Eurobedrog, deel 1

Screenshot_6

(Door: trias politica)

Het is Kerstmis 2013. Vandaag en morgen wil ik de lezers van DDS verrassen met twee fragmenten uit mijn boek met de voorlopige titel ‘Eurobedrog, waarom Nederland uit de euro en dus uit de EU moet‘. Vandaag deel 1.

Het boek zal naar verwachting begin maart 2014 op de markt komen. Zowel in Nederland als bij de buren in Duitsland.

‘Mijn mening is dat macht altijd gewantrouwd moet worden, in wiens handen ze ook gelegd wordt.’ – Sir William Jones.’ De eurozone moet ‘terug naar af’ − terug naar het punt vóór de oprichting van de monetaire unie, toen elk land nog verantwoordelijk was voor zichzelf en zijn eigen staatsschuld. Alleen een terugkeer naar nationale discipline kan het europroject redden. Maar niet de eindeloze gelddoping voor de schuldverslaafde zuidelijke landen.’ – Robert Mundell, grondlegger van de euro, januari 2013.

Inleiding 

Het werd hoog tijd dat een boek als dit geschreven werd voor de Nederlandse markt. Het is 2 voor 12 voor Nederland en voor Europa. Door de one-size-fits-none-euro dreigt onze welvaart als sneeuw voor de zon te verdwijnen, dreigen onze kinderen en kleinkinderen het kind van de toekomstige eurorekening te worden en staat onze vrijheid op het spel. En anders dan bijvoorbeeld in ons buurland Duitsland vindt er hier bij ons nauwelijks een serieus publiek debat plaats over de euro alsof die munt niet ook ónze munt is. Er zijn inmiddels voldoende alternatieven voor de euro ontwikkeld, maar waar blijven onze economen, opiniemakers, hoofdstroom media en politici? Zij zwijgen; hierover blijft het muisstil. Ik vond en vind dat erg vreemd en het is daarom dat ik afgelopen najaar het initiatief heb genomen tot het organiseren van een drieluik over die alternatieven voor de euro. Immers, onze welvaart en onze vrijheid staan op het spel en dat laatste is sowieso onbetaalbaar.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Eurobedrog, deel 1

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het volledig eens met Trias Politica, met een uitzondering. Trias stelt dat we nog kunnen stoppen, met deze heilloze EUSSR, maar doordat onze nationale pinokkio ons verkocht heeft door het ESM wurgcontract te ondertekenen, let wel, met instemming van alle politieke partijen minus de PVV en de PvdD, zie ik het nog niet gebeuren. Het kan echter formeel wel- uittreden uit het GEDROCHT EU- en wel op grond van artikel 50 van het Verdrag van Maastricht!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Inderdaad, William Jones had gelijk dat macht altijd gewantrouwd moet worden.
  Frederick Douglas had tussen 1817 en 1895 een soortgelijke visie, namelijk:
  “Geen enkele macht doet ongevraagd concessies. Zomin als dat ooit gebeurd is, zomin zal het in de toekomst gebeuren. Vind uit waar een volk zich gewillig aan zal onderwerpen en je weet precies hoeveel kwaad het zal ondergaan. Het zal niet eindigen voor er, met woorden, geweld, of met beide, verzet geboden wordt. Hoever tirannen gaan kunnen wordt al vooruit bepaald door de duldzaamheid van hen die onderdrukt worden.”

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwing: u moet beter op uw geld letten. Let op! Trans Links Systems, de club die de OV-chipkaart uitgeeft, heeft GEEN bankvergunning..!!! Is kennelijk voor de AFM e.d. geen probleem.
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/sparen/21220643/__10_vragen_over_het_depositogarantiestelsel__.html

  Like

 4. johan boon zegt:

  DE HOGE HEEREN VAN ALLE LANDEN HADDEN NAAR DE BURGER MOETEN LUISTEREN TOEN IN DIVERSE REFERENDA NEE WERD GESTEMD. VOOR NEDERLAND WAS ER DE HEER PIM FORTUYN DIE ONS WAARSCHUWDE VOOR WAT ER NU AAN DE HAND IS, MAARJA HIJ WERD GEDEMONISEERD EN UIT DE WEG GERUIMD. NU IS ER DE HEER GEERT WILDERS DIE GEWOON VOLKOMEN GELIJK HEEFT WAT BRUSSEL BETREFT. EN OOK HEEFT HIJ GELIJK WAT BETREFT DE ISLAMISEERING VAN EUROPA. ISLAMISEERING IS OOK EEN ZEER GROTE BEDREIGING VOOR EUROPA EN ONZE VRIJHEDEN.
  IK WIL DE LEIDERS BINNEN EUROPA DAN OOK OPROEPEN OM NIET ZO HALSTARRIG TE ZIJN EN GEWOON TOEGEVEN DAT DE E.U., BRUSSEL EN ALLES WAT DAAR AANHANGT EN BIJ HOORD GEFLOPT IS. STOP ERMEE EN ELK LAND WEER VOOR ZICH.
  PRETTIGE KERST !!!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Heren met 2 e’s, islamisering 2 X dito, en de uitdrukking “bij hoord geflopt” is ook opmerkelijk.
  Maar goed, een mens is nooit te oud om iets bij te leren.

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ha, ha, E.J. Bron, ik schrok me dood toen ik bij deze bijdrage kwam :-}

  Like

 7. Avidia zegt:

  Ik zal nooit via internet bankieren, ik zal een beetje hun werk gaan doen :-{ Ik betaal gewoon per giro betaal check, krijg steeds de vraag of het niet anders kan, NEE, ik vertrouw ze voor geen cent, en het hele bankieren via internet ook niet, het meeste gaat automatisch, dus zoveel last heb ik er niet van, maar internet bankieren NOOIT

  Like

 8. sylvia Groot zegt:

  >>>Er zijn inmiddels voldoende alternatieven voor de euro ontwikkeld, maar waar blijven onze economen, opiniemakers, hoofdstroom media en politici? Zij zwijgen; hierover blijft het muisstil.<<<

  Zou het kunnen dat dit muisstil zijn te maken heeft met het boycotten door de linkse media van tegengeluiden?

  Like

 9. Martha N zegt:

  Hoogt tijd dat het boek op de markt komt, maart kan nog net.
  Zoveel mogelijk burgers moeten informatie uit een andere bron krijgen dan deze van de Rode Media Brigade!
  In mei is het stemmen geblazen…

  Like

 10. Pingback: Eurobedrog, deel 2 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s