    Ja heer Bron, alles gaat op een andere manier met mate. De Islamiet gaat eerst stroop smeren, om vervolgens je kop eraf te hakken.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @bigljohn, 13 December 23,01u: In mijn reactie op het comment van Henk V., -Waarom wij het recht hebben de Islam te bekritiseren- bracht ik al naar voren dat ik best van een redelijk formulerende goedmens zou willen horen welke tegenargumenten zij nu precies hebben voor ónze redenen om tegen de Islam te zijn. Jouw comment hierboven is al een gedeeltelijke analyse van dit vraagstuk : Links Nederland is er op de één of andere manier van overtuigd dat juist híer de gematigde moslims wonen die bereid zijn tot de dialoog. Ze zijn daar net zo van overtuigd als van de neutraliteit in ’40-’45. -Die niet bleek te werken, maar díe overeenkomst zíen ze niet, omdat ze moslims totaal niet associëren met nazi’s.Trouwens,waarom zouden juist op dit kleine stukje grond alle gematigde moslims zich verzameld hebben, die de dialoog willen aangaan?
   En hoe gematigd zijn de moslims die zich in ieder geval niet uiterlijk aanpassen, maar demonstratief met hijabs, niqaabs en djellaba”s blijven rondlopen?Dan kun je wel blijven zeggen: Het zijn maar stukken stof, maar die mensen dragen er toch wat mee uit. Het is tenslotte toch hun bedoeling, dat anderen hun voorbeeld volgen, dan zijn ze pas
   echt tevreden…….Maar goed, wat jij naar voren brengt is inderdaad wat de meeste goedmensen denken. Ze denken natuurlijk ook: De religie is hier in de loop der jaren vanzelf verwaterd, dat kan met de moslims eveneens gebeuren. Ze willen er niet aan, dat die een totaal andere agenda volgen dan wij. Tja……Tóch zou ik die gedachtenwisseling met een redelijk formulerende goedmens weleens willen aangaan. Of ik zou willen dat iemand anders het eens deed……

   Like

 8. Pingback: Hacker website Dieudonné: ‘Joden moeten stoppen met hun belagers de andere wang aan te bieden’ | E.J. Bron

 9. Jan zegt:

  Moslim-nazi Dieudonné roept op Franse staat omver te werpen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s