Kersttoespraak koning: tegen moslimwoorden van haat

Screenshot_51

(Door: Joost Niemöller)

“We horen woorden van haat die van generatie op generatie worden doorgegeven.”

Koning Willem Alexander hield een kersttoespraak waarin de samenhang voorop staat. Dat is een belangrijk begrip. Ik zou zelfs willen zeggen: een centraal begrip, wil onze Nederlandse samenleving overleven, dan kan dit alleen als er coherentie bestaat.
We mogen blij zijn met een koning, die, anders dan zijn moeder, weet waar het om gaat. En omdat hij dit weet, uit hij ook zijn kritiek op het moslimextremisme. Hij benoemt dat niet met name. Maar de context van zijn woorden maakt dit geheel duidelijk.
De kersttoespraken van koningin Beatrix werden steeds militanter van karakter: pro-EU, pro-multiculti, anti-Wilders. Ze was op het laatst een D66 woordvoerder geworden en daarom in een hoek terecht gekomen waar een staatshoofd niet thuishoort: een van de spelers in het politieke slagveld. Een staatshoofd hoort van iedereen te zijn en hoort daarom boven de politiek te staan.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Koningshuis. Bookmark de permalink .

25 reacties op Kersttoespraak koning: tegen moslimwoorden van haat

  • Theresa Geissler zegt:

   Heb je versie net gelezen, Ben.
   Tja…..Dat gaat/wil/mag/kan (doorhalen wat niet verlangd wordt) hij niet zeggen, natuurlijk.
   Dat is nu juist de tragiek die de Oranjeklanten je steevast voorschotelen om de ‘tragiek’ van het koningshuis te illustreren, telken als er iemand over die poenige nep-oranjes begint: Die arme familie in haar gouden kooi: Ze kunnen niet eens zeggen wat ze dènken…..
   Nóu, zeg, vèrschrikkelijk…..!
   Eerlijk gezegd denk ik niet, dat het dan ook in zijn hoofd ópkomt; dat ligt een beetje vèr buiten zijn belevingswereld.
   Maar goed dus, dat JIJ hem in deze even ontlast hebt…..
   Gelukkig Kerstfeest, Pastor, En…..Nou ja, de Hémel zegene je.

   Like

  • Driek zegt:

   Voor een koning die zo weinig oog heeft voor zijn onderdanen, waarvan velen momenteel in bittere armoede leven, kan ik geen enkele sympathie opbrengen, en ik begrijp ook niet waarom onze koning dat moslim extremisme niet mag aanroeren. Waarom niet? – we leven verdorie wel in Nederland. Het begint hier zo langzamerhand op een dictatuur te lijken, niemand durft nog z’n mond open te doen, iedereen is maar bang voor dat moslimtuig, dat hier de steden en dorpen tiranniseert. Het wordt tijd dat we onze stem eens verheffen, want we laten ons als lammmeren naar de slachtbank leiden.
   Er gaat geen dag meer voorbij zonder gewelddadige overvallen op onze medemens, vooral ouderen zijn het slachtoffer, en allemaal gepleegd door Islamitisch geteisem. Mag dat niet benoemd worden? Oh ja – , en door wie dan wel? Dat hele koningshuis, inclusief die hele kutregering, kan van mij de pot op. We moeten straks eensgezind op Geert Wilders stemmen, en dan hoop ik dat de burger niet weer, als een stel debielen, op de PVDA en VVD gaat stemmen. Zo, dat moest ik eventjes kwijt.

   Like

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Tjonge ik loop over van emotie , echt waar, nu het te laat is komen ze er achter, ik zie het meer als zijnde een soort van verzekeringspremie voor de toekomst.

  Het vertel mij ook dat de ontwikkelingen zo snel gaan dat men dit nodig acht.
  Zelfs sneller dan ik voorspelde enige jaren geleden.

  We gaan interessante tijden tegemoet .

  Laat ik mij maar weer eens wagen aan een voorspelling , tussen nu en 3 jaar is de wereld geheel anders.

  Maar als reiziger in de trein der geschiedenis zie ik met grote interesse het politiek landschap voorbij komen,moet wel goed blijven kijken hoor want de trein gaat steeds sneller en sneller .

  Like

 2. Ik heb onze Koning gisteren per post een samenvatting van de lezing van Arabist Hans Jansen, geschreven door mij, toegestuurd. Met een foto van Jansen en mij. Lang leve onze Koning!

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   God en een feodaal heerschap de ultieme zegening zullen we maar zeggen.

   Like

  • Hi Jack, ik mag hopen dat je je slotwoorden ironisch bedoeld?
   Shalom
   Ben

   Like

   • Nee Ben, ik bedoel het niet ironisch. Ik neem onze Koning serieus. Jij kraakt volledig de islam af, terecht, daarna alle kerken (christenen), daarna alle atheïsten, daarna alle politieke leiders en daarna het Koningshuis. Dan blijft er niemand meer over… Moslims hebben ook een haat aan het Koningshuis want ze hebben maar één Leider en dat is Allah. Je wilt zaterdag foldertjes gaan uitdelen. Ik heb zo’n foldertje digitaal gelezen. Ik ga je niet helpen uitdelen omdat ik geen reclame wil maken voor de Tora-Yeshua gemeente. 2 Januari ga ik ook naar de nieuwjaarsborrel in het Stadhuis. Ik neem geen schilderij mee omdat er waarschijnlijk enkele poliltici zijn die mijn schilderijen kwetsend vinden voor moslims en die dreigend zeggen dat ik mijn schilderij moet wegdoen omdat ze anders de politie gaan bellen. Zoals ongeveer een jaar, twee jaar geleden in het Stadhuis. Onze Koning kan de islam niet openlijk aanvallen zoals bijvoorbeeld Geert Wilders doet want dat betekent onherroepelijk een einde aan zijn Koningschap en de Monarchie. Omdat de meerderheid van het volk beslist omdat wij in een democratie leven. Toch waardeer ik je om je anti-islam standpunten!

    Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik heb helemaal niets met het huidige “huis van oranje”. Weer wordt ook door W.A. verzwegen hoe de moslims steeds meer een aanslag wordt gepleegd op onze democratie. Ik hoor hem ook niet over de vele Nederlanders, die naar voedsel en kledingbanken moeten, omdat ze totaal verarmd zijn geraakt, door het beleid van ons FAALKABINET MARX RUTTE. En waarom draagt deze steenrijke familie niets bij aan leniging van de nood in Nederland. Ze betalen zelfs geen cent belasting. Voor mij heeft dat koninklijk circus afgedaan. O ja ik erken slechts een KONING, en wel de Heer Jezus Christus! Amen!

  Like

 4. gielah zegt:

  De koning komt sympathiek over, zijn kamer is genoeglijk ingericht en met zijn muziekkeuze is ook niets mis.
  Maar als ik dan denk aan mijn schrik vanmorgen ( de zoveelste…) bij het lezen van het tolerantie-diktaat van de EU-boys… en er een wolk van zwaarmoedigheid over mij neerdaalde
  ( wat denkt u bijvoorbeeld van déze zin in dat pak papier, dat wij al hebben uitgeprint: ‘ Demonstrations need not be tolerated when they are likely ( likely…) to degenerate into riots….)
  wanneer ik denk aan de medicijntoelage, die deze beroerde coalitie bedacht heeft, waardoor mijn man, die véle medicijnen moet slikken ze straks nauwelijks meer zal kunnen betalen…
  wanneer ik in dat tolerantiediktaat tegenkom: ‘Integration does not mean assimilation…individuals and groups make mútual concessions to each other….’,
  dan denk ik: Héé….. die aardige koning leeft in een heel ánder universum dan wij!
  Bij hem geen angst, ongerustheid, ongelovige ontzetting en vastberaden woede.
  Het lijkt wel of hij nog niet eens weet dat hij koning is van een land, dat al min of meer opgeslokt is…. en dat straks helemaal in de muil van ongekozen dictators getrokken gáát worden.
  Hij wéét het niet!
  Hij weet niet dat bij de Jumbo supermarkt de kerststol is omgedoopt tot fééststol…. omdat elk christelijke kenmerk met de snelheid van het licht moet worden weggemoffeld.
  De Kerstdagen worden ‘eindejaarsdagen’.
  Op een Belgische Justitiegebouw hebben ze vandaag de kerstversierselen haastig verwijderd ( moeten verwijderen?) omdat de moslims dreigden boos te worden.
  Weet de koning dat?
  Daar konden wij niets van merken!
  Ik weet niet hoe dat met u allen is, maar ik word altijd een beetje onrustig van leiders, die geen weet hebben van de ellende van hun volk.

  In normale tijden had ik hier een warm woord waardering voor de kersttoespraak van onze nieuwe koning geschreven.
  Zijn waardering voor prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven vond ik bijvoorbeeld helemaal terecht.
  Maar nu… zoals we er nu voorstaan… deed een en ander me toch een héél klein beetje denken aan een vertrek naar London.

  Like

  • Harry zegt:

   London Gielah ? Daar kunnen ze ook niet meer terecht , dat is minstens zo ver verrot en verziekt als ons eigen landje .
   Eén grote islamitische rotbende .
   Canada is misschien nog een optie .
   Argentinië misschien , wat mij betreft permanent .
   Zijn moeder heeft ons verraden , geloof niet dat Wimpie dat nog terug kan draaien .
   We hebben lui van een ander kaliber nodig .
   Kijken hoe zijn volgende toespraak uitpakt !

   Like

 5. Harry zegt:

  Eerlijk gezegd vind ik het knap dat de heer Niemöller nog iets positiefs uit de toespraak van Willem Alexander heeft kunnen halen .
  Persoonlijk kon ik niks ontdekken waar wat hoop uit te putten viel .
  Nou dacht ik dat dat na een slapeloze nacht vanwege de storm , met bomen die continu tegen mijn huis stonden te bonken , met dakpannen die tegen elkaar aan lagen te schuren , met alreeds een halve fles Chardonnay achter mijn kiezen , dat het aan mij lag dat ik er niets positiefs uit kon distilleren .
  Maar de reactie van Gielah , die toch ook haar ogen en oren niet in de zak van haar schort heeft opgeborgen , sterkt mij toch in mijn vermoeden dat dit een toespraak was waar we weinig hoop uit kunnen putten .
  Hoewel het een verademing was vergeleken bij de uitbraakselen van zijn moeder , die ik inmiddels haat als de pest . En daar heeft ze het zelf naar gemaakt !
  Het oude secreet .
  Hopelijk heeft Willempie wat meer besef van de dagelijkse realiteit .
  Maar dat moet ik dan eerst nog zien .

  Like

 6. Avidia zegt:

  Gielag, ik wordt ook bedreigd, je weet wel waarom, het is hier ook al zover, maar ik houd stand, laat me niet overvallen, ik krijg dreigmails, briefjes in mijn brievenbus die amper te lezen zijn, waarschijnlijk van nieuwkomers die door jou en ik gehuisvest worden, de rekening betaald de gemeente, dus door ons, en ze bedreigen je waar je bij staat, dank voor stank toch? Maar ze weten niet wie ze voor zich hebben, ik heb een geweer aangeschaft, o wee als ze mij aanvallen, zelfverdediging!!!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Onze koningshuis wordt door de Wener congres besloten. Wat moetik er mee?

  Like

 8. gielah zegt:

  Dat klinkt ernstig, @ Avidia… daar schrik ik van.
  Weleens overwogen een brief aan Zijne Majesteit te schrijven… gewoon om hem te laten weten over wat voor een land hij koning is en in welke omstandigheden zijn burgers zich bevinden?
  Zelf doen wij zelden of nooit de deur meer open, helemaal niet na het invallen van de duisternis.
  We hebben naast de voordeur een hele grote houten pepermolen hangen.
  Je weet maar nooit…!
  Ondanks alles: nog een fijne tweede kerstdag.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Laat die ‘koning’ zijn schandalige rijkdom maar eens gaan delen; bijv. met de als stukken nutteloos vuil beschouwde bejaarden!
  Dat zou nog eens ‘Christelijk’ zijn! Dat zou pas getuigen van betrokkenheid!
  Geen woorden maar daden! Een beetje zwammen bij de open haard terwijl de lakeien om je heen af en aan rennen met allerlei versnaperingen, kan iedereen.
  Die zichzelf ‘koninklijk’ gemaakte familie bezit zo’n 50 miljard euro (€ 50.000.000.000,00) en daar kun je veel goeds mee doen!
  Als ze bovendien voortaan zouden afzien van hun jaarlijkse uitkering (€ 110.000.000,00), zou dat hen ook sieren.
  Voor zo ver iets die lieden nog kan sieren…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Heb jij soms tóch nog naar die toespraak gekeken, Tistochwat?
   Schiet je niets mee op, joh,: Hij gaat op deze gebieden toch geen koerswijziging aankondigen, van z’n levensdagen niet!
   Je zit je er alleen maar kapot bij te ergeren en op een heel machteloze manier.
   Laat toch barsten, dat volgevreten varken en z’n Salsa-trut!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    NEE, NEE, NEE, ik heb absoluut niets willen horen uit de klep van die bolle zak hooi!
    Ik heb die preek niet gehoord/gezien, maar ik weet gewoon hoe die rijkaard erbij zou zitten!
    Je denkt toch zeker niet dat ik het geduld en de zin heb om te luisteren naar een zoet-houd-praatje van een schaamteloze handophouder zonder zorgen?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat 15.34u. Goed zo,prima, uitstekend!
    Ik dacht ook al……

    Like

  • Tistochwat zegt:

   “‘Beatrix sprak meer vanuit haar persoonlijk geloof en de consequenties daarvan voor het persoonlijke leven.’ ”

   Bea zou ‘Christelijk’ zijn? Laat me niet lachen, dat hebberige arrogante hooghartige ijskoude islam-minnende serpent!
   Staat er niet ergens in de Bijbel (het boek van het ‘geloof’ van Bea): “Dit volk eert mij met de lippen, maar hun hart is ver van mij”?
   Een echte Christen is niet materialistisch, maar heeft zijn naaste oprecht lief.
   Een echte Christen beschouwt zich niet hoger dan zijn naaste.
   Een echte Christen weet dat er in de Bijbel staat: “Vergaart u geen schatten op aarde maar in de hemel, waar mot noch roest ze verteren” en “Gij kunt geen twee heren dienen: God en de Mammon”.

   Haar zoontje is evenmin een echte Christen, maar ook een huichelaar. Die lieden denken dat ze het op een akkoordje kunnen gooien met ‘Onze Lieve Heer’ maar dat is toch echt niet zo!

   Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  BULLSHIT, MAYOR FUCKIN’ BULLSHIT..!!!

  Like

 11. Pingback: Nederland: Een koning die al dan niet breekt met het verleden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s