Rellen in Milaan: Studenten tegen onderwijssysteem

Screenshot_9

Studenten van de universiteit van Milaan leverden straatgevechten met de politie. Ze protesteren tegen bezuinigingen op de staatsuniversiteiten. Toen enkele studenten de regeringszetel van Lombardije binnendrongen, moest een vergadering van het regionale parlement onderbroken worden.

Bij studentenprotesten in Milaan kwam het opnieuw tot rellen. De jonge mensen protesteren tegen bezuinigingen in het onderwijs.

De optocht van de studenten door de binnenstad van Milaan zorgde voor nog meer belemmeringen voor het verkeer, bovenop de staking in het openbaar vervoer, bericht de Corriere dela Sera. Ongeveer 500 studenten, deels bereid tot het gebruik van geweld, belegerden het Pirelli-huis, de regeringszetel van Lombardije in het centrum van Milaan. Ze gooiden met eieren en zakjes verf. Het kwam tot verschillende straatgevechten met de politie.

Na de onlusten werd de situatie eerst rustiger. Toen trokken honderden studenten verder door de binnenstad. Ze bekogelden de politie met glazen flessen. De jonge mensen behoren tot de zogenaamde “mestvorkbeweging”, die al wekenlang tegen de bezuinigingspolitiek en de corruptie in het land protesteert (meer hier).

Vier studenten en twee professoren wisten het parlement binnen te dringen. Ze onderbraken een vergadering van het regionale parlement door van de toeschouwerstribune te roepen dat het parlement niet op de openbare scholen moet bezuinigen. De afgevaardigden van de Movimento 5 Stelle, de partij van Beppe Grillo, verlieten uit solidariteit met de studenten de zaal.

Video:

Bron:
Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, EUSSR, Italië, Socialisten. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rellen in Milaan: Studenten tegen onderwijssysteem

  1. Tom Hendrix zegt:

    Dit hebben we te danken aan de COMMUNISTISCHE EUSSR. Deze toestanden gaan steeds meer komen, want het politieke tuig, en de roden in Brussel, wensen ons naar de haaien! Alleen massaal verzet kan nog iets aan de situatie veranderen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s