Joehoe Pechtold, heb je dit al gelezen? Plus de Duivesteijn-doctrine

Screenshot_35

(Door: Ronald Kaatee)

Hoe meer vrije tijd, des te verder ik doordring in de Volkskrant. Ik lees de krant momenteel zelfs regelmatig helemaal uit. In de krant van 21 december kwam ik op pagina 27 onder de twee kopjes ‘Europese afspraak’ en ‘Vier jaar cel voor frauderende bankiers’ dit berichtje tegen: ‘Frauderende bankiers krijgen in heel Europa minimaal vier jaar cel. Dat heeft het Europees Parlement  bepaald op initiatief van PvdA-europarlementariër Emine Bozkurt. Met deze regels moet worden voorkomen dat fraudeurs wegkomen met een lage straf als zij opereren vanuit een lidstaat waar de straffen voor financiële fraude laag zijn. In Estland bijvoorbeeld is dat slechts één maand.’

Ook bij mij kan de gemiddelde bankier op weinig sympathie rekenen en mag hij voor jaren de bak in, al helemaal als hij heeft gefraudeerd. Maar ik dacht toch dat het in de boven ons gestelde regentenkliek een uitgemaakte zaak was dat minimumstraffen uit den boze zijn. Populistische kretologie van mensen die niets snappen van het uitgebalanceerde bouwwerk dat ons rechtsstelsel is. Waarin rechters elke zaak op zijn merites moeten kunnen beoordelen en oog moeten hebben voor de omstandigheden. Gaat de partij van de rechters, D66, hierover flink aan de bel trekken om uitholling van de rechtsstaat te voorkomen? Of is werkelijk alles wat Europa doet welgedaan?

Screenshot_34Nee, dan Adri Duivesteijn. Na maanden worstelen met de verhuurdersheffing uit het woonakkoord, waarbij hij aangaf dat het hem om de inhoud ging en niet om het belang van zijn partij of het kabinet, koos hij uiteindelijk toch voor het kabinet. Vanwege het inhoudelijke gedachtegoed? Welnee, hij had weliswaar prettige inhoudelijke gesprekken met vicepremier Asscher gehad, maar uiteindelijk realiseerde hij zich iets veel belangrijkers, zo bleek 23 december in Nieuwsuur: ‘Niks is zo ontmoedigend als support van de verkeerde medestanders (…) Ik sta daar uiteindelijk niet als individu; uiteindelijk ben ik lid van de PvdA en is het ook zo dat de PvdA die maakt het mogelijk dat ik daar sta (…) Ik sta in een sociaaldemocratische traditie (…) dan kies ik voor de integriteit van Asscher en niet voor de, en niet voor de verkeerde support van mijn, van mijn zogenaamde medestanders (…) supporters had waar ik niet echt trost op kan zijn.’ Je zou het de Duivesteijn-doctrine kunnen noemen: na maanden van inhoudelijk wikken en wegen, laat je de vlag hangen naar het al dan niet hebben van ‘verkeerde support’.

D66 gaat natuurlijk niet moeilijk doen over die Europese minimumstraffen. Alles wat Europa doet, is immers voor ons bestwil. Goed voor de economie, goed voor de werkgelegenheid, goed voor de beschaving. De inhoud doet er verder niet toe. De stem van het volk nog minder. En als het beleid niet uit Brussel komt? Dan hebben we van Adri Duivesteijn geleerd hoe je na maanden van integere inhoudelijke worstelingen moet kijken waar je ‘support’ vandaan komt. Bevalt die je niet, dan stem je gewoon voor het tegenovergestelde van waar je inhoudelijk op uit was gekomen.

Wie is ook al weer nogal fel tegen de islam? Is dat niet die blonde populist uit Venlo? Daar wil je toch geen ‘support’ van…

Screenshot_36

Door:
Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Linkse Kerk, Nederland, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

11 reacties op Joehoe Pechtold, heb je dit al gelezen? Plus de Duivesteijn-doctrine

 1. luckybee zegt:

  Ikke wel

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwing!
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/12/contant-geld-2/#more-123822
  Zie ook de toespraak van Edward Snowden elders op deze site.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  let op dit staat nu ook op wuz telegraaf alleen ik heb de bron er niet bij gemeld dat heb ik expres gedaan anders zou het niet geplaatst worden, wegens van die mensen die zeggen het is een artikel uit de krant.

  http://www.telegraaf.nl/wuz/profiel/40687/blogs/joehoe-pechtold-heb-je-d

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s