Leed over de gehele wereld in alle opzichten, en niet alleen voor de mens

Screenshot_23

Is pijn van een dier anders gevoeld dan door een mens? Mijn wens voor dit jaar is heel simpel: Vrede. Helaas deze wens zal nooit vervuld worden, er zal nooit vrede komen, er zal nooit vrede heersen, vrede is er nooit geweest, we zijn allemaal wel eens onvredig… maar er is verschil. Wie een vredig leven door de eeuwen heen kan opnoemen, is welkom en ik zal zeggen: IK heb het verkeerd. Wij vechten voor onze vrijheid, wij proberen een soort van vrede te bereiken…ach wie zijn wij..? Wie zijn wij met onze simpele wensen die denken de wereld te kunnen verbeteren., onze wereld.

Toch geven wij niet op te strijden,voor ons Vaderland te vechten. Bedankt mensen hier die reageren en hun hart luchten. Ach we schrijven wel eens een foutje, maar daar blazen we de wereld niet mee op. Wij vechten door, toch!? Wanneer het mag van de webmaster wil ik deze keer niet alleen een lans breken voor ons, de kleinere en grotere vechters.

Eén enkel moment deze keer voor ALLE dieren die lijden, ja alle dieren  over de hele wereld… Wij spreken altijd over mensen, moslim minkukels, Europa, en wat al niet meer…. We zoeken een weg terug naar een vrijheid, die anderen voor ons hebben opgegeven.We zien opgehangen mensen, doodgeschoten, gemarteld, verminkt, opgejaagd vanwege hun geloof.

We zien dieren afgemaakt, opgegeten, geschopt getrapt, doodgeschoten… moet ik verder gaan..? Nee, ik laat het aan U de kijkers over om  naar de afbeeldingen te kijken.Mag ik zeggen dat ik een sterke vergelijking zie tussen wat moslims andersdenkenden aandoen en veel mensen dieren..!
http://tinyurl.com/pms5xoc

Wij kijken zo vaak naar doodgeschoten mensen en martelingen. Ik zou zeggen, dan kunnen we hier ook wel eens naar kijken. Dit is maar het topje van de ijsberg.

Dit bericht stuur ik op dit moment, niet om Uw Kerstmis en gezellige dagen te bederven, wat U ook van plan bent. Hierbij een knuffel voor al Uw dieren die het goed bij U hebben.

Maar ook al hebben we niet veel geld, we kunnen wel een kleinigheid missen voor een ander dier, maar daar maak ik geen reclame voor, dat laat ik aan de menselijkheid.

Niet ALLE dierenorganisaties zijn egoïstisch. Van ganser harte zou ik nog meer dieren een tehuis bieden, maar ik moet aan mijn leeftijd denken en aan hun toekomst daarna. Nee, ik ben niet van de Dierenpartij hoor, ik hou. gewoon van dieren, vaak meer dan van mensen.

Sorry, er zijn ook wel een paar mensen bij…

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Leed over de gehele wereld in alle opzichten, en niet alleen voor de mens

 1. Republikein zegt:

  Mooi gesproken Martha

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Martha, dat heb ik nu ook. Een grenzeloze liefde voor dieren, en voor de rest enkel voor een paar mensen. Mensen hebben mij in mijn leven gebruikt, uitgebuit, vernederd, noem maar op. Maar wie aan de dieren komt, komt aan mij. Laat ik een Islamiet daar niet mee bezig zien, met het martelen van een dier. Het resultaat zal zijn dat ik die islamiet ter plaatse ook zal martelen, zo woest zal ik dan worden. ook zal ik mij over het getroffen dier gaan ontfermen. Ik hoop het nooit mee te maken, want de justitie bergt je zonder pardon voor jaren op. Want als Nederlander ben je ook voor de justitie een dhimmie. Ook de politie wordt langzaam maar zeker moslim minded, en is er bang voor.

  Like

 3. Joost Visser zegt:

  Vandaar dat de mensheid het sprookje uitgevonden heeft van het ´Paradijs¨, waarin de (twee) mensen leefden in vrede met de natuur (Atavar?). Alle levende wezens vrienden van elkaar. Een soort van collectieve heimwee naar een utopie.

  Wat mij nog steeds verbaasd is, dat er in ´den beginne´ twee mensen waren, dat er kinderen uit voort zijn gekomen waarvan de een de ander de hersens insloeg is nog voor te stellen, maar dat er na een paar pagina´s in de bijbel hele volkstammen zijn die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, is toch wel bizar. Waar komen al die mensen ineens vandaan?

  De agressie en de bevolkingstoename kan wellicht verklaard worden door een inmense incest en als konijnen kweken. De agressie die men wel eens bij moslims verklaard omdat teveel neven en nichten kinderen baren.

  Like

 4. sylvia Groot zegt:

  Goed gedaan Martha.
  Na het zien van die beelden blijft er niets anders over dan te huilen.
  Ook heb ik nog het beeld op mijn netvlies staan van de australische runderen die door onmensen in Gaza zwaar worden mishandel voordat ze worden vermoord en in stukjes gehakt. Zelfs voor de in hun ogen ‘reine’ dieren hebben die lieden geen respect en uiten ze hun agressie en moordlust op volkomen weerloze dieren.
  De consument heeft geen idee wat voor ellende er aan het lapje vlees op hun bord kleeft.
  En als je bedenkt dat die dieren hun leven geven om ons in leven te houden, dan staat je verstand stil dat ze worden gemarteld in plaats van geeerd.

  Ooit heb ik met een indiaanse man uit noord-amerika gesproken. Hij zei dat wanneer wij mensen doodgaan en deze wereld verlaten om verder te reizen, wij een vijandig heelal tegenover ons vinden.
  Toen ik vroeg hoe hij dat bedoelde, antwoordde hij dat ook dieren na het sterven hun reis door het heelal maken. Aangezien de mens ontelbare misdaden tegen dieren hebben begaan, beschouwen die ons als een vijand. En wanneer iemand een speciale band heeft opgebouwd met een bepaald dier(soort), zal een ontmoeting vriendschappelijk zijn.
  Een andere manier van denken maar wie weet heeft hij gelijk.

  In het verleden is de Dierenbescherming tijdens kersmis een prachtige actie begonnen in De Telegraaf. Te zien was een afbeelding van Maria die een dood bebloed konijn in haar armen hield met daaronder de tekst: “maak het niet te bont”.
  Nadat deze boodschap was verschenen, maakte de vleesindustrie flinke heisa, waarna de dierenbescherming geschrokken en geintimideerd stopte met hun actie.
  Ik heb het uitgeknipt, vergroot, en ingesealed. Elk jaar met kerstmis staat het voor mijn raam.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Overigens,over leed is veel te lezen,zie link.
  http://www.wetenschap-eindtijd.com/index.html
  De interviews vind ik de moeite waard om te beluisteren en te bezien, ’t is wel een hele zit.

  Like

 6. opa Joop zegt:

  Iedereen is SCHULDIG.
  We kunnen er mee leven zolang we het niet zien.
  Politieke partijen waar we op stemmen die NIET TEGEN halal slacht zijn.
  We dragen bont.
  We gebruiken artikelen waar dierproeven voor gedaan zijn.
  We eten plof kippen omdat het zo goedkoop is.
  We laten katten buiten omdat ze vrij moeten zijn en jongen baren die naar het asiel moeten.
  Varkens vlees uit mega stallen waar ze geen leven hebben.
  Stieren vechten binnen de EU is gewoon legaal.
  Al onze producten gemaakt uit olie die ook rampen veroorzaakt tijdens vervoer.
  Dieren in een kooitje die vereenzamen en wij maar denken dat ze het goed hebben.
  Zo kan ik nog een uur doorgaan.
  Niemand is geheel zonder SCHULD.
  Nee ook ik niet, maar ik voel me wel schuldig, elke dag.

  Like

  • sylvia Groot zegt:

   >>>opa Joop zegt:
   20 december 2013 om 10:48
   Iedereen is SCHULDIG.
   We kunnen er mee leven zolang we het niet zien.<<<

   Opa Joop, iedereen…. dat is een beetje kort door de bocht als je bedenkt dat de vleesindustrie, de vivisectie industrie, de politiek er alles aan doen om de werkelijkheid buiten beeld te houden. Er lopen veel mensen rond die echt geen idee hebben wat er in laboratoria gebeurt, ze kennen het begrip vivisectie niet eens en schrikken zich kapot als ik foto's laat zien. Het is ook bekend dat veel kinderen tegenwoordig denken dat een lapje vlees uit de supermarkt aan de bomen groeit. Dat is niet hun schuld, maar de schuld van de degenen die hen gezonde informatie onthouden.
   Ook zijn er mensen die werkelijk geen geld genoeg hebben om verantwoord vlees te kopen bijv. bij de natuurwinkel, en daarom zijn aangewezen op plofkippen etc. Het blijft de schuld van de producent want als het niet op de markt was dan zouden die mensen misschien niet elke dag vlees eten (is ook niet nodig, om gezond te blijven is een paar gram per dag al voldoende, fruit, groenten en noten zijn veel belangrijker voor ons systeem).
   Het voedingscentrum schrijft dat vlees veel invloed heeft op het klimaat vergeleken met andere producten: kippenvlees het minste en rundvlees het meest. De toenemende vraag naar vlees leidt tot ontbossing, meer land- en watergebruik en het verdwijnen van regenwoud. Diverse houderijen houden rekening met dierenwelzijn. Aan keurmerken is te zien hoe het dier heeft geleefd. Dat is wat iedereen zou moeten weten.

   Zolang we alle dieren in onze buurt zelf goed behandelen, zoveel mogelijk mensen om ons heen proberen wakker te maken en aanwijzingen geven hoe men het beter kan doen, hoeven wij ons niet schuldig te voelen Opa Joop.
   We mogen wel huilen van diep medelijden, ons machteloos voelen, en het zelf proberen goed te doen.

   Kerstgedicht:
   Luister God (gebed van Albert Schweitzer)
   Luister God,
   naar het nederige gebed van onze vrienden, de dieren,
   vooral voor de dieren die lijden;
   voor allen die bejaagd worden, verloren zijn, gevlucht zijn,
   angstig zijn of honger lijden;
   voor allen die gedood moeten worden.

   Wij smeken om Uw medelijden,
   Zoals we ook de handelaren vragen om een medelijdend hart,
   Zachte handen en vriendelijke woorden.
   Maak ons tot echte dierenvrienden
   om zo de zegeningen van Uw genade samen te delen.

   Albert Schweizer, vertaling door Jan Bredie, Earth Prayers, San Francisco, Harpers, 1991

   Like

 7. Tistochwat zegt:

  Ik heb nooit begrepen waarom een mens meer waard zou zijn dan een dier.
  De mens is het enige ‘dier’ dat een hele planeet kan verwoesten.
  Ik haat dierenmishandeling:
  – ganzenlever-mesterij
  – legbatterijen
  – plofkippen
  – dieren levend villen
  – vogels in piepkleine kooitjes zetten en slecht behandelen
  – eendagskuikentjes levend vermalen of laten stikken in CO2

  Ach, laat ik er maar mee stoppen want de tranen springen alweer in mijn ogen…
  Ik mag niet generaliseren, anders zou ik zeggen: “Ik walg van mensen!”
  Dit laatste gaat zeker op voor de rooien die ons uitleveren, verraden en leeg roven!

  Like

 8. Avidia zegt:

  Als iemand waagt mijn dieren te mishandelen, weet ik zeker dat ik zal handelen (niet als een dier, wat vaak te voren wordt gebracht) maar als mens met een diepe dierenliefde, ik zal die persoon alles toebrengen wat hij mijn dieren heeft toegebracht en meer!!! Dus kijk uit, ik heb geen medelijden met zo een persoon, ik sla met gelijke munt!!!

  Like

 9. Avidia zegt:

  opa Joop zegt:
  20 december 2013 om 10:48

  Ik deel Uw klacht, ik hou erg veel van dieren, heb ze zelf in huis, ik eet geen vlees, ik word misselijk van hetgeen er plaats vindt, ik eet geen dieren, punt uit!!!

  Like

 10. Avidia zegt:

  O, en nog wat Opa Joop, als er zoiets op TV komt schakel ik in no time over tot ergens anders, omdat ik het niet kan aanzien, ik hou teveel van dieren, zij brengen mij veel geluk, menig mens kan daar niet aan tippen, dieren hebben een onschuldige positie, ja, ik weet dat dieren andere dieren opeten, maar wij slachten anderen mensen af bij ons verstand, dat hebben dieren niet, die overleven, wij hoeven niet te overleven, dat is het verschil, het verschil tussen mensen en dieren. Er zijn mensen die genot zoeken in het martelen van dieren, die moeten meteen de gevangenis in, dat zijn onwaardige mensen, die geen band hebben met de natuur en dieren. De natuur en de dieren zijn onze vrienden, het brengt ons tot een emotionele band, laten we dat in stand houden, we hebben elkaar nodig!!

  Like

 11. sylvia Groot zegt:

  >>>Avidia zegt:
  21 december 2013 om 04:39

  Er zijn mensen die genot zoeken in het martelen van dieren, die moeten meteen de gevangenis in, dat zijn onwaardige mensen, die geen band hebben met de natuur en dieren. De natuur en de dieren zijn onze vrienden, het brengt ons tot een emotionele band, laten we dat in stand houden, we hebben elkaar nodig!!<<<

  Dat soort lieden verdient het predikaat mens niet. Nietmensen lijken aan de buitenkant op ons, voor de rest zijn ze een ongewenste afwijking van onze soort. Men treft ze overvloedig aan onder politici, religieuze leiders, pharmaceuten e.d. In rekenen en berekenen zijn ze goed, maar emotioneel infantiel en met een geweten dat zich uitsluiten richt op zichzelf.

  Om de eretitel MENS te verdienen, heeft men per definitie een warm hart nodig.
  Het is een mooie taak om dat de dieren te laten voelen, want de taal van het hart is een universele taal die elk wezen begrijpt. Zo worden wij verwanten van elkaar.

  Wellicht was het ooit zo. Noemde men dat niet het verloren paradijs?

  Like

 12. Trucker zegt:

  Een steeds weerkerend patroon bij psychopaten is dat ze in hun jeugd dieren doden (na vaak opzettelijk pijnigen), is één van de kenmerken om sociopathie vroeg te ontdekken.
  Zo zijn er nu reeds gedrags onderzoekers die dit stadium bij kinderen (en zo goed als altijd mannen) als relevant beschouwen om een gedragsstoornis te definieëren die heel vaak in volwassen leeftijd psychopatie is.
  Ik duld geen mensen die niet graag dieren zien en een dier is daar feilloos in, weet wie “goed of kwaad” is simpel als dat.
  Trouwens ik zie liever dieren als mensen ze zijn zo eerlijk als wat en koesteren geen van de verfoeiijke eigenschappen die mensen bezitten.
  Zou met plezier een klootzak die ik een dier zie pijnigen een cal. 12 “geven”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s