PLO leider: Ja, wij Palestijnen steunden enthousiast de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog (+ video)

Screenshot_59

Als er nog iemand twijfels koesterde over de steun van de Palestijnse Autoriteit (PA) aan de nazi’s, brengen de recente opmerkingen van een van haar leiders snel verduidelijking. In een interview met Russia Today TV op 7 december 2013, zegt Farouq Qaddoumi, de voormalige chef van het politieke bureau van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), dat de Arabieren ‘enthousiaste aanhangers’ waren van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. De opmerkingen werden vertaald door het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI).

“Ik denk niet dat het verkeerd zou zijn om te zeggen dat we enthousiaste aanhangers waren van Duitsland”, zei Qaddoumi in het interview, toen hem door de interviewer gevraagd werd: “Stond u sympathiek tegenover nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog?”. De interviewer, zoekend naar verduidelijking, zei toen: “U ondersteunde Hitler en zijn volk?” Waarop Qaddoumi antwoordde: “Duitsland, ja. Dat was gebruikelijk onder de Palestijnen, vooral omdat onze vijand het Zionisme was en we zagen dat het Zionisme vijandig stond tegenover Duitsland en vice versa.”

Deze opmerkingen zijn gewoon het meest recente bewijs van de steun door de Arabische nationalisten aan het nazisme en aan de genocide op de Joden. Onlangs plaatste MEMRI clips van twee afzonderlijke rally’s die plaatsvonden in de Al-Quds Universiteit, waarin leden van de terreurgroep Islamitische Jihad, aangemoedigd door andere studenten, deelnamen aan een live optreden waarbij ze zwaaiend met namaakgeweren en zwarte radicaalislamitische vlaggen, de bekende nazi-groet brengen.

De live ‘show’ toonde terroristen die Israëlische soldaten vermoorden en het executeren van een ‘collaborateur’, die aan de kaak werd gesteld als een ‘verrader’ en een ‘spion’, en suggereert dat de eerste foto’s, die voor het eerst werden vrijgegeven door de Britse journalist Tom Gross, geen eenmalig incident waren, maar het bewijs vormen van een veel breder fenomeen. Veel Israëliërs wijzen op de verheerlijking van nazi’s en andere antisemitische figuren als een reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de inzet van de Palestijnse Autoriteit om eender welke vredesovereenkomst in de toekomst te bereiken.

Zo bijvoorbeeld pas afgelopen oktober waren Joodse automobilisten geschokt toen zij de bekende swastika nazi-vlag zagen wapperen (langs een drukke weg die door veel Israëliërs wordt gebruikt) nabij de moskee van de Arabische stad Beit Umar. De vlag was er blijkbaar door de bewoners van de stad zelf geplaatst, in de buurt van Hebron. Dat incident was in feite de tweede gelegenheid waarbij bewoners van Beit Umar dezelfde nazivlag ophingen langs dezelfde snelweg, in een schijnbaar vredelievend ‘gebaar’ jegens hun Joodse buren.

Screenshot_60

Later diezelfde maand publiceerde het jeugdtijdschrift Zayzafuna, gekoppeld aan de Palestijnse Autoriteit, een lijst van ‘beroemde citaten’ van niemand minder dan Adolf Hitler, bedoeld om de nazi-leider te verheerlijken. In oktober, als reactie op aanhoudende incidenten van haatopruiing en antisemitisme door de Palestijnse autoriteit, heeft premier Benjamin Netanyahu gewezen op de intense banden tussen de Palestijnse nationale beweging en het Duitse nazi-regime.

Netanyahu merkte op dat Haj Amin Al-Husseini, de stichter van het ‘Palestijnse nationalisme’, een bewonderaar en aanhanger was van Adolf Hitler, dat hij de nazi-Fuhrer bij tal van gelegenheden had ontmoet en actief betrokken was bij het bevorderen van Hitler en zijn handlangers in hun genocidale intenties om het Joodse volk te vernietigen. PA president Mahmoud Abbas hield consequent vast aan het idee, dat een toekomstige Palestijnse staat vrij zou zijn van Israëli’s en Joden, net zoals de nazi’s Duitsland “Judenrein”‘ (vrij van Joden) wilden maken.


Door Elad Benari


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ PLO Official: We Supported the Nazis in WWII – Former political bureau head of the Palestine Liberation Organization (PLO) removes any doubt over Arab support for Nazi Germany; door Elad Benari [lezen]
 2. Likoed Nederland:
  ♦ Spreuken van Hitler voor de Palestijnse jeugd [lezen]

Door:
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nazisme, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op PLO leider: Ja, wij Palestijnen steunden enthousiast de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog (+ video)

 1. Tom Hendrix zegt:

  Laat dit maar eens zien aan onze Jodenhater, de SS er TIMMERFRANS!

  Like

  • fleckie zegt:

   Bovengenoemde gaat er misschien van uit, dat alle boeken uit DIE TIJD(2 e WO) verdwenen zijn? Zodat er ‘ geheugen verloren ‘is gegaan, gelukkig niet. Via boeken, bewaard gebleven door geïnteresseerden, kunnen bepaalde gebeurtenissen gemeld worden, uit deze boeken bijv.:”Hitler, het einde van een mythe”, van J.Toland,uitg.Bruna z’n.isbn902295224x,”Hitlers Tafelgesprekken, van d’r.Henry Picker,
   uitg.Loeb, uitg.isbn9062134947,”Albert Speer,Erinnerungen, uitg.Propyleen Verlag, Berlin,geen isbn,”Gehlen, meesterspion, de man zonder gezicht ontmaskerd,Zd.holl.uitg.mij.,den Haag,isbn 90 2358063″,”Hitlers Bankiers, van Jean Ziegler, uitg.Meulenhoff/M/Kritak,isbn 90 290 555197,”deMiljoenen van Hitler,van Wulf SCHWARZWALLER, uitg.de Kern, Baarn, isbn 90 325 0273 5.”. Kan men dus op de hoogte komen, hoe men in DIE tijd “WERKZAAM” was.i

   Like

   • fleckie zegt:

    ARD tt.111, Mi. 29.4.2020 ! ‘BISCHOFE. MITSCHULD. AM. WELTKRIEG’.
    Die katholiechen. deutschen. BISCHOFE im Nationsolizialismus haben sich nach Ansicht ihrer heutigen Nachfolger am. ZWEITEN WELTKRIEG mitschuldig gemacht.
    Sie hatten dem Krieg “ kein eindeutiges NEIN entgegengestellt, sondern die meisten von ihnen den zwellen zum Durchschalten gestarkt”, heisst es in einem Wort der Deutschen Bischofskonferenz zum Kriegsende Vor 75 Jahren.
    AUCH gegen dieVerbrechen an den Anderen, insbesondere den. JUDEN, habe sich in der Kirche in. DEUTSCHLAND “ Kaum eine Stimme erhoben”, heisst es weiter. .
    …….<~<~<~<~<~<~<~

    Like

 2. Thomasson zegt:

  Van de Arabieren hoeven de Israëliërs niets anders te verwachten dan vijandschap. De moefti Haj Amin al Husseini was zelfs nog meer dan zomaar aanhanger van de Nazi’s. Zijn vriendschap met Hitler ging zo ver, dat hij mocht bezet Joegoslavië (Bosnië-Herzegovina) als speciaal oefenterrein gebruiken. Hij richtte de Bosnische SS Handschar eenheden op. Om zichzelf te bekwamen in het moorden van Joden in Palestina oefende hij met zijn islamitische eenheden op de plaatselijke Joden, Serviërs en Zigeuners. De Serviërs hebben de Bosniërs de bloedrekening plus rente terugbetaald. Srebrenica was onderdeel van deze transactie. Het is mij echter niet duidelijk waarom spelen de Israëliërs niet het spel van “boter bij de vis”. Als Palestijnse leiders, zoals Farouk Kaddoemi en Abbas tot de dag van vandaag bewonderaars zijn van de nazi’s, waarom zouden de Israëliërs geen sympathisanten zijn van Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic en generaal Ratco Mladic? Ze hoeven van Srebrenica geen model voor vijandschap te maken. Maar vijandschap moet wederzijds zijn. Vijanden moeten vijanden zijn en blijven. Ieder positief gebaar leidt uitsluitend tot minachting.

  Like

 3. newskoffer zegt:

  Net als ons koningshuis…..

  Like

 4. luckybee zegt:

  Dat weten zij toch allang dat de Palestijnen pro nazi waren
  http://www.tellthechildrenthetruth.com/

  Like

 5. fleckie zegt:

  Bij het zien van die foto, was het Faroek Khadoemi?leek dat gezicht sprekend op DEMJANJUK?! Vooral als men beseft, dat na hun MET HULP GEVLUCHTE NAIZIS, VELEN, uit lijfsbehoud, “OVERGINGEN” naar de I

  Like

 6. Pingback: Islam, nazisme en antisemitisme | Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s