Joachim, doe het hek open!

Screenshot_43

(Door: Henryk M. Broder)

De Duitse president Joachim Gauck heeft de burgers tot meer tolerantie tegenover vluchtelingen en asielzoekers opgeroepen. “Er zijn veel redenen waarom mensen hun vaderland verlaten. Oorlog en honger, vervolging en nood”, zei hij in zijn vooraf verbreide kersttoespraak. “Laat ons een ruim hart hebben en niet zeggen dat we niet iedereen die hier komt in ons land kunnen opnemen”, maande de president… De president herinnerde bovendien aan het vreselijke lot van de gezinnen uit Syrië: “We denken aan de wanhopige mensen, die de gevaarlijke weg over zee naar Europa wagen.” En hij voegde er aan toe: “We denken eveneens aan de mensen die komen, omdat ze bij ons vrijheid, recht en veiligheid vinden, die hen in hun landen ontzegd worden.”

Welnu, dan heb ik een praktisch voorstel: Joachim, denk niet, doe liever iets, doe het hek open! Het Schloss Bellevue, waarin jij zetelt, ligt in een groot park, dat op zijn beurt deel uitmaakt van de Berlijnse Tiergarten. Het park wordt slechts zelden gebruikt. Om precies te zijn slechts tweemaal per jaar. Namelijk wanneer tijdens een staatsbezoek de gasten met militaire eer ontvangen worden en wanneer bij het zomerfeest “geëngageerde burgers” geëerd worden. De meeste tijd gebeurt er niets in het slotpark, afgezien van de eekhoorntjes en egels die zich daar vermaken.

Op dit terrein kan men zonder enige moeite een paar honderd tenten opbouwen of caravans neerzetten om vluchtelingen onderdak te geven. Net zoals de Duitse ambassadeur in Praag dit in de herfst van 1989 heeft gedaan, toen duizenden DDR-burgers Tsjecho-Slowakije binnenstroomden. En daarna, wanneer de vluchtelingen van het nodige zijn voorzien, kun jij, kunnen wij, heel ontspannen over de mensen nadenken, die komen, omdat ze bij ons vrijheid, recht en veiligheid vinden, die hen in hun landen ontzegd worden.

Dat zou pas echt een humanitaire uitdaging voor je zijn, voor de Berlijnse republiek, voor ons allemaal. Dus geef het goede voorbeeld. Stel je toch eens voor dat iedere Berlijnse volkstuinier een vluchteling bij zich opneemt. Dan zouden er al 68.000 “displaced persons” verzorgd zijn. Als de Hamburger volkstuiniers ook aan de actie zouden deelnemen, zouden er al 100.000 vluchtelingen een onderkomen hebben. En bij de Ossis, die immers bijzonder buitenlandervijandig zijn, zou je zelf reclame kunnen maken en ervoor zorgen dat ze meedoen. Dus bij deze, Joachim, vrolijk kerstfeest en Gods zegen op jouw wegen!

Bron:
www.achgut.com
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Duitsland, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Naïviteit, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

22 reacties op Joachim, doe het hek open!

 1. ENG om te zien dat Alle Europese bestuurders zich in allerlei bochten wringen om via een immigratie-tsunami een (geheime?) volksuitwisseling te realiseren!

  Like

  • Harry zegt:

   Realpredictor ;
   Ik kan me ook niet meer onttrekken aan de gedachte dat hier een enorm complot achter zit . Zoveel idioten kunnen we toch niet zelf hebben ?
   Dat móet ergens vandaan komen .
   Een grote invasie ineens kan natuurlijk niet , dan breekt de pleuris uit .
   Op deze manier gaat het geleidelijk en houden ze de mensen koest .
   Opeens zal het te laat zijn .
   Hoe krijgen we de verantwoordelijken nog bijtijds te pakken ?

   Like

   • Vederso zegt:

    @ Harry. Uit de Daily Mail:

    The comments are likely to intensify the debate about multi-culturalism in Britain, sparked last week by claims by the Archbishop of Canterbury that the introduction of sharia law in Britain is ‘inevitable’.

    Een aartsbisschop van de Anglikaanse Kerk zegt dus dat de sharia onvermijdelijk is?
    Dit behoort een rel te zijn en het einde van zijn bestaan in die funktie. Weg met die persoon.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Vederso, 12.35u Ik zal het nog sterker zeggen: Het zou een schandaal zijn als die rel er NIET kwam!
    Hoe haalt die man het in zijn kop?! Zijn eigen landgenoten èn de kerk waarvoor hij verantwoordelijk is verbaal uitleveren aan de Sharia -en dus de Islam!
    Hier zou eigenlijk -ondanks het Kerstreces- een spoeddebat moeten plaatsvinden in het Lager- èn het Hogerhuis met als uitkomst dat die vent zou moeten worden afgezet!
    Hebben die Britten nou helemaal geen nationale trots meer of hoe zit het?!

    Like

  • fleckie zegt:

   Door AFHANKELIJKHEID van …”BUITENLANDSE INVESTERINGEN” ,soms?

   Like

 2. Dr.Kwast zegt:

  Het is zo heerlijk om je zelf in een engel te veranderen in deze dagen en mensen voor te houden hoe het moet. Maar zelf achter een hoorn van overvloed je buik vol te vreten wat de duivel voor zet. Zij die het echt nodig hebben zie je op dat moment niet staan. Dus die bestaan niet, echt een engel waardig.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Het probleem wat al die ‘vluchtelingen’ meebrengen is, dat ze alles opeisen wat maar op te eisen is! Alsof ze overal récht op hebben, in plaats van dat ze een gunst ontvangen. Als je door oorlog je land moet ontvluchten, dan ga je niet in het gastland de lakens uitdelen, en er aan meewerken dat wij binnen een x-aantal jaren totaal ondergeschikt aan hen worden.
  Een dankbare houding van vluchtelingen heb ik vrijwel nergens opgemerkt.
  Logisch toch dat we ze het liefst buiten de deur houden? Laten we voorál een signaal afgeven dat WIJ het hier voor het zeggen hebben, en dat we dit zo zullen houden! Wie dwars gaat liggen, verdwijnt maar naar zijn land van oorsprong.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Weer zo een misselijkmakend gezicht ! Weer eentje die uit de Nood gekozen is !
  Maar niet van het Volk ! Enig en alleen van een stelletje zetelpoepers die alleen
  hun vorstelijk betaalde loon in blikpunt hebben ! Als eerste vraag ik hem of hij als
  goed voorbeeld al een Asylfamilie in zijn huis opgenomen heeft ? En ook al op
  kasteel Bellevue een groot feestmaal voor Asylantenfamilies georganiseert ?
  De rest wat dan nog overblijft kann dan naar ,, De Tafel ” ( Voedselbank) en
  is dan voor die op straat in nood gelande duitse bevolking !
  Die van jaar tot jaar meer worden !
  Hij is in ieder geval de grootste Huichelaar van 2013 !

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Deze meneer Gauck, behoort tot de klasse van de “rode en gutmensch kerk”, die de eigen bevolking, complete horden ons vijandige moslims en arabieren door de strot wensen te duwen. Maar juist deze elite van “de rode en gutmensch kerk”, kijken 24/7 weg van de problemen die dat meebrengt voor de eigen bevolking. Willens en wetens gaat dat maar door. En let vandaag maar op, als “Willem de Overbodige”, zijn kersttoespraak gaat houden, krijgen we dezelfde propaganda door “de strot”, geduwd!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tom, ik zet daar principieel de TV NIET voor aan.
   (En in de krant sla ik het óók over.)

   Like

  • Vederso zegt:

   Wow, Willem de Overbodige, die kende ik nog niet. Die houden we erin.

   Like

  • Sjaak zegt:

   Willem de Overbodige maakt bekent dat zijn moeder Trixi een groot deel
   van haar Vermögen (ca 1,8 Milliard) aan Nederland terug wil geven !
   Verdere moppen niet uit gesloten !

   Like

  • Driek zegt:

   En let maar op, Tom Hendrix, als Willem de Overbodige zijn Kersttoespreek houdt, zit half Nederland voor de buis om naar dat gezwets van die bolle te luisteren. Gelukkig heb ik geen TV. – en ik kan dat iedereen aanraden, want het is een stuk minder irritatie, en daar hebben we dagelijks al meer dan genoeg van. En ik geloof niet dat die meneer Gauck zo dom is, ik heb zo langzamerhand het idee, dat de komst van al die horden moslims, deel uitmaakt van een groot geheim plan, en wij komen er niet achter wat dat plan precies omhelst.
   Dat wij op onze ondergang afstevenen, daarover bestaat geen twijfel meer mogelijk. Maar waarom laten we dat toch over ons heengaan? – dat begrijp ik niet, we zien dagelijks de bewijzen, dat de ons opgedrongen Mohammedanen, niets bijdragen aan ons levensgeluk, maar ons leven volkomen vergallen. Wij hebben ons in de middeleeuwen verzet tegen de valbijl der Inquisitie, en nu omarmen onze regeringsleideiders de nieuwe inquisiteurs, die hun wrede en verradelijke kruistocht tegen de Joden Christenen open en bloot
   voortzetten. Het is mij een groot raadsel dat dit nieuwe barbarendom in onze beschaafde maatschappij plaats kan vinden.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Driek 15.55. uur. Beste Driek, dat complot, dat is DE RESOLUTIE VAN STRAATSBURG, waar onze VERRADERS van POLITICI van SOCIALISTEN,LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN voor getekend hebben in 1975, en wel ACHTER ONZE RUG OM. En de hele verdomde rode perskliek, heeft ervoor gezorgd, dat dit NOOIT naar buiten is gekomen. Slechts via dit blog, en Het Vrije Volk, en Pamela Hemelrijk ben ik er achter gekomen. Het is een complot van de SATAN zelf!

    Like

  • bigljohn zegt:

   De Koning n…..Maxima en Rutte en Samson n……de minima !

   Like

 6. sylvia Groot zegt:

  Ben het met die man eens zolang het gaat om homo’s, hindoes, christelijke, joodse en boeddhistische vluchtelingen. Die passen uitstekend in onze maatschappij.
  Wat mohammedanen betreft, die dienen een veilige haven te zoeken in moslimse landen.

  Like

 7. Kraftavilqa zegt:

  “vrijheid, recht en veiligheid vinden, die hen in hun landen ontzegd worden.” Ja net die vrijheid, recht en veiligheid die door het multiculbeleid de autochtonen ontzegd worden. Nice fail Glauck!

  Like

 8. Trucker zegt:

  Ik heb het al eens eerder gepend dat dit onderdeel is van een plan.
  De open grenzen attitude ten overstaan van de islamiet is een bewuste politiek om de woede van de Vrije Westers burger te kanalisren en ondertussen “rustig” aan de weg timmeren om hun eurabia dictatuur immer meer te instaleren.
  Is ook krijgstacktiek en terug te vinden als list en bedrog.
  Wil voor de duizendste maal schrijven dat Sun Tzu’s meesterwerk (dateert van voor de jaartelling nota bene) op West Point wordt onderwezen en vele ceo’s en topindustrielen dit in hun schuif liggen hebben.

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ach, het gaat alleen om olie, niets meer of minder, allen buigen voor olie, en al die uit de oertijd zitten daardoor hier met hun over gesubiseerde flats of wat dan ook, mooi weer te spelen over onze ruggen, en het wordt met de dag erger.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Meneer Gauck moet maar bedenken waar om de duitsers in 40-45 duitsland hebben verlaten?
  Als ik me niet vergist willen ze de Wereld voor Adolf veroveren? toch?En nu is Allah aan de beurt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s