De Occupy (r)evolutie: niet linksom, maar rechtsom

Screenshot_22

Een heel andere tijd. Een paar jaar geleden. Als ik me goed herinner oktober 2011. Beursplein Amsterdam stampvol kleurige koepeltentjes, overal spandoeken met (wijze) leuzen, toespraken, en allerlei alternatieve types die discussieerden en muziek maakten. Toevallig was ik daar in de buurt en werd zeer door het gebeuren getroffen. Dit waren mensen die ik nog niet kende, althans, ik dacht dat ze uitgestorven waren, een déjà vu van de jaren-60. Later bedacht ik me dat ze er altijd al waren (en nog steeds zijn), in iedere stad of in ieder dorp heb je wel een paar alternatieve types. Alleen waren ze nu geconcentreerd op het Beursplein en grepen hun momentum. Na jarenlang in de vergetelheid te hebben geleefd, kregen ze nu wereldaandacht.

Ik ging me steeds meer in de Occupy (r)evolutie verdiepen. Dit kon ik thuis doen, want Occupy speelde zich voornamelijk af op internet. Maar ik ga de lezers biet vermoeien met de inhoudelijke aspecten van het fenomeen “Occupy”, want daar is al zoveel over geschreven.

In ieder geval, ieder Occupy-kamp dat iets voorstelde, zoals in Amsterdam en Den Haag, had een livestream en er werd 24 uur verslag van gedaan wat zich in het kamp (vrijstaatje) afspeelde. Occupy was niet rechts of links, ze stond boven de banken en vocht tegen de banken en alle onrecht in de wereld en – niet onbelangrijk – de beweging was het lieverdje van de media. Helaas, enkele weken later kwam er letterlijk “mot” in de tent. Alcoholisten, daklozen, drugsverslaafden en asielzoekers sloten zich bij de beweging aan.

Screenshot_20

En Occupy verviel van een bijna bovenaardse beweging tot een eenvoudige liefdadigheidsinstelling die het ging opnemen voor de zwakkeren in de samenleving, vooral voor asielzoekers. Einde revolutie.

Later bleek dat de kern van Occupy wel degelijk politiek gekleurd was. Groen Links, PvdA, SP en de krakerbeweging maakten deel uit van de harde kern.

Nu, enkele jaren later in 2013, speelt zich opnieuw een dergelijk fenomeen af en wederom hoofdzakelijk op internet. Hierover brengen de (staats)media echter nauwelijks verslag uit en als ze het al doen, dan is het negatief: de revolutie van de “mestvorkenbeweging” in Italië en de “Génération Identitaire” in Frankrijk en de EDL in Groot-Brittannië, die niet bang zijn om samen te werken met de – door de media verguisde – partijen FN, FPÖ, Vlaams Belang, PVV en andere bewegingen met een nationalistische inslag.

In plaats van volop positieve aandacht aan dit fenomeen te besteden, zoals bij Occupy het geval was, worden deze mensen verguisd, genegeerd en weggezet als nazi´s, alleen maar omdat ze voor hun land opkomen en niet willen opgaan in een superstaat onder blauwe EU-vlag en omdat ze niet willen dat hun land geïslamiseerd en overspoeld wordt door mensen met een andere cultuur.

Kortom, de Occupy-revolutie is niet dood, maar wordt NIET meer gevoerd op links, maar op RECHTS (om bij de links-rechts terminologie te blijven). En eerlijkheidshalve mag erbij gezegd worden dat deze voortzetting van de strijd een stuk realistischer is. Dus geen revolutie die gevoerd wordt op een roze wolk, maar op basis van realisme en gezond verstand en dat zal veel meer mensen aantrekken.

Screenshot_21

De “Génération Identitaire” bezet een moskee in het Zuid-Franse Poitiers

Door:
Remco42
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nationalisme, Vrijheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Occupy (r)evolutie: niet linksom, maar rechtsom

 1. Peter Selie zegt:

  Sorry, maar er moet echt iets anders gebeuren dan “love”maken.
  En van de groep Identitaire heb ik na Poitiers nog eenmaal iets van de actie supermarkt gezien en daarna? Ik snap achter de pc is het gemakkelijker maar er moet gehandeld worden.
  Laat ik zegge: “ik ben gematigd optimistisch”en dat meer om eens niet
  Negatief te zijn.
  Laat ik hopen, dat we ons niet zonder ons te verzetten afslachten.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Gajus!

  Like

 3. Een uitstekend idee om de Contra Jihad vanuit Poitiers te starten. De hofmeier Karel Martel oogstte in die omgeving op 25 oktober 733 ook de victorie.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Goed gesproken Remco 42. Het punt waarom van rechts, vaderlandslievend en nationalistisch, niets in de Pers, en de MSM komt, is de totale RODE OVERHEERSING van deze media! En dat niet alleen, zum kotzen is dan ook nog, dat liberalen, en christen-democraten aan deze HETZE meedoen, en zelfs partij kiezen voor de communistische EUSSR. Alleen MASSAAL VERZET kan nog uitkomst bieden, en dan VERZET door ALLE EUROPEANEN!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Zo is dat Tom. Sinds den Uyl ligt er een linkse grauwe deken over Nederland en later over West-europa en sinds Mohbama zelfs over Amerika.
   Het leek er enkele jaren geleden dat het iets ging veranderen maar sinds die €uro is het erger geworden.
   Alleen een heel grote schok zal dat kunnen veranderen en die komt gegarandeerd.

   Like

 5. luckybee zegt:

  Mijn revolutie gaat alleen met Jezus Christus aan het hoofd.En niets anderes.

  Like

  • treintrien zegt:

   En nou geloof ik niet dat het de bedoeling van ‘D’n Hoofdingenieur’ is, dat wij hier in het aardse tranendal op onze lauweren gaan zitten rusten, tot JC het behaagt om hier zijn goddelijke ponum weer eens te tonen om hier onze kastanjes voor ons uit het vuur te komen halen.. Das wel lekker makkelijk.

   Die handjes zitten er niet voor niets, luckybee 😉

   Like

 6. rotsus zegt:

  Beste Tom Hendrix,
  Ben het echt met je eens dat alleen massaal verzet nog uitkomst kan bieden. Ik heb best wel ideëen hoe dit op een wel zodanige manier kan dat om te beginnen dit land, ons land, geheel plat gaat en wel in een zeer kort tijdsbestek. Hier zijnnog niet zo veel mensen voor nodik ook. We moeten dat zooitje incompetente machtshebbers aan tafel dwingen en op politiek niveau gaat dit niet lukken. Je ziet hou ze Geert nu elke keer weer in een hoek zetten met steeds dezelfde verhalen en opmerkingen en zie wie politicus van het jaar wordt door verschillende groepen, jawel, Pechtholt en Dijsselbloem, dat vind ik zum kotsen Herr Major, om op zijnn Kerkraads te blijven. Ik zie nog maar 1 optie en dat is plat met dit land, als het moet elke week 1 dag onaangekonding. Nogmaals, mijn idee is er en is simpel, snel en lethal zal ik maar zeggen, alleen is er 1 ding een feit, alleen kan ik het niet. Met 500 a 1000 personen is het echter BOEM!!! Laat dat maar zeker zijn. Is harstikke verboden maar wat deze zakken in den Haag doen toch ook neem ik aan, alleen verschuilen deze zich achter zgnd “democratische wetgeving”. Bah, wat een farce. Maar ik haar het wel, maar kan het natuurlijk niet hier opschrijven, maar er is wel een weg te vinden hoe we ellaar kunnen bereiken. Heb me afgelopen week overigens aangemeld bij de groep burgerlijke ongehoorzaamheid. Ik ben het nu al 3 jaar meer dan zat en na 39 jaar werken en dan alles afgenomen krijgen…..nee dus!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Rotsus 10.36. uur. Ik sta volkomen achter jou beste Rotsus, en ik weet zeker de andere reageerders ook! Maar inderdaad hoe pakken we het aan.

   Like

 7. Herman Moded zegt:

  Oh ja… de Occupy beweging. Wat had ik een goede hoop toen dat in de VS van start ging, totdat het hier in NL voet aan wal zette. Wat een afgang… ik zie die lullo met zijn “we are the 99%” bordje om de nek nog voor me. Toen er werd gevraagd wat het betekende, kon die ei alleen nog stomzinnig in de camera kijken en zeggen dat ie het niet wist. Toen kwamen de gutmenschpartijen om de hoek en inderdaad, revolutie dood!!

  Verder denk ik dat je de Occupymovement en de Identitairenbewegingen totaal niet met elkaar kunt vergelijken. Occupymovement tegen de banken en de daaruit voorvloeiende misstanden, en de identitairen tegen de voorgaande inlevering van de eigen identiteit in het voordeel van de nieuwkomers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s