Leden van de Franse JDL (Jewish Defense League) vallen antisemieten aan

Screenshot_18

De antisemitische “komiek” Dieudonné M´bala M´bala, bekend onder zijn artiestennaam Dieudonné, doet de quenelle, de nieuwe nazigroet, voor

Zij sloegen een man die ze ervan verdachten de “quenelle” uit te voeren en sloten hem op in de kofferbak van een geparkeerde auto. Er vonden zaterdag en zondag in Lyon twee grote strafacties plaats tegen mensen die de quenelle uitvoerden.  De kleine Nazi’s zijn niet langer veilig. De politie arresteerde zes Joden die ze ervan verdenkt burgerwacht acties uit te voeren tegen verdachte antisemieten. De aanvallen werden uitgevoerd op 21 december in Lyon en op 22 december in de nabijheid van Villeurbanne. Men gaat er van uit dat zij uitgevoerd werden door leden van de Franse Jewish Defense League oftewel Ligue de Defense Juive (LDJ). De lokale tak van de JDL werd opgericht door de latere Rabbi Meir Kahane ZTL.

De aanvalsdoelen van de JDL werden ontdekt en gelokaliseerd op de sociale media en werden onderzocht op de uitvoering van de quenelle, een gebaar dat voor het eerst gemaakt werd door de antisemitische “komiek” en Holocaustontkenner Dieudonné M’bala M’bala, zoals de krant ”Le Progres daily” rapporteerde. De antisemitische griezelkomiek Dieudonné M’bala M’bala, bekend onder zijn artiestennaam Dieudonné, droeg de nieuwe Nazigroet voor aan het publiek.

Op donderdag schreef het LDJ op zijn twitter account: Er  werden zaterdag en zondag in Lyon twee grote strafacties uitgevoerd tegen mensen die de quenelle deden. De kleine Nazi’s zijn niet langer veilig! Volgens L Progres waren op 22 december zes jongelui van het JDL bij de aanval betrokken. In het bericht staat dat zij een man sloegen, die verdacht werd van het uitvoeren van de quenelle en dat zij hem vervolgens opsloten in de kofferbal van een geparkeerde auto.

Het bericht, dat geen namen van daders en slachtoffers noemde, meldde dat twee van de zes waren gearresteerd en dat de vier overgebleven verdachten de volgende dag werden gearresteerd. Twee van hen werden uiteindelijk in preventieve hechtenis gehouden op verdenking van het plegen van een aanslag, aldus Le Progres. Het bericht vermeldde niet hoe ernstig de man die het doelwit gewond was.

Screenshot_19

In de afgelopen weken is de quenelle breed bediscussieerd in de Franse media, omdat veel Franse Joden deze zien als het zoveelste teken dat het antisemitisme opnieuw herleeft in hun land. Volgens Le Progres vond de eerste aanval plaats op 21 december en was hij gericht tegen een medewerker van het opvanghuis voor alleenstaande moeders in Lyon. Een aantal kleine teams drong het huis binnen en keek uit naar de door hun beoogde medewerker, die verder niet genoemd werd, terwijl hun vrienden buiten bleven. In totaal was een klein dozijn mannen betrokken bij het incident, zoals ooggetuigen de krant wisten te melden.

De beveiligingsmedewerkers van het opvanghuis drongen de indringers naar buiten en weerhielden hen van hun aanval op de medewerker. Meerdere tientallen gasten werden snel geëvacueerd uit het opvanghuis, aldus het bericht. In juni maakte het LDJ bekend dat haar ”soldaten” een jonge jonge Arabier rijp hadden gemaakt voor het ziekenhuis. Zij noemden het een snelle en effectieve manier van antwoorden op de aanval van de man op Joden in Saint Mande iets ten oosten van Parijs.

Deze bekendmaking was aanleiding voor oproepen het LDJ in de ban te doen. Toen de kritiek zich opstapelde, trok het LDJ de bekendmaking in en ontkende iedere betrokkenheid bij het geweld.


Bron:
http://www.jewishpress.com

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Frankrijk, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

10 reacties op Leden van de Franse JDL (Jewish Defense League) vallen antisemieten aan

 1. Maloch zegt:

  Ik begon aan dit artikel met een glimlach maar nu ik het gelezen heb blijkt dat ik er niet vrolijker van geworden ben.
  In mijn verleden ben ik nooit vies geweest van een ‘verzetje’ (Vak-P/FC. Twente). Nu heb ik niks meer met geweld vs geweld.
  Natuurlijk moet er wat gedaan worden maar ik vrees dat dit weer een vervelend staartje gaat krijgen.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Heel goed dat het verzet eindelijk op gang komt.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En altijd maar weer de aanval op Joden. Ik vind het uiterst schofterig, en als nota bene de Joodse bevolking iets terug doen, is “de wereld”, te klein. Neen, onze ROVERHEDEN pamperen veel liever de moslims! Nu Frankrijk, binnenkort in Nederland?

  Like

 4. fleckie zegt:

  Weet DIEUDONNEE NIET, hoe HITLER over NEGERS dacht?(als”UNTERMENSCHEN”)

  Like

 5. jans zegt:

  Jodenhaat is overal, en dat mag niet geaccepteerd worden. Zodra men het gaat accepteren en negeren wordt het erger. Zo ging het ook in aanloop naar de tweede wereld oorlog. Niet-Joden veroordeelde de haat tegen joden niet, maar hielden hun mond. Veel Joden accepteerde het, ze geloofde het niet, want ze hadden in eerste wereld oorlog voor duitsland gevochten. Toen de Joden achter de waarheid kwamen, was het te laat en konden ze Europa niet meer uit.

  Als ik dit bericht lees blijkt dat men van de geschiedenis geleerd heeft, maar met het vergelden met geweld moet men wel voorzichtig zijn.

  Like

 6. wouteenhoorn zegt:

  Goed gedaan jongens. En die van god gezonden dieudonné is natuurlijk helemaal een raar mannetje. Weet niets van de oorlog kennelijk. Ooit van een gekleurde man gehoord die Hitler op de OS in Berlijn voor schut zette?

  Like

 7. dgneree zegt:

  die groet lijkt bijzonder op de islamitische groet, waarbij na een handdruk de rechterhand op het hart wordt gelegd.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Ik hou het erop dat ie aangeeft tot hoever hij en zn kornuiten in de stront zitten, tot de nek.

  Like

 9. Perfide Albion zegt:

  Goed van die JDL-ers. Gevalletje noodweer exces lijkt me.

  Dit ga je natuurlijk krijgen als de staat een groep intoleranten- nazi-islamieten- hun gang laat gaan. Die hele koran moet natuurlijk al lang verboden zijn. Als de staat dat niet doet dan gaan mensen het uiteindelijk zelf oplossen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s