Rutte steunt toch ‘bindende afspraken’ over macht naar Brussel

Screenshot_34

Het kabinet is toch bereid om meer nationale bevoegdheden aan Europa over te dragen. In tegenstelling tot wat Rutte eind oktober in de Tweede Kamer zei, mogen die afspraken “bindend” zijn, zo blijkt uit een brief die de premier en minister Timmermans vrijdag aan de Kamer stuurden.

Het uit handen geven van soevereiniteit ligt erg gevoelig en de eurocrisis heeft dat nog eens aangewakkerd. Door anti-Europa-sentimenten laten partijen zich erop voorstaan zich niets te willen laten vertellen door ‘Brussel’. Dus toen eind oktober uit overleg met Europese regeringsleiders voortkwam dat gewerkt werd aan “bindende contracten” over hervorming van de economie, zei Rutte dat dat verkeerd vertaald was.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Rutte steunt toch ‘bindende afspraken’ over macht naar Brussel

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Lijst van Nederlandse collaborateurs in de Tweede Wereldoorlog

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_verraders_en_provocateurs_in_de_Tweede_Wereldoorlog

  Like

 2. Edwin Lauxen zegt:

  Hoogverraad is een verzamelnaam voor misdrijven tegen de interne veiligheid van de staat. Hieronder valt bijvoorbeeld een aanslag op het staatshoofd of een (poging tot) staatsgreep.

  Landverraad is een verzamelnaam van misdrijven waarbij de externe veiligheid van een land in gevaar wordt gebracht. Hieronder vallen onder meer het doorspelen van staatsgeheimen aan een vreemde mogendheid en het medewerking verlenen aan een vijand in oorlogstijd (collaboratie). Bij militairen wordt gesproken van militair verraad.

  Een landverrader is een persoon (of organisatie) die in een bepaalde situatie de loyaliteit aan zijn land verruilt voor loyaliteit aan de vijand. Een voorbeeld is een persoon die staatsgeheimen doorgeeft aan een ander land, of een staatshoofd dat voor een vijand op de vlucht slaat en zijn land aan deze vijand over laat.

  Aangezien de historische en juridische interpretatie van het begrip landverraad sterk afhankelijk is van de belangen van de bepalende institutie, alsmede de verdere loop van de geschiedenis, behoeven lijstjes van landverraders en landverradende instanties enige voorzichtigheid.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  WAAROM VERBAAST MIJ DAT WEER NIET, van onze NATIONALE PINOKKIO en VOLLIDIOT Marx Rutte! Natuurlijk liegt deze man, keer op keer als hij de mond opendoet, hij heeft ons vorig jaar al laten BEZETTEN door de COMMUNISTEN van Brussel, door ondertekening van het WURGCONTRACT ESM! We zijn GEEN zelfstandig land MEER! Ergo, dat hele Den Haag theater kan wel opgedoekt worden, wij NEDERLANDERS hebben NIETS meer te vertellen in eigen land! Pleur een eind op Rutte!

  Like

 4. Peter Klaasing zegt:

  Mark Rutte en zijn kliek, zullen nederland (ons land) uitverkopen aan de graaiers van Brussel. Rutte zal ten ondergaan.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Smerige eurofiel.

  Like

 6. Harry zegt:

  Bestaat er een Nobelprijs voor flapdrollen ?
  Wat een smerige linkse verraderlijke rotleugenaar !
  Verzuipen die klootzak in de Hofvijver .

  Like

 7. Josh Bensen zegt:

  Toch ALWEER het zoveelste bewijs dat dhr. Rutte het geen reet interesseerd dat hij alles en iedereen beliegt en bedriegt. Als er nu nog mensen durven beweren dat hij ’n man van eer en woord is , wordt ’t hoog tijd om die lui eens met de koppen tegen alkaar te slaan of tegen ’n muur. Deze man liegt en bedriegt alles en iedereen. Wordt nu toch echt tijd om VOOR dhr. Wilders (PVV) te kiezen. Weten we in ieder geval dat we voor openheid van zaken kiezen en geen bezeikte boel.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Daar staat meneer met z’n roltongetje!
  Hij stond toch op dat ding te blazen tijdens de verkiezingscampagne?
  Tja, zolang hij niet uit z’n hol wordt gerookt en op de brandstapel wordt gezet, blijft-ie liegen en ons verraden.

  Like

 9. Jan zegt:

  Als je Rutte’s kop zwart maakt heb je in ieder opzicht Obama

  Like

 10. Edwin Lauxen zegt:

  Artikel 97 van onze Grondwet: “Alle Nederlanders die daartoe in staat, zijn verplicht mede te werken tot handhaving van de onafhankelijkheid van het Rijk en tot verdediging van zijn grondgebied”

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Logisch. Des te meer macht hij en veel andere politici en ambtenaren naar Brussel toe schuiven, hoe meer macht ze hebben als ze na hun nederlandse politieke carriere zelf in Brussel zitten. Dat is nu regeren: vooruitzien!

  Like

 12. Republikein zegt:

  Tegeltjeswaarheid!
  Inbreker, loop maar door, Mark en Diederik waren je voor!

  Like

 13. Republikein zegt:

  Vuile rat! Je komt er niet.

  Like

 14. Avidia zegt:

  Ik heb het altijd al geweten, kijk maar eens in zijn ogen, dan weet je precies wie je voor je hebt.
  En trouwens, volgens mij was het doorgestoken kaart toen die kwestie met Rita Verdonk en Rutte, het moest Rutte worden, dat was gepland, dus is er gerommeld met de stemmen zoals er ook met onze stemmen gerommeld wordt, neem dat maar van mij aan. Rita was te mondig, geen zeil mee te behalen voor de plannen die uitgevoerd moeten worden in de EU. Rita zou nooit zo ver meegegaan zijn in de EU. Welk wel denkend mens zou stemmen op Rutte???? Ik word al misselijk als ik zijn gezicht zie, gauw naar een andere zender. Ik ben mijn hele leven VVD geweest, maar nooit meer, ik zou het wel gebleven zijn met Rita Verdonk, een vrouw met……. :-}

  Like

 15. Henk.V zegt:

  Ik meen te hebben gelezen dat op zeker moment- voor (of tijdens) de besprekingen over de vorming van de huidige kamikaze club in Den Haag, Rutte en Pechtold een Bilderberg vergadering mochten bijwonen. Ook ons vorige staatshoofd werd daar blootgesteld aan geestverruimende invloeden, die altijd weer buitengewoon schadelijk uitpakken voor hel besef van nationaliteit en cultuur.Bilderberg staat niet aan de kant van ons land.

  Bilderberg staat voor INTERNATIONALISERING EN UITWISSELING VAN CULTUREN.
  Een één wordende wereld levert letterlijk onbegrensde mogelijkheden op voor verplaatsingen van grote geldstromen en van multinationals ! Een globale eenheid dient dus bovenal de belangen van banken en grote internationale bedrijven en de EU is een voorstadium van die eenheid.

  Dus levert Bilderberg onbeperkte steun aan de EU , voor de eenwording ervan en voor de vermenging van alle autochtone volkeren en voor de vernietiging van wat wij zijn als land en volk!

  Ik breng in herinnering dat de Europese machthebbers het klootjesvolk ooit een hoogst begerenswaardig interessante wortel voor de neus hielden : onbeperkt je kunnen verplaatsen in Europa en je overal kunnen ontplooien, terwijl je kennis maakt met allerlei interessante culturen..

  Maar deze utopie is alleen werkelijk weggelegd voor de elites en degenen die hoog zijn opgeleid en daarbij ook nog weten hoe je de kruiwagens kunt vinden om je naar de gewenste doelen te voeren.

  Jan met de pet staat erbij en kijkt ernaar.Die blijft thuis en ondervindt de ware betekenis van het ontmoeten van verrijkende culturen en komt dan tot de griezelige ontdekking dat deze verrijking in werkelijkheid tot onstuitbare verarming leidt.
  Je verliest je identiteit, omdat je ondergesneeuwd wordt tijdens de cultuur verrijking die er voor zorgt dat je je eigen leefwereld niet meer herkent. En aan deze verrijking hangt een kolossale prijskaart van vele miljarden.De politiek correcte verrijking blijkt dus de grootste verarmingsoperatie uit de westerse geschiedenis te zijn.
  Wat er over blijft voor het gewone volk is het terechte besef dat men door de politiek op grote schaal wordt beduveld.

  Rutte die wel degelijk ALLEREERST de belangen van de EU dient heeft zijn zicht op de werkelijke stand van zaken in het land allang ingeruild op een duidelijke visie op de gouden bergen die de EU ons belooft.

  Daar komt mijn heil vandaan, denkt hij en hij blaast blij op zijn toetertje.
  De toekomst van Rutte ligt al lang niet meer in Nederland. Rutte stijgt uit boven het ”provinciale denken” van rechts, want hij weet heel goed dat als je maar genoeg je land in de uitverkoop doet, er niets meer dan een provincie overblijft.
  Hij zal deze Nederlandse provincie verlaten en een goede toekomst tegemoet gaan met veel visie.Op naar Brussel, dus.Soms lijkt het er op dat het kwaad niet snel wordt afgestraft……….

  En nu maar hopen dat IEDEREEN heel goed doorkrijgt dat ons land werkelijk maar één remedie tegen de ”verrutting” van Nederland heeft…….

  Like

 16. bigljohn zegt:

  Die Rutte dendert maar door als een olifant in een porceleinkast. Als hij zo door blijft gaan, met steeds meer bestuur aan Brussel overmaken, is aan het einde van zijn regeerperiode het failliet van de Eerste als zowel de Tweede kamer een feit, doordat Brussel dan alle bestuurlijke macht naar zich toe getrokken heeft. Blijven de beide kamers toch bestaan, dan zitten de leden der Eerste en Tweede kamer erbij als Jan met de korte achternaam die als marionetten de bevelen uit Brussel moeten opvolgen. Ik hoop dat dit de toekomst niet is en wij nog de kans krijgen om op de PVV te kunnen stemmen.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Deel 1 werd gisteravond uitgezonden…
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/12/terugkijktip-mark-vs-rita
  Deel 2 wordt op 23-12 a.s. uitgezonden, Ned 2, 09:00.
  Let goed op F.Huffnagel: die deugt niet.

  Like

 18. Jan zegt:

  O jé. Rutte ‘onaangenaam verrast’ door forse EU-naheffing

  Nederland heeft een flinke naheffing gekregen op de afdracht aan Brussel voor dit jaar. De Britse krant Financial Times berichtte vanavond dat het gaat om 642 miljoen euro. Voor Nederland komt dit als ‘een onaangename verrassing en roept het heel veel vragen op’, reageert premier Mark Rutte tegenover persbureau ANP.
  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3774789/2014/10/23/Rutte-onaangenaam-verrast-door-forse-EU-naheffing.dhtml

  Komt er van als je overal je handtekening onder zet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s