Erdoğan strijdt met radicaalislamitische bondgenoten om de macht

Screenshot_27

Er is nu heel duidelijk een lange tijd onder de oppervlakte smeulende machtsstrijd in Turkije ontbrand. De steeds autoritairder regerende minister-president Recep Tayyip Erdoğan strijdt met de extreem radicaalislamitische vleugel in zijn eigen regeringspartij AKP om de macht in de staat. De zogenaamde Gülen-beweging heeft vele jaren lang Erdoğan en de AKP openlijk gesteund. Niet in de laatste plaats door de propaganda van de Gülen-beweging won Erdoğans partij alle verkiezingen in de afgelopen tien jaar. Nu rebelleert echter de extreem radicaalislamitische vleugel tegen de minister-president.  

Nu echter heeft de Gülen-beweging zich duidelijk van Erdoğan “geëmancipeerd” en wil in het staatsbestel nog meer invloed voor de radicale islamieten bevechten. Vertegenwoordigers van de beweging in politie en justitie zijn nu een quasi putschpoging begonnen en hebben in totaal 84 personen uit de omgeving van de regeringspartij laten arresteren. Onder de gearresteerden bevinden zich ook drie zoons van ministers van Erdoğan. De actie vond blijkbaar plaats zonder medeweten van de regeringstop.

Erdoğan noemt tegenstanders “duistere krachten”   

Erdoğan noemt zijn tegenstanders “duistere krachten”, die vanuit het buitenland ondersteund zouden worden. Bijzonder pikant in dit verband is het feit dat de leider van de Gülen-beweging, Fethullah Gülen, vanuit de VS opereert. Waarnemers van de Turkse scene sluiten niet uit dat ook de CIA respectievelijk andere geheime diensten hun vingers in het spel van de Turkse machtsstrijd hebben. Tot nu toe hadden de VS Erdoğans regime echter zonder meer ondersteund en ook zijn radicaalislamitische tendensen getolereerd.

Bron:
http://www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Erdoğan strijdt met radicaalislamitische bondgenoten om de macht

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Even terug in de tijd, alleen om duidelijk te maken dat de mentaliteit van veel Turken voor geen meter deugt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @G.Deckzeijl: 00.12. uur. Gerrit Strache heeft VOLKOMEN GELIJK. Net als bij ons, waar VERRADERS van partijen als VVD,CDA,CU,PvdA,D66, ons VERKOPEN aan de ISLAM! Overal zitten deze VERRADERS!

   Like

 2. luckybee zegt:

  Een clash van Turken met Turken? daaaaaat vind ik uitstekend.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Zo de oppermoefti Erdogan zegt, dat hij tegen “duistere machten”, strijdt. Nou, dat mag hij wel zeggen, de islam- een perfide ideologie- is zelf deze duistere macht!

  Like

 4. Jean zegt:

  Die Turk hadden ze al 10 jaar geleden een stropje om zijn nek moeten dicht getrokken hebben en niet alleen die Turk voor alle duidelijkheid, hier lopen er ook nog vrij rond die naast die Turk zouden moeten hangen.

  Like

 5. wern zegt:

  Er is maar 1 organisatie die Turkije kan redden van een islamitische overheersing. En dat zijn de Turkse strijdkrachten. Die altijd het seculiere staatsbestel hebben verdedigt.
  Helaas zijn de Turkse strijdkrachten bijna hun voltallige generale staf krijt. Die zijn opgepakt door het AKP bewind van de islamiet Erdogan. Of de strijdkrachten nog in staat zijn om iets te ondernemen…….. Ik hoop het

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s