Een nieuw hoofdstuk

Screenshot_14

Joods slachtoffer van de zogenaamde “Celler Hasenjagd”

Er zijn “dictators van de mode” en er zijn “volgelingen van de mode”. De volgelingen denken niet, ze “doen” wat de dictators zeggen dat ze moeten doen.

Hieronder staat de vertaling van een gedeelte van een artikel dat me trof. Het gaat om een aspect uit de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog dat niet zo bekend is en zich op verschillende plaatsen heeft voorgegaan. Daniel Goldhagen besteedt er ook aandacht aan en zo raakte het aan mij bekend. Het gaat om Jodenvervolging door burgers zonder dat dit van hen werd gevraagd. Deze speelde zich af bij Celle, een lieflijk stadje in het Duitse Niedersachsen, vlakbij het concentratiekamp Bergen-Belsen.

In de Duitse stad Celle vond op 8 april 1945 (de Duitsers gaven zich over in mei van dat jaar) en met de geallieerde legers vlakbij een bloedbad onder concentratiekampgevangenen plaats. In de buurt stond een trein met veewagons op het goederenstation met haar gebruikelijke socialistische lading van “ongewenste” mensen. Ernaast stond een trein vol munitie. Helaas werd het rangeerterrein aangevallen door geallieerde vliegtuigen. De bommenwerpers scoorden een voltreffer op de munitie trein, die onmiddellijk in de lucht vloog.

In de resulterende chaos vluchtten veel van de “Untermenschen” weg van de beschadigde en brandende veewagons om te proberen zich in veiligheid te brengen (voor de luchtaanval en de nasleep). Hun SS-bewakers openden het vuur op hen. Enkele honderden mensen bereikten het open veld. Er werd dus een jachtpartij georganiseerd waaraan burgers deelnamen. De orders waren om deze uitgehongerde en vaak gewonde “hazen” neer te schieten zodra ze werden gezien.

Zodra het eskader afzwaaide en het stof en de rook neerdaalden, werden mensen die in het gebied leefden benaderd door uitgehongerde, bloedige aantallen mensen gekleed in gestreepte gevangenis kledij. Sommigen hielpen de vreemdelingen aan eten, drinken en burgerkleding. Er waren ook berichten dat bewoners de gevangenen voedden of eerste hulp gaven. Anderen, blijkbaar de grote meerderheid, joeg ze weg.

Wat er vervolgens gebeurde, is de mondelinge geschiedenis ingegaan als de “Celler Hasenjagd” (de “hazenjacht van Celle”) – inderdaad, een goede 40 jaar werd de herinnering aan het bloedbad alleen van mond tot mond overgedragen. Zoveel is bekend: de burgers van Celle, sommigen in uniform, anderen in burger, hielden een klopjacht op de vreemdelingen in grijsblauwe kleren, die, volgens een ooggetuige, zonder onderscheid “over de velden holden als hazen”. Ze schoten op de vluchtelingen waar zij dezen vonden, in boomgaarden en op straat. Twee dagen lang doorzochten de bewoners de bossen, tuinen en kelders naar gevangenen, schoten of sloegen ze dood. Naar schatting stierven er 200 tot 300 van hen.

De burgers van Celle hadden een keuze: goede nationaalsocialisten te zijn en de ontsnappende “hazen” te doden of medelijden met medemensen te hebben, gevangen in het verwarrende web van tirannie. Degenen die ervoor kozen om moordenaars te worden, deden dat niet onder dwang, ze kozen ervoor hun mannelijkheid te tonen door ongewapende, verhongerde – misschien gewonde – medemensen neer te schieten.

Socialisme, of het nu communistisch, nazistisch, islamitisch of gematigd is, beschadigt de psyche. De filosofie van “het doel heiligt de middelen” verstoort het “wezen van de menselijke compassie” en als ik de bard mag parafraseren, in het geval van Celle, “schoot de kwaliteit genade tekort”.

Opm: Elke keer weer doen vergelijkbare verhalen me wat en ik kom ze steeds weer tegen.

Bron uit een artikel op Gates of Vienna:
http://gatesofvienna.net/2013/12/a-new-chapter/
Auteur: MC.

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Duitsland, Historie, Holocaust, Jodenhaat, Krankzinnigheid, nationaalsocialisme, nazisme, Racisme, Rotzakken, socialisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Een nieuw hoofdstuk

 1. Martien Pennings zegt:

  Nee, werkelijk: God bestaat niet.
  En anders is het een misdadiger.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Martien

   Voor mij is zoiets nooit een argument om er achter te komen of God wel of niet bestaat.

   Het lijkt me logisch dat mensen een eigen verantwoordelijkheid kriigen/hebben, waar ze mee kunnen doen en laten wat zij zelf willen. Daarmee kunnen ze ook deelnemen aan het ‘kwaad’, zelfs aan het ‘grootste kwaad’. .

   Wat zou je willen dat God deed [als hij bestaat] en wanneer zou Hij moeten ingrijpen en hoe?

   Dan zou Hij nu ook al moeten ingrijpen in het kwaad in de Westerse wereld, want anders is het te laat en we weten nu al wat de gevolgen zullen zijn.

   Een christen zou kunnen zeggen dat God jou gebruikt om te waarschuwen. Wat als mensen niet willen luisteren, omdat zij andere belangen hebben?

   Deze kwaadaardige mensen maken bewust een keuze voor een vreselijke toekomst voor hen en voor hun kinderen en kleinkinderen en nog veel erger, voor die van ons.

   Uit eigen belang en uit zucht naar macht en geld weigeren zij de waarheid onder ogen te zien. ’t Zou fijn zijn als er nu reeds een bliksemstraal van boven kwam die deze demonische figuren van de aardbodem veegde, maar helaas, zo werkt het niet.

   Elk mens moet blijkbaar zijn eigen verantwoordelijkheid dragen en ook de consequenties ervan. En die consequenties kunnen gruwelijke gevolgen hebben, ook en vooral voor anderen.

   Like

 2. Trucker zegt:

  Net als ik dit gelezen heb zijn de jagers hier vertrokken, het jachtseizoen is nog bezig en de weekeind lopen ze hier op een lijntje in de velden achter mijn huis.
  Leg onwilkeurig een lijn met de meute uit het artikel die op “jacht ging” maar dan op mensen.
  Het tuig hier met hun geweertjes (er lopen er zelfs tussen met een “gepimpte”superposé stel je voor) zijn smeerlappen die gewoon dieren willen afknallen de wijze waarop is reeds stuitend vijf meter uit elkaar en BAF schieten op een fazantje op twintig meter en die zijn zo tam dat ze gewoon over straat lopen.
  Komen ze op mijn hof (stel dat hun “trofee” in mijn tuin valt) is hij die over de omheining klautert weg tevoeren want ik sla hem in elkaar met een spade steel die steeds in handbereik is.
  Godeverdomse lafaard zijn er enkel op uit om dieren te doden dat is alles klootzakken die in de oorlog hetzelfde zouden doen om mensen zo vergelijkbaar.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Dit verhaal is afschuwelijk, vooral wanneer je bedenkt dat de geestesgesteldheid die tot de onmenselijke behandeling van de Joden leidde, al eeuwen bestaat -en dus is ook de dreiging die daar van uitgaat- nooit weggeweest.
  En nog erger wordt het , wanneer je bedenkt dat de politiek correcte elites , die toch afstammelingen zijn van mensen die de (gevolgen van) de Holocaust met eigen ogen hebben waargenomen en daaruit lering hebben getrokken, niettemin een fatale vergissing hebben vergaan toen zij zich bewust(!) onlosmakelijk verbonden met de islam.
  En door deze zogenaamde verrijkende ideologie raakt men nu zelf meer en meer doortrokken van iets waarvan men totale afschuw zou moeten hebben : de hernieuwde afkeer van Joden, onder de camouflage kleuren van ” kritisch zijn jegens Israel”!
  Dus hakt men opnieuw op ”foute” Joden in en treitert men het land waarin hun voorvaderen al woonden en waarin zij veiligheid en rust hoopten te vinden. En men verbindt zich zonder zelfkritiek en zonder enige terughoudenheid met precies de krachten die inderdaad de Holocaust willen overdoen.

  Deze vergiftigde en vergiftigende geestesgesteldheid wordt door politiek correct gekoesterd en op allerlei manieren verbreid.
  Men kan een volk letterlijk geestelijk vergiftigen..

  De nazi top vergiftigde de Duitse bevolking en het verhaal van de burgers van Celle is een aangrijpend voorbeeld hoe zo’n collectieve vergiftiging uitwerkt. .
  Zogenaamde brave burgers trekken de velden in en ze gaan op ”hazenjacht”. Op de foto zien wij zo’n ”haas” ,een Joodse persoon die men afschoot als een dier..

  Ik neem aan dat de jagers niet al te veel werden gekweld door hun geweten en later tevreden naar huis zijn gegaan, naar vrouw en kinderen en ze zullen wel hebben genoten van een welverdiende ,goede maaltijd. Na zoiets enerverends als een drijfjacht op mensen heb je recht op wat ontspanning..

  Maar wie zijn hier nu werkelijk ontmenselijkt? Wie degenereerden er werkelijk op die dag? En wie waren daar volledig verantwoordelijk voor?

  Tussen de ”jagers” van Celle zie ik in gedachten Nederlandse politici van naam lopen, vreselijk politiek correcte rotzakken. Zij die allemaal in hun verdorven smiechterigheid denken dat ” het slechte Israel ” het haasje moet zijn..
  Wij kennen deze jagers en reken er maar op dat zij ooit hun handen in onschuld zullen willen wassen, nietwaar F.T? Ook zij zullen de gevolgen van hun politieke opstelling en de keuzes die zij daardoor maakten niet hebben voorzien. ” Nein Sie haben es nicht gewußt´…..

  Maar er zal niettemin een moment van gerechtigheid komen, zeker voor hen die nu denken dat men het kwaad onbelemmerd maar kan laten doorgaan..

  Like

 4. Ambassador zegt:

  In deze speech laat Larken Rose ons in de spiegel kijken.
  Bij een ander in een andere context is het zien wat niet deugd overduidelijk.
  Maar zien wij het ook bij onszelf in onze eigen context. Hier & Nu?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s