Speech Geert Wilders in Turijn, 15 december 2013 (+ video-update!)

Screenshot_6

Buon Giorno Amici

Dank u voor de uitnodiging om naar Padania te komen.
Ik ben hier vandaag op deze belangrijke conferentie om mijn respect te betuigen aan uw partij, de Lega Nord, en aan uw leiders Maroni en Salvini.
Vrienden, 2014 zal een cruciaal jaar worden. We zijn op een historisch punt in de historie aangekomen.

Bij de Europese verkiezingen volgend jaar in mei zullen we het ondemocratische monster in Brussel stoppen. Lega Nord vecht voor haar onafhankelijkheid van Rome en streeft naar een onafhankelijk Padania, wij vechten voor onze onafhankelijkheid van het monster genaamd Brussel. In Europa zijn we allemaal Lega Nord!

Het EU-project is mislukt. De euro is mislukt. Wij hebben biljoenen aan het zuiden betaald. Wij hebben niet langer de controle over ons eigen geld, onze nationale grenzen, onze begroting, onze wetten en immigratie.

Maar ik kwam met goed nieuws naar Padania.

Volgend jaar mei zullen we zeggen, zullen de mensen zeggen:
Genoeg. Genoeg is genoeg.

We zijn trots op onze identiteit en cultuur. Het erfgoed van onze landen is joods-christelijk en niet islamitisch. Ik zeg: geen islam meer, geen sharia meer, geen moskeeën meer, geen imams meer, geen immigratie van islamitische landen meer.

Laten we samenwerken:
Samen met andere democratische partijen moeten we stelling nemen tegen het monster in Brussel. Democratische partijen in heel Europa – partijen zoals de mijne, partijen zoals de uwe, en zoveel mogelijk andere partijen zoals de FPÖ in Oostenrijk, het Vlaams Belang in Vlaanderen, het Front National in Frankrijk en ik hoop nog veel meer partijen uit verschillende Europese landen, zouden moeten samenwerken.

Laten we strijden voor onze soevereiniteit, voor Padania, voor Frankrijk, voor Vlaanderen, voor Nederland en voor andere landen.

Wij zeggen “Nee” tegen massa-immigratie en “Nee” tegen de islam. We zeggen “Ja” tegen onze identiteit. We zeggen “Ja” tegen ons land.

“Ja” tegen onze vrijheden. “Ja” tegen onze tradities. “Ja” tegen onze soevereiniteit.

En we zijn niet bang meer. De mensen zijn niet bang meer. Wij zijn niet extremistisch, niet racistisch,niet xenofoob, wij zijn echte patriotten.
En daarom roep ik u ertoe op:

Wees niet bang, doe uw plicht, help ons om 2014 te veranderen in het jaar van de vrijheid.

Onze mensen houden van ons land. Niet van Brussel.
We moeten onze identiteit beschermen, onze civilisatie en soevereiniteit.
We moeten de islamisering van ons land en de vrije wereld stoppen.

Viva Lega Nord!
Viva Padania!
Viva Olanda!

Geert Wilders

Bron:
geertwilders.nl

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Italië, Nationalisme, PVV. Bookmark de permalink .

24 reacties op Speech Geert Wilders in Turijn, 15 december 2013 (+ video-update!)

 1. Tom Hendrix zegt:

  Prima gesproken Hr. Wilders. Ik kan mij er helemaal in vinden! Leve ons Vaderland! En weg met het GEDROCHT EUSSR!

  Like

 2. Ik voel een vreemde liefde voor die stomme kamper.

  Like

 3. Jaantje zegt:

  Hier kan ik me helemaal in vinden en ben blij dat Geert de stap genomen heeft en toenadering zoekt bij andere anti EU en immigratie partijen in Europa.
  Heb vandaag het verdrag van Amsterdam eens gelezen en loop nog steeds te rillen van ontsteltenis.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  dank heer bron??

  Like

 5. Martha N zegt:

  Bedankt voor de vertaling door wie dan ook

  VIVA OLLANDA

  JA, allemaal ertegenaan..!
  Goed gesproken Geert.
  Misschien zijn we het af en toe even niet eens maar… wij staan achter je doelstelling!!
  Er moet heel wat gebeuren eer ik aan deze keuze wat zal veranderen!
  Wij staan achter je omdat het om ONZE toekomst, ONZE kinderen/kleinkinderen groot of klein gaat, over ONZE ouderen, over ONS land, ONS VADERLAND… dat wij leefbaar willen houden.

  Waarin wij vrij en zonder zorg om beroofd of in elkaar geslagen te worden, als meisje ontmaagd, willen leven, waarin wij met ons hondje of hond rond willen wandelen in een klein stukje groen en niet over alleen maar over beton.

  ONS LEVEN..!
  EERST WIJ de Nederlanders, daarna delen we, zijn altijd al goedgeefs geweest.
  En het kwam bijna altijd verkeerd terecht.

  Op dit moment zijn WIJ, die TEGEN Europa zijn aan het woord.
  Het is ONZE wil en met ons, daar ben ik zeker van, deze van vele, vele echte Nederlanders die dit nog niet durven te bekennen.
  Veel Nederlanders voelen zich bedreigd, oh nee… niet met een mes, maar de stiekeme bedreiging en indoctrinatie door de TV voorlichting… Joh je kunt toch niet anders dan NEE tegen Wilders zeggen… zeg je ja, wordt je voor achterlijk aangezien, horen we er niet meer bij of zo iets…

  De oudere Nederlanders hebben hun hele leven bijgedragen aan zorgverzekeringen, AOW en wat meer… Alles opgelost in rook. Miljarden en miljarden zijn verdwenen…
  Aan mensen die uit de ruif eten, maar waar het noodzakelijke geld niet aankomt in het kleine achterzakje van de arme.

  Hebben wij GEEN recht, vallen wij NIET onder de mensenrechten..?

  Willen wij, de Nederlanders straks nog minder dan de helft aan rantsoeneringen op ons bordje krijgen, omdat we de hele wereld van voedsel moeten voorzien..?
  Voedsel, wat zeg ik nu weer…
  Wapens, sorry, nee aan voedsel wordt het niet besteed daarom blijft er honger.

  Lang verhaal korter:
  Ik zeg volmondig NEE tegen DIT Europa, blijf achter Geert staan, wat dan ook.
  Ik kies voor VRIJHEID van leven en om ook nog eens een euro’tje over te kunnen houden.
  Ik kies voor de dieren, die door veel mensen straks niet meer onderhouden kunnen worden,.
  Minima houden ook van dieren… of mag dat ook al niet meer..?
  Mogen ouderen hun geliefde dier nog kunnen onderhouden..?

  Kom mensen, moet ik nog meer vertellen..?

  WAAR kiezen wij voor..?

  Like

 6. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ik kreeg dit net op mijn TL van een vriendin; wat voor mij van belang was is dat niet alleen de PVV in Turijn was maar ook de àndere partijen…. hieruit meen ik op te kunnen maken dat de PVV wel dégelijk ‘voeling’ heeft en houdt met hen, dit omdat Martien Pennings dat ‘in vraag’ stelde… “Behalve Wilders hielden ook Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans, Front National-politicus Ludovic De Danne en FPÖ-voorman Heinz-Christian Strache redevoeringen in Turijn. ” Voor de rest wat Rusland betreft heb ik geen idee of dit weer eens een ‘journalistentruc’ is of werkelijkheid…

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/17/steunt-het-kremlin-de-eurosceptische-beweging-van-wilders-en-consorten-nu-ook-al/
  Steunt het Kremlin de eurosceptische beweging van Wilders en co nu ook al?

  door Mark Beunderman
  BUITENLAND De alliantie van eurosceptische partijen die de euro en de EU willen ontmantelen, begint inmiddels aardig vorm te krijgen. Afgelopen weekend sprak PVV-leider Geert Wilders in Turijn op het congres van de rechtse, separatistische (en natuurlijk eurosceptische) Noord-Italiaanse partij Lega Nord.
  Behalve Wilders hielden ook Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans, Front National-politicus Ludovic De Danne en FPÖ-voorman Heinz-Christian Strache redevoeringen in Turijn. De partijen willen samen optrekken bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Daarna willen ze een fractie vormen in het Europees Parlement – gesymboliseerd door de gezamenlijke handdruk op de foto in Turijn.

  Twitter avatar
  ldedanne Ludovic de Danne
  Pour une Europe de la coopération des Nations & des Peuples #libres https://t.co/nXR1XHXaWj Stop à l’expérience #UE http://t.co/mPrZ1U0TLy
  16 december

  Van links naar rechts: Annemans, De Danne, Wilders, achter zijn schouder Strache – dan, in het midden, een onbekende man met een rode das – en dan de nieuwgekozen Lega Nord-leider Matteo Salvini en Lega Nord-europarlementariër Lorenzo Fontana.

  DE MAN MET DE RODE DAS?
  Wie ís eigenlijk die man met de rode das? Rondvraag leert dat het de Russische politicus Viktor Zubarev is, parlementariër voor de partij Verenigd Rusland van president Vladimir Poetin. Een opmerkelijke partner voor Wilders en de zijnen. Steunt het Kremlin de pan-Europese eurosceptische beweging nu ook al?

  ‘IK KEN DIE MAN NIET’
  Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans zegt desgevraagd dat Verenigd Rusland niet is toegetreden tot de eurosceptische alliantie. “Ik ken die man niet”, aldus Annemans aan de telefoon.

  “De vrienden van de Italianen zijn niet meteen ook ónze vrienden”.
  “We krijgen natuurlijk geen Russische europarlementariërs”, zegt hij spottend.

  ‘ZUBAREV SPRAK OOK OP CONGRES’
  Waarom nodigde de Lega Nord de Rus dan uit? Een medewerker van europarlementariër Fontana legt per e-mail uit: Lega Nord en de partij van Poetin “hebben enkele gemeenschappelijke opvattingen over migratie en gezinspolitiek”.

  Volgens Italiaanse media sprak Zubarev ook op het congres. Hij had het over “waarden”: “het gezin, de natie, de terugkeer naar het geloof”. “We kunnen op veel punten samenwerken met de Lega, van immigratie tot begrotingspolitiek”.

  Ook de Russische anti-abortusactivist Aleksej Komov was in Turijn aanwezig. Hier een interview met Komov op de site van Lega Nord.

  LEGA NORD NIET EERSTE EUROSCEPTISCHE PARTNER RUSLAND
  Lega Nord is niet de enige die eurosceptische banden onderhoudt met Rusland. Front-National-leider Marine Le Pen werd afgelopen zomer in Moskou ontvangen door naaste medewerkers van Poetin. Ook de FPÖ heeft goede banden in Moskou. Strache ging er in 2011 op bezoek. En vorig jaar feliciteerde Strache Poetin met diens herverkiezing.

  Mocht de nieuwe eurosceptische fractie – met daarin waarschijnlijk de PVV – er echt komen, dan krijgt het Kremlin er in Brussel en Straatsburg een vriend bij.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekende speech!
  Wat ik nog het mooiste vond: Geert heeft in zijn tekst ALLE denkbare nationalistische partijen betrokken, dus hij stelt zich serieus open voor ALLEMAAL!
  En zo os het goed!
  “Als er hoop is,”mijmerde reeds Winston Smith in Orwell’s 1984, “dan ligt die bij de Proles.”
  Wij in 2013/14 kunnen op onze beurt zeggen: “Als er hoop is, dan ligt die bij de Nationalisten!”
  Héél benieuwd wat de Italianen ervan gevonden hebben!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Hoe je het ook went of keert de PVV is de meest betrouwbare partij !!
  Van de rest hebben we niets goeds te verwachten.

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Omdat Geert Wilders tegen de huidige EU en de overstroming van de islam is zijn in principe al zijn toespraken GOED en MOEDIG. Daar kan geen andere politicus tegen op, die zijn voor namelijk bezig met hun persoonlijke loopbaan.

  Like

 10. Monalisa zegt:

  herr bron bedankt voor het plaatsen van die foto, gesymboliseerd door de gezamenlijke handdruk op de foto in Turijn.

  Like

 11. Avidia zegt:

  Helemaal geweldig, hij doet het toch maar, ben trots op hem!

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik mis een Chinees !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s