De nieuwe dezinformatsiya

Screenshot_38

(Door: Baron Bodissey)

Verscheidene jaren geleden schreef ik over de toestand van de Sovjet-contraspionage waarvan het voornaamste inlichtingenorgaan in de periode 1917-1991 tal van mutaties onderging. Het werd achtereenvolgens de Cheka, de OGPU, de MGB, de NKVD en diverse andere acroniemen voordat het zijn definitieve vorm kreeg als de KGB in de jaren ‘50. Het inlichtingenapparaat werd niet ontbonden na de instorting van de Sovjet-Unie, maar werd gereorganiseerd als de FSB en dient nog steeds als de veiligheidsdienst voor de Russische Republiek.

Naast het opleggen van totale bolsjewistische controle binnen de Sovjet-Unie werd de KGB belast met het zaaien van verwarring, conflict, destabilisatie en revolutie in het buitenland. Tien brede soorten van contraspionage werden in het buitenland uitgevoerd door Sovjet-agenten en hun proxies:

1 . provocatie ( provokatsiya )

2 . penetratie ( proniknoveniye )

3 . fabricage ( fabrikatsiya )

4 . omleiding ( diversiya )

5 . agent met invloed ( agent vliyaniya of agent po vliyaniyu )

6 . conspiratie ( konspiratsiya )

7 . desinformatie ( dezinformatsiya )

8 . natte zaken ( mokrye dela )

9 . directe actie ( aktivnyye akty )

10 . combinatie ( kombinatsiya )

Zoals Ion Pacepa opmerkt in zijn prachtige boek “Desinformatie” werd punt 7. “dezinformatsiya” door de Sovjets beschouwd als het meest effectieve instrument van ondermijning van de kapitalistische wereld. De verspreiding van desinformatie nam meer middelen en mankracht in beslag dan de traditionele spionage (dat is het verzamelen en analyseren van de geheimen van de vijand). Het verkrijgen van de H-bom was een cruciale noodzaak, maar dat was ook het veroorzaken van afkeer, twijfel en wanhoop in de harten van gewone westerlingen.

Interessant genoeg is er onlangs een golf van desinformatie opgedoken in de commentaren op Gates of Vienna. Ik heb aan de eersten niet veel aandacht besteed, het kostte me een tijdje om door te krijgen waar de nieuwe reageerders mee bezig waren. Zij gehoorzaamden onze regels en namen niet deel aan ad hominem aanvallen – hun opmerkingen waren gewoon vijandig en ik ben dat gewend.

Screenshot_41

De nieuwe trollen beweerden verschillende negatieve dingen over christenen, blanken, Europeanen, enz. Ze lieten informatie de posting tegenspreken of andere reageerders op een manier die moslims er goed liet uitzien (of niet-moslims  er slecht liet uitzien), maar zonder het aanbieden van links.

Wat ervoor zorgde dat ik er aandacht aan ging schenken was de kwestie van de tiener in Nieuw-Zeeland, die gedwongen werd om een ​​boerka te dragen om haar verwondingen te verbergen nadat haar vader haar in elkaar had geslagen. Verschillende reageerders – die misschien stropoppen voor een enkele agent zijn geweest – verschenen op de draad van de nieuws-feed en verklaarden dat de informatie in dit nieuwsbericht onjuist was, dat de familie Maori’s waren en niet-moslims. Zij meldden dat grote media in Nieuw-Zeeland in feite correcties hadden geplaatst. Ze noemde zelfs specifieke media, maar leverden geen links.

Tegen die tijd besefte ik dat we getrolled werden en verwijderde ik alle nieuwe bijdragen met deze opmerkingen. Terwijl ik bezig was, nam ik de moeite om nauwkeuriger te kijken naar het Nieuw-Zeelandse verhaal. Na uitgebreid zoeken via de media concludeerde ik dat er geen dergelijke correcties bestonden. Er waren geen verhalen die de eerste verslagen van The New Zealand Herald tegenspraken .

Dit bevestigde dat we het doelwit waren van een bewuste, verfijnde desinformatie- campagne.

Vanaf dat moment keek ik aandachtig naar nieuwe troll-reacties van deze soort. Terwijl ze bleven komen, merkte ik dat ze herhaaldelijk met dezelfde IP-adressen verschenen, maar met verschillende “nicks” en e-mailadressen.

Een dag of twee na het eerste verslag werd er een follow-up verhaal uit de The New Zealand Herald gepubliceerd. Het meldde dat de (zeker moslim) vader van het misbruikte meisje was gearresteerd. Ik bracht het in die nacht in de nieuws-feed als aas voor de desinformatie-trollen, in de hoop dat ik ze in de val kon lokken. En ja hoor, een van hen liet zich zien en zei: “… werd vandaag gemeld op APN dat ze een Maori was en dat ze was ontvoerd”. Ik verwijderde zijn commentaar en gaf een zoekopdracht op nieuwsberichten over deze bijdrage van mediakanalen in Nieuw-Zeeland en Australië. Nogmaals, het was absoluut zeker: geen dergelijke correcties of andere tegenberichten bestonden.

Screenshot_42

Ik sprak de troll aan op zijn gedrag en verrassend genoeg antwoordde hij, waaruit blijkt dat hij inderdaad ons aan het trollen was. Het was interessant dat hij het toegaf. Ik laat dat bijzondere commentaar staan en ook een latere waarin hij zichzelf tegensprak  – het was grappig, dus ik laat het maar staan.

Hij was slechts een van een half dozijn of meer desinformatie-trollen die vanuit verschillende locaties en met behulp van verschillende stropoppen opereerden. Ik had niet de tijd of energie alle oudere reacties door te lopen, dus lezers die geïnteresseerd zijn kunnen terug gaan en ze lezen .

Ik trek uit dit alles een aantal conclusies:

1 . Dit zijn professionele trollen. Hun reacties zijn zorgvuldig geschreven om geloofwaardig te lijken. Ze staan niet vol met beledigingen of scheldwoorden. Iemand betaalt mensen om deze desinformatie te zaaien op diverse websites.

2 . Deze comments lijken meerdere doelen te dienen. Ze zaaien onenigheid en twijfel onder anti-islam groepen. Ze hebben de neiging om katholieken te vergelijken met protestanten, orthodoxen met katholieken, christenen met Joden, seculiere mensen met gelovigen, homo’s met hetero’s, Fransen met de Duitsers, etc.

3 . Ze laten overduidelijk valse informatie achter, maar altijd zonder links. Als er genoeg dergelijke bijdragen achterblijven op genoeg plaatsen, stijgt het het Google-profiel van de valse berichten, waardoor deze in zoekopdrachten verschijnen naast feitelijke berichten. Dit geeft de leugens meer waarde dan ze anders zouden hebben en ondermijnen de waarheid.

“Maar Baron”, zeg je, “deze reageerders houden zich aan de regels. Ze zijn beleefd, gematigd , on-topic en fatsoenlijk. In het belang van de vrijheid van meningsuiting, zou u hen niet in staat stellen om hun zegje te doen?”

In één woord: Nee.

Het doel van dit blog is niet om reageerders toe te staan te zeggen wat ze willen, het is om de belangen van de Counterjihad te dienen. De verspreiding van valse informatie die tweedracht en verwarring schept in de gelederen dient nadrukkelijk niet de belangen van de Counterjihad.

De zogenaamde feiten achtergelaten door deze trollen lijken misschien onschuldig en als er slechts een of twee van hen om de paar weken zouden zijn, zou hun aanwezigheid inderdaad geen consequenties hebben.

Maar deze desinformatie wordt massaal aangedragen door meerdere reageerders. Ik neem aan dat ze opdracht hebben om hetzelfde te doen op andere blogs en forums. Als er genoeg valse informatie van dit type op genoeg plaatsen staat, kunnen zij de feiten verdringen. Wat begint als een onwaarheid kan veranderen in vaststaande waarheid, althans binnen bepaalde kringen, bij mensen die al geneigd zijn om het te geloven.

Op deze wijze creëerde de Sovjet dezinformatsiya machine het valse bericht dat paus Pius XII een nazisympathisant was die niets deed om de Joden te helpen. Dit “feit” was niet waar, het werd gelanceerd om de katholieke kerk te beschadigen, die de Sovjets meer vreesde dan enige andere westerse instelling. Het valse bericht over paus Pius was een van de grootste successen van de KGB, zoals blijkt uit het aantal mensen die het nog steeds noemen als een feit, zelfs vandaag nog.

Screenshot_40

Op dezelfde manier kan het verhaal over de moslim in Nieuw-Zeeland, die met een paraplu de neus van zijn dochter brak, haar tanden met een stok brak en een deur dichtspijkerde om haar in  huis te houden, een verhaal van een Maorimeisje worden dat werd ontvoerd – mits er voldoende bijdragen van de falsificatie verschijnen op genoeg plaatsen.

En dat geldt ook voor talloze andere verhalen over -sharia gecontroleerde zones, seksslavernij, eerwraak, genitale verminking, lawfare, arsenalen in kelders in de moskee en alle andere nieuwsberichten die worden verzameld en verspreid door diverse Counterjihad-sites. Als elk van deze een tegengesteld vals bericht heeft dat er mee concurreert en wanneer dergelijke valse berichten ingang vinden in de cyber-wereld, dan kunnen uiteindelijk de leugens de feitelijke bijdragen overweldigen.

Ik zal een dergelijk proces niet op Gates of Vienna mogelijk te maken. Daarom is elke comment dat mijn zintuigen prikkelt en geen links geeft om het te ondersteunen verdacht. Mijn nieuwe beleid is: “Geen links – geen posting!”

Deze strengere normen zijn helaas noodzakelijk. Het is jammer als iemand hier in goed vertrouwen post en reacties verwijderd ziet worden vanwege dit beleid, maar dat is nu eenmaal niet anders.

Beschouw jezelf als “collateral damage”, als “bijkomende schade” in de nieuwe Desinformatie Oorlog.

Screenshot_39

Bron:
http://gatesofvienna.net
Auteur: Baron Bodissey

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Counterjihad, Desinformatie, Islam, Islamkritiek, Islamofilie. Bookmark de permalink .

5 reacties op De nieuwe dezinformatsiya

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Belangrijke leestip voor de liefhebbers, wellicht nog leverbaar:
  The Mitrokhin Archive, I en II, door Vasili Mitrokhin & Christopher Andrew.
  ISBN 0713993588 en ISBN 0713993596
  Er is ook een NL-vertaling maar die bevat niet de info welke in de Engelse versie
  staat!! ISBN 9022984885

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Heb het verhaal van Bodissey eens goed gelezen. Een en ander sluit precies aan over hegeen ik zelf in de afgelopen jaren over bv. moslims en hun trollen heb gelezen, de middelen(Het Project) die ze gebruiken om hun doel, een wereldkalifaat +sharia, te bereiken.
  Hun bekendste misleidingskreet: islam = vrede.
  Mijn advies: geloof NIETS van hetgeen u door moslims voorgekauwd krijgt.
  Denk zelf na. http://tinyurl.com/lj4g3tc

  Like

 3. fleckie zegt:

  Hopenlijk heeft IEDEREEN zelf genoeg “ONDERSCHEIDINGSVERMOGEN,”

  Like

  • bigljohn zegt:

   ONDERSCHEIDINGSVERMOGEN ?????? De meeste Nederlanders helaas niet. Verhalen die je vertelt over Moslims (internet) worden afgedaan als baarlijke nonsens. Links Nederland die met de hulp van het media stream gebeuren velen op het verkeerde been zetten, en ervoor zorgen dat alzo de rottigheid van links eeuwig blijft voortbestaan. En als mogelijk extra verzwarende omstandigheid, dat de regering van plan is de fraudegevoelige stemmachines bij de komende verkiezingen weer in te zetten. Om te voorkomen dat de PVV een verpletterende overwinning gaat behalen. Concluderend op dit alles kan ik zeggen dat ik ook zo mijn twijfels heb bij de vorige verkiezingen. Niemand wil in feite E.U. de Euro en de Islam, maar toch blijft Jan en alleman links stemmen !!!
   Mensen van dit soort forums dan uitgezonderd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s