Geld voor de Filippijnse slachtoffers belandt bij de georganiseerde internationale giftenmaffia

Screenshot_12

Enkele weken geleden nog was het bijna onmogelijk om je te redden voor de opdringerige oproepen van de Abrahamitische gifteneconomie. De christelijk-islamitische oproepen om geld te geven aan de zogenaamde tyfoonslachtoffers op de Filippijnen waren bijna net zo agressief als de zigeunerbedelaars voor de kerken in Duitsland. Maar wat hebben ze daarna met het geld gedaan, dat zij bij de domme West-Europeanen uit de zak geklopt hebben?

Tyfoonbandieten: Hoe de hulpleveringen van de Britten voor de duizenden Filippijnse slachtoffers door dieven werden gestolen.

Vorige week onthulde deze krant (“Daily Mail”) dat de buitenlandse schenkingen op de Filippijnen werden opgeslagen en daarna door corrupte lokale autoriteiten werden gestolen. Britse buitenlanders werden met moord bedreigd, omdat zij gevraagd hadden waar de hulpgoederen in Hernani, Oost-Samar, waren gebleven.

Een dag later gaf Oxfam toe (Britse giftenonderneming) dat er “ernstige gaten” in de verdeling van de een maand geleden geleverde schenking zaten. En de VN-cheffin Valerie Amos zei zich zorgen te maken dat de hulp de mensen in de afgelegen gebieden nog steeds niet bereikt zou hebben.

Daily Mail

In ieder geval hebben we nu een vermoeden waar de hulp, als die al niet terechtkomt bij de mensen waarvoor deze werd geschonken, naartoe gaat. Daartoe behoren ook vast en zeker de medewerkers/sters van de VN.

Dus nog een keer een schenking doen a.u.b.!

Screenshot_13

Bron:
http://www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Filippijnen, Graaien, Naïviteit, NGO´s, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

33 reacties op Geld voor de Filippijnse slachtoffers belandt bij de georganiseerde internationale giftenmaffia

 1. Tiny zegt:

  Ook hier kan ik zeggen, als men dat nu nog niet weet hoe dat in ’n werk gaat, dan ben je wel van de ratten besnuffeld. Sorry. Maar zo is het.
  Nu maar weer vlijtig spenderen bij het glazen huis, stommeriken , i.p.v. een pakketje maken en zelf naar de voedselbanken alhier brengen.

  Like

  • Ik zit mij nogmaals af te vragen waarom de media zoals vrt en andere tv zenders steeds in grote getallen vragen om hulp voor de slachtoffers van de fillipijnen.Zij zijn schuldig aan deze wandpraktijken of niet soms.kijk eens wat er is gebeurd in haiti paar jaren geleden deze mensen hebben er nog niks gezien ,neen ze spenderen liever geld naar landen waar er oorlog is ,voorbeelden genoeg tijd dat we eens verzetten en overal de deur dicht gooien waar er word gebeddeld voor hulporganisatie’s.

   Like

   • Tiny zegt:

    De hulporganisaties zijn er eerst eens om zich zelf van een goed salaris te voorzien. Als men dat nu ondertussen nog niet weet of doorheeft, dan sorry, zelf schuld. Ze krijgen al genoeg van ons belastinggeld van de regering.
    Als men komt collecteren of bedelen zeg dan gewoon eens een keertje NEE!

    Like

   • Tiny zegt:

    De hulporganisaties zijn er eerst eens om zich zelf van een goed salaris te voorzien. Als men dat nu ondertussen nog niet weet of doorheeft, dan sorry, zelf schuld. Ze krijgen al genoeg van ons belastinggeld van de regering.
    Als men komt collecteren of bedelen zeg dan gewoon eens een keertje NEE!

    Like

 2. aquarius4422 zegt:

  No fucking dime.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Waar zijn de MILJOENEN gebleven, die de overleden ex-president MARCOS ergens(o.a.Zwitserland,?) waarmee de hele Philijnse bevolking geholpen zou kunnen worden, of het geld wat door SLAVERNIJ! In Arabische staten verdiend wordt?

  Like

 4. fleckie zegt:

  Tegenwoordig vinden mensen zich enorm “knap” via computers e.d. maar zijn waarschijnlijk toch nog niet zo ver dat ze VERDWENEN GELD kunnen opsporen,? toch? Daarin zijn DIE ANDEREN zo te merken BAAS. BOVEN. BAAS!

  Like

 5. Ik had het voorgevoel er al van , en heb dus helemaal niks gegeven .

  Ik zal mijn vriend die op de filipijnen woont , en wiens vrouw haar familie slachtoffer is van deze ramp ( 2 huizen totaal verwoest ) vragen zijn banknummer te geven .

  Ik stort daar wel wat op , alhoewel ik het gezien de ” afpers praktijken van de zichzelf legaliserende staatsmaffia” bijna niet meer kan veroorloven nog ” iets” af te staan !

  Like

 6. V.K. zegt:

  Oxfam?…nou dan is een gedeelte van dit geld in de bodemloze put ”Palestina” verdwenen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  En waarom verbaast mij dit weer niet. Wat worden wij belazerd en bedonderd.

  Like

 8. sylvia Groot zegt:

  Al te goed is buurmans gek.
  Ik ben dol op Hollandse gezegdes. Er zit me toch een wijsheid in…

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Altijd weer hetzelfde gedoe.
  Wel triest dat daar ook bijna geen enkele idealist meer te vinden is.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Gewoon, ondanks zo.bedel-dreigementen ,of zielige foto’s,(eraan denken hoe men deze misdadigers,als ze onder valse voorwaarden geld denken LOS te peuteren’kan belemmeren het geld in eigen beurs te houden!)

  Like

 11. Wans Horst zegt:

  Is hier gaan taak voor de Reclame Code Commissie?
  Ik geef al jaren uit principe niets meer aan geen enkele organisatie.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Ik had niet anders verwacht, uiteraard niets gegeven want ik zag de bui al hangen.
  Na jaren lang belazerd te zijn door allerlei instelling, waarvan achter bleek dat de directeur een salaris had van enkele tonnen ben ik gestopt om voor ‘gekke henkie’ te spelen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koddebeier: 15.07. uur. Precies koddebeier, en deze lapzwansen van directeuren vinden VOORAL ZICHZELF HET GOEDE DOEL. En geloof maar dat daar veel RODEN en salonsocialisten bij zitten!

   Like

   • koddebeier zegt:

    @Tom Hendrix:18.13 uur. Als die clubjes overheidssubsidie ontvangen dan is het meestal PvdA en/of CDA, Tom. Die hebben voorheen elkaar altijd de bal toegespeld.

    Like

 13. luckybee zegt:

  Waar de RKK heerst is ook de Mafia niet ver vandaan. Niets nieuws.

  Like

 14. Harry zegt:

  Ik heb al zóveel malen gelezen dat het geld niet of nauwelijks goed terechtkwam , zelfs een rendement van slechts 5 cent per euro werd genoemd . De “liefdadigheidsinstellingen” trekken eerst de kosten van de opbrengst af en reserveren ook geld voor komende advertenties . De niet kinderachtige salarissen moeten er ook nog af . En mogelijk ook nog onkostenvergoedingen en bonussen , want nu hebben ze het ineens wel héél druk !
  Makkelijk zat als je de pot met geld dagelijks ziet groeien en je mag zelf beslissen hoe je het geld uitgeeft .

  Ik had een beetje een slecht gevoel over het feit dat ik nu eens niks gegeven heb . Heb vroeger met Filippino’s gewerkt en het waren allemaal geweldige jongens en meisjes .
  Het vrat een beetje aan me .
  Maar als je dit soort berichten weer leest , dan begint het vermoeden post te vatten dat die mensen zonder de “hulpinstellingen” mogelijk niet of nauwelijks slechter af zijn dan zonder die dieven .

  De instellingen zijn al zó ver gevorderd in hun manipulatie dat ze collectanten een brief meegeven voor lui die mopperen over misbruik van het geld , waaruit moet blijken dat het toch allemaal wel meevalt met het misbruik . Of in omfloerste bewoordingen verklaart dat er helemaal niks aan de strijkstok blijft hangen !

  Nou deed ik zakelijk nog wel eens “wat extra” voor die collectes . Dit jaar heb ik dat resoluut geweigerd met een nogal niet mis te verstane uitleg .
  De volgende dag kwam mij stomtoevallig via een andere collectant ter ore dat dat geval specifiek vermeld werd bij het inleveren van de chequeboekjes .
  Kennelijk werkt dat , al maak ik me geen illusies voor de toekomst .

  Like

 15. Beste mensen,

  Als het om de Filipijnen gaat, dan moeten wij ons realiseren dat er 2.500.000 mensen dakloos zijn. Verplaats je eens in hun situatie. De mensen die misbruik maken moeten in de bak. Name and SHAME! Hall og Fame or Hall of shame. Ze komen wel aan de beurt. Laatvde arme slachtoffers svp niet in de steek!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zou op zichzelf nog wel willen, maar heb zelf geen cent.
   Uitgeknepen door de EU (waardoor de Duitse fiscus opeens belasting kan eisen over de grijpstuiver ‘Witwenrente’ die ik elke maand nog uit Duitsland ontvang) en de opvreters hier die het rechtstreeks in de ontwikkelingshulp, de asielzoekers en een zekere familie v.A. te W. stoppen.
   Sorry hoor; ik moet zelf ook zien te overleven.
   First things first.

   Like

  • Republikein zegt:

   De reportage van Jolanda gezien op National Geographic.Indrukwekkend!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koos.Groenewoud: 22.34. uur, op 15/12. Ik zit daar dubbel mee, met wat U zegt. Kijk, het punt is, dat ik nog wel geef, maar; ik ga nu wel veel selectiever kijken naar wat en aan wie. Ik geloof dat de meeste mensen best willen geven aan slachtoffers, maar we zijn het SPUUGZAT dat zgn. directeuren van GOEDE DOELEN, salarissen hebben nog hoger dan de Balkenendenorm. Kijk, en dat ERGERT mij verschrikkelijk, deze zgn. directeuren hebben een MORAAL van “lik mijn vestje”. En dat, alleen al dat GEGEVEN, maakt mensen terughoudender om te geven!

   Like

 16. Henk der Niederländer zegt:

  Geloof je toch zelf niet Koos dat er ook maar eentje in de bak gaat verdwijnen.
  En daarbij wil Ik me best verplaatsen in hun situatie.
  Die mensen zijn inderdaad dakloss en als Ik dan zo af en toe eens naar een stuk documentaire kijk zie Ik daar allemaal volk rondlopen die in wezen geen flikker uitvoeren terwijl ze ondertussen zichzelf ledig zouden kunnen hoeden met het helpen van het opruimen van de rotzooi die achter gebleven is na de ramp.
  Helaas heb Ik te veel zielige kindersmoeltjes gezien die door allerlei organisaties gebruikt worden om het geld bij de mensen uit hun zakken te kloppen.

  Like

 17. Ekster zegt:

  Daar heb ik wel eens een discussie over gevoerd met een goedhartige collega. Ik zei tegen haar dat een groot deel van donaties in verkeerde handen valt en dat het soms beter is om niets te geven. Dat echter, vond zij geen optie. Ze had een nogal luidruchtig geweten zullen we maar zeggen. Ik vertelde haar dat na de aardbevingsramp in Pakistan goedbedoelende burgers geld doneerden dat later in handen bleek te zijn gevallen van islamitische terroristen. Die konden dan fijn wapens kopen waarmee ze het Westen konden bestrijden… Maar helaas, ook dat voorbeeld maakte onvoldoende indruk.. tja, haar geweten, he. Ik moet erbij vermelden dat het om een nogal gelovig (Christelijk) type ging. Zo een die zich in het Midden-Oosten af zou laten slachten door haar islamitische medeburgers.

  Like

 18. inge zegt:

  Ja goed idee laten we nog meer storten…niet! !!!!sponsoren we de benzine van n hoge pief enz enz…

  Like

 19. Ik heb geleerd na de Tsunamie . Mijn man en ik hebben toen beide onze einde jaar uitkering gestort in het fonds voor de slachtoffers bij elkaar toch bijna 1 maand salaris . Sorry maar wij doen dat nooit meer. Na alle berichten over corruptie tot zelfs binnen de hulporganisaties hebben wij besloten om nooit weer geld te schenken hoe groot het leed ook is dat ons wordt getoond , en echt mijn hart breekt steeds weer als ik vermagerde en huilende kinderen zie echt het laat mij niet koud .Maar wetend dat geen cent bij deze mensjes terecht komt alleen bij de corrupte volgevreten directeuren en regeringsleiders heeft mij doen besluiten mijn zuurverdiende geld direct te geven aan de ouderen van dagen die hier in onze welvaart te weinig hebben om van te leven en te veel om van dood te gaan . Die in de verzorgings- huizen zitten te wachten op de dood van de buurvrouw en door diens kinderen de kleding geschonken krijgt zodat ze dan weer een hele onderbroek heeft , Heb schrijnende voorbeelden gezien en dat in ons eigen land . En een net zo goed doel zijn de voedselbanken die door het wanbeleid van de huidige regering hard nodig zijn. Nee mijn geld ga ik zelf brengen en hou toezicht op hoe het uitgegeven wordt en dat zouden meer mensen moeten doen

  Like

 20. michel zegt:

  en daarom zijn wij gastouders voor kinderen uit Wit Rusland, uit de omgeving van Tsjernobyl, kunnen we zo een kind lekker verwennen en gezond weer terug sturen, met een goed gevoel, telkens weer blijkt dat de giften van goed willende mensen op gaan aan boeven ( wil een lelijk woord gebruiken ). Mensen stop er mee, en neem een kind in huis voor een paar weken, of stort geld bij stichtingen die wel eerlijk om gaan met jullie geld, zijn de kleine stichtingen, waar de voorzitter of bestuursleden, geen 100.000 euro of meer in hun zak stoppen. Maar er zelf tijd en geld insteken om de juiste kinderen te helpen. Wij zijn heel blij met de Stichting Tsjernobyl Alphen aan den Rijn, kijk op de site aub. Sorry voor de reclame, maar geld voor reclame hebben wij bijna niet, we besteden alles aan die kinderen.

  Like

 21. Pingback: Ontwikkelingshulp en andere goedbedoelde meuk | Fubar

 22. We hebben vanuit België 12 grote 40 voet containers gestuurd met hulpgoederen, ze staan nog steeds bij de douane vast sinds begin januari 2014. De douane vragen 1000 euro per container om ze vrij te krijgen en een hoop formaliteiten die nergens op slaan. Ze willen gewoon dat wij nog eens gaan betalen om hun eigen mensen uit de nood te helpen terwijl we hiervoor reeds een grote prijs hebben betaald om die containers daar te krijgen plus het vele werk van vele vrijwilligers om die goederen in te zamelen.
  Gewoon een schande hoe ze daar met hun bevolking omgaan als er daarom geen opstand uitbreekt onder de plaatselijke bevolking om die wanpraktijken aan te kaarten begrijp ik het ook niet meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s