Het Wereld Sociaal Forum – Een belangrijke voortrekker van het anti-Israëlisme

Screenshot_10

(Door: Manfred Gerstenfeld)

Het “World Social Forum – Free Palestine”, gehouden in Porto Alegre, Brazilië van 28 november tot 1 december 2012 had als eerste programmapunt: “Het recht van het Palestijnse volk om tegen Israël te vechten.” Voor wie niet meer weet om welk “recht” het gaat en hoe dat volgens WSF moet worden ingevuld: “WSF – Free Palestine” vond precies een week plaats na het einde van Operation Pillar of Defense, het verdedigingsoffensief van Israël in een poging om een einde te maken aan de maandenlange beschieting met duizenden raketten en mortiergranaten door Hamas, Islamitische Jihad en andere terreurgroepen in Gaza van willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Kortom: het World Social Forum manifesteerde en vergaderde om het “recht van de Palestijnen” op te eisen om Israël met geweld en terreur van de kaart van het Midden-Oosten te vegen, eerder dan op vreedzame wijze tot een oplossing te komen door overleg en compromis. SWF verdedigde hier hetzelfde onverzoenlijke strategisch concept zoals dat ook en letterlijk in het antisemitisch Handvest van Hamas staat beschreven.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het Wereld Sociaal Forum – Een belangrijke voortrekker van het anti-Israëlisme

 1. Wans Horst zegt:

  Valt het nou alleen mij op dat al die instituten met daarin het woordje sociaal verwerkt alles behalve sociaal zijn in de algemene zin van het woord, maar altijd de islam en haar aanhangers willen knuffelen? Iets te maken met olie?

  Like

 2. luckybee zegt:

  Gaan julie bij de Marxistische Joden O.L Van Job Cohen beklagen ze hebben de moslims naar ons land gehaald.En zij zijn het die antie semiten zijn.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Daar sluiten linkse types hun ogen liever voor, het tromgeroffel komt pas als Israel een vergeldingsactie uitvoert. Israël en recht op zelfverdediging zijn in de ogen van socialisten namelijk onverenigbaar.

   Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  academic boycotts “subvert the academic freedoms and values necessary to the free flow of ideas, which is the lifeblood of the worldwide community of scholars.”

  http://www.washingtonpost.com/blogs/answer-sheet/wp/2013/12/23/dozens-of-u-s-universities-reject-academic-boycott-of-israel/

  The recent resolution of the ASA proposing to boycott Israeli universities represents a direct threat to these ideals, ideals which universities and scholarly associations should be dedicated to defend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s