Dramatische stijging van geweld tegen vrouwen in Turkije

Screenshot_37

Vrouwen in Turkije leven gevaarlijk, vooral tijdens de ramadan

Dat vrouwen in islamitische landen zoals Turkije massaal onderdrukt en ook vaak het slachtoffer van geweld worden, toont een bericht in de Duitse krant “Die Welt”. De aanleiding voor dit bericht zijn de enorm stijgende statistieken over huiselijk geweld door Turkse mannen tegenover hun vrouwen. Al jarenlang is hier sprake van een stijging, nu werden voor het eerst de mannen ondervraagd naar een verklaring voor dit feit. In de statistieken werd alles opgenomen, van “eermoord” tot aan “algemeen geweld”. Er tekent zich een vrouwenvijandig en weinig strelend beeld van de Turkse samenleving af.

“Ze ging zonder toestemming het huis uit”

De redenen waarom Turkse mannen hun vrouwen slaan of zelfs vermoorden, zijn verschillend. Vaak waren er zulke mannelijke argumenten te horen: “Ze wilde zich laten scheiden”, “Ze weigerde haar loon in te leveren” of “Ze ging zonder toestemming het huis uit”.

Daar komt nog bij, dat in de afgelopen vijf jaar 802 vrouwen door hun mannen werden vermoord. En dat zijn alleen maar de officiële cijfers, het niet officieel geregistreerde aantal is vermoedelijk veel hoger. De statistiek werd samengesteld door een Turkse burgerrechtenorganisatie, genaamd “Sefkat” aan de hand van 20.000 gedocumenteerde gevallen uit de periode 1995 tot 2013. Voor Turkse vrouwen wordt het vooral gevaarlijk wanneer de voetbalclub verloren heeft of wanneer tijdens ramadan bij zonsondergang het eten niet vlug genoeg op tafel staat.

Turkse mannen treden bij het toepassen van geweld uitermate wreed op. Er worden wapens zoals stokken, handen om te wurgen en te slaan, messen, vuurwapens, scheermessen, maar ook kokend water en brandende sigaretten gebruikt. Daarbij komt geestelijke toepassing van geweld zoals chantage, bedreiging en belediging.

Vrouwen zwijgen over het geweld

De Turkse regering faalt over de hele linie bij de bescherming van vrouwen. De door de regering aangeboden islamitische partnerschaptherapieën en huwelijkslessen versterken slechts de conservatieve islamitische voorstellingen van een hiërarchie tussen man en vrouw, die vaak een reden voor het geweld is. Alleen het afgelopen jaar al moesten 50.000 vrouwen in Turkije tegen hun mannen beschermd worden, of d.m.v. een gerechtelijke uitspraak, interventie door de politie of de vlucht naar een vrouwenhuis.

Zoals “Die Welt” verder bericht, “zijn deskundigen van mening dat deze aantallen slechts het beroemde topje van de ijsberg zijn, omdat in Turkije nog altijd veel vrouwen liever zwijgen dan zogenaamde schande over hun familie te brengen.”

Bron:
http://www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

26 reacties op Dramatische stijging van geweld tegen vrouwen in Turkije

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  en DAT SOORTmoeten wij TOELATEN? NOOIT!

  Like

 2. Peter Klaasing zegt:

  Wij wete het allang, moslimmannen zijn geestelijk gestoord en bang voor hun vrouwen. De rede daarvoor is, omdat zij (de mannen) homofiel zijn.

  Like

 3. Jan zegt:

  Nee, hoor, Turkse mannen treft geen blaam, alles is de schuld van Israël:

  European NGO blames Israel for Gaza men beating, abusing their wives
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2013/12/european-ngo-blames-israel-for-gaza-men.html#.Uq88iuXIbMZ

  En het ‘wetenschappelijke’ blad The Lancet meent hetzelfde
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2010/01/stupid-science-by-lancet.html#.Uq88xuXIbMa

  Like

 4. Martha N zegt:

  Ja, wat verwachten we dan anders..?

  Het is toch hunnie ze cultuur..?
  Waarom maken wij ons hierover druk…?
  Brussel regelt alles voor ons, dus ook Turkije,
  Turkije komt er bije
  Wij moeten wennen aan een andere cultuur, wij zijn niet plooibaar, wij zitten in de weg van de overname door andere culturen, wij… wij en wij…
  Wij zoeken in alle nederigheid straks een zwarte Sinterklaas, waarna anderen weer protesteren omdat hij zwart is.

  WIJ mogen GEEN eigen cultuur, WIJ zijn de barbaren die goedwillende en hardwerkende mensen uit de hele wereld eruit gooien, ons eigen vaderland gooien en proberen te weren.
  (Vorig jaar ruim 140.000) dier binnenkwamen.

  Ach mensen jullie weten toch onderhand wel hoe vrouwen behandelt worden in Turkije en broederlanden…?
  Niet, Oh jeetje… vragen we het gewoon Europa, of onze Samsom, of Rutjebroek… OF nog een goeie… even denken hoe heet die uilige figuur ook alweer… Oh ja van Rompuy…getsie verderrie

  Lieve goedwillende mensen die leven in het “Hemelse Brussel”, wat zijn alle landen toch dankbaar voor UW hulp, zonder deze hulp wisten we niet eens of we onze broek wel opgetrokken hadden, liepen we als kippen zonder kop door dit leven.

  Dank dat U alles voor ons regelt, dank, dank, dank… nederige dank

  Dank dat U ons vrouwen een plaats in dit leven wijst.
  Maar, mag ik dan vragen (het is heel onbescheiden uiteraard), waarom er zoveel vrouwen in de EU zitten..? Vrouwen die macht willen uitoefenen met een SM zweep, vrouwen die geen medelijden voor de burgers van hun eigen land kennen… Of zijn deze dames soms statenloos..? En even ondeugend, ik zie Neelie al met zwarte laarzen en een zweep over Europa heen slaan…

  Oh, wat dom dames, Uw zweep zal U afgenomen worden, U verdwijnt (nee U bent niet uitgesloten) onder het zwart van de sluier en de slagen over uzelf uitgeroepen door de mannen die U denkt te kunnen weerstaan. Denkt U dat U nog in de EU een zetel mag bekleden..?

  WAAR zijn straks de linkse dames die zo een grote mond hebben..?

  Waar zijn de mensenrechten..?

  Oh nee, mensenrechten zijn er niet voor vrouwen, sorry.

  Sorry, ik begin mij in nederigheid te oefenen en te roepen bij alles wat ik zeg voortaan, sorry.

  Sorry dat ik een Nederlandse ben… aha een zwarte lap gevonden om mijn nederigheid te betuigen.

  Like

 5. Martha N zegt:

  Sorry: jullie lezen het ik ben nederig, ik schreef : “vorig jaar “dier” = “die” bij deze in orde hoop ik.

  Like

 6. Seculiere zegt:

  Wat jullie nu lezen is zeer revolutionaire. Dit is een omkeer in machtsverhouding in de Turkse samenleving.
  De Turkse vrouwen laten zicht duidelijk niet meer doen door dat soort onderontwikkelde mannen.
  Deze geweld is het resultaat van het onbegrip van de mannen dat momenteel plaats vindt van de evolutionaire opstand van het vuur dat o zo opflakkert in het welzijn van de vrouw.

  Zowel bij de Europese Turkse vrouw als de Turk Turkse vrouw vinden we vandaag opmerkelijke cijfers terug, ze scheiden massaal maar liefst 8/10 Turkse gezinnen scheiden!

  De Turkse vrouw is geen legbatterij meer van baby’s, De geboortecijfers zijn historisch laag, veel veel lager dan de Nederlandse vrouw met hun 1.84 kind per gezin tegen dat van 1.5 van een Turks gezien en deze cijfer zakt nog steeds! Dit toont aan hoe goed het juist gaat in Turkije, maarja ze zijn er nog niet hoor, zelf Erdogan wou een verbod op abortus leggen .

  Vergeet niet dat er in Turkije veel meer vrouwen aan het hoofd van een instelling staan dan in Nederland! Deze gevecht moeten ze verder zetten tot wanneer er een BEKERING is van het islamitische uitschot naar de Turkse vrouw toe!!!!!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Nog meer nieuws uit Anatolië….
  Zie artikel: die reden voor afwijzing kan ik hier zo vertellen. De Nederlandse autoriteiten
  voelen niets voor gezins- dan wel familiehereniging, dus dat de hele familie van de aanvraagster zich hier definitief vestigt en dat wij voor het levensonderhoud kunnen gaan zorgen. De Turkse economie schijnt prima te lopen, dus lekker daar blijven is de boodschap.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22143809/__Turken_sceptisch_over_schrappen_visumplicht__.html

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Nou ja, eens islamitisch, altijd islamitisch, dat blijkt nu wel: Het Kemalisme heeft een bepaalde periode haar invloed kunnen laten gelden, maar nu met name Erdogan bezig is, dat terug te dringen, glijdt ook dít weer zienderogen terug naar af.
  Waarbij dan waarschijnlijk nog komt, dat veel Turkse mannen dat allang bèst vinden: Seculier wilden ze voor een groot deel misschien nog wel zijn, maar die gelijkberechtiging van man en vrouw kon ze wel eens wat minder goed bevallen zijn…..
  En, zoals altijd trouwens, hebben de vrouwen er op een bepaalde manier ook hun aandeel in:
  Dat eeuwige gezanik over ‘schande!’ Je laat je doodgewoon niet mishandelen en als HIJ dat wèl doet, hang je het aan de grote klok. Klaar. Maar daar heb je immers óók weer de invloed van de religie, die alle schuld bij voorbaat op de vrouw schuift.
  Het zou trouwens een goed criterium zijn: Géén toetreding tot de EU tot het land de rechten van de vrouw duidelijk èn preventief in een speciale wet heeft vastgelegd.
  Hoe vinden we díe? (Maar nee: Hier geldt natuurlijk weer: Hoe vindt BRUSSEL die?)

  Like

 9. Seculiere zegt:

  Turkse vrouwen op moto’s in Turkije

  Like

 10. delamontagne zegt:

  EEN TURKSE VROUW IS IN HET ZIEKENHUIS BEVALLEN VAN HAAR ACHTSTE KIND.
  HET WAS EEN ZWARE BEVALLING EN ZE IS FLINK INGESCHEURD.
  “DAT ZAL IK MOETEN HECHTEN”, ZEGT DE VROUWENARTS
  “IK HEB KOPER-ZILVER-EN GOUDDRAAD, WELKE WILT U ?”…………………….
  SCHRIKDRAAD ” ZEGT DE VROUW

  Like

 11. luckybee zegt:

  Voor haar is de beste straf gewoon naar huis te sturen toch?

  Like

 12. Seculiere zegt:

  Vandaag op het nieuws gehoord: Turkse vrouw ga het Duitse leger leiden…dus wie nog dat achterhaald beeld heeft van een dikke Turkse vrouw met hoofddoek met boodschapt tassen => misschien tijd om u beeld hiervan aan te passen?

  Like

 13. Jan zegt:

  Turkse vice-premier Bülent Arınç wil dat vrouwen niet meer in het openbaar lachen of over de telefoon over onnuttige zaken praten

  Turkey’s Deputy Prime Minister has said women should not laugh out loud in public and urged them to stop talking about ‘unnecessary’ things on the phone.
  Bülent Arınç also complained about ‘moral corruption’ by television programmes which he claims are transforming teenagers from ‘symbols of chastity’ into ‘sex addicts’.
  Speaking at an Eid el-Fitr – breaking of the fast – event in the northwestern city of Bursa, he claimed Turks had ‘abandoned their values’ and pleaded people to rediscover the Koran.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2709713/Women-not-laugh-public-says-Turkish-Deputy-Prime-Minister-calls-people-rediscover-Koran-stop-acting-like-sex-addicts.html#ixzz38srJQKwE

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s