EU wil niets meer weten van schuldenhervorming

Screenshot_13

Ze hebben het overzicht over hun eigen papieren verloren: Herman Van Rompuy en José Manuel Barroso

De Europese Unie bevindt zich op de Brusselse topontmoeting van staats- en regeringschefs, die vandaag en morgen plaatsvindt, wat betreft schuldenhervorming op dood spoor. Eigenlijk was men voor de Duitse parlementsverkiezingen in september 2013 overeengekomen om tot het einde van het jaar “spijkers met koppen te slaan” wat betreft een schuldenstop in de EU. Nu verplaatst men de al lang noodzakelijke beslissingen hierover weer naar het voorjaar en daarmee naar de hete fase van de EU-verkiezingsstrijd.

Waarnemers gaan er van uit dat er tot aan de dag van de verkiezingen op 25 mei 2014 geen fundamentele maatregelen worden genomen, omdat men vooral in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Oostenrijk rekening houdt met een fundamentele groei van EU- en eurokritische krachten.

Betaalmeester Duitsland zal opnieuw een aderlating moeten ondergaan

Hoe de daadwerkelijke schuldenhervorming er volgens “Brussels gebruik” zal uitzien, voorspelt vooral voor Duitsland als grootste nettobetaler niet veel goeds. Duitsland zal extra middelen voor de financiering van de EU-schuldenlanden moeten ophoesten, en daarbij zullen ook andere nettobetalers zoals Oostenrijk (en Nederland?) vermoedelijk herinnerd worden aan hun “solidariteitsplicht”. En twee topvertegenwoordigers – de huidige voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy en de huidige voorzitter van de Europese commissie José Manuel Barroso – zullen hun functies na de verkiezingen neerleggen en zodoende geen enkele verantwoordelijkheid hoeven dragen voor de nu gesloten smerige compromissen.

Bron:
Unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Krankzinnigheid, landverraad. Bookmark de permalink .

8 reacties op EU wil niets meer weten van schuldenhervorming

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  EU-parlementariër: Alle rekeningen nu vogelvrij, ook onder 100.000 euro
  Xander 18-12-2013 15:36- in Economie, EU

  Al uw geld van de bank halen kan niet meer: ’20 tot 30 dagen wachttijd voordat u uw geld misschien krijgt uitbetaald’

  Er hoeft maar één bank om te vallen…

  De Duitse EU-parlementariër Sven Giegold heeft een boekje opengedaan over wat de EU deze week écht heeft besloten over de in maak zijnde bankenunie. En dat ziet er -zoals we inmiddels gewend zijn- heel anders uit dan wat u van de politici in Brussel en Den Haag te horen krijgt: rekeningen onder de 100.000 blijken in de verste verte NIET te worden gegarandeerd. Sterker nog, als gewone burger heeft de EU, daarin ook gesteund door ‘onze’ regering Rutte, u gedurende minimaal 12 maanden volledig rechteloos gemaakt, ook als u al uw eigen geld van de bank zou willen halen. Er hoeft in die tijd maar één Europese bank om te vallen om de elite ‘legaal’ een greep naar uw geld te laten doen.

  De enige garantie die de doorsnee Nederlandse bankrekeninghouder heeft blijken de beloftes van premier Rutte en minister Dijsselbloem te zijn. We laten het aan uw eigen inzicht over of er de afgelopen jaren voldoende redenen zijn geweest om hen op hun woord te vertrouwen.

  ‘Geen wettelijke aanspraak op uw eigen geld’

  Sven Giegold, EU-parlementariër voor de Groenen, bevestigt dat de geplande maatregelen van Brussel pijnlijk duidelijk maken dat het geld van de gewone man op dit moment door helemaal niets meer wordt beschermd. ‘Er bestaat (in Duitsland – en daarmee in de hele EU) geen wettelijke aanspraak op de uitbetaling van spaargelden, ook niet onder 100.000 euro.’

  Dat bondskanselier Merkel, premier Rutte en andere politici in de media zich haastten te verklaren dat dit wél het geval is, komt volgens hem alleen omdat ze paniek onder de burgers -en daarmee een run op de banken- willen voorkomen. Zij beloofden hun kiezers deze garantie, in het volle besef dat deze tijdens een nieuwe bankencrisis nooit na te komen is.

  Garantie rekeningen gewone man slechts theoretisch

  Volgens Giegold blijkt uit de huidige EU-afspraken dat de garantie op rekeningen tot 100.000 slechts theoretisch is, en in veel landen sowieso maar 50.000 euro bedraagt, en 20.000 euro voor waardepapieren. Verzekeringen, erfenissen en vastgoedverkopen zijn helemaal niet verzekerd. Burgers hebben ‘niet de geringste wettelijke aanspraak’ op uitbetaling van hun bank-, giro- en spaarrekeningen. ‘De bankklant moet 20 dagen, in bijzondere gevallen zelfs 30 dagen wachten, voordat hij zijn geld misschien krijgt uitbetaald.’

  De reden voor het weghalen van alle rechten en bescherming van de gewone burgers is dat zij bij een bankencrash hun geld niet van de politiek, maar van de banken zelf moeten zien te krijgen. En die zullen tijdens een nieuwe crisis echt alles uit de kast trekken om in ieder geval een deel van uw geld niet te hoeven uitbetalen.

  Garantiefonds is lachertje

  Het deze week door de EU besloten garantiefonds is dan ook een lachertje, want dit hoeft slechts 0,8% dekking te bieden. En zelfs dat werd door de Fransen geweigerd, waardoor zij een uitzonderingspositie mochten houden, en een dekking van 0,5% mogen aanhouden. Reden van hun weigering: de dekking is sowieso véél te laag, 0,3% meer zal bij een bankencrash nauwelijks verschil uitmaken.

  De 0,8% betekent dat ook de Nederlandse banken hun bijdrage moeten verhogen. Uiteindelijk moet er na zo’n 10 jaar 55 miljard euro in het fonds zijn gestort – veel en veel te weinig om bij een omvangrijke crisis zelfs maar een klein deel van de getroffen rekeningen te kunnen garanderen.

  Desondanks heeft de EU er toch een begin mee gemaakt. De implementatie van de nieuwe regels laat echter nog minimaal 12 maanden op zich wachten. De landen zijn het nog altijd niet eens over een grensoverschrijdende aansprakelijkheidsstelling, wat inhoudt dat het belastinggeld van het ene land wordt aangewend om de banken in een ander land te redden.

  Alle rekeninghouders vogelvrij

  Tot de nieuwe regels -op zijn vroegst eind 2014 of begin 2015- geldig worden, bestaat er een uiterst gevaarlijke situatie voor alle rekeninghouders. Als ook maar één bank omvalt, bestaat er geen enkel systeem waarmee de lidstaten elkaar kunnen redden, simpelweg omdat ze ook geen systeem hebben om hun eigen burgers te redden.

  Volgens de onafhankelijke financieel-economische nieuwssite DWN gedragen de EU-ministers van Financiën zich als dronken automobilisten die de controle over hun voertuig zijn kwijtgeraakt, en pal voor de botsing hun handen voor hun gezicht houden. ‘De spaarders kunnen aan de EU-overeenkomst zien hoe ondeugdelijk hun financieel-politieke chauffeurs rijden. En daarom zeggen beleggers: wegwezen, zolang het nog kan (2).’ (1)

  Degenen die nog steeds denken dat Cyprus een uitzondering was en het zo’n vaart niet zal lopen, herinneren we aan het officiële IMF-rapport van herfst 2013, waarin er openlijk voor werd gepleit om de enorme staatsschulden -30% hoger dan bij het begin van de crisis (bron: BIS bank)- te reduceren met een ‘eenmalige’ gedwongen belasting van 10% op AL het privévermogen van de burgers.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
  (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/12/EU-parlementarir-Alle-rekeningen-nu-vogelvrij-ook-onder-100000-euro

  Like

 2. Jean zegt:

  Europa heeft nooit grotere klootzakken gekend dan die huidige schijnheilige drievuldigheid waarvan er 2 op de foto staan, ze overtreffen zelfs Hitler wat betreft misdaad tegen de Europese bevolking en de misdadigers mogen door geen enkele rechtbank aangepakt worden zelfs hun vermogen mag niet gecontroleerd worden door de fiscus.
  En die misdaadorganisatie noemt zichzelf een democratie?
  Wat voor democratie is dat dan? Een van ordinaire lullers en zakkenvullers?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 17.20. uur. “Ze overtreffen zelfs Hitler etc”. Beste Jean, zij de gore RODEN van Brussel, VOEREN zgn. DEMOCRATISCH uit, wat Hitler met oorlog niet lukte, tussen 1939 en 1945. Een GORE HEILSSTAAT met als opperste FÜHRER de IDIOOT, en ZOMBIE von Rompuy, met zijn lakeien de ober Barosso, en de vuile schoft Verhofstad met de kampcommandant der EUSSR SS Schulz!

   Like

 3. Nico2000 zegt:

  Deze hufters hebben het overzicht over hun eigen papieren helemaal niet verloren. Zij zijn direct in dienst van de centrale banken en doen precies wat hun bevelhebbers wensen. Pas als dit soort uitschot verwijdert is, (goed of kwaadschiks) heeft de rest van ons een overlevings kans. Maar als wij dit zomaar laten gebeuren zijn de concentratie kampen voor de “ongewensten” niet ver meer weg…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s