Het verhaal van twee foto’s

Screenshot_66

Mark Steyn

De bekende Mark Steyn vergelijkt in National Review Online twee foto’s die rond de begrafenis van Mandela zijn genomen. Nee, niet de selfie van Obama, Thorning-Schmidt en Cameron. Dat had ook nog gekund. Op de eerste foto staan de premiers van Canada, Australië en Nieuw-Zeeland in een eenvoudig decor met flessen alcohol op de achtergrond. De tweede foto is de onthulling van een wandtapijt met daarop het gezicht van Obama en dat vindt allemaal plaats in de Amerikaanse ambassade in Londen. Mark Steyn maakt er weinig woorden aan vuil: ook overheidsdienaren zijn sterfelijk.

De onthulling van het wandtapijt noemt hij een absurde scène en de associatie die ik kreeg bij het zien van dit wandtapijt was onwillekeurig: “Big Brother”. De ondertitel bij het stukje is: Het verhaal van twee foto’s.

Dat niet de hele wereld van de pot gerukt is, bewijst het vonnis in een rechtszaak in Australië dat nauwelijks aandacht in Nederland zal krijgen. En het gaat hier om de vergelijking van twee gebeurtenissen.

Van het bezoek van Wilders aan Malmö herinner ik me nog de onwilligheid van de Zweedse politie om adequate bescherming te bieden aan de bezoekers van de speech. Katrine Winkel Holm heeft dat, al weer meer dan een jaar geleden, beschreven en Fjordman verwijst naar haar verhaal in Sappho. Een persoon in boerka kreeg kortgeleden in Australië in een rechtszaak ongelijk, omdat zij/hij klaagde dat zij/hij niet werd toegelaten tot een speech van Geert Wilders. Het argument was, en de rechter liet dat gelden, veiligheid.

Onvoorstelbaar in Europa? Misschien wel, misschien niet. Als we de berichtgeving rond de rechtszaak in de moord op Lee Rigby moeten geloven, is GB al bijna helemaal in handen van de aanhangers van de sharia. De openbare aanklager verklaart daar al bij voorbaat dat niet de islam terecht staat. Wat een dhimmi. En wat is het motief van de moordenaars dan als ze zelf zeggen dat ze “soldaten van Allah” zijn? Misschien maakt Steyn ooit nog eens de vergelijking tussen Malmö en Australië.

Door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Het verhaal van twee foto’s

 1. Trucker zegt:

  Zou het een narcistische moslimbroeder zijn, dat is heel vaak (één van de vele) stoornissen die zich manifesteren bij psychopaten, zou best kunnen.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Voor de Engelsen is alleen een middel een goeie middel, dump de Gemenebestpolitiek in de prulleback.

  Like

 3. dgneree zegt:

  Is het mogelijk om een link te plaatsen naar het artikel van Mark Steyn? Ik kan het niet vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s