In Amerika woedt ‘The War on Christmas’: Sarah Palin vecht mee met ‘potsierlijk maar belangrijk’ kerstboek

Screenshot_30

In Nederland hadden we de Zwarte Piet-discussie, in Amerika woedt een heuse ‘War on Christmas’. In haar nieuwe boek ‘Good Tidings’ springt Sarah Palin in de bres voor het feest en ‘puts the Christ back in Christmas’.
Als Sarah Palin een Nederlandse was geweest, dan had ze zonder enige twijfel de ‘Pietietie’getekend, voor het behoud van Zwarte Piet. Want niet alleen Nederland hecht aan ‘traditie’. Palin geeft tegenwoordig commentaar bij Fox News, en dus doet ze van harte mee met de verslaggeving over ‘The War on Christmas’. Die is al net zo ritueel als de kerststal, de lichtjes, de bomen die ook in Amerika in élk winkelcentrum te vinden zijn.

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

18 reacties op In Amerika woedt ‘The War on Christmas’: Sarah Palin vecht mee met ‘potsierlijk maar belangrijk’ kerstboek

 1. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt nog zo anti-links zijn, maar een figuur als Palin is onrealistisch, stompzinnig en wereldvreemd en daardoor gevaarlijk -zolang er mensen zijn die hààr serieus nemen.
  Ik heb op dit blog al eens eerder ergens opgemerkt, dat ook voor Amerika de dagen van de vrome pelsjagers en de fanatieke ongeboren-leven-beschermers voorbij zijn. De wereld is complexer geworden en het ware beter dat iedereen dit zou erkennen en het al te starre zwart-wit-denken eens zou laten varen. Zij die hier niet toe in staat zijn mag eigenlijk in sociaal en/of politiek opzicht geen vooraanstaande rol worden toebedacht, omdat ze onvoldoende oog hebben voor de huidige ontwikkelingen en verworvenheden.
  Platweg gezegd: Palin is niets anders dan een stompzinnige, onrealistische kakelkop, die John McCain in 2008 al schade heeft toegebracht door zijn onverstandige streven, de kool en de geit te willen sparen.
  Een vrouw als Running Mate kiezen was op zichzelf heel slim, maar niet iemand als zij. Met de keuze voor, bijvoorbeeld, Gondoleeza Rice, had hij wellicht de verkiezingen gewonnen.
  Waar iemand als Palin hakt, vallen nu eenmaal spaanders. En persoonlijk heb ik dan ook geen enkele behoefte, mij in dat ‘potsierlijke’boek van haar te verdiepen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   John McCain is inmiddels een van de grootste islamofiele Republikeinen Theresa! Een gluiperd.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Kan zijn. Hij zocht altijd al ‘het midden.’ Dan ga je zulke gedachtenkronkels ontwikkelen; kijk maar naar ónze politici.
    Toch blijf ik erbij, dat dít mens één van zijn eerste grote missers geweest is, zij het dan van rèchts.
    Misschien is-ie langzamerhand wel ècht te oud voor de politiek.

    Like

   • Trucker zegt:

    Yep, Heer Bron heeft u zeer juist opgemerkt, op BNI kennen ze de schoft zeer goed en zoeken op John McCain levert vele tientallen onderwerpen op onder de hoofding ‘EnemyWithin-American’ waarin hij prominent de jihadisten steunt.
    Eén video ter illustratie (en zie zijn tronie waarop de grijns verstard tot een masker)
    met de bijbehorende link

    http://www.barenakedislam.com/2013/09/06/must-see-syrian-christian-woman-wipes-the-floor-with-senator-john-mccain-at-a-townhall-meeting/

    PS in mijn jonge jaren thuis maakte ik deze zelf : dumdum’s, is wat in ongebruik geraakt de dag van vandaag, tja nu hebben ze de hollow point munitie is net zo effectief bij inslag.
    Ik had oa de (beruchte) 6mm long rifle (berucht omdat het vaak gebruikt geweest is als moordwapen inVlaanderen) en maakt mijn dumdums zelf en door simpelweg een kruisje in te vijlen in de loden patroon (niet de HV wantt dan werkte de demper niet door de hoge mondingssnelheid) en dan in de tuin thuis vuren op isolatieplaten (werkte toen nog bij een bedrijf die ze produceerde en nam vele afgekeurde mee ideaal gerief).
    Ben een kind van de jaren vijftig toen was grond bij een huis niet als nu (een zakdoek groot en onbetaalbaar) ik denk in de wijk waar wij woonden had ieder een hof van 100 m diepte…deze verduidelijking is nodig in mijn relaas.
    Waarom deze uitleg, wordt een oude vent begin wat te mijmeren 🙂

    Like

  • Wachteres zegt:

   IK ben het roerend met je eens, Theresa. Ik heb een gruwelijke hekel aan Sarah Palin, een ongelofelijk stompzinnige hypocriet en een schande voor de [christelijke] vrouwen.

   God-zij-dank heeft zij zich zich niet kandidaat gesteld voor het presidentschap, wat ze wel van plan was. Niet dat ze enige kans had gemaakt.

   Voor haar geldt wat mij betreft: “Ga toch koken, mens”!

   Like

 2. Q zegt:

  Ach, ik weet onvoldoende van haar om inoudelijk op haar standpunten in te gaan. Wel weet ik dat ze uit Alaska komt. Het wilde westen zeg maar waar het leven nog echt anders is als in de verwijfde steden van het oosten. (N.Y. , Chicago, Washington, enz.) Wat ik wel weet van haar standpunten heb ik niets op tegen. Als ze een Nederlandse was dan zou ik liever haar als minister van defensie zien i.p.v. onze huidige schattebout. Heb je in elk geval iemand die schieten kan en die heel goed begrijpt wat “de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is” betekent.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, dat ‘kunnen schieten,’daar zit op zichzelf iets in. Maar stel je verder niet al te veel voor van de mentaliteit en de inzichten van dat soort Amerikaanse vrouwen: Dat schieten wordt ze alleen aangeleerd voor als de patriarch (vader, echtgenoot) eens afwezig is. Is hij thuis, dan schiet HIJ en niet ZIJ; dat zit daar ingebakken in het vaste rollenpatroon. Zoals er wel meer ingebakken zit, waarvoor wij tegenwoordig naar ons voorhoofd wijzen. Ik heb wel het relaas gelezen van een Canadees-Nederlands stel -zij Nederlands- dat maar weer híer was komen wonen omdat zij dààr niet aarden kon; tijdens het koude seizoen opgesloten zitten met ‘vrouwen die alleen maar koekjes wilden bakken’ en op feestjes met die andere vrouwen de ‘verzorgende rol’ op zich nemen en stralend de gerechten serveren, terwijl de mannen intussen elkaar de stoere verhalen vertelden en bespraken ‘wat er buitenshuis gebeuren moest.’
   Wij kijken toch zo met afgrijzen naar de sekse-scheiding binnen de Islam? Nou, daar leunen die conservatieve Noord-Amerikanen aardig tegenaan in de praktijk. Het wordt iets minder nadrukkelijk benoemd, maar verder….
   Dus verbeeld je niet, dat Sarah’tje een goede minister van Defensie zou zijn: Daar komen wel wat meer inzichten bij kijken dan met een geweer kunnen omgaan. Inzichten die haar, als vrouw, vermoedelijk niet bijgebracht zijn. En dat van de huid niet verkopen voor de beer geschoten is…. Onzin, natuurlijk. De figuurlijke betekenis kan iedereen begrijpen, die even nadenkt. Dat heeft niets te maken met de mogelijkheid dat je misschíen inderdaad wel eens een beer geschoten hebt……
   Nee, prààt mij niet van die Annie Oakley-mentaliteit; ik walg al als ik terug denk aan de sfeer van de “Kleine Huis”boeken en de T.V.- serie. Omdat die mensen elkaar begrensden en er ónder hielden. -En ook weer in het kader van de geloofsbeleving, de ‘Evangelicals.’

   Like

   • Q zegt:

    Het spijt me mevrouw Geissler maar ik vind het niet overtuigend.
    Maar zoals gezegd, ik weet niet echt veel van haar standpunten af en van haar gedrag ook niet. Ze zou dus best een ongeleid projectiel kunnen zijn, maar ook iemand die uitstekend de gevolgen van een handelen kan beredeneren.

    tijdens het koude seizoen opgesloten zitten met ‘vrouwen die alleen maar koekjes wilden bakken’ en op feestjes met die andere vrouwen de ‘verzorgende rol’ op zich nemen en stralend de gerechten serveren, terwijl de mannen intussen elkaar de stoere verhalen vertelden en bespraken ‘wat er buitenshuis gebeuren moest.’
    Wij kijken toch zo met afgrijzen naar de sekse-scheiding binnen de Islam?

    Aardig dat u meent namens ons te spreken
    maar ik heb voornamelijk moeite met de islamitische wet. Wij zijn hier voor de wet gelijk, maar als 2 echtelieden overeenkomen dat zij in de echt de taken volgens een meer traditionele rol willen verdelen vind ik dat prima. Beter dan dat mannen en vrouwen die dat wel fijn vinden gedwongen worden tot het verrichten van taken waar ze beiden van nature geen voorkeur voor hebben.
    Wat dat betreft zou Sarah qua conservatisme misschien passen bij de SGP die ook lange tijd geen vrouwen in bestuurlijke functies wilde plaatsen, toch stemden vrouwen op die partij. Nu MAG dat niet meer, met dank aan het gedram, gedrein, en gezeur van de lelijke feministische lafbekken van de Clara Wegman stichting. Die je nooit hoort over de achterstelling van vrouwen in de islam overigens.

    Dus verbeeld je niet, dat Sarah’tje een goede minister van Defensie zou zijn: Daar komen wel wat meer inzichten bij kijken dan met een geweer kunnen omgaan. Inzichten die haar, als vrouw, vermoedelijk niet bijgebracht zijn. En dat van de huid niet verkopen voor de beer geschoten is…. Onzin, natuurlijk. De figuurlijke betekenis kan iedereen begrijpen, die even nadenkt. Dat heeft niets te maken met de mogelijkheid dat je misschíen inderdaad wel eens een beer geschoten hebt……

    Ze heeft in elk geval meer opleiding dan mijn Jeanine. Mijn opmerking over beren schieten was inderdaad figuurlijk bedoeld zoals in het spreekwoord, en niet letterlijk. Geloofde u Kamp & Hoogervorst toen ze ons beloofden dat ons zorgstelsel erop vooruit zou gaan door het te privatiseren ? Ik ook niet 🙂
    Ook Obama beloofde de Amerikanen dat iedereen er op vooruit zou gaan als hij iedereen zou dwingen een zorgverzekering te nemen.
    Dat mag dan een politieke gewoonte zijn, op de een of andere manier (die ik niet zo goed onder woorden kan brengen) zie ik haar niet zo snel beloften doen aan ‘het volk’ waarvan ze van tevoren al weet dat ze die niet kan of wil nakomen. Dat is ronduit Goebbeliaans. Links dus.
    Kunt u een voorbeeld noemen dat zij bijvoorbeeld huiden verkocht door bijvoorbeeld iedereen € 1000,- te beloven zonder de daarbij passende mogelijkheden op de korrel te hebben ?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Q 17.01u. Tja, ik méén me te herinneren, dat U zich op deze wijze wel vaker uitlaat over “uw Jeannine…..” Het verbaast mij ook niet ècht als mocht blijken, dat U zich wel behaaglijk en comfortabel voelt in een bepaald traditioneel rolpatroon.
    Daarom overtuigen mijn beweringen U ook niet: U vindt de gedragscodes binnen die neocon-kringen waarschijnlijk wel prettig aandoen. Màg, hoor, maar om U de waarheid te zeggen: Ik als vrouw van -tóch wel- 2013 zou er binnen een week gillend uit weg vluchten, vóór ik psychisch verstíkt geraakt zou zijn.

    Like

 3. luckybee zegt:

  Ik geloof dat als Sarah Palin president wordt van Amerika dan staat Jezus Christus pal achter haar. Wat ze ook zal doen God wil haar steunen in alle belangen.En Amerika kan weer trots op zijn Amerikaan te zijn.

  Like

  • Trucker zegt:

   Ik denk dat je nu voor een keer de bal misslaat.
   Zij is een ongeleid projectiel en zou geen probleem zien in nukes gebruiken, ik ben Rechts en sta desgevolg achter de hardliners ibij de rrepublikeinen maar zij is geconstesteerd in eigen rangen én levensgevaarlijk, eens wat US berichtgeving over de berendoodster opvolgen luckybee, zelfs God zal haar op een geheven moment loslaten.

   Like

 4. Trucker zegt:

  Ik denk dat je nu voor een keer de bal misslaat.
  Zij is een ongeleid projectiel en zou geen probleem zien in nukes gebruiken, ik ben Rechts en sta desgevolg achter de hardliners bij de republikeinen maar zij is gecontesteerd in eigen rangen én levensgevaarlijk, eens wat US berichtgeving over de berendoodster opvolgen luckybe.
  Zelfs God zal haar op een gegeven moment loslaten

  Like

 5. Trucker zegt:

  @ Q 24 december 2013 om 17:01
  “… ik weet niet echt veel van haar standpunten af …”

  Als u het niet weet vooraleer comments te pennen is het verstandiger eens gedegen info op te volgen van Sarah Palin.

  @ Q 24 december 2013 om 17:01
  “…maar ook iemand die uitstekend de gevolgen van een handelen kan beredeneren…”

  Eens mijn comment overlezen van 24 december 2013 om 13:25 want dat is het precies ze is impulsief, ze kan de gevolgen van akties die ze onderneemt NIET inschatten, en ik heb het toch gepend :”…zij is gecontesteerd in eigen rangen…”, maw zij krijgt nooit ruggesteun voor het hoogste ambt.
  Trouwens als u dit”…uitstekend de gevolgen van een handelen kan beredeneren …” pent weet ik dat u net als luckybee de bal misslaat.
  Zij is onberekenbaar en daardoor hebben de rep’s het ingezien dat ze niet niet geschikt is voor de job in het Witte Huis punt aan de lijn.

  @ Q 24 december 2013 om 17:01
  “…Ze heeft in elk geval meer opleiding dan mijn Jeanine…”

  Tja als dat de enige criteria uis om een minister van defensie te zijn ken ik ettelijke Jeannines (en Jean’s) die die dat ook uitstekend zouden doen 🙂
  Ze is een goed uithangbord voor de Tea Party en de rest is (zal sexistisch klinken maar dan is het zo) sois belle et tais toi en daar kunnen de meeste republikeinen zich in vinden.

  Like

  • Q zegt:

   ”…Als u het niet weet vooraleer comments te pennen is het verstandiger eens gedegen info op te volgen van Sarah Palin…”
   Ach geachte Trucker, ik vind het al goed genoeg om de Nederlandse politiek op de voet te volgen, en om nu van elk buitenland alles op de voet te gaan volgen zou mij naar de overspannenheid jagen vrees ik. Ik volg alleen de grote lijnen.
   ”…Eens mijn comment overlezen van 24 december 2013 om 13:25 want dat is het precies ze is impulsief, ze kan de gevolgen van akties die ze onderneemt NIET inschatten, en ik heb het toch gepend :”…zij is gecontesteerd in eigen rangen…”, maw zij krijgt nooit ruggesteun voor het hoogste ambt.
   Trouwens als u dit”…uitstekend de gevolgen van een handelen kan beredeneren …” pent weet ik dat u net als luckybee de bal misslaat.
   Zij is onberekenbaar en daardoor hebben de rep’s het ingezien dat ze niet niet geschikt is voor de job in het Witte Huis punt aan de lijn…

   Hoe komt u erbij dat zij niet zou aarzelen om impulsief atoomwapens te gebruiken ? Heeft zij dat openlijk gezegd ? En als zij dat al gezegd heeft meent ze dat dan of is het een praatje om gewoon de geloofwaardigheid van de militaire dreiging te handhaven ? Waar leidt u die vermeende onberekenbaarheid nu uit af ? Ziet u liever Hillybaby Clinton die in Birma heel berekenbaar de moslims komt steunen omdat ze goed op weg zijn om het gedeelte van Noord-India tot aan Pakistan te infiltreren ?
   Geef mij dan maar een vrouw die gewoon opkomt voor kerstmis.
   ”…Tja als dat de enige criteria uis om een minister van defensie te zijn ken ik ettelijke Jeannines (en Jean’s) die die dat ook uitstekend zouden doen
   Ze is een goed uithangbord voor de Tea Party en de rest is (zal sexistisch klinken maar dan is het zo) sois belle et tais toi en daar kunnen de meeste republikeinen zich in vinden…

   Ik zal ook wel sexistisch zijn maar dat vind ik toch echt meer van toepassing op onze milfdef excellentie Hennis-Plasschaert. Die in de hele wereld net zo geloofwaardig is als Timmerfrans die Putin op een gastcollege homorechten vergast. Zouden er werkelijk wereldleiders zijn die dat soort neuzelaars nog serieus nemen ?

   Like

   • Trucker zegt:

    “…Hoe komt u erbij dat zij niet zou aarzelen om impulsief atoomwapens te gebruiken ? Heeft zij dat openlijk gezegd ? En als zij dat al gezegd heeft meent ze dat dan of is het een praatje om gewoon de geloofwaardigheid van de militaire dreiging te handhaven ? Waar leidt u die vermeende onberekenbaarheid nu uit af ? Ziet u liever Hillybaby Clinton die in Birma heel berekenbaar de moslims komt steunen omdat ze goed op weg zijn om het gedeelte van Noord-India tot aan Pakistan te infiltreren ?…”

    ZUCHT…indien u de moeite getroost eens te scrollen over wat ik in het algemeen denk over de islam(iet)/vrouwmens clinton/de USA/Putin/homo’s/ (wat Nederland betreft moet ik u teleur stellen daar sta ik achter de beweging van Geert Wildders) dus alle politiek rukkers die links (rechts is niet mogelijk) staan lig ik niet wakker van zij zijn voor mij nog minder als quantité negliable.
    Ik pen enkele maanden op Heer Bron’s blog en u kan mijn schrijsels makkelijk terugvinden zodanig dat ik op uw “proza” niet een pagin’s’ lang moet antwoorden.

    Alks u moeite heeft om mijn (nochthans in simpele bewoordingen geschreven epistels) goed te begrijpen heeft u een probleem.
    Sarah Palin is volgens velen een braaf meisje (zeggen de republikeinen) maar onbetrouwbaar, hopelijk weet u het verschil tussen een ongeleid projectiel en een standvastig iemand en net dat laaste kan bezwaarlijk van Sarah Palin gezegd worden.
    Nogmaals als u reageert (en tussen haakjes, Dame Geissler is mijn inziens juist in haar reactie op uw pennevrucht) maar vooraf aangeeft : “Maar zoals gezegd, ik weet niet echt veel van haar standpunten af en van haar gedrag ook niet”; moet u niet in uw reacties uitgaaan van hypothesen die passen in uw kraam.
    De US lligt me zeer nauw aan het hart en los van het feit dat ik de internationale politiek vrij goed volg is het wat de USA betreft een “ietsje” meer.
    De geluiden die komen uit het republikeinse kamp zijjn niet van die aard dat uw dagdromerij over Sarah Palin bevestigd kan worden, net het tegendeel en mensen die dicht bij haar (ge)staan hebben dezelfde mening en die is niet die die u in meerdere reacties zonder veel kennis onderschrijft.
    Wilt u het laaste woord be my guest, ik hou niet zo van mensen die denken gelijk te hebben zelfs over onderwerpen die ze niet echt zo goed beheren en dan maar uitgaan van een “iniutief” gevoel.
    Dat sertpent clinton kom ik nog eens op terug want dit maakt duidelijk dat u weinig leet wat ik pen op deze blog en dat is nu net iets wat ik zoveel als mogelijk tracht te doen wie wat pent en hoe denkt, is altijd nuttig.
    Toch een Prettig Kerstfeest.

    Like

 6. Q zegt:

  Theresa Geissler zegt:
  24 december 2013 om 18:55
  @Q 17.01u. Tja, ik méén me te herinneren, dat U zich op deze wijze wel vaker uitlaat over “uw Jeannine…..” Het verbaast mij ook niet ècht als mocht blijken, dat U zich wel behaaglijk en comfortabel voelt in een bepaald traditioneel rolpatroon.
  Daarom overtuigen mijn beweringen U ook niet: U vindt de gedragscodes binnen die neocon-kringen waarschijnlijk wel prettig aandoen. Màg, hoor, maar om U de waarheid te zeggen: Ik als vrouw van -tóch wel- 2013 zou er binnen een week gillend uit weg vluchten, vóór ik psychisch verstíkt geraakt zou zijn.

  Tsja dat vonden sommige reageerders wel vermakelijk, dat ik als het ware een beeld kon schetsen van ‘onze jongens’ in de gedaante van een vrouw. ’t Was maar een plagerijtje hoor … ik heb er talent voor om de mensen op hun gevoelige snaar aan te slaan 😉 . En ik kan me wel vinden in uw gedachte dat u liever niet ‘psychisch verstrikt raakt. Ik liever ook niet.
  Zegt dat eigenlijk niet dat wij elk in onze eigen denkwijze verstrikt zijn geraakt ? Of is het alleen maar erg als ik dat ben ? Mijn meissie had ook die feminiseringsdrang net als u. Ik liep er ook gillend de deur uit, al duurde het bij mij 12 jaar voor het zover was. Traag van begrip zeker.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s