Kalasjnikov is dood

Screenshot_26

Strikt genomen behoort dit nieuws niet bij onze onderwerpen. Maar indirect hebben we toch met Kalasjnikov te maken, want de AK47, het door hem ontwikkelde automatische wapen, is tegenwoordig het lievelingsattribuut van de islamitische terroristen. Vaak gebruiken zij natuurlijk ook een nieuwer model van de Kalasjnikov. Maar we treffen dit wapen aan in de handen van de Taliban, in de handen van de terroristen van Mumbai of in die van Kenia. Ook de Algerijnse terroristen van vorig jaar hadden Kalasjnikovs bij zich, geloof ik.

In ieder geval kun je zeggen dat Kalasjnikov de beroemdste wapenontwikkelaar van de 20e eeuw was. Men kent zijn naam in de hele wereld.

Kalasjnikov gold in de Sovjet-Unie als nationale held. Van het door hem ontwikkelde geweer, dat officieel eigenlijk AK47 heet, werden wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren geproduceerd. Hoeveel mensen door dit wapen om het leven kwamen, is niet precies bekend.

FAZ

Heel veel! Misschien stierven er wel meer door de Kalasjnikov dan door de springstof van Alfred Nobel, het dynamiet?!

Bron:
http://www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Kalasjnikov is dood

 1. HUUBSAN zegt:

  het word nog steeds gebruikt ook in Belgie tijdens rellen in de buitenwijk van antwerpen ,,daar vond men hulzen van de kalasnikov ,,dat geeft toch te denken ,,niet ?????

  Like

 2. Trucker zegt:

  Euh welke graad heeft u bereikt in de criminilogie en meer bepaald ballistiek (want lulkoek verkopers zoals u er éne bent) ontmasker ik graag,
  En tot nader order ligt de stad van alah (voorheen) Antwerpen in VLAANDEREN.
  GET LOST zeveraar.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  De Kalashnikov zal bij voortschrijdende islamisering en het gratis erbij geleverd fundamentalisme wellicht binnenkort ook kind aan huis zijn in de Nederlandse straten. Nadat vooral in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw het een geliefd wapen was bij linkse terreur bewegingen werd het tijdens de nieuwe revival van het islamisme al snel het meest gebruikte wapen van de jihadist zoals het artikel aangeeft. Het Russische leger heeft vooralsnog een ruim overschot van 10.000.000 niet meer gebruikte exemplaren in haar arsenalen liggen omdat ze besloten heeft de Kalashnikov niet meer in te zetten als standaard wapen voor haar infanteristen. Vroeg of laat zullen ook deze tien miljoen kalashnikov’s grotendeels hun weg wel weten te vinden op officiële en uiteraard ook illegale wapenmarkten. Voor zo’n 600 dollar per stuk zijn ze gemiddeld te koop.

  Like

 4. Hij is alleen arm overleden de fabriek was al failliet. De russische regering had zoveel licenties weggegeven dat er bijna geen inkomsten meer waren.

  Like

 5. baksteen zegt:

  Mijn dienstmaatje was tegen alles wat met wapens te maken had en studeerde industriele vormgeving. Wat vond hij de uzi mooi, net als de uzi blinkt de Kalasjnikov AK47 uit door de eenvoud van ontwerp en effectiviteit. Even de ingenieur scheiden van het effect, net als bij de atoombom.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  De kalasjnikov is heus wel betrouwbaarder als de thomson uit de jaren 30, met zijn trommel magazijn, en de stengun uit de tweede wereld oorlog. Van de laatste is bekend dat als je hem iets te hard op de grond neerzette, hij spontaan begon te vuren. De Duitsers hadden in de tweede wereldoorlog een wapen ontwikkeld dat1000 schoten per minuut kon vuren. Als men ermee vuurde onstond er een kort hard geluid, alsof men lakens aan het scheuren was. Het bereik van dit wapen was enorm. Het nadeel was dat het magazijn wat er onder opgestoken zat, bij zo’n zeer snel salvo snel leeg was. Men kon dus telkens maar korte salvo’s afvuren.

  Like

 7. Trucker zegt:

  Kleine voetnoot toch de ontwerper heeft bij leven nooit de crdits gekregen die hij verdiende voor een subliem wapen (subliem door zijn eenvoud) en in tegenstelling tot vele Amerikaanse wapens nooit haperen door stof, zand of water.
  FN wapens hebben dezelfde reputatie zeker de GP 9mm lang gebruikt door buitenlandse defensies en politiekorpsen.
  Dat is eentje waar ik ook op geil net als de Mossberg500, minder is ook goed maar in tijden dat ze nodig zijn zeer efficient materiaal.
  Leuke anekdote iv m de Uzi die baksteen aanhaalt, in de jaren ’80 kon ik er éne kopen met demper erbij als ik niet fout ben met het geheugen voor iets van een 1500 of 1600 euro dacht ik vond het toen veel geld en waar had ik dat voor nodig bovenop had ik “iets” dus was dat toch echt niet nodig, vandaag is het niet meer hetzelfde maar we zijn geen Madame Soleil zodus…

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Prima en zeer robuust en degelijk schietijzer. Maar met één tekortkoming: de prodecenten hebben concessies gedaan aan de precisie ten gunste van de robuustheid!
  Meer hierover op YT. Tests van het wapen hebben nl. aangetoond dat de loop tijdens de schietproeven naar beneden buigt.Dat wordt veroorzaakt door de aanvangssnelheid van de afgevuurde kogel en die bedraagt bijna 800 mtr per seconde.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Uniek! Ontwerpers van AK-47 en M-16 in gesprek.

  Like

 10. luckybee zegt:

  De uitvinder van Kalashnikov is dood maar de productie van Zijn wapens wordt overal geproduceerd zelfs in China en Peshawar, en wel nog veel meer?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s