Toppsychiater: Links denkenden hebben psychologische stoornis

Screenshot_9

In Nederland zijn er nogal wat ‘linkse’ en/of ‘progressieve’ partijen, wier neurotische gedachtegoed volgens Dr. Rossiters visie zowel irrationeel, kinderlijk als meedogenloos is.

Een Amerikaanse toppsychiater heeft een opmerkelijk boek geschreven (“The Liberal Mind – The Psychological Causes of Political Madness”), waarin hij na grondig onderzoek stelt dat aanhangers van het linkse gedachtegoed – in Amerika ‘hope & change’ van de Democraten, in Europa het socialisme van zich ‘progressief’ noemende linkse partijen – feitelijk lijden aan een psychologische stoornis. Hij komt tot die conclusie vanwege de ‘markante irrationele overtuigingen en emoties’ van ‘links’ denkende mensen.

Lyle Rossiter is al ruim 40 jaar een gecertificeerde forensische en klinische psychiater en heeft in opdracht van talloze publieke instellingen, rechtbanken en advocaten al meer dan 1500 patiënten behandeld en ruim 2700 civiele en criminele gevallen onderzocht. De veteraan-psychiater legt in zijn boek glashelder uit waarom het socialisme (het Europese socialisme wordt in de VS meestal ‘liberalisme’ genoemd; om verwarring te voorkomen zal in dit artikel dan ook ‘socialisme’ of ‘progressieven’ worden aangehouden) zoals Barack Obama dat in Amerika aan het invoeren is niets anders dan een psychologische stoornis is.

‘Op basis van opvallend irrationele overtuigingen en emoties ondermijnen moderne socialisten op meedogenloze wijze de belangrijkste principes waar onze vrijheid op gebaseerd is,’ aldus Rossiter. ‘Zoals verwende, boze kinderen rebelleren ze tegen de normale verantwoordelijkheden van volwassenen en eisen ze dat een ‘ouderlijke’ overheid van de wieg tot aan het graf voor hen zorgt.’

‘Een sociale wetenschapper die de menselijke natuur begrijpt zal de vitale rol van vrije keuze, vrijwillige samenwerking en morele integriteit niet ontkennen, zoals socialisten doen. Een politieke leider die de menselijke natuur begrijpt zal individuele verschillen in talent, streven, persoonlijke verantwoordelijkheid en arbeidsethiek niet negeren, zoals socialisten doen. En een wetgever die de menselijke natuur begrijpt zal geen woud van regels creëren waar de burgers van een land mee worden overgereguleerd en overbelast en die hun rol reduceert tot slaafse volgelingen van de staat – zoals socialisten doen.’

Volgens Dr. Rossiter parasiteert de progressieve agenda op de zwakte en gevoelens van minderwaardigheid onder de bevolking door:
– het creëren en versterken van slachtofferschap;
– het bevredigen van kinderlijke claims op erkenning, toegeeflijkheid en compensatie;
– het aanwakkeren van primitieve gevoelens van jaloersheid;
– het verwerpen van de soevereiniteit van het individu om hem te onderwerpen aan de wil van de overheid.

‘De wortels van het socialisme -en de daaraan verbonden krankzinnigheid- kunnen duidelijk begrepen worden in het licht van het opgroeien van kinderen tot volwassenheid, en hoe een verstoord opgroeiproces leidt tot de irrationele overtuigingen van de progressieven,’ verklaart Rossiter. ‘Als de moderne linksdenkende jammert over ingebeelde slachtoffers, tekeer gaat tegen ingebeelde schurken en boven alles probeert het leven van anderen die prima voor zichzelf kunnen zorgen te besturen, komt de neurose van de linksdenkende pijnlijk aan het licht.’

In zowel de VS als in Europa hebben socialisten/progressieven sterk de neiging om sociale spanningen en hun oorzaken te bagatelliseren of te ontkennen en houden zij tot het uiterste vast aan hun droom van een tot in alle details door de overheid opgelegde ‘multiculturele’ samenleving waarin iedereen zoveel mogelijk ‘gelijk’ is – op de absolute top, de overheid, na. Dit is feitelijk niets anders dan het aloude Sovjet-model dat helaas vooral goed zichtbaar geworden is in het bestuur van de Europese Unie. In zowel sociaal, economisch als financieel opzicht is zo’n afgedwongen ‘linkse’ maatschappij echter niet alleen onhoudbaar maar ook onbetaalbaar en -mede daardoor- uiteindelijk zelfs totaal onleefbaar.

Bron:
http://www.vrijspreker.nl
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Socialisten. Bookmark de permalink .

18 reacties op Toppsychiater: Links denkenden hebben psychologische stoornis

 1. Interessante wetenschappelijke conclusie.
  In de Bijbel, Prediker 10:2,3 staat:
  “De geest van de wijze richt zich naar rechts, mar de geest van de dwaas naar links. Waar de (die) dwaas ook gaat, zijn verstand ontbreekt, hij zegt tot ieder, dat hij een dwaas is.”
  Bijbel en wetenschap zijn vaker in overeenstemming dan gedacht.
  Shalom,
  Ben

  Like

 2. Wans Horst zegt:

  Beetje een open deur, linkse types zijn massaal ziek in hun hoofd, zie alleen al hoe men Wilders aanvalt of de anti-PVV argumenten die je hoort in de samenleving: zonder enig fundament en puur bedoeld omdat men bang is dat er verandering zal komen, waar de multiculti Nederlander net de Europese dictator in z’n hart gesloten heeft. Wilders is anti-EU, de mensen hebben de EU in hun hart gesloten, 1 + 1 = 2; we sluiten Wilders lekker niet in ons hart. Lekker rationeel. Het boek is trouwens al op 21 Oct 2011 uitgegeven.

  Like

 3. Hieraan zou ik toe willen voegen antwoord de zot niet naar zijn dwaasheden. Vooral dit punt onderschatten we vaak. Door in discussie te gaan met iemand die de basis principes veronachtzaamt, vertroebelt vaak waar het werkelijk om gaat. Toets eerst aan elkaar of er overeenstemming is in de uitgangspunten (praten wij eigenlijk wel over hetzelfde)

  Like

 4. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DIT IS TOCH EXACT WAT WIJ (RECHTSE BLOGGERS) ALTIJD AL HEBBEN GEZEGD!

  Like

 5. De meest concrete reactie op dit artikel:
  “Volgens mij gebeurt toch het tegenovergestelde van het hierboven genoemde.
  Zorgt de overheid van de wieg tot aan het graf voor hen?
  Of zorgen wij van wieg tot graf voor die overheids malloten die bijna 2 ton per jaar verdienen?
  Malloten die na 4 jaar werk recht hebben op 4 jaar wachtgeld!
  Al die mensen die thuis zitten worden zwart gemaakt terwijl de meesten van hun zich hun hele leven lang blauw hebben betaald aan verzekeringen en premies. AOW, WAO premies werkeloosheid premies. En dan wordt er gezegd: De staat zorgt voor hun. De staat zorgt voor helemaal niemand, de staat betaald helemaal niks! Het zijn onze eigen duurbetaalde verzekeringen die uitkeren bij ziekte, werkeloosheid of pensioen. Wij , het volk zorgen voor onszelf en de staatsmalloten.En dan vooral eerst voor die malloten in Den Haag en Brussel!
  Op een loopbaan van 40 jaar zou je meer dan 3 miljoen euro kunnen sparen als je al die verplichte pensioen/verzekering potjes niet moest vullen en lekker voor jezelf zou mogen sparen. En de meesten krijgen er nog geen 5 ton voor terug. Dus ergens verdwijnen 2,5 miljoen….bovenop die belastingen, accijns etc etc En vervolgens lees je artikelen op internet die beweren dat de staat voor ons zorgt!
  De staat zorgt voor zichzelf en alleen voor zichzelf!”

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Ik heb er al vaker over gelezen.
  Het verklaart voor mij ook de hardnekkige houding van veel mensen.
  Er zijn zelfs mensen die zo fout gewikkeld zijn dat ze fanatiek en weleens gevaarlijk zelfs
  worden.
  Wat mij het meest pessimistisch stemt is dat het er zoveel zijn.

  Like

 7. iznogoud zegt:

  Dat weten mensen die wel over een gezond verstand beschikken al jaren.
  Toch fijn dat er ook echte wetenschappers zijn die het dan eens haarfijn weten te duiden.
  Met echte wetenschappers bedoel ik dan diegenen die zich aan de feiten houden en zich niet laten leiden door politiek correcte gedachten of gewoon de zaak domweg belazeren.
  Nu is het wachten op het tegenvuur van links.

  Like

 8. Jean zegt:

  Dat was & is me al jaaaaaaaaaren bekend.
  Gewoon de capriolen van de linkse ratten observeren en het wordt & is overduidelijk.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Dat links denken totaal fout is dat zie je in de geschiedenis dat hoeft helemaal geen onderzoek worden vericht, om dat te weten.Millioenen mensen zijn door de linkse politiek omgekomen.Is dat niet genoeg?

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Socialisme is barbarisme op administratief niveau.
  De partij heet niet voor niets” pak van den ander” !

  Like

 11. Trucker zegt:

  Ik zeg steeds dat de linkse (islamofiele multikuller) op jonge leeftijd een lobotomie ondergaan heeft, vandaag de dag hoeven ze de schedel niet meer te lichten of gaatjes boren ze knallen er gewoon met de laser door.
  Vraag me af of er geen studies bestaan over het fundamentele verschil in denkwijze van een linkse tegenover de nuchter denkende mens maw de Rechtse islamofoben.
  Ze hebben onderzoeken over alles zelfs studies over de lengte van de penis van de vlieg (bij wijze van spreken) maar het is natuurlijk olie op het Rechtse vuur als zou blijken dat de linkse islamofiele multikuller geestelijk behoorlijk uit de pas loopt door de één of andere afwijking.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Eindelijk een psychiater die iets zinnigs zegt.
  Zelf probeer ik al vele jaren te begrijpen waarom de ‘rooie’ zo’n haat koestert jegens zijn eigen ‘soortgenoten’ en waarom deze ‘rooie’ zijn vijanden nu juist verwent en beschermt.
  De hele denk- en handelwijze van de ‘rooie’ is krom en dat komt niet alleen door zijn psychische stoornis, maar ook door zijn criminele instelling.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Ik hou ’t simpel vandaag:

  Waarbij ik me afvraag of de meesten het wel doorhebben…

  Like

 14. Joost Visser zegt:

  Bankiers zijn psychopaten en linkse politici zijn krankzinnig. Een perfecte combinatie om landen naar de kloten te helpen.

  Like

 15. @ Martien Pennings, 22 december 2013 om 15:33

  Bedankt voor de link. Zeer interessant interview. Ik kan me, als populistische conservatief, zeer vinden in de analyse van Manfred Kleine-Hartlage. Ik ben benieuwd wat jij, als iemand die zichzelf nog steeds als links beschouwt (ja toch?), ervan vindt. Ideologisch dus.

  Like

 16. AdVader zegt:

  neo-socialisme/liberalisme, achterlijk postmodernisme!

  Like

 17. Jan zegt:

  Hof van beroep wil chimpansees mensenrechten geven

  A New York appeals court will consider this week whether chimpanzees are entitled to “legal personhood” in what experts say is the first case of its kind.

  For Steven Wise, the lawyer behind the case involving a chimp named Tommy, it is the culmination of three decades of seeking to extend rights historically reserved for humans to other intelligent animals.

  A victory in the case could lead to a further expansion of rights for chimps and other higher-order animals, including elephants, dolphins, orcas and other non-human primates, Wise said.
  http://www.huffingtonpost.com/2014/10/07/new-york-court-chimps_n_5946378.html?&ir=Politics&ncid=tweetlnkushpmg00000016

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s