EU wil bankenunie zónder verdragswijziging

Screenshot_39

(Door: trias politica)

Afgelopen maandag en dinsdag vergaderden de Europese ministers van Financiën (Ecofin) onder andere over de beoogde bankenunie, ter voorbereiding op de Europese top volgende week donderdag en vrijdag.

Na afloop van die vergadering bracht eurocommissaris Barnier (van Interne Markt) een persbericht naar buiten, waarin de belangrijkste conclusies werden samengevat. Deze komen er kort gezegd op neer dat de banken die dreigen om te vallen niet in 2018, maar al in 2016 zichzelf van de ondergang dienen te redden. Maar nergens wordt gewag gemaakt, of een bankenunie überhaupt wel kan zónder dat er een wijziging van het Verdrag van Lissabon nodig is. Die verdragswijziging wil men niet, dus beweegt men zich in onnavolgbare juridische bochten om haar te omzeilen. Welkom in de Europese Unie anno 21e eeuw.

Lees verder>>> 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

8 reacties op EU wil bankenunie zónder verdragswijziging

 1. Tom Hendrix zegt:

  En deze landverraders en verkwanselaars hebben het gore lef, om Rusland de maat te nemen! Wat democratie in Europa, laat me toch niet lachen! De stomme klootzak marx Rutte, met zijn achterlijke grijns, heeft ons vorig jaar laten bezetten door het politburo van Brussel. Toen deze vent, het ESM wurgcontract ondertekende, hield Nederland als soeverein land op te bestaan. En alle partijen in de 2 e slaapkamer stemden er mee in. Behalve de PVV en de PvdD. Dus deze volgende overval op ons geld, verbaast mij echt voor geen meter!

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ik heb nog een video liggen van Barings, klein bier.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  De E.U. Dat is toch een organisatie die door niemand van ons gekozen en gewenst is, die een gezamelijke Euro munt invoerde die niemand wou hebben, die actief is met ongekozen bestuurders, en die iedere burger vernaggelt. Een open deur intrappen, ja. Gebakken lucht is die E.U. feitelijk. Ze zetelen in een paleis in Brussel, zijn gelijk aan de dienaar Beelzebub van de Duivel. Wie wil daar nu mee gezien worden ? Kwaadwillenden, zoals hier VVD, D66, het CDA en dergelijke simpelminds. Ze sleuren ons allen mee de afgrond in. Om te beginnen, stemmen met je donder op de PVV, ook met die E.U. verkiezingen in mei 2014.

  Like

  • Monalisa zegt:

   bigljohn in u laatste zin dat doet die nederlander toch niet ze zijn bang en het promoten is nu al aan de gang, er zal een verschuiving komen die zal niet zo groot zijn, of ik moet me vergissen dan mag u mij daar op aanspreken we wachten tot Mei 2014 af

   Like

 4. Wans Horst zegt:

  Men poogt niet de tegenstanders van de EU te zien als gelijkwaardige gesprekspartners, een erg arrogante manier van doen die niets met het concept van hoor en wederhoor te maken heeft. Men heeft zich laten indoctrineren, heeft de EU-eenheidsworst geslikt en ziet nu geen weg terug zonder gezichtsverlies.

  Like

 5. Joost Visser zegt:

  Hoe de aandeelhouders aansprakelijk gesteld kunnen worden is mij een raadsel. Enkel zoals bij de SNSbank bij onteigening blijft er niets meer over. De oudste Italiaanse bank betaalde de rente op obligaties niet uit en de aandelenkoers verdubbelde in een dag. Als er sprake is van het redden van de ING heb ik aandelen ING.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s