Andrew McCarthy: Het nieuws dat nauwelijks aandacht kreeg in 2013

Screenshot_16

(Door: Andrew McCarthy)

Het buitenlands nieuws van 2013 dat in de media nauwelijks aandacht kreeg, is de vervolging van christenen in islamitische landen. Het is twijfelachtig dat er iets op een goede tweede plaats eindigde. Het verhaal is gruwelijk en de reden voor zowel het doden en de stilte daarover ligt in een mainstream interpretatie van de islam – één die veel meer voorkomt in het Midden-Oosten dan het Westen zal toegeven.

De vervolging is het onverbiddelijke gevolg van het islamitisch onderwijs en westerse verwennerij. Het is immers gericht tegen christenen, omdat er geen Joden meer over zijn om te vervolgen. Deze laatste zijn allang uit moslimlanden vertrokken waar Joodse gemeenschappen ooit bloeiden. Ondanks dit feit en ondanks het feit dat moslims in Israël meer vrijheid en zelfbeschikking genieten dan in welk Arabisch land van het Midden-Oosten ook, heeft het Westen – waaronder de Verenigde Staten – de aanname gelegitimeerd dat de Joden moeten worden verdreven uit Oost-Jeruzalem, Judea en Samaria, net zoals ze onder druk werden gezet om te evacueren uit Gaza om een Palestijnse staat mogelijk te maken.

Screenshot_12

Het handvest van Hamas, evenals het handvest van Hezbollah, roept op tot de uitroeiing van Joden. Maar het Westen behandelt steeds deze terroristische organisaties als waren zij regelmatig politieke acteurs die een respectabele agenda omhelzen. Bovendien wordt in het geklets over een “twee-staten-oplossing” altijd uitgegaan van een Israël waar moslims in vrijheid leven en een Palestijnse staat gezuiverd van Joden. De boodschap aan de islamitische supremacisten is duidelijk: Agressie werkt en door al ons onophoudelijke gepraat over tolerantie en diversiteit zal er geen verdiend loon zijn vanwege de religieuze vervolging en institutionele discriminatie dat sharia-bestuur eigen is.

Screenshot_13

Na deze uitgangspunten te hebben vastgesteld, hebben de islamitische overheersers nu hun vijandige aandacht gevestigd op de resterende christelijke minderheden in het Midden-Oosten. Het leven was geen pretje voor Kopten in Moebaraks Egypte, maar in ieder geval hadden ze enige hoop op de bescherming van de wet. Toen Moebarak werd verdreven, werd ook de vervolging van christenen opgevoerd en dit was een rechtstreeks gevolg van de misvatting dat verkiezingen dienen om landen verstoken van een democratische cultuur te “democratiseren”. Voorspelbaar werden verkiezingen betwist aan de hand van uitdrukkelijk sektarische termen, waar christenen afgeschilderd worden als “vijanden van de islam” en obstakels naar de visie van de meerderheid voor een kalifaat ingesteld krachtens de sharia-leerstellingen. Bloedbaden tegen christelijke gemeenschappen en brandstichtingen tegen christelijke kerken en huizen werden standaard. Als er iets is, is het dat de situatie sinds de coup tegen de Egyptische president Mohamed Morsi van de Moslimbroederschap is verslechterd, waar moslims christenen beschuldigen van ondersteuning van de coup.

Screenshot_18

Ondertussen in Irak, waar de Verenigde Staten heeft ingestemd met de invoering van een shariagrondwet, is naar schatting van de Verenigde Naties een miljoen christenen in het laatste decennium het land ontvlucht. In Syrië worden christenen systematisch doelwit van de soennitische Jihadisten die een burgeroorlog voeren tegen het Assad-regime. Duizenden christenen werden dit jaar uit Soedan geëvacueerd, omdat de islamitische, supremacistische overheid hen beschouwt als vijanden van de shariastaat. Zo ook in het sjiietische Iran, waar de sharia de wet is van het land, waar christenen systematisch opgesloten worden voor het beoefenen en het prediken van hun geloof.

Helaas konden we dit essay eind 2012 hebben geschreven en het verhaal zal eind 2014 niet anders zijn. Als islamitische samenlevingen niet worden aangesproken op hun religieuze vervolging, worden zij aangemoedigd erin te volharden. Dat is onze schande.

Screenshot_17

Bron:
http://pjmedia.com
Auteur: Andrew McCarthy

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Dhimmitude, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Joden, Jodendom, Jodenhaat, kalifaat, Krankzinnigheid, mainstream-media, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Andrew McCarthy: Het nieuws dat nauwelijks aandacht kreeg in 2013

 1. catherine zegt:

  Dat het de geschifte islamieten uitei8ndelijk om de vernietiging van het christendom te doen is (uiteindelijk is dat van het jodendom uiteindelijk bijna voltooid met onze medewerking) bleek mij in 1996 al in Marmaris bij de moskee aldaar. In perfect Engels werd mij duidelijk gemaakt dat als wij samen stierven HIJ in de hemel zou komen en ik niet. Als atheist, dus religieus gezien redelijk onkwetsbaar, voelde ik toch een lichte geschoktheid. Toen ik vroeg hoe ver hij bereid was te gaan voor zijn geloof antwoorde hij : Héél ver, en dat zal het einde zijn van……met zijn beide wijsvingers een kruis vormend. Maar er zijn nog steeds “mensen” die wat hun onderbuik hen vertelt, ontkennen. De onderbuik was altijd een wijze raadgever mensen, luister ernaar!!!! Links heeft de onderbuik ontkend omdat het verstand wil heersen maar de onderbuik bevat Wijsheid!

  Like

 2. fleckie zegt:

  Waarom doet men zich hier GEEN moeite om de vervolgde christenen,I.p.v.mohamedanen/koppensnellers, HIER asyl te verlenen?

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  De logica van de Goebbeliaanse media is zeer eenvoudig: indien christenen vermoord worden kijken we de andere kant op. Indien christenen zich verdedigen noemen we dat genocide.

  Like

 4. Jan zegt:

  Rockster Ted Nugent over de Amerikaanse media: “Die zit op het niveau van Goebbels’ propagandamachine.”
  http://www.theblaze.com/stories/2014/02/04/it-took-all-of-50-seconds-for-ted-nugent-to-go-off-in-this-radio-interview/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s