Centraal-Afrika: Bloedbaden op christenen beginnen

Screenshot_38

In Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, kwam het de afgelopen twee dagen tot de eerste bloedbaden op de christelijke meerderheidsbevolking. Al in maar van dit jaar hadden islamitische Seleka-terroristen de democratisch gekozen president ten val gebracht. De terroristen zouden door andere islamitische landen worden gefinancierd. Nu kwam het tot bloedbaden met minstens 1000 doden in de hoofdstad van het land en in andere omstreden gebieden.

Nadat er christelijke milities waren geformeerd om tegen de islamitische binnendringers te vechten, werden alleen al de afgelopen dagen meer dan 1000 christenen afgeslacht. Frankrijk probeert op dit oment met 1600 militairen de vrede te herstellen. Tot nu toe echter zonder succes.

Ondertussen melden Amnesty International en Human Rights Watch dat zowel christelijke als islamitische groeperingen voor misdaden verantwoordelijk zijn. Daarbij vergeten deze organisaties helaas oorzaak en gevolg te noemen.

ORF schrijft:

Christelijke groeperingen zouden begin december in de hoofdstad Bangui “van deur naar deur zijn getrokken” en zouden ongeveer 60 moslims hebben gedood, aldus Amnesty over de aanleiding van de golf van geweld. In groots opgezette vergeldingsacties zouden daarna binnen een periode van slechts twee dagen bijna 1000 mensen door de rebellen gedood en “huizen van burgers systematisch geplunderd” zijn. De VN had daarvoor gesproken van ongeveer 600 dodelijke slachtoffers bij gewelddadigheden in het begin van de maand, waarvan 450 in Bangui.

Nog steeds zijn vooral katholieke instellingen het toevluchtsoord van vluchtelingen geworden, zoals de Don Bosco-missie in Bangui (foto boven).

Bron:
http://www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Desinformatie, Islam, Islamisering, Italië, Moslims, NGO´s, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Centraal-Afrika: Bloedbaden op christenen beginnen

 1. Cathja zegt:

  Ook organisaties zoals Amnesty International en Human Rights Watch behoren te weten dat christenen vrijwel nooit moslims aanvallen. Vallen er tóch doden door christelijk geweld, dan hebben zij gehandeld uit zelfverdediging. Als bovengenoemde organisaties ook de christenen beschuldigen van bloedvergieten, dan zijn zij zeer partijdig. Zij behoren te weten dat moslims wereldwijd honderden miljoenen mensen hebben gedood, en niet van plan zijn hiermee te stoppen.
  Ik voel me meer betrokken bij ‘Open Doors’; een organisatie die opkomt voor de christenen, en dan met name in landen waar ze ernstig worden bedreigd. Dat is zeer hard nodig!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 13.38. uur. ook ik haal mijn info zoveel mogelijk bij “Open Doors”. Daar kan ik in ieder geval objectief verslag vinden van de massa moorden op christenen, joden en andersdenkenden door de HAATBAARDEN gepleegd!

   Like

 2. Jean zegt:

  Die Zweedse troela van die EU misdaadorganisatie haalt straks dat islamitisch krapuul wel naar Europa want er zou eens voor hun leven gevreesd kunnen worden!!!
  En wat doet die simpele van geest in Rome? Hij wandelt wat rond en hangt de onnozelaar uit steeds goed gevolgd door zijn bende flikkers met rode kapjes op hun hersenloze schedels.
  Straks zitten wij Europeanen met overvloed van dergelijk gespuis op ons dak en dan zal die Zweedse troele Maalstroom genaamd gaan wandelen in de Zweedse bossen met een vet gespekte bankrekening ver weg van alle ellende die ze mede veroorzaakt heeft samen met die misdadige schijnheilige Drievuldigheid met voorop E.T. en die achterlijke Aston.
  Bah wat moet ik toch walgen van dat EU ongedierte.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hier is er nog één, Jean!
   Over die schijnheilige Drievuldigheid gesproken: Laatst bracht iemand nog op een ander onderwerp in het midden, dat hij toch vond, dat deze Paus meer kwaliteit had dan zijn voorgangers.
   Ik vroeg toen nog hoezo, want dat zag -en zie- ik niet zo duidelijk, eerlijk gezegd.
   Helaas geen antwoord meer op gehad.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Dag aan dag gaat de ellende maar door dankzij de nazi ideologie islam. En waar zijn de christelijke kerken en christelijke politici, om deze misdaden der muzelmensen te veroordelen?

  Like

 4. Het is al wat langer tijd voor een contra-jihad. Te beginnen met woord en daad van voorlichting. En dat voorlichten ter bewustmaking van hetgeen plaatsvindt kan op verschillende creatieve manieren gebeuren.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  En de antichrist in het vaticaan houd zich muisstil !!

  Like

 6. Trucker zegt:

  Christenen die achter hun religie staan en daarvoor geweld gebruiken ken ik enkel als de nuts die abortuskliniekne opblazen of mensen die daar werken.
  Heb nog niet gehoord dat ze haatkazernes afbranden of islamieten om zeep helpen.
  Als stelling “de verkeerde vijand uitkiezen” kan dit tellen maar ik vermoed dat het eerder te maken heeft met lijfsbehoud, als ze wegkomen met iemand te vermoorden oke worden ze gepakt gaan ze in de gevangenis, maken ze jacht op islamieten is het plaatje enigzins anders gekleurd want dan wordt er jacht op hun gemaakt.
  Heb geen ander theorieën daarrond maar éne daarvan zal wel de juiste zijn.

  Like

 7. Charles Martel zegt:

  Als christenen ritueel afgeslacht worden, zwijgen de corrupte media en kijken de andere kant op. Als christenen zich verdedigen, heeft met het over ‘milities’. Onze staatszenders zijn even moedig als het journaille in 1938 bij onze buren.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Men heeft de mond vol over de internationale vredesmacht. Er zal nog eens een tijd aanbreken, zeer binnenkort, dat er zoveel actieve Moslims zich in de strijd mengen, dat die vredesmacht beter kan maken dat ze wegkomen. Om te voorkomen dat ze uitgemoord worden. In eigen land waar de moslim populatie alsmaar groeit en groeit, word ons leger totaal wegbezuinigd, ten gunste van een heel klein expeditie legertje. Nu nog de politie verder weg bezuinigen, en Nederland is rijp voor de jihad. Zolang – onze – PVV er niet in slaagt 78 kamer zetels te bemachtigen, blijven wij zitten met die giftige linkse politiek. Zoals Rutte zich door allerlei bochten wringt om maar verder te kunnen regeren, zo zal de linkse politiek allerlei stuipen uit gaan halen om te voorkomen dat de PVV het voor het zeggen krijgt. We gaven Rutte hooguit EEN jaar, maar nu blijkt het heel goed mogelijk te zijn, wat ik hiervoor al beschreef, dat die onderkruiper de volle rit gaat uitzitten. En zoals gezegd, daarna zijn we er nog niet. Ook al niet door die verdomde fraude gevoelige stemmachines die door de wil van het kabinet PERSE terug moeten komen.

  Like

 9. duinsnip zegt:

  Nederland stuurt troepen naar Mali. Wat moeten die daar? Het verdronken kalf uit de put halen?
  Je moet nu naar de CAR!
  Het zou Wilders sieren als hij elke dag een Islamitische misdaad in het openbaar voorleest.
  Rechtstreeks uit het nieuws of n.a.v. de agenda van Open Doors. Jaren en jaren werk.
  Goede voorlichting geven is de basis voor mentaliteitsverandering. Begin er maar mee om de misselijkheid van assepoester te bestrijden met een dodenherdenking voor christenen.

  Like

 10. Dagmar van Dusschoten zegt:

  Op het Nonsense en Onzin voor Sukkels (NOS) journaal werden de christenen voor de zoveelste keer als eerste genoemd en het werd harder uitgesproken dan moslims. Hierdoor ontstaat weer de indruk dat de christenen begonnen zijn of net zo erg moorden als de moslims, terwijl ieder goed-geinformeerd mens weet dat de ellende begon toen de moslim-minderheid de macht overnam. Niet alleen is het NOS journaal anti-Israel, het is dus ook anti-christelijk.
  Verder ben ik ook van mening dat christenen alleen uit zelfbehoud zouden mogen doden, niet actief eropuit gaan. Maar ja, zit maar eens in zo’n situatie

  Like

  • Shalom Dagmar;
   Hetzelfde gebeurt met info over het M-O.
   Vorige week nog. De wijze van berichtgeving is: “pamperen van muzelmannen.
   G’de week.

   Like

  • sylvia Groot zegt:

   Christenen moeten hun geloof verdedigen met hand en tand en met alle middelen.
   En daarin samenwerken met de joden die in hetzelfde schuitje zitten.
   Doen ze dat niet dan zullen ze verdwijnen.Het is oorlog of ze dat nu leuk vinden of niet.
   De hele wereld heeft last van die van die duivelknechten, jihadisten genaamd.
   De hele wereld!!!!!
   Heet dat wereldoorlog?

   Like

 11. Cathja zegt:

  @Dagmar van Dusschoten 20:35

  Dat is me vanavond ook opgevallen in het Journaal! Walgelijk!

  Like

 12. luckybee zegt:

  Wij zijn allang met de islamisten in oorlog, wij weten het alleen nog niet.

  Like

 13. maywooth zegt:

  Hebben julie die 4 jarige oorlog op die Molukse eilanden niet gevolgd?Begon in 1999 met een ruzie in een bus dacht in Jakarta.en daar hebben fanatieke muslims zoals de Laskar Jihaad en een stelletje muslim generaals toen de boel opgestookt dat die molukse chistenen met de hulp van de RMS de moslimchristenen op de molukken wilde weg hebben .Terwijl het helemaal niet zo was ,dus ook de RMS werd er bij gehaald dat die het zou opstoken!Niks vanwaar!De molukse zeeen zitten vol met olie en gas en die Indonesische generaals die willen dat met alle geweld hebben,leeghalen!En daarbij gebruiken ze echt alles!En het ging als een lopend vuurtje dat er een zogenaamde jihaad was op de molukken.en duizenden muslims kwamen toen van heinde en ver om die islam molukkers te helpen tegen de molukse christenen.er kwamen strijders uit Iran,,saoedi,marokko,Egypte,Tunesie,kortom uit veel muslimlanden kwamen ze die molukse muslims helpen,die werden geholpen en opgestookt door Indonesische militairen.En de Indonesische marine had een kordon van oorlogs schepen rond de molukse eilanden gelegd zodat de molukse christenen geen voedsel of bijv hulp van andere landen konden krijgen(bijv.humanitaire hulp,want van vele werden hun dorpen vernietigd en velen raakten zwaar gewond)maar die zogenaamde Jihaadstrijders kwamen er wel door ,door die marine cordon..en kwamen met duizenden op de kusten van de molukse eilanden.Maar gingen ook met duizenden dood omdat ze meestal hun witte gewaden aan hadden hun oorlogskleding.Nou dus dat was gelukkig al op verre afstand te zien en daar de molukse christenen hun eilanden natuurlijk beter kennen als al die buitenlanders waren ze vaak in het voordeel.Maar ook de molukse christenen hebben veel doden te betreuren en veel zwaar gewonden…In Nederland waren toen honderden molukkers bezig om aandacht te vragen voor die jihaad voor die oorlog op de Molukken tegen de molukse christenen.Want in 1950 kwamen hier naar nederland ongeveer 4000 molukkers en bijna allemaal christenen gevlucht voor de Indonesiers.De families die toen niet mee wilden of konden hebben het al die jaren best wel moeilijk gehad…de molukkers die hier toen in nederland hun bestaan opbouwden stuurden geregeld geld en voedsel en andere dingen zoals kleding schoolspullen,motor onderdelen naar de Molukken om hun families te steunen.Nou en hun familie op de Molukken hadden het toen moeilijk tijdens die jihad van die muslimsdie overal vandaan kwamen..was heel erg… vele hebben ook familie leden verloren daar op Ambon en vele zagen hier in nederland op tv en met mee gebrachte video,s hoe ook hun dorpen werden vernield en hun families in vluchtelingen kampen zaten.Er werd geschreeuwd en gehuild in de zaal of huiskamer waar men al die beelden zag op mee gebrachte video,s hoe hun families werden afgemaakt en hoe hun dorpen werden verwoest door die musslimstrijders en Indonesiche militairen…En de regering in nederland maar zeggen dat het een politieke oorlog was vanwege die RMS.Niks van waar die generaals zaten daar achter bijna allemaal moslims generaals ..nou dan weet je het wel..liegen en bedriegen tegen jan en alleman!!!Maar die molukse christenen vochten dapper terug!Ik vertelde al dat die jihaadstrijders bijna allemaal in het wit aan land gingen op de molukse eilanden,dus werden ook makkelijker te raken met zelf gemaakte pistolen en geweren en pijl en boog kortom alles wat maar een wapen kon worden werd gemaakt.Er werden meisjes en jongens van 12- 14 jaar die de leiding kregen over een peleton als sergeant en zich met hand en tand verdedigden tegen die muslim indringers van verre landen kwamen die het zonodig vonden om hun muslimbroeders en zusters te helpen op de molukse eilandenen.Terwijl de molukse christenen en de molukse moslims al honderden jaren in vrede leefden..de meeste molukse families op de molukken hadden ook een pela bloedbandschap….de ene christen familie lid snijd zich zelf met een mes in zijn hand en die andere van die muslim familie ook en dan hand tegen hand word het bloed gemengd een soort verbond.dat betekende dat men elkaar altijd moest helpen in vreugde en verdriet in oorlogs tijd en vrede..en men mocht niet met elkaar trouwen en dat gebeurde ook niet….deed me dat wel volgde meestal dat de 1 heel erg ziek werd en de ander ook..en dat ging honderden jaren goed.Smerig was het opstoken van die generaals ,duizenden molukkers zijn dood gegaan christen en muslim in die 4 jarige oorlog,en vele waren gevlucht het oerwoud in of de bergen in!Maar de molukse christenen vochten terug…keihard!Als er 1 moluksechristen werd gedood werd en er tien of meer terug gepakt en gedood..Op you tube zie je al die islamstrijders van de molukse eilanden en van daar buiten in een moskee zwaar bewapend zich klaarmaken voor hun jihaad opgestookt door hun immam!Er is ook een youtube filmpje van een christelijke militie vanwaar die leider zegd dat ze ver in de minderheid zijn de christenen en weinig of geen wapens hebben(als ze die hadden betere en goeie wapens zoals kalsnikovs of zo…ja dan al was het gedaan met al die zogenaamde jihaadmuslimstrijders )dat weet ik bijna zeker!Die leider zei het is zoals het is wij hebben niet veel…als we ons terug trekken gaan we dood…als we vooruit optrekken gaan we ook dood..nou dan maar beter voorwaarts toch zei hij….we gaan toch dood!Maar hij zelf was ook niet bang voor de dood…hij zei …when we die we meet our God Jesus.so I am not afraid to die…..vertelde ook tja wat moeten we doen…als we niks doen word alles islam…en dat willen wij niet wij willen vrijheid en ons eigen geloof houden het christen geloof…Gelukkig is het nu vrede wel een broos vrede maar men praat weer met elkaar maar sommige ook weer niet er is te veel gebeurt de pijn en bitterheid zit diep in beide kanten.Tijd zal al die wonden moeten helen..zowel geestelijk als lichamelijk. De molukse mensen in nederland hadden dat nooit verwacht dat de christenmolukkers en de muslimmolukkers met elkaar in oorlog zouden gaan…vooral omdat de familiebanden en de bloedbanden zo sterk waren in al die eeuwen.maar zo zie je maar weer dat die islam met alle geweld wil proberen de wereld te veroveren waar ze ook zijn en wij hier in het westen moeten op onze hoed blijven,want zij zijn niet te vertrouwen…ze mogen liegen als het in hun voordeel uit zou pakken enz ….en wij moeten ook veel meer steun geven aan die arabische christenen die in het midden oosten worden afgeslacht.En veel minder steun aan die muslimlanden….dat geld gaat niet naar de bevolking…met dat geld bouwen ze hun legers en vallen ons aan!Ze zijn al begonnen kijk naar Syrie…en de rest van die muslimlanden bijv ook in Afrika Soedan en zo…verschrikkelijk!!Ik weet hoe het toen was in eind jaren 90…men riep hier in nederland ook dat de RMS erachter zat achter die smerige oorlog op de Zuidmolukken…maar die muslimgeneraals en die laskar jihaad zaten erachter stookten de boel op en zeiden niets als hun militairen mee vochten tegen de molukse christenen op Ambon.Dus het westen Europa moet meer humanitaire hulp geven aan die miljoenen christenen die van huis en haard zijn verdreven.En die muslimvluchtelingen dan…Nou ik vind dat die arabieren hun zelf maar moeten helpen of niet..ze hebben toch zelf geld zat…….miljarden verdienen ze aan die olie van hun….laten ze het zelf maar uitzoeken…en wij moeten al die christenen blijven helpen en steunen.voor mijn part gooi je de deuren open voor al die mmiljoenen christenen…daar heb je veel meer aan dan aan die miljoenen muslims die toch altijd tegen ons westen zijn en dat wij ongelovigen,joden,christenen dood moeten..zij hebben ook hun eigen agenda!En toch die westerse regeringen moeten meer dioen en niet meer naar die leugens luisteren van die arabieren.Paard van Troje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s