Saxo-bank verwacht al in 2014 gedwongen heffing voor spaarders in Europa

Screenshot_35

Omdat de euroredders Van Rompuy en Barroso geen oplossing voor de schuldencrisis gevonden hebben, zal vermoedelijk volgend jaar al het IMF-idee ingevoerd worden van een gedwongen heffing op Europese spaartegoeden. Christine Lagarde zou als mogelijke voorzitter van de Europese Commissie de invoering hiervan kunnen bewaken

De radeloosheid van de europolitici zal naar inschatting van de Saxo-bank al volgend jaar leiden tot een gedwongen heffing op spaartegoeden van boven de € 100.000,- De politiek zal proberen deze Europese onteigening te verkopen als een rijkenbelasting – om geen paniek bij de spaarders te veroorzaken.

De Deense Saxo-bank houdt er rekening mee dat de EU volgend jaar al een gedwongen heffing voor alle spaarders moet invoeren. Volgens de analisten zal er in de eurozone in 2014 geen groei plaatsvinden. In plaats daarvan kan het tot deflatie komen. Omdat deze vooral een bedreiging is voor de financiële sector, houdt de bank rekening met paniek onder de EU-politici. Deze hebben tijdens de jongste EU-top de eerste verschijnselen van een uiteenvallen laten doorschemeren (hier).

De bankenunie is eveneens een losse flodder, die op z´n vroegst over tien jaar zal functioneren (hier). Juist de banken zullen echter het komende jaar met grote moeilijkheden te maken krijgen. De Saxo-bank verwacht daarom ook talrijke onteigeningen (bail-in) voor rekeninghouders.

Daarom verwacht de Saxo-bank dat het komende jaar al alle spaartegoeden boven de € 100.000,- met een gedwongen heffing belast worden. De heffing zal tussen de 5 en 10% bedragen.

De bank gaat er van uit dat de Europese politici zullen proberen de heffing aan de burgers te verkopen als een soort rijkenbelasting om onrust te voorkomen.

Voor de Saxo-bank, die bekend staat om zijn onconventionele en meedogenloze analyses, is het IMF-document met het idee van een gedwongen heffing er een indicatie voor dat de invoering niet lang meer op zich zal laten wachten (hier). Mocht het Angela Merkel met haar plan lukken om Christine Lagarde benoemd te krijgen tot voorzitter van de Europese Commissie, dan zou Lagarde de vernuftige spelletjes van het IMF in de praktijk kunnen omzetten.

Of er ook een gedwongen heffing zal komen op spaartegoeden onder de € 100.000,- heeft de bank niet onderzocht.

Wat betreft de Denen is Europa dan weer aangekomen bij een communistische economische orde, waarin het privé-eigendom niet meer beschermd is.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, euro, Eurocrisis, Eurofielen, EUSSR, IMF. Bookmark de permalink .

33 reacties op Saxo-bank verwacht al in 2014 gedwongen heffing voor spaarders in Europa

 1. Martha N zegt:

  Tja ergens moet er geld vandaan komen…
  Over dit spaargeld is al belasting betaald.
  Nu nog een extra belasting en volgend jaar misschien weer een extra extra belasting
  Alle snelwegen worden tolwegen, ook weer lekker meegenomen…
  Ben benieuwd wat de volgende zet zal zijn..?
  Alle spaargelden afpakken omdat Brussel vindt dat het beter verdeeld kan worden..?

  Like

 2. gielah zegt:

  Ik vrees dat ons weinig bespaard gaat blijven, met allerwege volkomen normloze overheden en geen lánd dat: ´Ho… stop…´ durft te roepen…. uit pure geld- en macht-begerigheid.
  In feite zouden natuurlijk alle medespelers aan dit onsmakelijke spel voor de rechter moeten komen.. en aangeklaagd voor landverraad, diefstal en verregaande leugenachtigheid, waa op zijn minst levenslang op zou behoren te staan.
  We zouden dan echter éérst even moeten wachten op het ontstaan van een niet-corrupte rechterlijke macht.
  Maar wie gaat die toekomstige en misschien wél eerlijke rechters, officieren van justitie, advocaten enz. opvoeden en opleiden?
  Wie hebben daar zélf nog de benodigde integriteit voor in huis?
  En hoe komen wél- integeren in de samenleving van nu in de gelegenheid om les en leiding te geven aan nog niet-bedorven jonge mensen?
  En als we die wel- eerlijke rechters onverhoopt toch nog weer eens mochten gaan krijgen…( er moeten toch nog wel ergens verstandige en eerlijke ouders zijn…) is onze wereld dan niet alweer lang tot een midden-oosten-achtige corruptie, armoede en gewelddadigheid verworden… waarin niemand zich meer herinnert hoe het in een normaal systeem behóórt toe te gaan?

  Iets goeds en waardevols afbreken gaat érg snel… we zien dat voor onze ogen gebeuren.
  Iets weer op gaan bouwen kost soms eeuwen.

  Like

  • Martha N zegt:

   Inderdaad Gielah, afbreken gaat snel, opbouwen zal veel tijd gaan kosten.
   Wat men deze laatste jaren in rap tempo heeft gesloopt, zal niet in een enkele dag hersteld zijn.
   Ook wanneer Wilders zal winnen, kan men niet verwachten, dat dan morgen alles weer bij het oude is.

   De wederopbouw zal langzaam gaan en de mensen zullen opnieuw ongeduldig worden..
   In ieder geval hebben we dan een keerpunt bereikt, tussen ongebreideld uitgeven door Brussel aan onnutte zaken, het zuurverdiende door de burger verdiende geld, dat we terugvinden in de handen van de vreedzame moslimbroeders, in de vorm van geweren.

   Aan landen die alleen maar eisen en nooit een enkele cent hebben bijgedragen alleen aan de misdaad. Ach jij weet het, ik weet het en met ons vele anderen, maar wij zijn met veel te weinig nog.

   Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  O jee, we worden lijfeigenen van de centrale banken , we worden weer particulier eigendom van een feodaal systeem .

  Het imf is niets anders dan een overkoepelende organisatie van de centrale banken, dan gooien we er ook nog het zogenaamde trans-Atlantisch handelsovereenkomst tegen aan, wat een mooie naam is om macht over te hevelen naar de multinationalen.

  En dan zijn we met een jaartje of 3 aangeland in het politiek klimaat van de middeleeuwen.

  Like

  • Martha N zegt:

   Jij wilt niet terug naar de middeleeuwen Joop..?
   Soms denk ik dat we er al middenin leven wanneer ik naar die moslims kijk met hun vreedzame slachtpartijen. Het enige verschil is dat ze moderne wapens hebben.

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Dit wordt de praktische uitvoering van het ESM verdrag. Het eerste proefballonnetje 5 a 10 % belasting op spaartegoeden. En dit buiten de aanslag die onze eigen belastingdienst daar nog op doet. En de volgende stap is, als het volk dit weer pikt, een belasting op alle spaartegoeden ongeacht de hoogte van dat spaartegoed, en wellicht met veel grotere rente percentages. De kans is ook niet uitgesloten dar spaartegoeden in zijn geheel naar Brussel overgeboekt moeten worden. Stapje voor stapje gaat het, steeds verder en verder. Ons koophuis is volgens het ESM verdrag ook al eigendom van die gewetenloze struikrovers uit Brussel, dus die is het volgende doelwit. Op zo’n manier blijft het tweede duizendjarige rijk eeuwig bestaan, nu vanuit Brussel, ten koste van ons allemaal. Op zo’n manier zal iedere burger in Europa op den duur een vagebond worden die onder een brug moet slapen.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Het kann mij niet snel genoeg gaan dat de hele EU naar de kloten gaat !
  Het is wie in 1953 als de dijken doorbraken en wie mosterd na de maaltijd
  met de dijk en weringbouw begonnen werd ! Maar deze keer komen we er
  niet zo goedkoop vanaf ! Alle Landen in Europa hebben Maar een ding bij
  EU in zin ! Ikke,ikke en de rest kann stikke ! Het was al klaar als een klontje
  dat het niet goed kon gaan en bij de kleinste Euro-finanz-aardbeving de
  Kapitalisten hun Geld in de Belastingoase ,Zwitserland en diverse andere
  brengen. Nu is het te laat om het weil terug te draaien ! Nu komt de grote
  finanzmisere waaraan we nog lang terug zullen denken !

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Och, zolang ‘onze’ ‘koning’ hier maar geen last van heeft, is het toch helemaal niet erg?

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  Frau Merkel van huis uit een communiste die getransformeerd werd tot een socialiste, hoe je de politieke kleur ook wil benoemen achter de schermen blijven zij en vooral de Duitsers door bouwen aan het grote nazistische project na de WWII. Dat Merkel Nederland al in de binnenzak heeft zitten mede dankzij Rutte II (onze soevereiniteit is op een paar dingen na al helemaal overgeheveld aan Brussel) Merkel heeft weinig tegengas te vrezen van Nederland. Blijf nu even stilstaan bij het feit dat de EU failliet is net zoals haar lidstaten en de Euro nog steeds niet in veilige wateren is beland deze kwestie speelt nu al reeds enkele jaren een grote pluim voor deze criminelen die keer op keer kans zien om het niet helemaal uit de klauwen te laten lopen. Dat geld moet er komen waar een gedwongen heffing op spaartegoeden onder de 100.000 Euro dat is zeker denkbaar mijns inziens, ook de pensioenpotten zijn niet meer veilig. De Europarlementsverkiezing kan nog tot een andere uitkomst leiden, gezien de Nederlandse schijterigheid om tegen het besluit van de overheid in te gaan vrees ik het ergste.

  Like

 8. gielah zegt:

  Het eerste ‘duizend-jarige rijk’ ( kleine letters graag) duurde precies 12 jaar.
  Of deze nieuwe kille dictatuur eerder weg zal zijn?
  Tóen waren de diverse regeringen tégen de Moffen.
  Nu echter zie je elke regering blijmoedig méédoen, tegen de wil en de belangen van de eigen bevolking in… en dat schept inderdaad een nogal angstwekkende en unieke situatie.
  Wie wil en kan er de eigen overheid tot de orde roepen?
  Het is omturnen of afzetten.
  En demonstraties kunnen in feite al niet meer, want in het nieuwe ‘tolerantie-papier’ van de EU lees ik:
  ‘Demonstrations need not be tolerated when they are LIKELY to ‘degenerate’ into riots…’.
  Men zal élke demonstratie – waar of niet -gaan bestempelen als mogelijke aanleiding tot rellen!

  En hoe eerlijk zijn de verkiezingen nog… áls we inderdaad nog ooit zoiets als echte eerlijke verkiezingen krijgen… want die lijken dus NIET in het belang van de overrulers van de burgers…!

  Ik moet u zeggen: in geen enkel geschiedenisboek vinden we het recept hoe we in déze situatie eerlijk en effectief kunnen handelen.
  Dit is nog nooit eerder voorgekomen, voor zover ik kan nagaan.
  De kans, dat alles weer goed komt, is verwaarloosbaar klein.

  Toch houd ik mijn hoop gevestigd op wat er ná de komende ellende gaat volgen… want ik zie die ellende dus als een samenballing van alle onrechtmatige regimes die de wereld ooit heeft gekend in de lange eeuwen hiervoor…. en als de definitieve beëindiging en opheffing van ieder menselijk – en vrijwel altijd óneerlijk – bewind.
  Grote schoonmaak!
  En dan daarna: het ‘Duizendjarig Vrederijk’, mét hoofdletters.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Enige aanknopingspunten wat we kunnen overwegen zijn hier te vinden.
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2013/12/25/de-afsplitsing-van-nederland/

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Man schei uit, wij hebben het corporatisme uitgevonden , duik eens in je geschiedenis.
   De zogenaamde republiek was niets anders dan wat we nu op grote schaal zien gebeuren.

   Like

 10. Vederso zegt:

  Tja, wat wil je ook als je een Rutte tot premier kiest en Samson als een goede tweede. Dan moet je niet verbaasd staan te kijken als het ooit eens een keer geld gaat kosten. Bijna zeg ik: Eigen schuld, dikke bult.

  Like

 11. Harry zegt:

  Kunnen we Rutte via een open brief niet dwingen om aan te geven of ie in deze waanzin mee zal gaan of bijtijds de stekker er uit zal trekken ?
  Niet dat we ook maar iets van waarde kunnen hechten aan de woorden van deze aartsleugenaar .
  Maar dan hebben we in ieder geval een statement .
  Heeft de politiek de moed om het kabinet bijtijds naar huis te sturen ?
  Indien de banken meegaan in deze waanzin moeten we de verantwoordelijke directies ook maar op ons verlanglijstje zetten voor bijltjesdag .
  Want we gaan dit toch niet pikken zeker ?
  Voor mijn part branden ze alles af wat overheidsgebouw is , in het geval dat de grote diefstal plaats gaat vinden .
  We worden overspoeld door moslims en ander tuig , nu stelen ze ook ons geld nog straks , WAAROM ?
  En WAAROM zouden wij dat nog moeten pikken ?
  Voor een waandenkbeeld van enkelen ?
  Opblazen die hele bende !

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Heb ’t al veel vaker hier en elders geparkeerd: laat niet meer op uw rekening staan dan nodig om vaste lasten te betalen. Trap niet in de propaganda dat rekeningen waar niet meer op staat dan 100.000 euro*, ongemoeid worden gelaten. Geloof niets van hetgeen u door wie dan ook wordt voorgekauwd: DENK ZELF NA.
  http://tinyurl.com/a7xeh5m
  *heeft te maken met zgn depositogarantiestelsel.

  Like

  • Lucie zegt:

   En stop massaal met pinnen,iedereen moet weer contant betalen.
   Het is voor dat criminele tuig immers veel gemakkelijker als iedereen pint,stop ermee!!
   We laten ze toch niet de baas worden over ons geld?

   Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwing: u moet beter op uw geld letten. Let op! Trans Links Systems, de club die de OV-chipkaart uitgeeft, heeft GEEN bankvergunning..!!! Is kennelijk voor de AFM e.d. geen probleem.
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/sparen/21220643/__10_vragen_over_het_depositogarantiestelsel__.html
  Zie ook draad Eurobedrog Deel I, deze site!

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Wéét u het nog wel..??? 19 maart 2014 a.s. mag u weer naar de stembus, uzelf voor de gek houden. Leuk hè?

  Like

 15. Marc Bouwman zegt:

  Los van het gegeven dat Brussel hier weer eens de nationale soevereiniteit aantast, zal deze maatregel effectief leiden tot grote particuliere bestedingen: als er sprake is van deflatie, zal de rente nul zijn, zullen spaarders niets winnen. Als daar bovenop nog een 10% vanaf wordt gehaald, is het alleszins zinvol zoveel geld uit te geven totdat je onder die E 100.000,- komt. In die zin is het slimme maatregel.

  Spaarders onder E 100.000,- belasten zou buitengewoon schofterig zijn: hun spaargeld dient om later iets makkelijker te kunnen leven als pensioenen naar beneden worden geschroefd. Maar het zal mij niets verbazen als het wel zover komt. Met name de middeninkomens zullen weer eens flink te grazen genomen worden, zeker onder het bewind van de communist Rutte.

  Like

 16. Jean zegt:

  Laten we beginnen met al dat vreemd gespuis op droog zaad te zetten en ze te verwijderen van het grondgebied te beginnen met de illegalen en de criminelen en de steuntrekkers.
  Laten we de politieke lafaards en verraders die nu liggen te parasiteren op onze kosten voor een neutrale rechtbank slepen voor “misdaden tegen eigen volk”en ze alles afnemen wat ze bij mekaar gestolen hebben.
  Laten we het ambetantenarenleger halveren.
  Laten we die EU misdaadorganisatie totaal uitschakelen want ze veroorzaakt alleen maar ellende en miserie en importeerd enkel maar barbaars geweld iets waar wij een gruwelijke hekel aan hebben.
  Wedden dat het hier weer welvarend veilig en leefbaar wordt?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 16.59. uur. Beste Jean, ik ben het geheel met je eens. Nu de stomme massa kiezers nog, die blijven stemmen op Liberalen, de RODEN/SOCIALISTEN en de christen-democraten. Ik kan niet wachten, tot de dag komt dat wij met hooivorken, teer en touw optrekken naar Brussel en Den Haag!

   Like

 17. Dr.Kwast zegt:

  Herstel de republiek::
  Volgens mij hoort dit niet op deze site terecht. Zij die Israël in een verdom hoekje plaatsen zoals ik gelezen heb op hun site hoort hier niet thuis.

  Like

 18. Thomasson zegt:

  Laat mij s.v.p. niet lachen. De rijken weten donders goed hoe ze hun poen kunnen mobiliseren. Ze laten niemand van hun pecunia schnabbelen; ook niet stinkers zoals Angela Merkel, Jeroen Dijsselbloem of Christine Lagarde. Op het moment dat puntje bij paaltje komt, gaat de poen van de rijken van de EU banken zoals de ABN-AMRO bank, ING Deutsche Bank etc. direct naar banken buiten de EU zoals de Zwitserse banken, de bank van de Vatican, de Cayman eilanden enz.. Met elektronisch overboeken gaat het prima en binnen seconden. De EU banken zouden geen cent aan spaargelden hebben.

  Like

 19. tjonge zegt:

  hoewel ik mij ook ernstig zorgen maak en die gedwongen spaardersheffing als een reëel risico zie, vraag ik mij alleen af hoe de banken NA deze heffing een bankrun willen voorkomen, want ik denk toch dat geen 1 normaal denkend mens nog 1 cent op zijn spaarrekening laat staan na deze overheidsdiefstal ?

  maw, met deze spaarderheffing pakken/stelen ze 1 keer 10% maar zijn daarna alle banken falliet ?
  ik zie hier geen voordeel voor die eussr in ? oftewel, het lijkt mij niet verstandig en dus ook niet reëel.
  maar na…je weet het nooit met die gekken 😦

  Like

  • tjonge zegt:

   1 ding weet ik wel, toch misschien nu beter het spaargeld van jouw rekening af halen en omzetten in goud, die staat mooi laag nu de laatste tijd en mocht die euro ploffen dan zie ik goud wel gaan stijgen als een achterlijke.

   Like

   • sylvia Groot zegt:

    Je kunt je geld beter omzetten in houdbaar voedsel. Tijdens crisis kunnen voedselprijzen gigantisch stijgen terwijl de waarde van geld daalt. Ga je dan je voedsel met goud betalen?

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ sylvia Groot 28 december 2013 om 00:38

    Dat is helemaal geen slecht idee want als het zo doorgaat, komen situaties zoals die tijdens de ‘hongerwinter’ weer terug.
    Alleen duren die dan langer dan één winter.
    Het is ook wel nuttig om brandbaar materiaal te verzamelen zodat je je buiten in de goot kunt warmen aan een vuurtje terwijl de al dan niet ‘koninklijke’ elite ergens aanzit aan een banket.

    Like

 20. luckybee zegt:

  Ik hoop dat God een andere beslissing neemt als Van Rompuy en Barroso

  Like

 21. Soeverein Mens zegt:

  @ Sylvia: o.a. met goud ja en over voeding standaard, alleen beter leer alvast hoe met voedsel om te gaan (zie o.a. discovery channel,). En komt bij met goud kun je dingen ruilen wat in bijv de steentijd gebeurde het ruilen van (jij mijn schapenvacht, granen en melk jij 0,3gr goud). Lijkt me wel spannend zo terug in de tijd weer connectie met de natuur (waar wij mensen/dieren vandaan komen/stammen). Maar we gaan het zien zelf leef al 9 jaren op o.a. granen, water, melk, eieren, vlees (niet uit de supermarkt). Want ook in die voeding worden de meesten mensen vergiftigd door hun eigen soort doel dan uit de supermarkten, Mcdonalds enzo… lang leve de mens 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s