Collectief schuldcomplex

Screenshot_25

Men heeft ons volk net zo lang een collectieve schuld verweten, totdat deze tot een soort vervangingsreligie muteerde. Linksen en nog linksere Duitservijandige politieke propagandisten bazelen onafgebroken bij iedere zich biedende gelegenheid van collectieve schuld, en niemand vraagt of zoiets überhaupt bestaat. Het wordt tijd dat we deze eindelijk van zijn mythe ontdoen.

Juridisch gezien is de collectieve schuld onbelangrijk, want een schuld is volgens de huidige rechtsopvatting altijd een individuele schuld, zodat ook alleen een individu voor zijn daad verantwoordelijk gemaakt kan worden. De collectieve schuld echter legt ook een morele verplichting op complete buitenstaanders, gewoon, omdat zij in een samenleving werden geboren in welke individuele leden een zware schuld op zich hebben geladen, waar heel veel andere leden echter niets aan kunnen doen, alleen al vanwege hun late geboorte. De logische analyse toont aan, dat de mogelijkheid van de collectieve schuld op zich niets anders is dan morele ethische kortsluiting.

President Roosevelt zei ooit: “Bij het hele Duitse volk moet erin gehamerd worden dat de hele natie deelnam aan de wetteloze samenzwering tegen de beschaving van de moderne wereld.” Welnu, deze wens van Roosevelt is intussen in vervulling gegaan. Daarbij past de uitspraak van Churchill: “Het maakt mij niets uit of in Duitsland Hitler of een Dominicaanse priester regeert. Het is zaak de kracht van het Duitse volk te breken.” Zulke zinnen zouden de oren moeten doen spitsen, in plaats daarvan vind je ze niet eens in de schoolboeken.

Hele generaties schoolklassen werden in de geschiedenislessen jarenlang in de staatsreligie van de collectieve schuld gedrild, alsof de Duitse historie slechts uit 12 onzalige jaren zou bestaan. Omdat men hen de omstandigheden en de historische constellaties voor de machtsgreep van Hitler bewust onthoudt of deze eenzijdig censureert, staat het nationaalsocialistische regime historisch geïsoleerd zonder enige context, alsof het toevallig uit de lucht was komen vallen, omdat een paar boze nazi´s een keer echt tekeer wilden gaan. Deze systematische geschiedvervalsing leidt ertoe, dat de schrikbarende parallellen met de Republiek van Weimar inclusief haar voorgeschiedenis naar de ontwikkelingen van de huidige tijd door hele generaties gewoon niet meer herkend kunnen worden. Argeloosheid echter bergt het gevaar van herhaling van fouten in zich. Ontevredenheid, vernedering en uitbuiting is de voedingsbodem voor extreme en gevaarlijke politieke bewegingen. Ze neigen ertoe de bestaande wetten in hun zin te veranderen en te misbruiken, totdat het te laat is voor een ommekeer.

Het begrip vernedering is in dit verband een sleutelwoord. Steeds opnieuw vernederen we ons voor de wereldopinie en haasten ons om het iedereen en alles naar de zin te maken, het minst echter onszelf. Uniek in de wereldgeschiedenis was de mogelijkheid voor de geallieerden om na het einde van de Tweede Wereldoorlog het Duitse volk in de gewenste richting te heropvoeden: zijn karaktertrekken zoals vlijt, ambitie, doorzettingsvermogen en grondigheid werden in zijn noodlot veranderd en in dienst en het belang geplaatst van de geallieerden en hun bondgenoten. Dit belang echter was zeer zeker niet de versterking van het Duitse volk tot een zelfbewuste, trotse natie.

We fungeren intussen als sociale dienst voor de halve wereld, we moeten voor catastrofes overzee hulpgoederen en logistiek beschikbaar stellen, en nooit is het genoeg; steeds maar weer moeten we onze collectieve schuld betalen. Het is de zweep waarmee we ons laten drijven. Daarom is het geen toeval dat er op Duitsland, als sterkste economie van de EU, onafgebroken een beroep wordt gedaan en het steeds maar bijbetaalt, ook al willen politiek correct gemanipuleerde economische wijzen ons iets anders wijsmaken. Als we deze vicieuze cirkel niet eindelijk doorbreken, zie ik de toekomst voor ons land somber in.

Bron:
http://www.pi-news.net
Auteur: Pythagoreer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa. Bookmark de permalink .

15 reacties op Collectief schuldcomplex

 1. Vederso zegt:

  Ik hoop niet dat we de Historikerstreit opnieuw gaan meemaken;

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Historikerstreit

  Like

 2. Vederso zegt:

  Op PI, ik denk dat vele Duitsers het zo ervaren;

  Ich wurde nach dem Krieg geboren.
  ICH SCHULDE NICHTS / NIEMANDEM.

  Wer etwas über (historische) Schuld sagt, kann mich am A***h lecken.
  Punkt.

  Like

 3. “We fungeren intussen als sociale dienst voor de halve wereld, we moeten voor catastrofes overzee hulpgoederen en logistiek beschikbaar stellen, en nooit is het genoeg! ” Hoe komt het dan dat Nederland, die GEEN collectieve schuld heeft, hier ook voor moet meebetalen???

  Like

  • Herman Moded zegt:

   Slavenhandel VOC & WIC, Hoogste percentage afgevoerde joden WO2, Nederlands-Indie en de Politionele acties, Racistisch volksfeest met zwarte piet… kies maar eentje, we zijn er allemaal schuldig aan. Niet echt natuurlijk, maar in menig verwrongen brein moeten we boeten voor deze wandaden.

   Like

  • Tiny zegt:

   Het lijkt er op, dat het feit dat we blank zijn, wij per definitie schuldig zijn.

   Dat de generatie na de oorlog geboren Duitsers het zo ervaren zoals Vederso aangeeft, daar kan ik me in vinden. Zijn dan al de kinderen en kleinkinderen en achterklein kinderen van de Nederlandse collaborateurs (NSB’ers/NSDAP’ers/SS’ers ook collectief schuldig ?
   En nog iets, voelen wij ons collectief schuldig aan wat onze slaven vervoerende voorouders uitgespookt hebben?
   En dan iets recents. Als er dan al collectieve schuld bestaat die overgaat op de volgende generaties die we daarop steeds weer moeten afrekenen, Wat doet die Argentijnse dan hier naast WA op de troon en maken we haar ook nog een tot regentes ?????? Wat ik persoonlijk om andere redenen al een gotspe vind.

   En zo kun je natuurlijk wel doorgaan, er laten zich genoeg redenen vinden, zo men wil.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Ja zegt u dat wel: REGENTES! Een Argentijnse met een criminele pa die hier straks eventueel in haar eentje de dienst uitmaakt.
    Die drie bloedjes van WA; hoeveel % ‘Nederlands’ zit daar eigenlijk nog in? Een stuk of 2 %?

    Like

   • Tiny zegt:

    Geen enkel % Nederlands bloed.

    Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ben het eens met het artikel. Maar laten wij ons niets wijs maken. In ons land wordt de collectieve schuld, afgewenteld door de politieke elite van PvdA,CDA,D66,VVD, op de eigen bevolking. Tevens wordt door de politieke kliek 24/7, gebruik gemaakt van de COMMUNISTISCHE PERS en MSM, om de PVV zwart te maken. Ergo, in Nederland is het echt niet veel beter, als in Duitsland. kijk maar eens hoe men getracht heeft Zwarte Piet uit ons Sinterklaasfeest te halen. En nu begint het HAATBAARDENSPUL te zeiken over Kerstmis. En dat gaat maar zo door!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ik ben het weer helemaal met je eens, beste Tom!
   Zou je niet eens een keer gezellig bij ons op visite willen komen?
   En breng gerust andere ‘E.J.-Bronners’ mee! 😉
   Het lijkt ons erg prettig om met gelijkgestemden te praten bij een kopje koffie.
   Eigenlijk zouden we ons ook moeten kunnen verenigen in real life!

   Like

 5. luckybee zegt:

  Dat probeerden ze ook ons Nederlanders aan te hangen voor al de Slavernij en de collonisatie van Indonesie.Ze vergeten dat alles alleen door de Wener Congres mogelijk was en niets anders.Wij waren niet eens uitgenodig om hier voor mee te spreken.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Ik denk dat “collectieve schuld” in werkelijkheid een poging van links is om de wereld te controleren.
  Zoals hierboven al door realprediker gezegd is.
  Wat heeft Nederland voor schuld??? maar het wordt ons wel aangepraat.
  Bijna heel €uropa is erg aan het verlinksen.
  Als iemand ertegen protesteert krijgt hij of zij een hele lithanie sheldwoorden van extreemrechts, fascist enz. enz. over zich heen gegoten.
  We lijden al sinds den Uyl onder de politiek correcten en OWEE als je het er niet mee eens bent.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Van wirtschaftswunder naar Jihadwunder. De Duitse cultuur, economie en wetenschap, die met veel inspanning werd opgebouwd, wordt nu in een minimum van tijd, en met een maximum van snelheid kado gegeven aan de Moslim, die er een genoegen in schenkt dit alles te vernietigen ten gunste van de Sharia. Dat schuldgevoel van de Duitsers is net zo onrealistisch als de zogenaamde erfzonde. De zonde van Adam en Eva in het aards paradijs. Het aards paradijs wat Duitsland ooit was, wordt door diezelfde suffige Duitsers veranderd in een Sharia paradijs. Waar het goed toeven is voor Moslims, en waar de status van Duitsers veranderd zal worden in die van slaaf van de Moslims. De Duitsers konden (gelukkig) de tweede wereldoorlog niet winnen, ondanks hun fanatieke miljoenen soldaten, en de technische voorsprong zowel qua leger en techniek. De Moslim doet het met veel minder. Hij EIST alleen maar. En dat is genoeg voor die lullige Duitsers om meteen voor die Moslim te gaan buigen als knipmessen. Waar is die Duitse ruggegraat en trots gebleven ? Of is daar misschien een nieuw soort van wirschaftswunder voor nodig ?

  Like

  • Tiny zegt:

   Kun je net zo goed van de Nederlanders zeggen en vragen. Hier is het niet anders. En heel veel van die fanatieke soldaten kwamen ook uit Nederland. Maak verdorie eerst maar eens ons eigen straatje schoon.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s