De briljante spitsen Wilders en Bosma van FC PVV missen de zoveelste kans voor open doel

Screenshot_33

(Door: Martien Pennings)

De oproep van Marine le Pen aan de volkeren van Europa in opstand te komen tegen “Brussel”, waar de corrupte nep-elite probeert de bevolking middels massa-immigratie van moslims en via corrupte banken arm en bang te maken en vervolgens monddood en geïslamiseerd, heeft mij pas deze maandagmiddag 16 december 2013 bereikt en wel via deze site. Toch is de oproep van Marine le Pen al op 9 november 2013 gepubliceerd. De PVV moet  al hebben geweten van die toespraak vóór die datum. Kijk: dan ben je toch geen knip voor de neus waard, als je dit soort kansen laat liggen om tegelijk het zwijgen van de media over Marine le Pen en de inhoud van haar boodschap onder de aandacht van het publiek te brengen.

Hans Jansen zei het afgelopen zaterdag ook al, toen hij aangaf dat een club zijn nieuwe en oude aanhangers clubbindende dingen moet bieden:

“Om de toetreders vast te houden, moet een club aan nieuwe toetreders wat te doen geven, anders gaan ze zich vervelen, en worden balorig. Vijf keer per dag bidden, vier keer per dag reaguren, drie avonden per week een partijvergadering, twee keer per week de mis vieren, lekker knokken in Islamistan. Een club die het nalaat activiteiten voor nieuwe toetreders te bedenken (wie zei daar: ‘PVV’?) zal het daar al snel lastig door krijgen.” [mijn rooie vet]

Maar wat de FC PVV doet is eigenlijk nog veel erger dan verzuimen structureel clubbindende initiatieven te nemen. De FC PVV laat kansen voor open doel liggen die zij op een presenteerblaadje krijgt aangereikt. Als de PVV een geweldig goed verkiezingsresultaat behaalt bij de volgende parlementsverkiezingen, dan zal het niet aan de propaganda-strategie van de PVV te danken zijn. En vergeet niet, als je dadelijk die uitslag bekijkt: als ze wel slim gecommuniceerd en de media bespeeld hadden, dan zou die uitslag anderhalf, of twee keer zo goed zijn geweest.

Er was één zinsnedetje van Marine le Pen dat me vooral beviel. Nadat ze uitgelegd heeft  welke Europese landen al kapot zijn en welke op weg naar kapot gaan, en vermeld heeft dat via de bezuinigingen de bevolkingen van Europa een supersoberheid wordt opgelegd die lijkt op slavernij, voegt ze eraan toe:

“En dat terwijl de Brusselse gier openlijk boven hun spaargelden cirkelt.”

Hear! Hear!
Maar als het aan de PVV ligt horen we niks van deze nieuwste bondgenoot.


_____________________________________
Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Marine Le Pen, PVV. Bookmark de permalink .

115 reacties op De briljante spitsen Wilders en Bosma van FC PVV missen de zoveelste kans voor open doel

 1. tjonge zegt:

  ja hoor, gaan we weer, gezellig pvv afzeiken.

  misschien beter verhaaltjes gaan schrijven voor joop, gegarandeerd meer succes…

  Like

  • tjonge zegt:

   @ Martien Pennings,

   het plaatje van jou raakt een beetje grijs gedraaid, half jaar geleden ook al zo een zeur-verhaal “waarom je niet meer pvv stemde” of zo iets.

   word een beetje moe van dit soort verhalen, heel links nederland valt al over de pvv en als de “eigen” gelederen nu ook nog de boel af gaan zitten branden ??

   heb het al eens eerder gezegd, als je het allemaal zo goed weet begin dan een eigen partij !

   met “vrienden zoals jij en amerigo en ab sconditus (dvc) heeft de pvv geen vijanden meer nodig….

   Like

  • H. Noble zegt:

   omdat u niet begrijpt wat de implicaties zijn van dit artikel vindt u als aanhanger van wilders/pvv dat er sprake is van afzeiken.

   Like

 2. Wans Horst zegt:

  De PVV draagt precies hetzelfde uit, dus deze partij hoeft niet te wijzen op een buitenlandse bondgenoot die dat ook doet. Misschien wordt de schrijver nu iemand anders dan Wilders het zegt pas wakker, maar dat is geen reden om de PVV aan te vallen.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Verdomme, Martien. Als “FC” PVV uit de staatsrechtelijk cordon sanitair zich maar kon ontworstelen. Gevangen zit hij al, Geert, en wellicht ook de andere PVV volksvertegenwoordigers.
  Misschien loop je al winkelend met de dood in de schoenen. Het is tenslotte Nederland.

  Like

 4. Peter Klaasing zegt:

  Ik vind dit artikel een klap in die bek van Geert Wilders. Terwijl hij godnondeju heel de wereld afreist om mensen en hele landen te waarschuwen voor europa en de isalm. Dit artikel is zuiver bedoeld, om hem in zijn bek te slaan. Al waarom dit artikel aanvaard is, is om Marine le Pen er bij te betrekken. Een beetje dom hè Hans, dat jij dit niet ziet!

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Dat het artikel bedoeld is om Wilders te demoniseren was duidelijk, maar ik vind het geen slechte zet van Wilders om Marine le Pen erbij te betrekken. De auteur lijkt zich wel vaker te begeven op een ondergronds niveau als het Wilders betreft, dat lijkt alleen met zijn politieke voorkeur en/of zijn eventuele broodheer te maken te hebben.

   Volgens http://www.thepostonline.nl/tag/martien-pennings/ is Martien trouwens in de 60, PvdA lid en woont ergens in Amsterdam-Zuidoost, iemand dus die steeds een nieuwe vijand nodig heeft die hij denkt aan te kunnen uit onmacht over de vijanden die hij niet aankan. Wat las ik echter ook op diezelfde pagina? PVV-senator Marcel de Graaff vind de vrijheid van meningsuiting belangrijker.

   Ik ga hier ook alleen inhoudelijk in op het artikel.

   Like

  • “Dit artikel is zuiver bedoeld, om hem in zijn bek te slaan.”
   Zoudet u zo vriendelijk willen zijn, mijnheer Klaasing, om mijn commentaar te lezen van 17 december 2013 om 07:02?

   Like

 5. Philippine zegt:

  Er is niets tegen te doen. Niets en nog een keer niets.
  Zie bericht over Rutte en consorten.

  Klik om toegang te krijgen tot Bozza-conclusioni-Consiglio-dicembre-2013.pdf

  Like

 6. nn zegt:

  Beste Martien,
  Geert Wilders heeft Marine le Pen op de best mogelijke manier onder de aandacht gebracht namelijk door een alliantie met haar aan te gaan, en daar heeft hij alle publieke aandacht voor gevraagd en gekregen! En dat is veel meer waard dan ‘propaganda’! En dat terwijl hij onder dagelijkse bewaking wegens doodsbedrijgingen leeft! Wat hij bereikt heeft, onder die omstandigheden is haast bovenmenselijk.
  Begin zelf maar iets voor PVV’ers, niets let je! Of toch….?

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Je hebt natuurlijk volkomen gelijk, Martien. dat is een kolossale misser. En als we even héél eerlijk mogen zijn, maakt de PVV er wel meer. Vanaf een afstand is het moeilijk om daarvoor een oorzaak aan te wijzen. Het kàn er mede aan liggen, dat Wilders tóch te veel in eigen hand wil houden en te weinig delegeert. Aan de andere kant dringt zich dan echter ook weer de vraag op, in hoeverre de medewerkers die hij momenteel tot zijn beschikking heeft in staat zijn, zelfstandig te opereren.
  De PVV is en blijft (te) sterk de partij van één man en dan kunnen we nog zo stijf en strak volhouden, dat dat z’n redenen heeft en dat alleen op deze manier LPF-achtige toestanden voorkomen konden worden, persoonlijk blijf ik het gevoel houden dat er tevens bezwaren aan kleven, die op zekere momenten (nú bijvoorbeeld?) aan het licht kunnen treden.
  Maar ja, dit geconstateerd hebbende is dan de volgende vraag: Wat valt er aan te doen? Wie kan ze in deze goede raad verschaffen en, minstens zo belangrijk, van wie accepteren ze dat?
  Hèt grote dilemma: Met al haar onvolkomendheden is en blijft de PVV enig in haar soort. Simpelweg gesteld: We hebben niets anders……..
  Goede raad is duur, ik geef het uiteraard toe…..

  Like

  • @Theresa

   1) De leiding van Wilders is op dit moment te strak.
   2) Hij kiest zelf teveel halve garen uit als personeel.
   3) Dan krijg je dus om twee redenen opstand: omdat het halve garen zijn en omdat de leiding te strak is.
   4) Daardoor wordt Wilders blijkbaar weer meer overtuigd van de behoefte aan strakke leiding.
   5) Als Wilders geen betere hand van personeel uitpikken krijgt, heb je dus een vicieuze cirkel: strakke leiding met verkeerde personeelskeuze, halve garen in de fractie, weer strakkere leiding met weer verkeerde personeelskeuze, nog meer halve garen en zo tot in het oneindige.

   Die partij moet gecontroleerd opengegooid worden.
   Daar zijn wel manieren voor.
   Heel simpel: je creëert een “Vrienden van de PVV”-club.
   Je laat mensen schriftelijk solliciteren naar het lidmaatschap.
   Je stelt twee vaste gesalarieerde medewerkers aan die het contact tussen de PVV en die club onderhouden.
   Dan heb je een pool van creativiteit en van kritisch vermogen.
   Je organiseert het zo dat er gemeentelijke onderafdelingen zijn.
   Daaruit kunnen op een gegeven moment echte onderafdelingen van de partij ontstaan.
   Maar die status verschaf je als PVV pas als je er vrij zeker van bent dat je de goeie mensen in die gemeente hebt.
   (Niet door Wilders alléén laten beoordelen!)
   Zo raak je geworteld en zo wordt de boom gevoed.

   Like

   • Wans Horst zegt:

    Ik snap je onmacht wel, maar je stelt voor dat de PVV zich wortelt in de grond die voorbewerkt is door het oude regime. Ik deel je onmacht in z’n geheel niet trouwens. De PVV “moet” blijven zoals Wilders onafhankelijk van iedereen denkt dat goed is voor de PVV en gelukkig kan dat, die vrijheid heeft Wilders gelukkig nog wel!

    Bedankt trouwens voor je bestuurlijke inzichten, maar die geef je vast niet vrijblijvend. Is Martien Pennings toevallig het alter ego van Hero Brinkman?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Wans Horst, 20.28u: Toevàllig weet ik nou eens zeker van níet.

    Like

 8. Harry zegt:

  Een probleem bij een snel groeiende partij , of liever HET grote probleem , is dat als je de kans krijgt te gaan regeren , je dan wel voldoende uitstekende mensen paraat en getraind moet hebben .
  Anders moet je , als je de kans krijgt hem laten lopen en word je ook afgeserveerd .
  Heb uit een gesprek met een PVVer wel eens begrepen dat ze liever rustig , gecontroleerd en stabiel door willen groeien .
  Lijkt me als volkomen leek niet zo’n dom plan !

  Like

   • Harry zegt:

    Geachte heer Pennings ,
    Dank voor Uw reactie en links , maar die kende ik allemaal . Hoewel ik ook af en toe langs de zijlijn maar wat roep , volg ik de boel op de voet . Dagelijks .
    En met name de commentaren van Bart Schut vind ik HELEMAAL niks .
    Soms lijkt het of hij op het goede spoor zit ( in mijn optiek , dan ) , en dan ineens slaat ie weer toe op een welhaast Joopachtige manier , ik móet hem niet .
    Een glibber .

    Maar – en we hebben dit al eerder aangeroerd – het is WEL Wilders’ partij . Zijn eigen partij . En hoe hij die runt moet ie toch zelf weten ? Als ie de boel om zeep zou willen helpen moet ie dat ook nog zelf weten , hoe jammer wij dat ook zouden vinden .
    De partij is toch niet van óns ?
    En daar lijkt het een beetje op soms , het woord : ” ontstelen ” borrelt dan in me op .
    Een voor de hand liggende opmerking zou zijn ; start dan Uw eigen partij als U het beter kunt , maar dat zou tot nóg meer versnippering leiden en dat lijkt me ook niet de weg .
    Bovendien vind ik dat een beetje cru overkomen en dat wil ik in dit geval ook niet op m’n conto .
    Ik respecteer Uw vaak prima en gedegen commentaren , alsmede degeen die ze uit .

    Misschien ben ik een beetje blind maar tot nog toe heeft Wilders wel erg vaak gelijk gekregen .
    Hij staat bekend als zijnde een groot talent en ik denk dat alles wat ie doet goed overdacht is . Zelfs de dingen waarbij wij wel eens achter onze oren krabbelen .
    En al zal er best wel eens iets beter kunnen , zijn wij smetteloos perfect ?

    Zoals sommigen opmerken : de beste stuurlui staan aan wal , als voormalig varensman weet ik heel goed hoe dat is , maar jij bent dan degene die op een verlijerend schip staat .
    En dat wordt vanaf de wal niet altijd gezien !

    Wat mij betreft houdt ie voorlopig het voordeel van de twijfel .

    Like

   • Peter Klaasing zegt:

    Beste Martiwn Pennings, heb jij enig idee waarom de PVV ondangs de goeie peilingen de verkiesingen verloren heeft? Het word hoogtijd, dat de mensen zoals jij wakker worden over wat er aan de gang is. Maar droom maar voort. Waarom word Geert Wilders nou beschuldigt? hij reist de wereld af om mensen en landen te waarschuwen tegen naderkomende islamisereing. Maar in Nederland wil niemand luisteren.

    Like

 9. koddebeier zegt:

  Dat valt me hard van je tegen GEERT !!!!!

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Geert Wilders zal heus wel zijn redenen hebben om te doen wat hij doet en om niet te doen wat hij niet doet.
  Als iemand anders meer voor ons land kan betekenen, dan hoor ik dat graag.
  Altijd dat gevit en die kritiek op Wilders; hij is ook maar een mens…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   We hèbben niemand anders die meer voor ons land kan betekenen, Tistochwat, dat is zeker de waarheid.
   Dit gaat ook totaal niet over zijn overtuiging, in geen geval!
   Maar organisatorische blunders -en dit ís er toch wel één- mogen best gesignaleerd worden, zodat deze of gene er misschien iets aan kan verbeteren.
   Het zou toch doodzonde zijn als de partij om díe reden de mist in zou gaan!
   Dit mag even goed naar voren gebracht worden als de suggestie, dat -pak ‘m beet- Marine misschíen eens zou kúnnen probéren om een béétje Engels aan te leren (En val nou niet weer direct over me heen, met z’n allen; het is slechts een wèlgemeende sug-ges-tie.)
   Met een aanhoudende cultus van: Sssssst en zeg dat nou niet en ze zijn zó geweldig belanden we tenslotte gemakkelijk in de situatie van “Il Duce ha sempre ragione.”
   Of, zo je wilt, bijna dezelfde leuze uit Orwell’s Animal Farm: “Napoleon is always right.”
   Of-ie nou gelijk had of niet.

   Like

  • Ja, de Führer zal zijn redenen wel hebben.
   Hij is immers door God gezonden?

   Like

 11. Peter Klaasing zegt:

  Koddebeir word wakker, jou reaktie is een beetje kortzichtig. Wat draag jij bij aan dit goore gedoe van de Europese unie??

  Like

 12. Zojuist is Geert Wilders tot politicus van het jaar gekozen door “Het EenVandaag pibliekspanel”.
  Hij heeft al eens één keer eerder gewonnen.
  Maar kijk: als-ie nou handiger met de media was omgegaan, met zijn eigen achterban en met zijn personeelskeuze dan had-ie al die tussenliggende jaren óók gewonnen.
  En vooral: dan waren zijn verkiezingsuitslagen anderhalf tot twee keer beter geweest.

  Like

 13. Peter Selie zegt:

  Hallo Martin,

  Eigenlijk ben ik het roerend met je eens hoor, maar gisteren was hij in Turijn dus helemaal niets doet hij niet, maar ik hoor veel mensen terecht klagen over dat het zo stil vanuit de PVV. Hopelijk spaart hij zijn reserves tot de campagne echt begint al zou er nu en dan wel eens wat van hem te horen moeten zijn.
  Die Nieuwsbrief stelt niet veel voor, want dat weet Het Vlaams Belang beter die stuurt er twee per week en met ter zake doende informatie. Zoals gezegd het verdriet mij ook, maar er is helaas, geen alternatief en dat weten ze.
  Het is goed dat je je geuit hebt. En laat vooral van je horen.

  Like

 14. Willemientje zegt:

  Teiltje

  Like

 15. José zegt:

  Geert GEFELICITEERD!!!

  Like

 16. Een insider in zowel de PVV als het Vlaams Belang mailt mij naar aanleiding van het artikel dat hierboven staat:
  “Je snapt niet hoe de media werken. Zo’n Youtube-kanaal heeft het
  Vlaams Belang. Weet je hoe weinig views dat heeft? De kracht van
  sociale media wordt overschat. De mainstream media bepalen nog altijd.

  Wilders heeft druk getweet over Turijn. Annemans ook. Allebei hebben
  ze er gesproken. Lega Nord heeft hun speechen via Youtube verspreid en
  ook getweet. Wilders en Annemans hebben de speechen druk ‘geretweet’,
  zoals dat heet (lees: verspreid, doorgestuurd). Maar zoals ik dus zei:
  als de mainstream media vervolgens die tweets en dat Youtube-kanaal en
  het naar álle media uitgezonden persbericht negeren, dan komen slechts
  weinig mensen het te weten.

  Ik zou wensen dat je één maand bij het VB of bij de PVV kon worden
  tewerkgesteld. Na je één week keihard te hebben ingezet op al die
  sociale media, loop je gillend van frustratie naar huis, beseffend hoe
  weinig het eigenlijk allemaal uitmaakt als de traditionele media het
  simpelweg niet (willen) oppikken. (En dan wordt Wilders in Nederland
  nog 100 keer beter bediend door de media dan het Vlaams Belang in
  Vlaanderen).

  Inzake Turijn: als jij niet naar de Vlaams Belang-website surft, als
  je de tweets van Annemans of mijn tweets niet leest, als je niet zelf
  het Youtube-kanaal van Lega Nord of het Vlaams Belang checkt, dan kom
  je dat van Turijn inderdaad niet te weten. Aan wie ligt dat dan? Aan
  jezelf natuurlijk, maar vooral aan de traditionele media. Die macht is ongebroken. Het NOS-journaal van 22.00 uur meldde zojuist niks over de verkiezing van Wilders. Dat is hun macht en als zij het niet wensen op te pikken dan blijf je in heel kleine cijfertjes steken.”

  Tot zover de insider.

  Ik heb hem geantwoord:
  “Tsja, ik ben bang dat je argumenten sterk zijn,
  Het zou zo maar kunnen dat je gelijk hebt.
  Ik laat het bezinken en ga mij beraden.
  Inderdaad: toen Femke Halsema te stom was om mijn column goed te lezen en ze begon te twitteren dat ze eens ging kijken of ik juridisch vervolgd kon worden, pakten de mainstream-media het op en stond ik binnen een paar dagen op 30.000 views.
  Toen Pow-nieuws mij on neesjunwaid tievie beschuldigde van zodanig erg racisme dat ik zelfs op GeenStijl een ban zou hebben voor het leven en dat ik de man achter Artikel 7 was, ontplofte de server van Artikel 7 diezelfde avond nog.”

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wat ík nou niet snap….waarom krijg ik dat als webmaster van E.J. Bron nu niet doorgestuurd van de PVV, zo´n speech van Geert Wilders uit Turijn!?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dàt kon nou wel eens een voorbeeld zijn van bepaalde mankementen in het partijbeleid.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Hier is hij dan

    Hallo vrienden,

    Dank u voor de uitnodiging om Padania.
    Ik ben hier vandaag op deze belangrijke conferentie aan mijn respect te tonen aan uw partij, de Lega Nord en uw leiders Maroni en Salvini.
    Mijn vrienden, 2014 wordt een cruciaal jaar. We zijn op een historisch moment in de geschiedenis.

    In de Europese verkiezingen volgend jaar mei, zullen we de ondemocratische monster in Brussel te stoppen. Lega Nord vecht voor zijn onafhankelijkheid van Rome en streeft naar een onafhankelijk Padania, we vechten voor onze onafhankelijkheid van het monster genaamd Brussel. In Europa zijn we allemaal Lega Nord!

    Het EU-project is mislukt. De euro is mislukt. We hebben miljarden betaald voor het Zuiden. We zijn niet meer in controle over eigen geld, onze nationale grenzen, onze begroting, onze wetten en immigratie. Maar ik kwam naar Turijn met goed nieuws:

    Volgende Mogen wij zullen zeggen, de mensen Wil zeggen:
    Niet meer. Genoeg is genoeg.

    Wij zijn trots op onze identiteit en cultuur. Ons erfgoed landen joods-christelijke en niet islamitisch. Ik zeg: niet meer de islam, niet meer sharia, niet meer moskeeën, imams niet meer, niet meer immigratie uit islamitische landen.

    Laten we samenwerken:
    samen met andere democratische partijen moeten we stelling tegen het monster in Brussel te maken. Democratische partijen in heel Europa – partijen zoals de mijne, partijen zoals de uwe, en zo veel mogelijk partijen, zoals de Partij voor de Vrijheid in Oostenrijk, het Vlaams Belang in Vlaanderen, het Front National in Frankrijk en ik hoop dat veel meer partijen uit verschillende Europeanen landen, moeten samenwerken.

    Laten we vechten voor onze soevereiniteit, voor Padania, voor Frankrijk, voor Vlaanderen, voor Nederland en voor andere landen.
    We zeggen Nee tegen massa-immigratie en niet tot de islam. We zeggen ja aan onze identiteit. We zeggen ja aan ons land,

    Ja om onze vrijheden, Ja om onze tradities. Ja om onze soevereiniteit.

    En we zijn niet meer bang. De mensen zijn niet meer bang.
    We zijn niet extremistisch, geen racist, nee xenofobes, wij zijn echte patriotten.
    En daarom roep ik u:

    Dont bang zijn, doe je plicht, help ons om te zetten 2014 in het jaar van de bevrijding.

    Onze mensen houden van hun eigen land. Niet Brussel.
    We moeten beschermen van de identiteit, de beschaving en soevereiniteit.
    We moeten de islamisering van ons continent en de vrije wereld te stoppen

    Viva Lega Nord!
    Viva Padania!
    Viva Olanda!

    Like

  • Trucker zegt:

   “…En dan wordt Wilders in Nederland
   nog 100 keer beter bediend door de media dan het Vlaams Belang in
   Vlaanderen…”

   Thanks man dat je het eens zeer precies omschrijft…ik kan er geen jota aan verbeteren, jammer gnoeg.

   Like

  • Vederso zegt:

   Laat ik nu van Turijn niets hebben geweten.

   Like

 17. gielah zegt:

  Ik kan en wil niemand dwingen of overhalen om dankbaar te zijn dat we een kanjer als Wilders hebben…. al lijkt het me eigenlijk wel terecht dat die dank en die waardering er is.
  En waarom moet die man eigenlijk zonder fouten zijn?
  Kent u één politicus ( of reageerder op enig forum) die dat is?
  Wilders doet zijn best.
  Ik vind eigenlijk dat hij het fantastisch doet, met de bijna onmogelijkheid om goede mensen in zijn ploeg te krijgen, want niet iedereen zit erop te wachten zichzelf en zijn gezin in gevaar te brengen en door Jut en Jul met de nek te worden aangekeken… en wie wél in de PVV-ploeg willen zijn ( zoals gebleken is) nogal eens macho-jongens met niet al te veel intelligentie en met wél veel ambitie… die durven wel!
  Ik maak hier nadrukkelijk een uitzondering voor Martin Bosma en Fleur Agema.
  Wilders aanvaardt nog steeds zijn eigen onveiligheid en isolatie…. en zal waarschijnlijk de rest van zijn bestaan onder een slagschaduw van gevaar moeten blijven leven.
  Natuurlijk doet dat iets met hem.
  Wie niét in zijn schoenen staat en gaat, zou zeer terughoudend moeten zijn met: ‘Als ik Wilders was, dan zou ik….’ want u bént meneer Wilders niet.
  Bovendien bestaat de mogelijkheid dat u, als u hem wél was… op weer ándere terreinen in de fout zou zijn gegaan.
  De mensheid is nu eenmaal net een dronken boer en hangt altijd óf links óf rechts van de rug van zijn paard ( de vergelijking is van Luther… die zelf ook heel verschrikkelijk scheef hing en scheef ging… en wel op het gebied van antisemitisme… een doodzonde voor een christen).

  Ik zou me geen raad weten als meneer Wilders ons, na Fortuyn… ook zou ontvallen.
  Hij is voor mij de stem van de waarheid, die zich niet monddood laat maken… hoe hard zijn gladde tegenstanders hem en die waarheid ook haten en vrezen.

  Like

  • tjonge zegt:

   preciesss 10+

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Volledig met je eens Gielah, jij omschrijft ‘keurig’ wat ik ook zo zie… ik zal mij dus verder inhouden omtrent alweer een ‘oprisping’ van Martien Pennings… af en toe vind ik hem zich manifesteren als een soort van ‘ongeleid tokkie projectiel’…

   Steeds weer opnieuw spreekt het ook van een gebrek aan loyaliteit en ook van een soort van tsja, hoe zal ik t noemen? ‘Vreemde gedachtengang?
   Naïeviteit of zo om steeds weer opnieuw zich zogenaamd als ‘teleurgesteld’ omtrent het gedrag/houding etc, van de PVV c.q. Geert Wilders, te uiten?

   Persóónlijk stoort me dit soort ‘trouweloosheid’ en daar zijn nog veel meer benamingen voor mogelijk maar ik zal het houden bij ‘het stoort mij’….

   dan toch nog even omdat ik t nìet voor me kan houden: “Je irriteert me, je stoort me,
   op dit soort momenten v oprispingen kom jij op mij over als een soort van ‘goedkope opportunist’…
   op dit soort momenten van je vind ik jou getuigen van een bepaald soort niveau wat o zo graag door de tegenpartijen van de PVV gebruikt wordt voor de ‘PVV-stemmers’!!

   Ik zie je dan als een wat ‘morsig type’ Martien…
   zelf ben je dus een ‘schoolvoorbeeld’ van iemand die zelf niet voldoet aan wat hij wèl van een ànder verlangt…Veeg eens voor eigen deur en zie dat je niet aan de persoon Geert Wilders kunt tìppen zelfs maar…

   Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig…

   Like

  • Ik begrijp, Gielah, dat het voldoende is om dankbaar te zijn dat God ons een Wilders heeft geschonken, als goede christenen menselijke foutjes te vergeven en met de mantel der liefde te bedekken.
   Ach, Wilders hééft het al zo moeilijk . . . . . .
   Luister: als iemand vroeg in de gaten had, hoe belangrijk Wilders was, ben ik het.
   Ik heb ‘m direct toen-ie uit de VVD stapte aangeschreven.
   Geen antwoord.
   Vervolgens heb ik hem later eens een brief gestuurd over een soort verkiezingsprogramma dat-ie zelf in elkaar geflanst had, samen met, naar ik vermoed Martin Bosma.
   Dat was een volstrekt idioot ultra-liberaal . . . . . wát zeg ik? . . . . . anarchistisch programma, waarin de Nederlandse staat zo’n beetje werd opgeheven.
   Ook geen antwoord op gehad.
   Dus toen had-ie al geen gevoel voor kwaliteit.
   Dat-ie ooit Bosma en Agema opgepikt heeft, die wel kwaliteit hebben, moet een vergissing zijn geweest.
   Kamper Wilders zelf heeft veel charisma en net zoveel opportunistisch instinct als een Roma-zigeuner, maar hij heeft dus ook een te grote voorkeur om personeel aan te trekken met diezelfde kamper-mentaliteit.
   En vergis je nou niet in het bovenstaande: ik mág Wilders en ik denk dat hij op de wezenlijke punten een prima vent is.
   Als ik bij de komende guerrilla-oorlog tegen de islam leider zou zijn van een gevaarlijke patrouille, zou ik hem meenemen.
   En ik heb altijd op hem gestemd.

   Like

   • Tiny zegt:

    Het feit dat er geen antwoord kwam op je brieven etc. resulteert in dit soort nare schrijfsels. Je bent op je teentjes getrapt en dat laat je merken ook. Op sommige punten kun je best gelijk hebben. Maar dat kan ook op een andere manier geschreven worden. Je kunt dat namelijk best. Verder vind ik het geen manier hoe je hier verschillende mensen afkat die het niet met je eens zijn. Zie o.a. je reactie op 17 december 2013 om 06:43 en op 17 december 2013 om 03:02 bijvoorbeeld.

    Sorry, maar ik zou jou niet mee nemen op een gevaarlijke guerrilla patrouille want bij jou weet je nooit wat er het volgende ogenblik voor uitspatting komt.

    Like

   • Wans Horst zegt:

    Net als Mohammed in de beginjaren van de islam niet door Joden werd geaccepteerd als heilige, de reden van de islamitische Jodenhaat, heeft ook u dus probleempjes met het feit dat u niet de aandacht krijgt van Geert Wilders waar u recht op denkt te hebben. Ik heb wel een keer antwoord gekregen van Wilders, ik blij, het was een afwezigheidsbericht meen ik 🙂

    Like

   • Scarlatti Bombatti zegt:

    Wat zit je toch altijd te mekkeren Martien dat Geert jou niet TERUG heeft geschreven?!

    Zo te zien aan jouw wisselende stemmingen heeft ie alleen daardoor al DE goede beslissing genomen… hij kent n.a.w. ‘zijn’ pappenheimers’ al genoeg?
    Een ‘kamper’ mentaliteit en de rest van je benamingen voor Geert?
    I am DONE with you Martien… ik heb geen behoefte aan jouw oprispingen… daar is een uitstekend riool voor denk ik zo…

    Like

   • Monalisa zegt:

    heeft u ooit een mail gestuurd naar die andere partijen helaas ik wel hebt tot vandaag ook nooit antwoordt gehad.

    Like

   • Monalisa zegt:

    u kreigt van de pvv geen antwoord tja dat is kwalijk van de pvv misschien te druk! helaas hij gebruikt wel wat u hem schrijft.

    Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   gielah zegt:
   16 december 2013 om 22:41

   Amen.
   Helemaal mee eens.

   Like

 18. Avidia zegt:

  Je stelt mij erg teleur, ik had eerder een hoge inschatting van je, ik hoef je stukjes niet meer te lezen, geeft me vanaf nu een nare smaak, ik vertrouw je niet meer.

  Like

  • Je hebt al net zoveel mensenkennis als Wilders zelf, Avidia.

   Like

   • Wans Horst zegt:

    De reactie van Avidia op het bericht waar je inmiddels misschien had gehoopt hem nooit geschreven te hebben in een dronken bui heeft niets met mensenkennis te maken, alles echter met voorkeur.

    Begrijp gewoon dat anderen anders in het leven staan dan jij dat doet.
    Daarna komt het respecteren van die vrijheid wel.
    Je schrikt mensen af en isoleert jezelf, dat kan niet de bedoeling zijn.
    Tijd voor een Mea Culpa?

    Like

 19. Avidia zegt:

  Voor de duidelijkheid de stukjes van Pennings, niet van jou hoor Gielah, ik waardeer je zeer.

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  “Volgens http://www.thepostonline.nl/tag/martien-pennings/ is Martien trouwens in de 60, PvdA lid”

  Als dit waar is, begrijp ik niets van de heer Pennings…

  Het is inderdaad doodzonde en onverstandig dat Geert Wilders nooit reageert op brieven en mails die je hem stuurt.
  Eén van mijn vrienden -met een zeer goede kijk op de zaken- heeft ook al eens bij hem gesolliciteerd als adviseur en heeft eveneens nooit een reactie op zijn brief ontvangen.
  Maar van Wilders hebben we altijd nog meer te verwachten dan van de PvdA!
  Hopelijk krijgt hij snel de kans om te laten zien dat hij dit land wél uit de sh*t kan halen.

  Jammer dat er maar één Wilders in de PVV zit.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Onderschat de anderen niet. Wilders is zelf altijd representatief voor zijn kiezer terwijl hij bijna alle vrijheden inlevert om zijn kiezer te kunnen vertegenwoordigen, maar wil absoluut niet zeggen dat de anderen in zijn fractie dat niet óók tot op zekere hoogte doen.

   Like

 21. Henk der Niederländer zegt:

  Even ter verduidelijking.
  De racties van Martien hier zijn niet een direkte aanval op de persoon Wilders maar meer een soort van kritiek op hoe Wilders het nalaat om gebruik te maken van de media en eventuele sociale media om zijn boodschap te laten horen.
  En eerlijk gezegt moet Ik toe geven dat Martien daar wel degelijk een punt heeft.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is het nu precies! Maar verscheidene mensen hier lijken niet goed in staat om dat onderscheid te maken .
   Het komt van Geert, dús is het allemaal bij voorbaat mooi, goed en perfect. En als je eens iets signaleert, dat je minder goed bevalt, heb je het maar in te slikken, ook al zegt het helemaal niets over je feitelijke loyaliteit jegens Geert. Maar, Tjésus, zoiets mag toch nog wel GEZEGD worden!
   Wij hoúden van de PVV, maar héél soms bekruipt je nog wel eens het gevoel: Houdt de PVV ook van óns?
   Martien heeft nu die -inderdaad frustrerende- ervaring met welgemeende brieven, die niet eens beantwoord worden. In zijn plaats zou ik daar ook moeite mee hebben . En de blunder, die hij hier signaleert, is ècht een blunder!
   En hierzo: E.J. constateert, dat hij niet eens een exemplaar van zo’n speech in Turijn doorgestuurd heet gekregen. En als er één site achter de PVV staat is het toch wel dievan E.J. Bron! Dan is het toch niet meer dan normaal, dat daar even aan gedacht wordt, zou je zeggen.
   Maar nee hoor. Waarschijnlijk slordigheid of onverschilligheid, ik wil ook best zeggen: Onhàndigheid. Maar het komt wel eigenaardig over.
   Hoe dan ook, het punt is, dat dat gewoon gezegd moet kunnen worden. Als je het dan om welke reden dan ook niet met Martien eens bent, geef je dat gewoon te kennen; deed ik zelf ook,toen met de Strache-kwestie.
   Maar híer heeft-ie gewoon gelijk.

   Like

 22. E.J. Bron zegt:

  Even voor alle duidelijkheid: Ik ben er van overtuigd, ik weet zelfs, dat het niet de bedoeling is van Martien Pennings om Geert Wilders, Martina Bosma en/of de PVV af te branden!!! In iedere partij zijn echter verbeterpunten waar aan gewerkt zou moeten worden. Zo ook bij de PVV. Dat weet iedereen. Een van die verbeterpunten is het contact met de achterban, zoals het overgrote deel van de schrijvers, vertalers, tipgevers en reageerders op deze site. Ik wijs hier, wellicht ten overvloede, als voorbeeld nog even op mijn comment van 16 december om 22:38:

  E.J. Bron zegt:
  16 december 2013 om 22:38 (bewerken)
  Wat ík nou niet snap….waarom krijg ik dat als webmaster van E.J. Bron nu niet doorgestuurd van de PVV, zo´n speech van Geert Wilders uit Turijn!?

  Als Geert daar zo´n goede speech heeft gehouden, dan zou ik verwachten van de PVV dat deze doorgestuurd werd naar bijvoorbeeld mijn site. Men weet daar donders goed dat wij voor de volle 100% achter Geert en de PVV staan! Dit zijn dan gemiste kansen, aangezien ik voor verdere verspreiding van zo´n speech kan zorgen!!

  Webmaster E.J.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Webmaster E.J. ik heb er naar gezocht helaas ik kon het niet vinden

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zei ik nou ook daarnet, in mijn comment dat hierboven wel geplaatst zal worden, als het doorkomt.
   Ik lees het jouwe nu net, dus dààr komt het niet vandaan, E.J.
   Het zijn nu eenmaal ècht van die onvolkomendheden, waarvan je denkt: Kan dat nou niet anders?

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ E.J. Bron: 12.24. uur. Inderdaad zijn dat dikke gemiste kansen voor de PVV. Maar ik erken dat de PVV meer te verkiezen is dan de andere partijen van “links tot rechts”.

   Like

  • Trucker zegt:

   Ik voel me niet geroepen om Heer Pennings te steunen daar ik weet dat de man zeer goed weet wat hij pent en waarom, het “probleem” ligt eerder (mijn inziens) in het feit dat velen nog maar één “verkeerd” woord moeten lezen en BAF…
   Soms , (heel) soms maak ik me daar ook schuldig aan 😦 maar het verdiend wel de moeite om tussen de regels te lezen en laat dat voor velen moeilijk liggen.

   Like

  • Willemientje zegt:

   nou Bert, daar zijn de meningen over verdeeld, Martien is rancuneus , en dat siert hem niet, daarbij speelt hij zeer onbeschoft op de man, en dat zaait verdeeldheid, terwijl eenheid zo noodzakelijk is, verschil van mening, en discussie is prima, maar zulke onfrisse scheldpartijen zijn nooit goed, daarmee wek je onrust, en ik heb nu ook weer de fout gemaakt om te reageren, had ik niet moeten doen, maar soms kan ik het bij bepaalde personen niet laten, exuus,

   Kijk, Wilders is beslist niet alleen zaligmakend, en heeft zoals ieder mens zijn fouten, toch blijf ik onvoorwaardelijk achter hem staan, en realiseer mezelf dat dit land een coalitieland is, en dat ook Wilders water bij de wijn zal moeten doen, de goede man heeft ook geen toverstokje waarmee hij alle problemen in een klap kan oplossen, dus ik verwacht ook bij een grote verkiezingsoverwinning geen wonderen, maar als hij het schip van staat een flinke ruk in de goede richting kan geven, ben ik tevreden

   Maar laat hem in elk geval zijn partij leiden, zoals het hem goeddunkt, bedenk wel, al die dictator verhalen ten spijt, dat Geert afhankelijk is van zijn fraktie leden, als die het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze met zetel en al opstappen, en wie heeft er nooit meegemaakt dat iemand die je volledig vertrouwde, je een dolk in je rug stak, dat kun je op voorhand vaak niet bevroeden, toch?.. laten we vooral de eensgezindheid bewaren

   Like

 23. fleckie zegt:

  “Onderschept”?soms.

  Like

 24. bigljohn zegt:

  Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, op afstand gevolgd door Geert Wilders. Als hij vandaag de dag iets beweert, of juist zich van commentaar onthoudt, komen er altijd uit bepaalde hoeken kritieken van personen die beweren dat Geert Wilders op het verkeerde paard gewed heeft, dan wel verkeerde of onheuse uitspraken gedaan heeft. Maar telkens blijkt in de tijd dat hij het altijd bij het juiste eind gehad heeft, en dat het diegene met kritiek op zijn beleid hadden, het bij het verkeerde eind hadden. Vergeet niet dat de heer Wilders zeer tactisch en geslepen is. Dit is al veel keren gebleken. Manneken pis Pechtold, een grotere zeikerd bestaat niet, heeft dit al aan den lijve kunnen ondervinden toen hij dacht de heer Wilders onderuit te kunnen halen.

  Like

 25. Aegolius cs zegt:

  Ik vind het niet relevant te weten dat Martien Pennings ooit PVDA lid geweest is. Ook Pim Fortuyn was dat, is het niet? En mocht ik zoal mogelijk wat opgehad hebben met de VVD (niet dus), spreekt Wilders menigeen aan wat hij zich politiek kan veroorloven binnen het NL constitutionele democratische monarchie… doelend op “zijn cordon sanitair”. Dat zijn persvoeding/public relations volgens sommige ondersteunende schrijvers te wensen overlaat, kan ook te maken hebben met de teleurstelling(en) van de schrijver, alhoewel ik niet twijfel aan schrijvers bedoelingen de PVV subjectief zijn mening voor te houden.
  Ook HIJ (Martien) weet dat we allen zijn gegijzeld in het kiessysteem van Thorbecke en zeker de schaamlap-grondwet, veelvuldig “aangepast” ter conformering aan de EUSSR.
  Dat wilde ik geschreven hebben.

  Like

 26. tjonge zegt:

  krijg weer een beetje een flasback van een stukkie wat pennings had geschreven van de zomer, de titel was ongeveer “waarom ik niet meer op de pvv stem” o.i.d.

  gaat pennings zich straks ook weer verontschuldigen om dat die de bijna complete rechtse blogwereld tegen het harnas jaagt ?

  ik zie parallellen….

  Like

 27. @Tiny op 17 december 2013 om 09:56.
  Elke nuance is genoteerd!
  (Edit: verwijderd door webmaster)
  Overigens: ik heb een veel te krachtig ego om “op mijn teentjes getrapt” te zijn.
  Werkelijk, ik meen het: er is geen spoor van rancune in mijn borst.
  Alleen teleurstelling om gemiste kansen en domheid.

  Like

  • Tiny zegt:

   Oeps, dat moet een heftige zijn geweest.
   Maar Martien beste, je ego draaft vaak veel te vaak door en voor het geval je het zelf niet eens doorhebt je wenst mensen die een tegengeluid geven best wel vaak erge dingen toe of je beledigd ze tamelijk onbehoorlijk. En dát noem jij geen rancune? Ohh, het is teleurstelling vanwege de gemiste kanen en de domheid. Helaas zijn we (volgens jou) dus allemaal niet zo verschrikkelijk snugger als jij bent. En ons ego laat beslist ook te wensen over. Weet je wat Martien, je bent werkelijk af en toe een rare kwiebus, maar het zou je echt sieren als je bijv. aan Willemientje eens je welgemeende excuses aanbood.
   Dat zou ware grootheid betekenen.

   En mij, mij mag je voor alles mogelijke uitmaken, dat stoort me niet. Want weet je, ik verklap je een geheimpje, mijn ego is namelijk nog heel veel groter als dat van jou 😆

   Like

 28. Willemientje zegt:

  als jullie je een beetje zouden verdiepen in andere sociale media, zouden jullie weten dat de PVV een facebookpagina heeft, met forum, en chatbox, ik begrijp dat veel mensen de pest hebben aan facebook, had ik ook , voordat ik wist hoe je het kunt gebruiken, er zijn diverse groepen waar je lid van kunt worden, en de rest wat je niet aanstaat, dat blok je, dus je gebruikt facebook zoals jij dat wilt, ook de artikelen die hier verschijnen worden in deze groepen heel vaak gedeeld, het is dus gewoon een verlengstuk van de websites, , en jullie bereik is daardoor vaak een stuk groter, plus het voordeel dat je enorm veel gelijkgestemden tegenkomt

  Like

 29. Nu kom ik er via deze discussie achter dat Geert Wilders een apart hoekje heeft op de PVV-website, waar hij op 18 october in realistische en krachtige bewoordingen aan de regering heeft gevraagd de landverrader en verrader van de Joods-christelijk-verlichte cultuur Laurens Westhoff, ambassadeur in Saoedie Arabië, van zijn post te ontheffen: http://bit.ly/1flN9i8 .

  Zoals ik al in mijn comment van 16 december 2013 om 22:30 zei, in antwoord op de sterke argumentatie van een insider:

  “Tsja, ik ben bang dat je argumenten sterk zijn. Het zou zo maar kunnen dat je gelijk hebt. Ik laat het bezinken en ga mij beraden.”

  Dat heb ik gedaan en nu weet niet meer zo zeker of het nou méér aan de spitsen van de PVV, of aan de mainstream-media of aan mij ligt dat ik zo weinig hoor van de PVV op momenten dat ik wél erg graag van ze zou horen.

  Dus niet alleen op de PVV-site en in onderonsjes op facebook met gelijkgestemden maar in de mainstream-media.

  Daar móét toch een techniek voor zijn!

  Er moeten toch sponsors gevonden kunnen worden die af en toe ruimte (10 bij 10, wat kost dat?) op de voorpagina’s van de Volkskrant en NRC kunnen kopen.

  Dan zet je bijvoorbeeld die vraag aan de regering van 18 october van Geert Wilders over die ambassadeur een paar dagen later op zo’n voorpagina. Iets dergelijks via een reclamespotje op tv? Kan dat? Als dat kan genereert dat toh op een gegeven momnet aandacht in óók de linkse talkshows?

  Zo maak je iets duidelijk over waarvoor je inhoudelijk staat en stel je het feit aan de kaak dat de mainstream-media hun plicht niet doen en een informeel cordon sanitaire handhaven.

  In elk geval bedient de PVV zijn eigen achterban slecht.
  Die PVV-site is sáááááái !!
  Het is godverdomme net of je stuit op een pamflet van het Oudstrijderslegioen uit de jaren 1950.
  Die site levendiger maken, gast-schrijvers toelaten, twee man vrij maken om die site te runnen: dat moet toch kunnen?

  Nog even iets over die “discussie” hierboven.

  Als iemand op een serieus stukkie van mij alleen maar de opmerking maakt “Teiltje”, dan ben ik zo vrij om daarop te antwoorden: “Ja, en verzuip je daar dan in.” Waarna de nieuwste intellectuele aanwinst op de site, met het elegante pseudo “Wans Horst” zegt “Allergisch voor commentaar?” Nee, heer Worst, niet voor commentaar, maar wel voor stompzinnige, luie beledigingen van een ouder meisje wier eigen bijdragen bestaan uit het op rijm open trappen van alreeds wijd openstaande deuren. Het zelfde antwoord ik aan ene” tsjonge”, die meent dat ik degene ben die “aso” op Willemientje reageert. Een comment als “Teiltje”, dát is aso.

  En nu zie ik dat het aantal commentaren inmiddels in de 80 loopt en dat “Willemientje” en haar geestverwante “Tiny” ook weer sterke bijdragen hebben geleverd. Ik lees dat ik rancuneus ben en dat mijn kritiek op de PVV dáár uit voort komt. Diezelfde dame zegt dan tegen mij dat ik “zeer onbeschoft op de man” speel met “onfrisse scheldpartijen”.

  Ik zou zeggen: citeer eens iets uit het bovenstaande stuk dat onbeschoft, op de man en onfris scheldend is.

  En nou niet met een citaat uit een van mijn comments komen, want je stond met dat “Teiltje” al klaar alléén op grond van het stuk.

  En is wat ik later in een van mijn comments zeg dan zó vreselijk? Dit namelijk:

  “Kamper Wilders zelf heeft veel charisma en net zoveel opportunistisch instinct als een Roma-zigeuner, maar hij heeft dus ook een te grote voorkeur om personeel aan te trekken met diezelfde kamper-mentaliteit. En vergis je nou niet in het bovenstaande: ik mág Wilders en ik denk dat hij op de wezenlijke punten een prima vent is.”

  En nou nog iets waar ík nou een nare smaak van in mijn bek krijg, iets dat me herinnert aan het schoolplein, waar je altijd van die cheerleaders had die probeerden de meute op het afwijkende jongetje of meisje af te sturen:

  “Martien is rancuneus , en dat siert hem niet, daarbij speelt hij zeer onbeschoft op de man, en dat ZAAIT VERDEELDHEID, TERWIJL EENHEID ZO NOODZAKELIJK IS, verschil van mening, en discussie is prima, maar zulke onfrisse scheldpartijen zijn nooit goed, DAARMEE WEK JE ONRUST.”

  Doet me niet alleen aan het schoolplein denken, maar ook aan communistische praktijken: met de vinger wijzen en dan “scheurmaker” roepen.

  En dan “Tiny” het geestelijk zusje van Willemientje. Die heeft al helemaal niks inhoudelijks verteld en heeft alléén maar op de man gespeeld. Waarna ze besluit: “( . . .) maar het zou je echt sieren als je bijv. aan Willemientje eens je welgemeende excuses aanbood.” Men ziet: je hoeft niet links te zijn om perversiteiten te debiteren.

  Nog een paar stukjes bijdrage en analyse van het communicatieprobleem bij de PVV:

  “Dat het artikel bedoeld is om Wilders te demoniseren was duidelijk”
  “iemand dus [Martien Pennings] die steeds een nieuwe vijand nodig heeft”
  “Dit artikel is zuiver bedoeld, om hem [Wilders] in zijn bek te slaan.”
  “ik heb geen behoefte aan jouw oprispingen… daar is een uitstekend riool voor denk ik zo…”

  Weet je, dames en heren relkonten, kletsmeiers en verdere non-valeurs: ga zelf eens iets fatsoenlijks schrijven en als je commentaar geeft, zeg dan iets zinnigs en hou anders je melik.

  Like

  • Willemientje zegt:

   proest, het is nog erger als ik dacht, , tijd voor je pilletjes Martien, de enige reden waarom ik de PVV vaarwel zou zeggen is als ik er achter zou komen dat Geert raad van jou aan zou nemen, gelukkig is hij wijzer, gelukkig

   Like

 30. Willemientje zegt:

  heb je daar nu lang over moeten nadenken, over dat commentaar, eigenlijk moet ik je even bedanken, heb in tijden niet zo smakelijk gelachen, en daar was ik wel eens aan toe

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Willemien, dat is allemaal heel leuk en grappig en kostelijk, en ik ben er heus niet op uit om ruzie te zoeken, met jou noch met wie dan ook, maar als je uitgelachen bent, probeer het dan eens éven van de kant van Martien te bekijken:
   Hij schrijft dit artikel omdat hij het méént.En hij heeft er goed over nagedacht; dat blijkt onder andere wel uit zijn antwoord op mijn comment van 16 December 18.12u (het mijne, zijn antwoord was van 19.43u). Daarbij heeft hij nog gelijk ook! Maar een aantal van jullie schieten voortdurend in een stuip waar het Geert betreft, willen al bij voorbaat nergens een vraagteken bij plaatsen en slaan de deur dicht, zodra ze het maar in de verte voelen aankomen! Héél eerlijk: Als ík een serieuze, goed doordachte analyse geschreven zou hebben, waarop, louter uit angst om iets van Geert te bekritiseren, gereageerd zou worden met “Teiltje!” zou ik daarover óók behoorlijk pissig worden: Jij en nog een paar doen duidelijk niet eens moeite, er ook maar één ogenblik zelfs over nà te denken en daar sta je dan met je goeie gedrag! Als je het met hetzij de inhoud, hetzij met de toonzetting niet eens bent, onderbouw dat dan behoorlijk! Op deze manier blijkt al te duidelijk, dat je er niet eens over wilt nadenken, wat je uiteindelijk vrij staat, natuurlijk, maar uit dat éne woord spreekt eerlijk gezegd even weinig respect als uit zijn respons daarop.
   De vergelijking met de klassen op het schoolplein, die die éne Einzelgänger wensen in te sluiten gaat inderdaad op. Maar Jezus, op een bepaald moment hoop je die fase tóch wel eens te boven te zijn! Hoe oud zijn we, met z ’n allen?
   Het kan heel leuk zijn, om je vrolijk te maken over andermans doelstellingen omdat ze jou niet zo interesseren, maar op een gegeven moment kún je ook bereid zijn, de kant van de ander te zien. (Het woord ‘moeten’ probeer ik in dit soort kwesties zoveel mogelijk te vermijden, omdat niemand iets ‘moet.’ )
   Alsjeblieft, probeer deze kwestie nu eens te zien als de volwassene die je toch bènt. En niet als een proestende puber.

   Like

   • Willemientje zegt:

    Theresa, ik ben hier genoeg onheus bejegend, en een figuur als Martien, kan ik alleen nog maar zielig vinden, en lachwekkend, ik zou als ik jou of Martien zou zijn, eens goed nadenken, Martien kan beslist geen kritiek op zijn mening verdragen, en wordt dan behoorlijk onbeschoft, hoe goed hij zijn schrijfsels ook bedoelt, ik ben het niet met hem eens, en als volwassenen onder elkaar mag je dat zeggen, en teiltje, dat vloeide voort uit de onbeschofte manier waarop hij mij heeft uitgemaakt na de demo van Geert, ik heb al aangegeven dat ik beter niet had kunnen reageren, en jawel hoor, de gifbeker wordt weer geledigd, en wie kaatst, die kan de bal verwachten, een volwassen , normaal mens doet dat niet in het openbaar, Martien vindt zo iets blijkbaar normaal, lees alles wat Martien over mij heeft gezegd nog maar eens na, te bizar voor woorden, alleen omdat ik zijn mening niet deel, en tijdens de demonstratie niet vol bewondering naar hem opkeek, omdat ik andere dingen belangrijker vond, ,o.a Tiny, die heel beroerd was, en ik ook mijn man niet kwijt wilde raken in de menigte, , en dat heeft niets met pubergedrag te maken, dat heeft te maken met een man, die zo van zich zelf is vervuld, dat hij de realiteit uit het oog verliest, en zo vanzelf vijandigheid opwekt

    en dit is het laatste wat ik hier over zeg, punt

    Like

 31. Aegolius cs zegt:

  Zo: nu de inkt is gedroogd, waarde Martien, blik je tevreden terug op het resultaat? Zelfs al zou je minimaal gelijk kunnen hebben in deze energieverspillende “penvrucht” dringt het niet tot u door, met evenzo oprechte reacties te maken heeft waarvan u de reaguurders onbetamelijk bejegent/schoffeert?
  Wat kan de achtergrond zijn dat men uw veelvuldige (?) adviezen als overwegingen niet beantwoord? Toon en zetting, alsook frequentie van “bestoken”?
  Vaak kan een begiftigd mens zich eenzaam voelen en uw geval, Martien, verkeert uzelf in de onmogelijkheid, behoeft niet eens ruiterlijk, excuses aan te bieden aan degene die u overdacht hebt gekwetst in deze reactie hetgeen me zeer tegenvalt.
  Aegolius cs.

  Like

  • Willemientje zegt:

   dit is niet de eerste keer Aegolius, die eerste keer vond ik het wel vervelend om voor leugenaar te worden uitgemaakt, nu kan ik er alleen maar om lachen, ik heb hem al een keer verteld dat zelfverheerlijking een slechte raadgever is

   Like

 32. Aegolius cs zegt:

  Gelukkig, vitamintje, dat je het kunt weglachen. Het beschaamt mij dat ik Martiens pen soms waardeer, edoch zeker niet zijn boeren/oprispingen.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Citeer eens één boer of één oprisping, Aegolius.

   Like

   • Wans Horst zegt:

    – “(Edit: verwijderd door webmaster)”
    – “Je hebt al net zoveel mensenkennis als Wilders zelf, Avidia.”
    – “Ja, en verzuip je daar dan in.”
    – “Wat een prachtige analyse!”
    – “Ja, de Führer zal zijn redenen wel hebben. Hij is immers door God gezonden?”
    – “Leuke nieuwe medewerker heb je erbij, Bert. Intelligente schrijver ook.”

    En dat zijn pas alleen je commentaren, je doet niet echt je best om er iets van te maken. Constructief ben je al helemaal niet, je trapt alleen alles kapot uit een soort uit onmacht geboren haat. Waarom doe je dat? Je hebt er zelf het meeste last van.

    Like

   • Aegolius cs zegt:

    Martien Pennings zegt:
    18 december 2013 om 17:10 Citeer eens één boer of één oprisping, Aegolius.

    Mocht er sprake zijn van ’n boer of oprisping dan heeft E.J. Bron deze recent mogelijk weggepoetst zoals uzelf schrijft: (Edit: verwijderd door webmaster).

    Wellicht “zijn boeren/oprispingen” door mij niet geheel juist gebruikt en was “bokkig of lomp” beter verwoord inzake uw communicatie met andersdenkende reaguurders.

    Ik houd er geen bibliotheek op na omtrent grove/beschamende uitingen van schrijvers versus respondenten of omgekeerd en u vraagt me naar bewijs. U kunt alleen bij uzelf te rade gaan en het resultaat van zelfonderzoek zal zijn dat volstrekt gelijk zal hebben in uw fora-verweer. Zou dat, ondanks dat u feitelijk gelijk mocht hebben, de crux in uw wijze van communicatie alsook het omgaan met eloquent verscheidenheid van anderen die eenzelfde belang pogen te behartigen.

    Ik ben even een dag of wat weg waarbij verstoken van internet. Soms een zegen.

    MVG.

    Like

  • Willemientje zegt:

   Dank je , wijze uil,

   Like

 33. Martien Pennings zegt:

  Mijnheer Worst, op 19 december 2013 om 10:11. Je hebt gelijk: dat is helemaal ikke, nooit iets constructiefs, productiefs of creatiefs.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik zie nu pas uw comentaar van16 december 2013 om 17:21, heer Worst:

   “De PVV draagt precies hetzelfde uit, dus deze partij hoeft niet te wijzen op een buitenlandse bondgenoot die dat ook doet. Misschien wordt de schrijver nu iemand anders dan Wilders het zegt pas wakker, maar dat is geen reden om de PVV aan te vallen.”

   Opnieuw hebt u gelijk, heer Worst: maar u moet mij verontschuldigen, want ik ben een beginneling in de islam- en EU-kritiek en van Wilders heb ik eigenlijk pas vorige week voor het eerst gehoord.

   Like

 34. Misschien is het een idee dat Martien zelf een politieke partij of desnoods een actiegroep begint waarin verspreiden van inzichten, uitdragen van de gewenste innerlijke beschaving en de redding van het land van de combinatie EUSSR-islam voorop staan. Ik vermoed dat dit zeker media-aandacht gaat opleveren en bovenden bespaart het bedenkingen als die van de beste stuurlui aan de wal. Zo’n club zal ook helemaal niet afhankelijk zijn van wat ene Geert Wilders doet of juist nalaat en biedt sans rancune een uitgelezen kans voor bespeling van de eerste viool.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Goed idee!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    U weet ook niet erg van ophouden, hè. Lees liever nog eens na wat een zekere H. Noble vandaag zeer raak over deze kwestie opmerkt. Bijna bovenaan; derde comment van boven.

    Like

   • Wans Horst zegt:

    @Theresa Geissler,

    Om te beginnen is het een geweldig idee om de politiek in te gaan als je zaken wilt veranderen in je land, dus ik vraag mij af waar de door u geziene noodzaak tot “ophouden” in zit?

    Wat H.Noble schrijft (“omdat u niet begrijpt wat de implicaties zijn van dit artikel vindt u als aanhanger van wilders/pvv dat er sprake is van afzeiken.”) is bedoeld om mensen die op de PVV stemmen ongegrond weg te zetten als mensen die het allemaal niet zo goed begrijpen en om mensen terughoudend te laten zijn met commentaren op het artikel.

    Zowel u als H.Noble roepen dus op tot zelfcensuur en dat vind ik een hele kwalijke zaak.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @ Wans Horst,8.28 u. Het is me niet helemaal duidelijk wat goed lezen en het op je laten inwerken van een artikel teneinde een relevante reactie te kunnen geven met ‘zelfcensuur’ te maken heeft.
    Sommigen hier beschuldigen de Heer Pennings van het afzeiken van Wilders of van de PVV, waar geen sprake van is.
    Maar om dat te begrijpen, moet je dus wel de inhoud van het artikel tot je laten doordringen. Anders heeft een reactie ook weinig zin.

    Like

 35. greethajary zegt:

  Wanhopige pogingen?

  Like

 36. Aegolius cs zegt:

  @ Martien Pennings,
  Fijne feestdagen, gezond 2014 en veel inkt toegewenst en deze link waarover weinigen kunnen twisten toen geluk nog heel gewoon was:

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Geluk kan weer heel gewoon zijn, raus met de EU, grensen potdicht, raus met de parasieten, gulden terug, banen voor het eigen volk. Voorbeeldfunctie voor de rest van de wereld. Levensvreugde.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s