Respect als het vrome excuus voor onversneden vrouwenhaat

Screenshot_16

(Door: Elma Drayer)

Dit weekend, het kan verkeren, las ik in het Reformatorisch Dagblad een interview met Martin van Creveld, Israëlisch hoogleraar van Nederlandse komaf. De man geldt, begrijp ik, als een begenadigd krijgshistoricus, maar hier sprak hij vooral over de vrouwenzaak. Van Creveld wijdde een heel boek aan het thema dat hij ‘De bevoorrechte sekse’ noemde. Voor de goede orde: daarmee doelt hij niet op het geslacht waartoe hijzelve behoort.

Tien jaar geleden al verscheen ‘Das bevorzugte Geschlecht’ bij de buren, waar de verzamelde pers het werkje eensgezind kraakte. Toch achtte uitgeverij De Blauwe Tijger het noodzakelijk om het alsnog te laten vertalen – misschien omdat haar credo luidt: “In tijden van ernstige boekverschraling geven wij boeken uit die iets cruciaals toevoegen aan het publieke en intellectuele debat.”

Dat laatste vonden ze in elk geval bij de liberale avondkrant óók. In het opiniekatern van NRC Handelsblad kreeg Van Creveld enige weken geleden een hele pagina om te betogen waarom vrouwenonderdrukking ‘een mythe’ en ‘een leugen’ is. “Voor ieder nadeel dat het vrouw-zijn met zich meebrengt, zijn er privileges die zij alleen geniet. In werkelijkheid zijn het de mannen die altijd de grootste last hebben gedragen en dat nog doen.”

Lees verder>>>
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten". Bookmark de permalink .

11 reacties op Respect als het vrome excuus voor onversneden vrouwenhaat

 1. AdVader zegt:

  fembot elma drayer, een onversneden mannenhaatster, femini$$me is een grote pseudologische leugen, een haat programma tegen menselijkheid en mensheid, een groot gevaar voor iedereen ook voor normale vrouwen!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Eh…..Luister: Ik begrijp totaal niet waar deze ongeleide scheldkanonnade vandaan komt, althans, wat U nu precies bedoelt met ‘normale vrouwen.’
   Moeten de Afghaanse vrouwen soms nog dankbaar zijn óók, dat zij in letterlijk allesverhullende boerka’s gedwongen worden en dat hen alle recht op onderwijs wordt ontzegd, louter omdat dit uit zogeheten ‘bescherming’ zou geschieden?
   Of Elma Drayer nu Feministe mag heten of niet, in dit geval heeft ze gewoon het gelijk aan haar kant.
   En, behalve uw gedachtenkronkels, komen ook die van Martin van Creveld mij twijfelachtig voor: Hoe kan iemand zulke wantoestanden in vredesnaam als ‘heilzaam’ en ‘beschermend voor vrouwen beoordelen, waar zij slechts leiden tot de ultieme knechting en vrijheidsberoving?
   Me dunkt dat we eerder met U beiden als vrouwenhaatsters te doen hebben dan met Elma Drayer als mannenhaatster!

   Like

  • Vederso zegt:

   @ AdVader. Dat is misschien zo, maar ik ben meer benieuwd in wat u van het artikel vindt.

   Like

 2. Maloch zegt:

  Heeft die Martin ooit eens een boom geraakt?

  Like

 3. sylvia Groot zegt:

  Wanneer vrouwenhaters een boek schrijven…
  Wie kent De Heksenhamer nog?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Iedereen, die iets van geschiedenis afweet! De handleiding van de Inquisitie voor Heksenvervolging, auteur: Heinrich Kramer, Dominicaan! Als zich één kloosterorde schuldig heeft gemaakt aan heksen- en kettervervolging waren het de Dominicanen! En dit boek was de sleutel tot het hoogtepunt ervan.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Van Creveld, ook weer een van de “academisch misvormden”. De Islam is een wrede, intolerante ideologie, die vrouwen geen enkele ruimte laat! Maar aan zo een figuur als Creveld, kan men zien hoe de “rode en gutmensch bacil”, zijn demonisch werk heeft verricht!

  Like

 5. Martha N zegt:

  Martin van Creveld, Israëlisch hoogleraar van Nederlandse komaf.,,, vrouwenonderdrukking een mythe..?<<
  Praat de man in het algemeen over vrouwenonderdrukking of richt hij zijn woorden op de behandeling van vrouwen door Moslims (en fundamentalistische Joden)..?
  Dan kan ik zeggen dat de man een zeveraar is en in een andere wereld leeft. Van een hoogleraar zou je toch iets meer hersens verwachten, verder maak ik er geen woorden aan vuil.

  Like

 6. Petrossa zegt:

  Het verschil tussen salafisten en haredim is slechts de naam van hun god. Voor de rest zijn het allebei geestelijk gestoorde extreem intolerante geweldadige mysogynisten die geen plaats hebben in een moderne verlichte maatschappij.

  Like

 7. Pingback: VIDEO: Martin van Creveld over De Bevoorrechte Sekse | E.J. Bron

 8. Dr.Kwast zegt:

  De vrouw als object. Ik waardeer ze en met mij zijn er toch heel wat mannen die dat ook doen.

  Wat is een vrouw waard ? Menig Westerse vrouw pleegt zelfmoord om minder onderdrukking. In de Arabische landen worden ze besneden ( zacht uit gedrukt ) in het ergste geval blijft er een gat open wat dicht genaaid wordt Om bij een huwelijk geopend te worden om het zaad te ontvangen van haar belager. Als haar belager getergd wordt door wat dan ook kan een zuurbad haar deel zijn. Bij een verkrachting wordt ze gestenigd of lamgeslagen door de velen stokslagen. Als ze geluk heeft om een ( normaal ) leven te leiden, wordt ze opgesloten in een tent met gaas als venster om wat van de omgeving waarin ze woont te kunnen bewonderen. Dit wordt door de Westerse vrouw die de mohammeonderdanen van de vrede beschermen voor trekken belikken zich laten gebruiken voor hoer laten uitschelden, bespugen, Misschien nog meer wat ik niet weet of niet opkomt. Is het karakter van de vrouw zo onderdanig dat ze daar vrede mee heeft hebben en niet in opstand komen ? Een slaaf heeft weinig mogelijkheden om iets goeds te doen. Want alles wat hij/zij doet is wat hij/zij moet doen wat dan ook. Is het leven zoveel waard dat deze hel op aarde voor deze mensen levens vatbaar is ? Is de kracht van zelf opoffering van de massale dood van de vrouw slaaf niet te prefereren boven een leven van ellende ? Want bij een verkeerd moment is de dood door steniging niet uit gesloten. Zou de islam mohammeonderdanen van de vrede een andere kijk op de vrouw kunnen krijgen als de vrouw aan masse het leven benamen ? Is de Westerse goetmens vrouw niet een afschuwelijk stuk vreter dat eigenlijk de zelfde tirannie moet ondergaan als die van hen die dat ondergaan door het geloof van de vrede ? Waar zij zonder het te willen in geboren worden als slaaf en geen kant uit kunnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s