Merkel vreest ondergang: Als we zo doorgaan, zijn we verloren!

Screenshot_56

Sombere gezichten in Brussel: Bondskanselier Angela Merkel herinnert aan het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden

De euroredders vrezen blijkbaar de ondergang van de gemeenschappelijke munt: tijdens de laatste EU-topontmoeting vielen ongebruikelijk fatalistische woorden. Angela Merkel herinnerde aan het communisme en de Eerste Wereldoorlog. Mario Draghi zei tegen de zuidelijke landen dat ze zonder bezuinigingen hun soevereiniteit kwijtraken. De situatie is blijkbaar buiten controle.

Tijdens de onlangs voor Kerstmis gehouden EU-top schijnt een sfeer van ondergang geheerst te hebben. De zuidelijke landen weigeren al jarenlang om akkoord te gaan met een technocratisch idee van Angela Merkel: ze moeten zich contractueel verplichten tot bezuinigingen in de geest van de trojka, bestaande uit IMF, ECB en EU, om in aanmerking te kunnen komen voor bepaalde EU-subsidies (meer hier). Het IMF, dat Christine Lagarde graag aan het hoofd van de Europese Commissie zou zien (hier), volgt een gelijksoortige koers (hier).

Maar de Zuid-Europeanen willen de geëiste opgave van de nationale soevereiniteit niet accepteren (hier).

Nu heeft “Le Monde” de discussies aan de hand van notities gereconstrueerd. Deze notities lezen als een zwanenzang van een bouwvallig, tot mislukken gedoemd systeem. Er is een enorme kloof te zien, die dwars door de eurozone heengaat. En deze verloopt verrassend genoeg niet tussen het rijke noorden en het arme zuiden, zoals men tot nu toe gewend was. De kloof verloopt fundamenteel tussen Duitsland en de rest van Europa.

Zo beklaagde de Nederlander Mark Rutte dat zijn land pijnlijke bezuinigingen zonder de solidariteit van de anderen moest doorvoeren – en nu moeten de Nederlanders betalen voor diegenen, die niet bezuinigen.

De Oostenrijker Werner Faymann zei dat Oostenrijk zijn soevereiniteit niet ten gunste van de EU zal afstaan. Alle verdragen moeten door de parlementen goedgekeurd worden, Oostenrijk wijst “dictaten” af – en de door Merkel voorgestelde verdragen met de EU zijn niets anders zijn dan dat.

De Fin Jyrki Katainen zei dat de reddingsplannen het populisme sterker gemaakt hebben en sprak van de “kankeraandoening” van de EU.

François Hollande hield zich op de achtergrond en raadde de bijeengekomen EU-leiders aan de tijd te nemen: men zou het nu eens moeten worden over algemene principes en de echt harde onderwerpen pas na de Europese verkiezingen in het voorjaar van 2014 aan de orde moeten stellen. Hollande voelt de hete adem van de eurosceptici van Marine Le Pen in de nek (hier).

De Belg Elio di Rupio sloot zich bij Hollande aan en pleitte voor een uitstel van de bezuinigingen tot na de Europese verkiezingen.

De Spanjaard Mariano Rajoy eiste dat verdragen alleen vrijwillig afgesloten kunnen worden, omdat al het andere de soevereiniteit van de landen bedreigt.

ECB-chef Mario Draghi beet van zich af: “Als u geen bezuinigingen invoert, zult u uw soevereiniteit kwijtraken.”

De beroepsmatige euroredders bleken lamme eenden te zijn: José Manuel Barroso zei dat hij niet meer in functie is als de maatregelen besloten zijn. Herman Van Rompuy, die er volgend jaar eveneens mee stopt, zei dat hij geen chaos wilde achterlaten.

Deze discussies leidden ertoe dat Angela Merkel op ongebruikelijk drastische wijze de ondergang van de eurozone bezwoer: Ze zei dat ze uit een land kwam dat door de Bondsrepubliek Duitsland gered moest worden en dat niemand voor de Europeanen zou niemand opstaan om hen te redden. Merkel noemde de Griekenland-redding een bewijs dat de EU wel degelijk een crisis de baas kan worden en eiste daden: “Als we ons allemaal zo gedragen zoals onder het communisme het geval was, dan zijn we verloren. Zonder verdere integratie zal onze munt vroeger of later exploderen.”

Merkel zei dat ze bij het lezen van het boek “De slaapwandelaars” van Christopher Clark over de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog gelijksoortige fenomenen gezien had als nu in de EU. Alle inspanningen om tot een politieke oplossing te komen zouden zijn mislukt – en dat zou geleid hebben tot het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. “Het leven is onrechtvaardig”, zei Merkel. Het is beter zijn om nu 3 miljard euro te betalen dan de EU over enkele jaren met 10 miljard euro te moeten redden.

Zulke fatalistische woorden van een regeringschef zijn meer dan frustratie over een afgewezen voorstel.

De analyse van Merkel luidt: “De euro zal “exploderen” als de eurozone niet overgaat tot een radicale integratie. De situatie is net zo gevaarlijk als honderd jaar geleden – toen het daarna werkelijk tot een wereldoorlog kwam.

De EU-leiders werden het eens over het uitstellen van nog meer bezuinigingen tot de herfst van 2014.

Over de toestand waarin de EU zich aan het einde van het jaar 2013 presenteert, zijn twijfels op hun plaats of de eurozone deze bezuinigingen überhaupt nog zal meemaken.

De combinatie van een muntunie, die niet functioneert, en een gigantische schuldencrisis kan de eurocrisis niet zonder grote knal doorstaan. De knal zal in ieder geval komen. Want de schulden verdwijnen niet. Ze blijven en moeten afbetaald worden. Met of zonder euro.

We maken het begin van het einde van een ideologie mee.

Op één punt vergist Merkel zich echter: het uitstellen van een beslissing zal de crash niet goedkoper maken. Met iedere miljard die in het krakkemikkige systeem gepompt wordt, wordt de “redding” vooral voor de Duitse belastingbetalers vanwege de rentes en rentes op rentes op de nieuwe, vuile kredieten exponentieel duur worden.

Daar zullen de banken blij zijn.

De bondskanselier heeft haar ambtseed echter pas enkele dagen geleden op het Duitse volk gezworen. Het kan zijn dat voor een kanselier zo´n eed bij de derde keer een holle frase is.

Maar in een onvervalste crisis, zoals deze wordt aangekondigd door de schulden-tsunami, wordt ieder woord van een kanselier op een gouden weegschaal gelegd.

Ook de ambtseed.

Zo waarlijk helpe haar God.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

24 reacties op Merkel vreest ondergang: Als we zo doorgaan, zijn we verloren!

 1. Monalisa zegt:

  nou nog even doorzetten en alle maal op een ander partij stemmen als dit waar zou zijn dan kan mij kerst niet meer stuk.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De hele gore verdomde eu kanker, kan voor mij niet snel genoeg naar de verdommenis gaan! Dat vuile GEDROCHT, deze HOER VAN BABYLON, haar dagen zijn geteld. Mene,mene,tekel,ufarsin

  Like

 3. Sjaak zegt:

  De situatie is blijkbaar buiten controle !
  —————————————————
  Hopelijk word deze droom waar dat de
  Plofkip EU uit elkaar barst ! Een betere
  jaarwisseling kann het niet geven !

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Zonder bezuinigingen de soevereiniteit kwijtraken? Geldt dat ook voor ons??
  Lijkt me een duidelijk bewijs van Brusselse chantage.

  Like

 5. exter39 zegt:

  Het is als een appel waar een klein rot plekje is zit , snij het er uit , maar je zal hem dan snel op moeten eten ,want anders gaat het rottings proces nog sneller.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  De uitspraak van Mario Draghi aan de zuidelijke lidstaten over soevereiniteitsverlies is als het ware een soort van onvervalste oorlogsverklaring. De zuidelijke lidstaten krijgen van Mario Draghi namelijk de keus tussen buigen of barsten. Onder Duitsland zijn wij 73 jaar geleden ook al onze soevereiniteit (tijdelijk) kwijtgeraakt. Net als voor het aanbreken van de eerste wereldoorlog hoeft er maar EEN persoon naar een pistool te grijpen om een of ander politicus om te leggen, en de rapen zijn alweer gaar. De E.U. kan niet eeuwig doorgaan met de goden te verzoeken, want eens zal de bom gaan barsten.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Dat die rotzooi crash kan mij niet snel genoeg gaan !!!
  Weg met de Europese Unie, de Euro en al die opvreters in Brussel !!

  Like

 8. Stradi zegt:

  “Als we ons allemaal zo gedragen zoals onder het communisme het geval was, dan zijn we verloren.”
  _ Angela Merkel
  “The most puzzling development in politics during the last decade is the apparent determination of Western European leaders to re-create the Soviet Union in Western Europe.”
  ― Mikhail Gorbachev
  “The market is not an invention of capitalism. It has existed for centuries. It is an invention of civilization.”
  ― Mikhail Gorbachev
  En een toekomstvoorspelling:
  “With Yeltsin, (Van Rompuy)the Soviet Union (de EU) broke apart, the country was totally mismanaged, the constitution was not respected by the regions of Russia ( Europa) .
  The army, education and health systems collapsed. People in the West quietly applauded, dancing with and around Yeltsin. I conclude therefore that we should not pay too much attention to what the West is saying.”
  ― Mikhail Gorbachev

  Like

 9. Pingback: Ondergang EU was/is te voorspellen | Golfbrekers

 10. Pingback: Saxo-bank verwacht al in 2014 gedwongen heffing voor spaarders in Europa | E.J. Bron

 11. louis-portugal zegt:

  IK heb het artikel bij DWN en Xandernieuws met plezier gelezen.

  Like

 12. Pingback: Barroso: “Alleen Brussel kan de barbarij in de wereld verminderen” | E.J. Bron

 13. Jan zegt:

  Merkel werkt zelf ook financieel aan de ondergang van Duitsland:

  32-Stunden-Woche für Eltern aus Steuermitteln
  Die von Bundesfamilienministerin Manuela Schwesig (SPD) geforderte Kürzung der Wochenarbeitszeit für Eltern auf 32 Stunden soll zum Teil aus Steuermitteln finanziert werden. Der “Bild”-Zeitung sagte Schwesig: “Ich möchte, dass beide Elternteile ihre Wochenarbeitszeit reduzieren. Dafür wird es einen Partnerschaftsbonus geben. Aus Steuermitteln könnte dann ein Teil des Lohnausfalls ausgeglichen werden.”
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article123728489/32-Stunden-Woche-fuer-Eltern-aus-Steuermitteln.html

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Ach Merkel, deze oud-stasi medewerkster, daar kun je niets anders van verwachten. Ook zij verkoopt de eigen bevolking aan het GEDROCHT EU!

  Like

 15. Jan zegt:

  Merkel gaat Duitsland slopen: Kinderbijslag voor getrouwde kinderen, groot gejubel onder ‘Südländer’

  Der Anspruch auf Kindergeld für ein volljähriges Kind entfällt jetzt nicht mehr, weil das Kind verheiratet ist und der Ehepartner durch die Ehe zivilrechtlich unterhaltspflichtig ist. Das hat der Bundesfinanzhof (BFH) durch Urteil vom 17. Oktober 2013 entschieden (Az.: III R 22/13). Die Eltern betroffener Kinder können jetzt rückwirkend seit Januar 2012 das Kindergeld auch dann
  beanspruchen, wenn ihr Kind beispielsweise mit einem gut verdienenden Partner verheiratet ist.

  Das Urteil hat vor allem in orientalischen Zuwandererkreisen für Jubel gesorgt. Denn gerade auch die in diesem Kulturkreis üblichen Verwandtenhochzeiten mit minderjährigen Kindern werden nun vom deutschen Staat über dieses Urteil finanziell auch noch besonders gefördert. Wie anders sollte man es interpretieren?

  Verder is het leger een puinhoop aan het worden sinds vrouwen in gevechtseenheden zijn* toegelaten en voor crèches wordt gezorgd en het leger bovendien wordt opnieuw geïslamiseerd zoals onder Himmler: »Bei jedem Bataillon ist ein Imam«.
  Und so kam Mohammed Amin al-Husseini, Großmufti von Jerusalem und oberster islamischer Würdenträger der arabischen Welt, nach Nazi-Deutschland und bildete Imame für die Waffen-SS aus, die begeistert bei der Judenvernichtung halfen. Man verdrängt das – wie schon gesagt – heute gern aus Gründen der Politischen Korrektheit.
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/fidel-mueller/jubel-unter-orientalen-deutsches-kindergeld-jetzt-auch-fuer-verheiratete-kinder.html

  Bundeswehr wegen Frauen ohne Kampfkraft
  http://www.pi-news.net/2014/01/bundeswehr-wegen-frauen-ohne-kampfkraft/

  Let op wat op 4:50 wordt gezegd: “De wil is er helemaal niet, zij zijn geen enkele lichamelijke inspanning gewend, menen dat het leger Frieden, Freude und Eierkuchen is.
  Feldtagebuch – Allein unter Männern 2/5

  Vanaf 7:00 de ‘zieken’, aka simulanten
  Trut wil scherpschutter worden, lijkt haar ‘leuk’.

  Op 3.15 “Pas op dat ik niet laaiend op je wordt” Trut: “Ich kann nicht mehr”.
  Een ander (jongetje): Wat mij stoort is dat ik 2 dagen buiten moet slapen en niet in een lekker bed lig” De lul ligt gewoon in een tent met slaapzak.
  Op 7:20 “Vaandrig is het bloed onder de nagels vandaal gehaald en zegt voor de kamera: “Wenn die das noch mal macht, dann erschieß ich diese Frau” (had ik al lang gedaan)

  Die Siebte Armee auf der Flucht
  9:45 “Met hen kan ik nog niet eens een schijthuis overvallen”

  “Ik weiger nog eens te bivakkeren, al moet ik alles bij elkaar liegen”
  Sergeant majoor: “Vrouwen denken alleen aan zichzelf, er is geen kameraadschap, het zijn net kinderen.”
  Trut op 4:30 Dit is haat tegen vrouwen en even later “Ik doe het voor het geld.”

  5:30 Nagel weint. Alle mensen wat een rotwijf.

  Duidelijk is dat een Al Qaida leger van een paar honderd man heel Duitsland kan verslaan.

  Like

 16. Theodoor zegt:

  Laat Merkel eens verstandig zijn en de deuren van de EU-gebouwen op slot doen. Elk land heeft nog een eigen bestuur en met eigen geld en die moeten hun problemen maar oplossen. De EU-bank blijft in huidige vorm nog even bestaan tot dat er een munt komt gebaseerd op historische waardes van geld en productie van de verschillende landen. De verrekening van schulden van landen naar elkaar toe kan later verrekend worden in wat rustiger vaarwater.

  Like

 17. peterselie1 zegt:

  Merkel: multiculturele samenleving mislukt, dat heb ik Samsom of Rutte nog nooit horen zeggen.

  Potsdam, 17 okt. De poging om in Duitsland een multiculturele samenleving te creëren, is mislukt. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel gisteren op een bijeenkomst in Potsdam met jongeren van haar christendemocratische partij CDU.

  Merkel stelde dat Duitsland zichzelf een tijd voor de gek heeft gehouden, door te denken dat de gastarbeiders die in de jaren ‘60 naar het land kwamen weer weg zouden gaan. „Maar dat is niet de realiteit”, aldus Merkel. „De poging om een multiculturele samenleving op te bouwen en naast elkaar te leven, is mislukt, volkomen mislukt.” (lees verder)—>

  http://vorige.nrc.nl/buitenland/article2632571.ece/Merkel_multiculturele_samenleving_mislukt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s