Islam is geen religie van de vrede

Screenshot_9

(Door: David Pryce Jones)

Islam, zo zeggen apologeten, is een religie van vrede. Zo ja, hoe komt het dan dat moslims over de gehele wereld christenen, boeddhisten, hindoes, joden en animisten bestrijden? De officiële instantie die de islamitische landen vertegenwoordigt (OIC) heeft onlangs een verklaring afgegeven die ingaat op de kwestie over het vooroordeel dat ze graag islamofobie noemen. Voor hen is de prijs voor de vrijheid van meningsuiting te hoog en ze bevelen aan kritiek op de islam volledig te verbieden.

Toevallig staan Michael Adebolajo en Michael Adebowale nu terecht voor de moord en gedeeltelijke onthoofding in het zicht van voorbijgangers van een militair in een Londense straat. Van Nigeriaanse afkomst, maar geboren Britten, zijn ze beiden bekeerlingen van het christendom tot de islam. Zij pleiten niet schuldig en hebben dan ook geen spijt met het argument dat ze “soldaten van Allah zijn”, verwikkeld in een oorlog met vijanden. Op grond van vele passages in de koran leggen ze uit dat: “We moeten ze bevechten als ze ons bevechten”.

Het bewijs dat het geloof moslims conditioneert om te vechten, is inmiddels overweldigend. Maar bij elke horror die neerslaat, schreeuwen de Westerse leiders van de daken dat de islam een ​​religie van vrede is. Dit is een klassiek geval van overdracht (projectie) in het jargon van de psychologie, waarbij de agressor en het slachtoffer van rol en verantwoordelijkheid wisselen.

Apologetiek van die soort ontsnapt de werkelijkheid, het is een weigering om te kijken naar de gevolgen, het is het aanvaarden van schuld die behoort tot anderen in de hoop een rustig leven te vervolgen. Een moslim die zich Ibn Warraq noemt, is de enige schrijver die ik ben tegengekomen die dit cruciale fenomeen behandelt. “Waarom ik geen moslim ben”, een vroeg boek van hem, veroordeelt openlijk de islam als achterlijk en bekrompen, totalitair en niet te veranderen. Hij was de eerste om erop te wijzen dat de westerse apologeten van de islam gewoon niet de waarheid te vertellen. “Sir Walter Scott’s Kruistochten en andere Fantasieën”, zijn nieuwe boek, is een beetje meer gespecialiseerd, maar nog steeds toegankelijk voor de algemene lezer. Hij maakt het punt dat Arabieren het Midden-Oosten veroverden en het was pas na eeuwen van misbruik en vervolging dat christenen het probeerden te heroveren. Dat pausen en presidenten zich verontschuldigen voor de kruistochten is niet in orde, het is absurd zelfs. De vervalsing door Walter Scott reikt tot het heden dat moslims vredelievende gentlemen zijn en kruisvaarders oorlogszuchtige misdadigers. Niet eens Ibn Warraq kan de overdracht (projectie) verklaren, maar zijn beschrijving van de bronnen is genoeg om het geheel enigszins te verduidelijken.

In de grote antitotalitaire roman “1984” probeert de held Winston zichzelf gerust te stellen dat de mensen zich niet echt overgeven aan misleiding en leugens, daarbij denkend: “Als er hoop is, dan ligt deze bij de proletariërs”. Vandaag de dag, als er hoop is, is deze gelegen in het vinden van veel meer moslims zoals Ibn Warraq.

Screenshot_8

Ibn Warraq

Bron:
http://snaphanen.dk/2013

Oorspronkelijke bron:
http://www.nationalreview.com
Auteur: David Pryce Jones

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Historie, Islam, Kruistochten. Bookmark de permalink .

25 reacties op Islam is geen religie van de vrede

 1. luckybee zegt:

  Je moet alleen de koraan alle medina predikking lezen en de a Hadith,over jihad, dan weet je dat moslims altijd moeten vechten tot dat Allah als de enige overblijft.

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Het bewust constateren van de feiten roept om een oplossing en juist die oplossing is zo verschrikkelijk dat men van de waarheid der feiten weg kijkt.

  stop je kop in het zand in de hoop dat de ellende voorbijgaat wat natuurlijk niet gebeurd dus blijf je maar met je kop in het zand verder leven.

  Tha,ts all folks !

  Like

 3. Linsky zegt:

  In Frankrijk zijn ze er anders heel erg blij mee, getuige de
  Regeringscommissie die een Arabische identiteit van Frankrijk wil.

  Nou is het hek natuurlijk helemaal van de dam!
  Het was al de tijd toch al duidelijk dat we ‘vervangen’ gingen worden…
  Smerige volksverraders….

  http://joostniemoller.nl/2013/12/regeringscommissie-arabische-identiteit-frankrijk/

  Like

 4. Heel mooi dat ‘geleerde mensen’ het eens zijn dat de ISLAM een wrede, oorlogszuchtige ideologie is en niet de zogenaamde religie van de vrede.
  Belangrijker zou zijn als we de MASSA van de westerse bevolkingen tot dit inzicht zouden kunnen krijgen. De communicatielijnen moeten open gebijteld worden. Iedereen moet zich bewust worden dat ISLAM op zich en ELKE ISLAMIET een gevaar is voor onze veiligheid. Onze leiders zijn stekeblind en horende doof geweest om zoveel potentiële beulen / moordenaars binnen omze gemeenschap toe te laten,
  Moslims en niet-moslims moeten wereldwijd van elkaar gescheiden worden om bloedige botsingen te voorkomen en daar moet niet te lang mee gewacht worden want de klok van het ‘PROJECT’, het aanvalsplan van de Broederschap tikt en n.m.m. rest ons niet zoveel tijd meer. Dus, aan de slag.

  Like

  • Peter Selie zegt:

   Nee, dat krijgen we niet voor elkaar. Men blijft slapen men wil niet uit de illusie ontwaken dat alles wel over zal waaien. Maar daar komen ze wel achter als het te laat is. Want tijd is er niet meer te verliezen. En om het volk zand in de ogen te strooien laat de overheid de teugels wat vieren zoals we deze morgen konden lezen hoeft de thuiszorgster niet meer met de stopwatch in de hand de boel bij die vervelende oudjes af te stoffen. Ze geven liever € 150.000.000 aan een massamoordenaar.

   Peter

   Like

  • Martha N zegt:

   Ja Th van Baarle aan de slag, jij wel dat weet ik, maar soms word je als overjarige jongere er spuugzat van.

   Wij zijn toch niet de enigen…?

   Hoe stom kan men zijn…

   Ik ga even uitpuffen voordat ik me echt kwaad maak.

   Het is niet mijn dag vandaag geloof ik, maar ik kom er weer aan.

   NEE, we hebben geen tijd meer, het is NU of NOOIT, maar dan zal er ook medewerking moeten komen van slechts een enkel ander persoon. Samen één, samen er tegenaan, gezamenlijk voor slechts één doel. ONZE Vrijheid, de Vrijheid is niet bedoelt voor slechts 1 man. Wij willen samen strijden met deze man die alles opoffert, doch het is niet alleen zijn eenzame strijd, ook de onze..!
   En ik ga er nog steeds voor!

   Like

 5. Henk.V zegt:

  Interessant, Vederso!
  Het zien van de waarheid hangt niet in de eerste plaats af van de kwaliteit van iemands (geestelijke) ogen, maar van de onwrikbare wil om de dingen te zien zoals ze zijn.
  Dat betekent dat men voortdurend alert moet zijn en bereid om alles te verifiëren wat men waarneemt , om vervolgens de uitkomsten van alle bevindingen met elkaar te vergelijken, totdat er een samenhangend beeld ontstaat.
  Wie die samenhang eenmaal ziet kan niet gemakkelijk meer misleid worden.

  De ”kracht”van het politiek correcte denken ligt daarin niet.
  In deze elitaire stroming staat de wenselijkheid van iets centraal.Men werkt aan een ideaal .
  En men probeert alle gebeurtenissen vooraf gaande aan dat ideaal zo bij te buigen en te interpreteren dat de uitkomst van die interpretatie precies in de richting wijst waar men naar toe wil.
  Het is zoiets als een onderzoek verrichten naar iets met de gewenste uitkomst van dat onderzoek in het achterhoofd. Met zo’n instelling is het waardeloos testen.
  Maar dat is wel wat er in de politiek gebeurt!

  In deze multiculturele heilstijd is voor de aanwezigheid van de islam een vooraanstaande plaats ingeruimd.
  Er is ruimte voor de islam geschapen door de Joods-Christelijke invloed systematisch te neutraliseren volgens de Frankfurter Schule methode.

  De verwijderde inspiratiebronnen waren vreedzaam en constructief van aard en deel van het westerse DNA. Wanneer men deze opbouwende elementen succesvol wil vervangen dan moeten het islamitisch DNA daar niet al te veel van verschillen, want anders gaat de maatschappij afstotingsverschijnselen vertonen! En DUS (!!) is volgens politiek correcte logica de islam vreedzaam en constructief. De luchtfietsers brigade KAN natuurlijk NIET zeggen dat de islam niet compatibel is.
  Men heeft ze de moslims met ”trein- of vliegtuigladingen binnengehaald en ze zitten hier nu eenmaal..
  Dus moeten wij er maar hert beste van maken. Links hoopt houdt haar waarheid net zo lang vol te houden, tot iedere dhimmi dreutel het gelooft.

  Deze destructieve politieke stroming zal haar kardinale dwaling nooit toegeven, want de schade die de politiek correcten aanrichten is zo groot dat die nooit kan worden goedgemaakt.En daarom bazelt men voort over de betekenis van het woord ”islam” .Het betekent wel is waar ”onderwerping” maar de interpretatie ”vrede” klinkt sympathieker, dus daar houdt men het bij links maar op.

  En dat het om onderwerping gaat kan men in de meest wrede en extreme vormen overal buiten Europa zien!
  Gelukkig voor links is de situatie nog niet zo extreem BINNEN de EU grenzen, hoewel ook daar de seinen op rood gaan staan, maar ”allahzijdank” is er voor links nog even een ontsnappingsclausule: de moslims hier zijn NIET zo, wat voor een deel waar is en voor een deel ook beslist niet!
  Europees onderzoek onder moslims heeft uitgewezen dat bijna twintig procent van de moslims de fundamentalistische opvattingen deelt en juist deze stroming roert zich overal in de wereld op afschuwelijke wijze..

  Waarom liegen de westerse leiders er zo ongegeneerd op los?
  De eerste oorzaak is hierboven genoemd: het project ”die nieuwe samenleving”

  De tweede oorzaak voor de selectieve blindheid jegens de islam is ANGST.
  Deze ideologie laat zich niet door vrees voor de dood afremmen en deze wetenschap maakt niet vrolijk, wanneer er zich grote groepen van de ”religie van de vrede” binnen je landsgrenzen bevinden.Kortom, je moet ze niet tegen je in het harnas jagen, denkt elke rechtgeaarde linkse dhimmi. Met begripvol vriendje spelen kom je verder en ongegeneerd werpt men zich daarom dienstbaar ter aarde… En deze ”begrijpende”, respectvolle houding die elk rechtsgevoel tergt, komen wij meer dan genoeg tegen.

  En dat de linkse partijen door hun ”vriendjes politiek” mensen aan zich binden.., niet waar PvdA?

  En dan factor vier: oliegeld dat stom is maakt alles recht wat krom is..
  Mensen die hun ziel verkocht hebben zijn vaak niet meer te redden.
  Die moeten politiek zwaar afgestraft worden .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zoals gewoonlijk bij jou van A tot Z de waarheid, Henk.
   Het enige wat mij blijft intrigeren is, hoe een politiek-correcte multikuller dit op zijn manier beargumenteert.

   Like

  • Vederso zegt:

   @ Henk. Lees ook hierboven; Frankrijks nieuwe integratiepolitek,…. (heb je natuurlijk al gelezen). Daar had deze reactie ook kunnen staan. Misschien wel meer nog.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Henk V. 16.29. uur. Ik ben het geheel met je eens Henk. En de grootste verraders zijn de socialisten! De socialisten in heel Europa, zijn allemaal de 5e colonne van deze ISLAM! En uiteraard op de achtergrond de belangen van; het Oranje cocktail trio, de gore kliek van Bilderbergers, werkgevers in Nederland o.l.v. Wientjes, en uiteraard de NWO!

    Like

  • Joost Visser zegt:

   Ik denk dat er nog meer meespeelt. Op het moment dat de politieke elite moet erkennen dat de islam mensgevaarlijk is, zullen er wetten aangenomen moeten worden om de islam tegen te gaan. 10% Van de populatie zal op korte termijn werkeloos worden, nl. degenen die in subsidieclubjes zitten, advocaten. Tot aan Albert Hein zijn er problemen i.v.m. het niet verkopen van halalvoer.

   De immigratie van zoveel moslims is vergelijkbaar met de EU en de invoering van de euro. Een zelf gegraven gat, een eigen gecreeerde valstrik, waar je op een zeker moment niet meer uitkomt zonder een totale ineenstorting van het systeem.

   Dat na een aantal jaren het allemaal weer stukken beter gaat, wordt niet overdacht.

   Like

 6. eleen zegt:

  De islam is een wrede godsdienst, n.b. een afgod die vereerd wordt, de meeste mannen zijn pedofiel, trouwen met kindvrouwtjes, onderdrukken vrouwen!, haten andersdenkenden, kijk alleen eens naar de slachtingen onder de christenen, het is een SCHOFTERIGE IDIOTE godsdienst, sorry ik kan het niet netter uitdrukken, dit is nog heel zacht uitgedrukt!

  Like

  • fleckie zegt:

   Het is beslist geen godsdienst, het is een GEESTESGESTELDHEID, ,door JARENLANGE ,van klein kind af aan, indoctrinatie,hersenspoeling, ( dag in dag uit OPDREUNEN van de KORANVERZEN) en bij misdaad ,GEEN SCHULD te hoeven voelen:” ZO STAAT HET IMMERS GESCHREVEN IN DE KORAN,DUS HET IS ALLAH’S WIL”.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Gelijk christelijke sektes, maar die blijven in hun eigen streek, Amish in US, Staphorst alhier. Behalve Jehova vallen ze mij niet lastig, dus daar heb ik geen probleem mee. De islam met haar aanhangers hebben invloed op mijn dagelijkse leven. En dat bevalt mij niet. Psychopaten, behalve vele politici en bankiers, sluiten we op om ze te behandelen voor hun geestesgesteldheid.

    Like

  • bigljohn zegt:

   Islam is zelfs geen godsdienst beste Eleen. Want Allah bestaat helemaal niet, en is een goor hersenspinsel. Islam is een gevaarlijke ideologie, vergelijkbaar met het Nazisme. Ja, nog veel gevaarlijker zelfs !

   Like

   • Joost Visser zegt:

    10.000 Jaar geleden aanbad de mensheid de zon, de maan. Want onbegrijpelijke fenomenen. Er was meer last van blikseminslagen dan van aardbevingen. De bliksem was de toorn van ´god´. Zouden er meer aardbevingen dan bliksemaanslagen zijn geweest dan had de mensheid naar beneden gekeken i.p.v. naar boven als ze aan een god dachten.

    Daarna kwamen er meerdere goden, want men ontdekte dat er glinsterende dingetjes aan de hemel stonden. Ook een onbegrijpelijk fenomeen, dus de sterretjes werden aanbeden. Er moest altijd wel een oppergod zijn (logisch, alle culturen waren hierarchisch opgebouwd).

    Totdat er een slimmerik, een soort Hans Kazan (wáter in wijn veranderen bijvoorbeeld), opgeleid werd in Messina om de verlosser te worden van het Romeinse juk, een verzetstrijder. Een van de strategieen om iedereen achter zich te krijgen was het veelgodendom aan te vallen. De uitkomst is bekend: Pas in de jaren 70 was de grote opstand. Maar een hype was geboren. Een god aanbidden was ook makkelijker voor de mensheid. Al die goden die ruzie maakten had men onderwijl wel genoeg van. Het marketingprogramma was best ijzersterk. Wonderen, verzoening, de tien geboden, welks een vernieuwing van de sociale orde inhield. Het ging verkeerd toen het een organisatie werd en persoonlijke belangen zijn intrede deed. Toch werd het universum nog niet begrepen. Hoe lang heeft de christelijke organisatie niet volgehouden dat de aarde het middelpunt van het universum is en de zon rond de aarde draaide. Puur persoonlijk belang, want de doctrine werd aangevallen, dus de macht, als het anders zou zijn.

    Een 1500 jaar later werd van de geschriften van de christelijke organisatie gebruik gemaakt door een slimme Arabische veroveraar om zijn persoonlijke belangen te behartigen en wist netjes gebruik te maken van de naiviteit van zijn volgelingen. Praktisch alle ´visioenen´ zijn terug te brengen tot een persoonlijk belang.

    Meer en meer zijn we teweet gekomen over hoe het heelal in elkaar steekt en veel raadsels zijn er nog. De huidige stand van de wetenschap van het heelal ontkent geloof, zoals nu beleden wordt, in zijn algemeenheid. Het is menselijk denkwerk met al haar onvolkomenheden.

    Dus, BigJohn, je hebt gelijk.

    Maar er is een hogere macht die aanwezig is. Niets ontstaat uit niets. Wellicht zijn er meerdere heelals en is ons heelal een laboratoriumfoutje in een reageerbuisje van een laborant en zou er zo maar spontaan een nieuw heelal ontstaan bij een foutje van de CERN in Zwitserland.

    Dat geloof ontaard is door georganiseerd te zijn in instanties, wordt met een aantal voor de hand liggende voorbeelden al snel duidelijk:
    – de islam, dagelijkse (moord)ellende,
    – witwaspraktijken bij Banco Vaticano,
    – met 5% van het vermogen van de katholieke kerk omzetten in liquide middelen, heeft geen enkel kind meer honger in de wereld. Gebeurt niet.

    En zo kunnen we nog een hele waslijst aanmaken.

    Wat zou de geschiedenis van de mensheid toch een stuk vrediger zijn verlopen zonder ´geloven´.

    ´Iets´ heeft de aanzet gegeven en dat is niet Allah of God noch Buddah.

    Like

 7. Pyt van de Galbakken zegt:

  Netjes onthoofden met een bot mes, zoals allah en mo het graag zien.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Islam = het nieuwe fascisme.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Weg uit de islam.
  Een goed boek van IBN WARRAQ over mensen die uit de islaam gestapt zijn.
  Ik vond het erg leerzaam omdat er vooral mensen zijn die door zelf na te denken inzien dat de islam niet deugt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @louis-Portugal: 21.14. uur. Klopt Louis, ik heb het boek al meer dan 1 jaar. Toen ik het uitgelezen had, was ik voor altijd genezen van deze NAZI IDEOLOGIE te weten ISLAAM.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s