EU roept op tot strijd tegen teken en wantsen

Screenshot_20

De EU wil de uitbreiding van teken en wantsen in Europa indammen. De EU subsidieert nu met 1,5 miljoen euro een project om de uitbreiding van de insecten in te dammen. Daarbij dienen speciale soorten textiel en milieuvriendelijke beschermende sprays ontwikkeld te worden.

Een EU-project houdt zich bezig met de ontwikkeling van soorten textiel ter bescherming tegen teken en wantsen. De textiel dient een effectieve bescherming tegen de insecten te vormen en biologisch afbreekbaar te zijn. Het project moet in 2016 zijn afgesloten. Het werd met 1,5 miljoen euro uit het lopende financieringsprogramma van de Europese Unie voor kleine en middelgrote ondernemingen gefinancierd.

In tegenstelling tot wantsen, die geen groot gevaar voor de menselijke gezondheid vormen, zijn veel teken dragers van ziektekiemen. Daartoe behoren o.a. de kiemen van babesiosis, epidemische vlektyfus en de Krim-Congo-hemorragische koorts.

De verbreding van teken en wantsen nam in Europa de afgelopen tien jaar voortdurend toe. De initiatiefnemers van het project noemen hiervoor in hun rapport meerdere redenen. Enerzijds zou het veranderde klimaat de verbreding van de parasieten begunstigen. Bovendien zou een overmatig gebruik van insecticiden tot een hogere immuniteit van de dieren leiden. Tenslotte beweert de EU dat de wereldwijde vluchtelingenstromen ertoe leiden dat wantsen in Europa weer in opmars zijn.

Voor de ontwikkeling van de textielsoorten werd het BETITEX-project gestart, waarin tien firma´s zich aaneengesloten hebben. De textiel moet bestaan uit natuurlijk materiaal en overeenkomen met de EU-standaards betreffende biociden. Het team concentreert zich op het ontwerpen van beschermende kleding voor arbeiders en het thuisgebruik van textiel. Ook wordt er gewerkt aan beschermende sprays. Deze sprays bevatten vaak biociden, die vanwege hun schadelijke effecten op het milieu niet overeenkomen met de EU-richtlijnen. Daarom dienen in een onderzoeksproject wantsen en teken in een laboratorium gekweekt te worden. Daarna zullen biocide effectiviteitstesten worden gedaan met de met insecticiden behandelde textielsoorten.

Het gebruik van milieuvriendelijke technologieën op het gebied van de textiel- en kledingindustrie heeft tot nu toe nog geen ingang gevonden. Bovendien kun je je afvragen of er voor zulke exotische projecten belastinggelden gebruikt moeten worden: als de markt zulke kleding wil, dan zullen de consumenten er naar vragen en producenten het materiaal produceren.

De EU, zo zou je denken, zou toch eigenlijk andere zorgen moeten hebben dan teken en wantsen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op EU roept op tot strijd tegen teken en wantsen

 1. Jean zegt:

  En wat doen we dan met die teken en wantsen die in Brusselallabath rondkruipen?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, dat vroeg ik me nou ook net af. First things first!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Dat zijn meer mestkevers.

   Like

   • Trucker zegt:

    euh scrol eens naar beneden aub, hen net een stukje huisvlijt gemaakt maar had de reacties nog niet doorgelezen anders was het hier geplaatst want u verward het één en ander.
    Voel me genoodzaakt om nog eens te schrijven dat dit de mooiste avatar is die er in de ronde gaat (weet het hoor is uw pieruske of parkietje hé 😉
    Prettige Kerst.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Trucker 22 december 2013 om 19:37

    Ik was natuurlijk vergeten om er het volgende bij te vermelden: “Met excuses aan de echte mestkevers!”
    😉

    Dank u voor het compliment!

    Like

 2. luckybee zegt:

  Uit roeien!!!

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  IK roep op tot strijd tegen de EU die ONZE LEVENS en LANDEN bedreigt!
  De rànddebielen! En dat is in wezen TE EUFEMISTISCH nog voor deze CRIMINELEN!

  Like

 4. nieuwenhuis zegt:

  teken en wantsen zijn dat niet die islamitische gedrochten die overal rondlopen en zich nestelen ?

  Like

 5. Martha N zegt:

  Ja, ze zouden heel andere zorgen moeten hebben.
  Ach er zal wel weer een familielid beter van worden.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  “dat de wereldwijde vluchtelingenstromen ertoe leiden dat wantsen in Europa weer in opmars zijn.”

  Getver; ze halen hier ook van alles binnen!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ze weten bij de EUSSR van GEKHEID niet meer wat ze moeten aanvangen! Kotsmisselijk word ik bij het woord EU!

  Like

 8. Omastar10 zegt:

  Wandluizen hebben we al en je raakt ze nooit meer kwijt

  Like

 9. Cathja zegt:

  Vinden jullie het gek dat ik dit bericht met stijgend wantrouwen heb gelezen?
  Meestal zit er meer achter, want de EU is nou niet bepaald ‘beschermend’ naar de bevolkingen toe.
  Het echte verhaal komt misschien snel aan het licht.

  Like

 10. Trucker zegt:

  Dat beeld doet me onwillekeurig denken aan de schoft de gught, de sjoemelaar die een landgoed gekocht heeft in Italië waar iemand met zijn inkomen op een normale wijze niet aan geraakt.
  Och ja vergeten schrijven, hij is twee keer de dans ontsprongen als sjoemelaar omdat ze geen bewijzen hadden dat hij dus tweemaal (!) heeft gehandeld met voorkennis.
  Vorgie week hebben zijn loge vrienden in een gentse rechtbank gevonist dat de BBI (is de BijzondereBelasitingsInspectie) niet het recht had om zijn bankgegevens in te kijken (dit in een zaak voor het niet aangeven van een bedrag rond de 1.000.000 miljoen eurootje’s) en dus deze aanklacht zal vervallen wegens geen bewijs.
  Goed dat in een notedop om te duiden overt welke schoft ik nu praat en tussen haakjes deze schoft is eurabiacommisaris en eerlijk gezegd zou ik hem met plezier (gebeurd niet veel deze aandrang) in elkaar trappen en stampen want dat is het produkt van een kaste die zich verheven voelt boven ieder en wetten op maat laat maken voor hemzelf ga hierover niet uitwijden heeft te maken met zijn pensioen.
  To the point: deze rotschoft heeft jaren terug het Vlaams Belang mestkevers genoemd, u leest het goed op televisie in een politiek praatprogramma zei deze schoft dat het Vlaams Belang mestkevers zijn waarme hij iedereen bedoelde van voorzitter over leden tot de kiezer.
  Daar het bij de media in Vlaanderen dolle pret is wanneer DE partij negatief in het beeld komt heeft de kwaker van dienst (die in een fatsoenlijk land een journalist geheten wordt) daar geen verder commentaar over gegeven noch gevraagd waarom of waarom deze onbeschofte vergelijking (zelfs op het demoniseren af)…NADA, nothing ofte rien van enige vorm van fatsoen bij de kwaker en zodus kon die rotschoft ongehinderd platvloers onbeschoft zijn als een boerenkinkel.
  Wat die rotschoft vergeet is dat de mestkever een zeer nuttig levend wezen is datveel nuttiger werk verricht als die schofterige parvenue ooit in honderdduizend jaar zou kunnen doen, het ruimt op (is dus een opruimer) en deze zouden we heel goed kunnen gebruiken om de rotzooi die zich in de Vrije Westerse Wereld bevind om te ruimen, weg voila… en we hebben allemaal op school geleerd (nu leren ze over de islamieten en de manual (aka koran) en hoe hun kont omhoog steken zonder scheten te laten) dat opgeruimd…netjes is, precies. 😉
  Leerrijk proza en foutloos (LOL) want driemaal gechekt 🙂 maar nuttig om weten want in Nederland “glipt” dit nieuws wel eens (altijd) door de mazen van het net.

  Like

 11. Joannes den Hollander zegt:

  Werk aan de winkel voor de ongediertebestrijders.

  Like

 12. fleckie zegt:

  En hoe zit het met KAKKERLAKKEN, die uit WARME STREKEN mee kunnen komen,tussen kleding of in de koffers?

  Like

 13. Republikein zegt:

  Teken aan de want

  Like

 14. bigljohn zegt:

  Die bloedzuigers uit Brusselstan. De ongediertebestrijding moet in hoog tempo naar Brusselstan afreizen om die bloedzuigers en hun clubhuis te vernietigen. Daarna zijn de problemen met teken en wantsen ineens verleden tijd.

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Die krengen, die teken tenminste…, komen meestal op onbedekte lichaamsdelen; nek,onderbeen,armen etc.
  Als ik goed begrijp moet ik hier s,zomers bij temp van minimaal +-35 gr in een soort “Imker-pak” gaan rond-lopen.! Zijn ze nauw helemaal………….besodem$#%^& t.
  Voor dat geld kun je heel wat simpele “teken-tangetjes” kopen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Mwoah, gaat ook prima met een pincetje hoor.
   Een paar jaar geleden had ik er TIEN tegelijk (echt waar) opgelopen in mijn tuin.
   In een woonwijk; niet eens in een bos…
   Hoe is het mogelijk.

   Like

   • delamontagne zegt:

    In een woonwijk ? !, in NL. Mischien is ,t zo dat er “figuurlijk” gezien er meer van die krengen zitten in NL die gevaarlijk zijn. Wonen zelf aan rand van bos en heb er maar zo nu en dan last van.

    Like

 16. Jade zegt:

  De koekoek daarentegen is een zeer gerespecteerd
  beestje in Brussel. Dat dan wel weer…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s