CDU en SPD willen sharia verbieden

Screenshot_7

Geen paralleljustitie met “scheidsmannen”. Zonder acceptatie van de heersende wetten is integratie niet mogelijk. Maar precies daaraan hapert het bij veel immigranten: vooral de diensten van zelfbenoemde islamitische “scheidsmannen” gedijen prima – in de schaduw van de Duitse justitie. Dat moet weldra afgelopen zijn.

De CDU en de SPD willen een einde maken aan de illegale rechtspraak van zogenaamde “scheidsmannen” in Duitsland, bericht “Bild.de” onder verwijzing naar een consensuspapier van de coalitiepartijen: We willen het monopolie op de rechtspraak van de staat versterken. Wij zullen geen illegale paralleljustitie dulden”, zou er in het document staan.

De partijen willen vooral de toenemende schaduwjustitie door illegale islamitische shariarechters aanpakken. In het consensuspapier staat verder, dat de Duitse rechtsorde al een “vredestichtend effect” zou bieden.

Islamitische paralleljustitie in grote Duitse steden

“We dulden geen shariarechters in Duitsland”, zouden onderhandelingskringen binnen de CDU expliciet tegen het blad hebben gezegd. Er zou geen parallelle arbitrage in Duitsland van ruzies tussen criminele islamitische clans door zelfbenoemde “scheidsmannen” meer mogen plaatsvinden.

De afgelopen jaren heeft zich in talrijke islamitische woonwijken van grote Duitse steden een islamitische paralleljustitie gevormd.

“Scheidsmannen” – vaak zijn dit imams – treden daar als bemiddelaars tussen daders en slachtoffers van misdaden of familieruzies op.

Vaste straffen: Voor verwondingen tot € 40.000,-  

Maar de zelfbenoemde rechters gaan daarbij voorbij aan de Duitse justitie en politie – en omzeilen daarmee het strafmonopolie van de Duitse rechtsstaat. Bovendien beroepen ze zich op het islamitisch recht, de sharia.

In Bremen, in Nordrhein-Westfalen en vooral in Berlijn zijn de problemen met islamitische zelfjustitie inmiddels ernstig. In Bremen zouden vaste straffen voor bepaalde misdaden bestaan. Een steekwond kost de dader ongeveer € 10.000,- Voor een zwaardere verwonding kan tot € 40.000,- smartengeld betaald moeten worden.

“Versterking van deze structuren mogen we niet toestaan”

Vorig jaar al waarschuwde de voormalige ARD-journalist Joachim Wagner: “Alles wat tot een versterking van deze structuren leidt, mogen we niet toestaan.” Wagner houdt zich al lange tijd met de islamitische schaduwjustitie bezig en schreef het boek “Richter ohne Gesetz”. Hij klaagt vooral over de rol van de islamitische verenigingen: “Zij zwijgen het thema dood.”

Screenshot_8Waar Duits recht en islamitische tradities op elkaar botsen, is de zaak niet altijd zo duidelijk als eerst lijkt. Vaak gelden bij beslissingen zelfs de grondwet en de sharia. Dit overkwam een oudere vrouw uit München. Haar Iraanse man, met wie ze meer dan 30 jaar getrouwd was, had haar als zijn enige erfgenaam benoemd. Na de dood van de man eiste zijn familie een groot deel van de erfenis op.

Het kantongerecht München stelde de familieleden van de Iraniër in het gelijk en veroordeelde de 67-jarige ertoe om drie vierde deel van de erfenis af te staan. De Beierse rechters gaven de weduwe te verstaan: In gemengde nationale huwelijken zou het erfrecht in het geboorteland van de overledene maatgevend zijn.

De administratieve rechtbank in tweede instantie Koblenz stond in 2004 de tweede vrouw van een Irakees een verblijfsvergunning toe. Na vijf jaar huwelijk in Duitsland zou men het haar niet aan kunnen doen alleen naar Irak terug te keren.

“We hebben rechters met een migratieachtergrond nodig – die Duits recht toepassen”

Tegelijkertijd hebben veel Duitse moslims huiselijk geweld en gedwongen huwelijken al veroordeeld, Deelnemers aan de “Islamconferentie” benadrukten dat huiselijk geweld geen moslimspecifiek probleem zou zijn. Ze bekenden zich er nadrukkelijk toe deze bestaande praktijken “boven de bestaande strafbaarheid uit niet toe te staan en geweld af te keuren.”

Toen begin 2012 de islamwetenschapper Omar Hamdan en de minister van Justitie van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, Jochen Hartloff (SPD), verklaarden dat zij zich scheidsgerechten op basis van het islamitisch recht in |Dui9tsland zouden kunnen voorstellen, brak er een storm van protesten los. Ze zouden verkeerd zijn begrepen, verzekerden de beide pijlsnel.

In de “Berliner Zeitung” noemde Hartloff destijds de “sharia” in “moderne vorm” acceptabel. Tegen “Bild” zei hij dat “buitengerechtelijke arbitrages” op basis van de sharia “zinvol” zouden zijn. Daarentegen veroordeelde de Duitse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Ole Schröder, Hartloffs initiatief: “In Duitsland geldt de grondwet en het wetboek van strafrecht en geen shariarecht”, aldus de 42-jarige. “We hebben rechters met een migratieachtergrond nodig die Duits recht toepassen en geen rechters die shariarecht toepassen.”

Bron:
http://www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam, Islamisering, Justitie, Moslims, sharia. Bookmark de permalink .

17 reacties op CDU en SPD willen sharia verbieden

 1. Monalisa zegt:

  Het zal tijd worden

  Like

 2. fleckie zegt:

  Dat zal (lastig)moeilijk worden, tenzij men christelijke Libanezen hierom verzoekt.Met het risico voor deze mensen dat ze gelyncht worden “, door koppensnellers”

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Het dient duidelijk te zijn: MOSLIMS DIENEN ZICH AAN TE PASSEN, OF/EN ZO NIET DIENEN ZE TE VERTREKKEN!

  Like

 4. Marc Bouwman zegt:

  Schroders stelling dat Duitsland al grondwet en strafrecht kent en daarom geen shariarecht mag gelden lijkt wel dapper, maar waarom zo nodig rechters met migratieachtergrond moeten komen is mij volstrekt duister. Mag een autochtone Duitse rechter in eigen land zijn eigen wetten niet tot gelding maken omdat hij autochtoon is?

  Like

 5. Cathja zegt:

  Deze moslims zijn uit eigen vrije wil neergestreken in Duitsland, en ze zullen zich allemaal moeten onderwerpen aan de DUITSE grondwet. Niks sharia. Dan had je in je eigen land moeten blijven als je dit zo belangrijk vindt.
  Het doel van deze lieden is om steeds meer grip te krijgen op de Duitse samenleving, net zo lang totdat zij volledig de baas zijn. Ze zijn dus gewoon uit op een overname.

  Nu is het tij nog te keren, en daarom zal er keihard opgetreden moeten worden tegen islamitische rechters die de grondwet van Duitsland overtreden.
  Niet mee eens? Dan opkrassen!

  Like

 6. Harry zegt:

  Maak je maar geen illusies dat ze zullen gehoorzamen . Ze doen alleen stappen ” vóóruit ” en nooit een terug , zonder de hele boel af te breken . Dan heb je wel zo 100.000 van die gekken op de been !
  Dan schrikt men en probeert te middelen . En na enige tijd doen ze weer een stap vooruit .
  Je kunt zeggen wat je wilt , maar hun systeem is wél succesvol .
  Het vergt dapper optreden om daar verandering in te brengen .
  Wij zijn daar kennelijk slecht op ingesteld .
  En de laffe regeringen hoeven we ook niks van te verwachten en leggen ze ook weinig in de weg .
  Ondersteund door de landverraders van de pvda cs .
  Het kan niet anders of ze zijn in the winning mood , die rotstralen .
  Nog één laatste hoop hebben we , de PVV .

  Like

 7. Tiny zegt:

  O ja, ze kunnen het nu wel zo mooi brengen, maar wat ze zogenaamd, ik zeg dus zogenaamd willen, gebeurt niet. Wat wel gebeurt is dat binnen de Duitse Staat en overheid steeds meer, ja moslims binnen geloodst worden. Dat is precies het hele idee van meer rechters met MiHiGru (migratie achtergrond) te willen benoemen. Afgezien van het feit of ze zulke vaklui wel kunnen vinden, is het dat waarom zee weer dat mooie verhaaltje hebben opgehangen. En zie, ook hier tuinen de eerste twee er al in.

  Nu hebben jullie ook niet gehoord en gelezen wat voor de verkiezingen en tijdens de samenstelling van de regering zo alles werd gezegd en gewenst. Dus ergens is het nog te begrijpen.
  Echter van de mensen die hier op dit blog lezen had ik veel meer verwacht. Velen doen het ook. Weten, informeren en lezen en luisteren wat er zich zoal in onze buurlanden afspeelt zeker op dit en ook op economisch gebied.

  Neem nu bijvoorbeeld die vaste straffen van € 40.000,– per verwonding. Ik schoot hierbij in de lach. Uiteindelijk klopt dat wel. Maar dit gaat om akkefietjes onderling, dus moslims tegen moslims. Daar komt echt geen rechter aan te pas.

  Er was dus een dergelijk geval. De scheidsman heeft met de partijen onderhandeld en men is uitgekomen op een te betalen schaden bedrag . van, ik weet niet meer precies hoeveel, maar het waren dus een X aantal kamelen. Partijen waren het dus eens. Maar nu ging het erom wat die kamelen dan in Euro wel waard waren. Dat gaf dus opnieuw spektakel. Dat kwam echter wel degelijk voor de rechter. Uiteindelijk besliste de rechter wat dan die kamelen in Euro waard waren, dat zijn dus die beroemde 40.000,– euro.

  Jullie denken ik zit hier een geintje te vertellen? O nee hoor, is waar gebeurd en gebeurt nog steeds, vooral in Berlijn, Hamburg, Bremen, Duisburg, Köln. Overal daar waar vooral de grote Arabische clans ondertussen de dienst uitmaken en zich met regelmaat behoorlijk in de haren vliegen.

  De Duitse regeringen en overheden kun je vergeten in deze, die willen alleen nog maar meer moslims in overheidsdienst en daar is ieder smoesje goed genoeg voor.

  Het komt iedere dag wel voor dat een autochtoon door een paar moslims of 1 moslim, in elkaar geslagen, of met messen gestoken of gekopschopt wordt. Een keer of meerdere keren per dag ergens in Duitsland. Nu worden die moslim schuldigen door de Duitse rechters al met fluwelen donshandschoenen aangepakt. Wat denk je wat er gebeurt als je dan ook nog een moslim rechter hebt. Ik wil het niet mee maken. Zeker niet als vrouw, want dan ben je helemaal niks waard.

  Like

 8. Harry zegt:

  Kennelijk hebben ze in Duitsland ook van die achterlijke rechters als die van ons , met hun D66 en pvda achtergrond .
  Hoeveel verschil zit er tussen islamisme , socialisme en BSB ?
  De overeenkomsten zijn nogal duidelijk .
  En koeien worden als enige “geruimd “.
  Voor die ene groep best zielig , eigenlijk .

  Like

 9. Jean zegt:

  Leg verbod op die smeerlapperij in heel Europa en 500.000.000 Europeanen zullen het dankbaar aanvaarden, doet de politiek het niet dan zullen wij het zelf doen via correcte partijen te kiezen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, inderdaad: Als de Sharia in Europa metterdaad verboden zou WORDEN zou heel autochtoon Europa er blij mee zijn, van Links tot rechts, dat zíe ik vóór me!
   Het geval wil alleen maar, dat met name de Linksmens (de Goedmens) er niet persoonlijk zijn bek over durft open te trekken.

   Like

 10. kraftavilqa zegt:

  Je moet gewoon geen muzels hebben dan heb je dit en een hoop ander gezeik ook niet. Simpel plan toch?

  Like

 11. Martha N zegt:

  Ze willen, ze gaan doen, ze willen gaan doen… ieder laat horen wat hij/zij wil gaan doen, ze gaan doen, ze willen aanpakken …ik zou zeggen doe het dan…
  Maar daarna hoor je niets meer. Het zijn van die kreten om de aandacht te trekken door de regerende macht, om te laten zien/horen hoe ze achter hun volkje staan… ook in andere landen is het niet anders.

  In ieder geval willen CDU en SPD de Sharia GAAN verbieden…

  Tja wij wachten af zullen we maar zeggen.. in dit geval.

  We spreken elkaar na twee jaar, of CDU en SPD dit hebben kunnen doorzetten.

  Like

  • Tiny zegt:

   De sharia bestaat niet alleen in handen afhakken, zweepslagen en stenigen. Er zijn honderden dingen in het dagelijkse leven waarop een regel van de sharia van toepassing is. Laten nu ondertussen al een heleboel van deze regels al lang gepraktiseerd worden. Met toestemming (of wegkijken) van de regering en met behulp van de rechters in de Bonte Republiek Doitschelan.
   Zowel de CDU alsook de SPD en niet te vergeten met behulp van Groenlinks (absoluut niet te vergelijken met GL hier in NL) en nog wat ultra linkse partijtjes die in de BRD de dienst uitmaken vervolgen andere doelen. Wat zij zeggen dient alleen maar ter geruststelling van het volk. Daar een groot deel van het volk, zoals ik al eens eerder heb geschreven, alleen maar aangewezen is op de MSM en TV, die allemaal geheel ten dienste staan van juist deze regeringen, zullen ze niet door blikken en geloven wat daar gepubliceerd wordt.
   Ze krijgen pas een shock, als de eerste lading asielzoekers oftewel uitkerings toeristen in grote getale in hun dorpje of stadje ingekwartierd worden en doen wat ze altijd en overal doen. En ook dan zien ze het eerst nog als de beroemde incidentjes, tot er iets heel ergs gebeurt. En dan wee hun als ze wagen ook maar te protesteren.

   En ook wat ik al eerder heb geschreven, aan veel reacties te zien, hebben velen hier absoluut geen flauw benul hoe het bij de buren er aan toe gaat, maar wel een mening erover.. Ik heb vaak genoeg het gevoel, dat ik gewoon voor de kat z’n k** iets probeer duidelijk te maken of uit te leggen. Toch probeer ik het af en toe. Echter het heeft me al heel lang de zin ontnomen om echte artikelen te schrijven, zoals ik een paar jaar geleden nog graag deed. Ik begin er dan ook niet meer aan. Zonde van mijn inspanningen en mijn tijd.

   Like

 12. Dat geloof moet er uit . wij snappen er toch niets van .en voor al het opleggen van een slecht soort geloof mogen wij het niet en nooit toelaten hier en nergens niet in EUROPA.
  WIJ LATEN TE GEMAKKELIJK ALLES TOE IN ONS LAND EN IN EUROPA.
  ZIJN DIE BUITENLANDERS HIER DE BAAS OF IS HET WAT ANDERS

  Like

 13. Jan zegt:

  Allah Will Drive A Nail Into Your Head If You Give Flowers To Your Girlfriend

  Inderdaad, Eslam voor idioten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s