Diana West: De lessen van Irak en Afghanistan

Screenshot_19

Ik heb lang betoogd dat de campagne van Bush is mislukt (uitleg in drie delen hier). De campagne van Obama heeft ook gefaald en om dezelfde fundamentele reden die niets te maken heeft met het “te vroeg verlaten van Irak” en ik hoop zeer dat we Afghanistan in 2014 verlaten. Het is van vitaal belang om te benadrukken dat deze mislukkingen niet te wijten zijn aan de moed en opoffering en kunde van onze strijdkrachten. Deze strijdkrachten hebben, op z’n zachtst gezegd, resoluut hun onmogelijke missies uitgevoerd. De tekortkomingen liggen in de planning en politieke strategie, de onwetendheid en lamlendigheid op het hoogste niveau van de regeringen Bush en Obama, in het Pentagon en in het Congres, dat faalde om ze te controleren. (Aan een dergelijke onwetendheid en lamlendigheid kunnen we ook een epische show van institutionele ongevoeligheid toevoegen).

Het simpele feit is dat een leger van de joods-christelijke landen niet kan vechten voor de ziel van een islamitisch land.

Screenshot_18Dit is voor de hand liggende, maar niet onderwezen en dus niet geleerde les van de afgelopen twaalf jaar van tragische en dure oorlogen. Ze noemen ons “ongelovigen”. Wat wij denken, maakt niet uit. De koran is hun gids en ze bouwen hun grondwet op zijn wetten. Wij helpen hen daarbij en bevelen onze soldaten hun leven te riskeren in de handhaving van de sharia, in de fantasienaam van “universele” rechten die nergens anders dan in het Westen bestaan. (Zie de waanzin hier in 2004 beginnen). Ondertussen eroderen sharianormen en vermomd marxisme de vrijheid in het Westen, terwijl 99% van onze politieke leiders niets doet.

Ze leren ook niets. Ze zetten een post-9/11 strategie in Irak in zonder de sharianormen en de jihaddoctrine als obstakels voor “nation-building” op een (gebrekkig) westers model te zien- alsof sharia en jihad als gezaghebbende fundamenten van de islamitische cultuur door wensen of ontkenning kunnen worden geëlimineerd. Zo’n onzichtbare islamstrategie was gedoemd te mislukken en deed dat dus ook. Maar in plaats van deze mislukte strategie aan te passen (die vooral in het voordeel was van Iran, China en andere vijanden), draaiden ze zich om en voerden deze in Afghanistan in.

We moeten de “harten en de geesten” van de mensen winnen, spoorde generaal Petraeus zijn mannen aan in Irak .

We moeten het “vertrouwen” van de Afghanen winnen, benadrukten admiraal Mullen en anderen gestrest (of kopen).

Screenshot_10

Zo werden onze soldaten veroordeeld tot het veroveren van de heuvels van de islamitische denkwereld die ongelovige legers nooit kunnen innemen.

Wij moeten hun cultuur respecteren, drongen de generaals aan, op zoek naar meer en meer raakvlakken, maar gaven in plaats daarvan terrein op. (metaforische en echt terrein). Vitaal terrein.

We moeten het Afghaanse volk beschermen (ten koste van ons eigen), bevalen de generaals onder leiding van Petraeus, die in een berucht bevel zei:

“Patrouilleer te voet. Rijdt er niet doorheen. Patrouilleer waar mogelijk te voet en ga het contact aan met de bevolking. Doe je zonnebril af. Inzicht in de omstandigheden kan alleen verkregen worden door interactie van aangezicht tot aangezicht, niet gescheiden door donker glas of Oakleys.” (merk zonnebril).

Screenshot_11

Dergelijke ” situational awareness” kwam ons op grote en tragische kosten te staan – maar met weinig of geen blijvend voordeel. Noch “bescherming van de bevolking” noch de waanzinnig verkwistende projecten van openbare werken stonden de ongelovige terrorismebestrijders toe ​​om hun doelen te bereiken – het winnen van islamitische harten, geesten of vertrouwen.

Een culturele knieval heeft ook niet gewerkt, niet dat het niet is geprobeerd.

Wij moeten hun cultuur (hoe barbaars ook) respecteren. Wij moeten hun cultuur (hoe verachtelijk ook) handhaven. We moeten ook de islam beschermen. We moeten ons aan z’n wetten onderwerpen en Amerikanen bestraffen die dat niet doen. Amerikanen bestraffen!

Screenshot_12

“Behandel de koran als ware het een kwetsbaar kunstwerk”, dat was het bevel in januari 2003 in een memo aan Joint Task Force Guantánamo. Dat was niet genoeg. “We zullen ons aan de heilige overtuiging houden die door anderen voor heilig gehouden wordt”, verklaarde ISAF in 2012.

Binnenkort zullen we samen met nieuwe en blijvende bondgenoten vechten in de war on “terror”. Wat verschil zal het maken als we alleen maar kunnen vechten voor de andere kant?

(Van april tot en met augustus 2009 – meer dan duizend doden en duizenden gewonden later…).

Lees de columns uit 2009 via de bron (onderaan het artikel).

Screenshot_16

Bron:
http://www.dianawest.net
Auteur: Diana West

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Afghanistan, Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, Irak, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, koran, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, Obama, praatjesmakers, Rotzakken, Taliban, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Diana West: De lessen van Irak en Afghanistan

 1. kraftavilqa zegt:

  Tja zolang het dogma van de twee islammen (goede en jihadistische) in zwang blijft. De jonge Bush ging al in de fout toen hij bij aanvang van de war on terror zei “we zijn niet in oorlog met de islam”j had hij z;n huiswerk gedaan dat had hij geweten dat weal meer dan duizend jaar met de islam in oorlog zijn en had hij kunnen zeggen waar ’t op staat en nawnant kunnen handelen.

  Like

  • fleckie zegt:

   Men zou toch verwachten,dat lui op hoge posten , IETS van psychologie” en fysiologie konden afweten,blijkt dus van niet. Zelfs een goede psychiater zou aan het DEPROGRAMMEREN nog een “zware klus” hebben.(m.a.w.de worsteling om de menselijke geest)

   Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    In vroeger tijd was een politieker iemand die op groeide in een politiek klimaat en of dat nou links of rechts was hij leerde het vak in de praktijk.
    Tegenwoordig zijn politiekers mensen die een studie politikologie volgen en verder helemaal geen ene fick weten van politiek, maar zich laten indoctrineren op universiteiten door linkse zogenaamde professoren.
    Deze professoren zijn eigenlijk weer mense die totaal naast de werkelijkheid leven.
    Het heeft helemaal niks met Psychologie te maken maar met het opbouwen van steeds meer macht op de lange termijn.
    Dat is ook de reden dat je op allerlei posten die enige invloed of meer invloed hebben je zowat altijd een links georrienteerde directie zult vinden.

    Like

 2. Joost Visser zegt:

  Amerika heeft niets van Vietnam geleerd.
  De flauwekul van de Amerikanen om hun land leider te noemen van de vrije wereld wordt steeds belachelijker met het inzicht van NSA-schandalen, de EU-dictatuur.

  Wat we zouden moeten lerén van een bevolking als de Vietnamezen, de Taliban is dat vechten voor je príncipes totdat je er dood bij neervalt een voorbeeld zou moeten zijn voor de europese landen om onder het juk van Brussel uit te komen en de sociale structuur aan te passen aan je eigen cultuur i.p.v. alles als makke schapen te accepteren.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Joost Visser: 20.56. uur, op 15/12. Ik sluit mij bij jouw mening aan Joost.

   Like

   • Pieter Nokkio zegt:

    en ik ook, Joost en Tom (en vele andere nadenkende Nederlanders).
    We hoeven het heus niet allemaal met elkaar eens te zijn, maar gemeenschappelijk hebben we in elk geval dat we het gevaar en absurditisme van de Europese eenheidsdraak zien – en zelfs dagelijks ondervinden.

    Like

 3. luckybee zegt:

  Hoe zo is de oorlog van G.W.Bush mislukt?Hij wil Sadam Hussein ontmachten, dat was hem gelukt.in een zeer korte tijd.Wat nu dan komt was een totaal andere oorlog; de oorlog van Sunieten tegen Shiieten.Toen had Bush al zijn strijdkrachten moeten terug roepen.en de oorlog aan de twee vijanden over moeten laten.Mischien bestaan ze helemaal niet meer.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Goed stuk en idd. Joost wij laten ons naaien door onze eigen mensen die niet willen inzien hoe haasje hupt.
  De ellende van links met zijn maakbare samenleving.

  Like

 5. Pingback: Afghanistan, de ontkenningswaanzin en de ondergang van het Westen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s