Mensen kunnen niet met macht omgaan

Screenshot_51

(Door: Wans Horst)

Europa glijdt af en Nederland is de beste waardering kwijt, tuimelt naar plaats 30 volgens nu.nl, maar de geldstroom richting landen als Zuid-Soedan, onlangs weer 120 miljoen, lijkt onophoudelijk. We worden als land en als mens middelmatig, terwijl de banken en overheden herkapitaliseren en zo veel machtiger worden. Misschien dat één en ander ingegeven is door de hoop dat we op deze manier een nieuwe Gouden Eeuw kunnen doormaken, ingebracht in de hersenen van Mark Rutte als “reset der mensheid” en we dat bij wijze van sociaal experiment in gelijkwaardigheid over de hele wereld moeten doen, toch die new world order… Hoe willen de overheden de inzet der volkeren gelijkwaardig maken? Onze voorouders hebben het in Nederland zo gemaakt als het is en de eeuwige beschuldiging van links dat Nederlanders makkelijk praten hebben omdat ze niet in Afrika geboren zijn, is een onzinargument, slechts bedoeld om de discussie te blokkeren.

Zo gaat het steeds:

1. Mensen uit de niet-westerse wereld denken dat er in Europa een beter leven op hen wacht.
2. Deze gelukzoekers gaan uit eigen beweging op reis naar Europa.
3. Als ze de rit overleven, meldt men zich aan bij een instantie van een EU-lidstaat.
4. Men wordt in een asielzoekerscentrum geplaatst waar men eten en drinken en zorg krijgt.
5. Men gaat eisen stellen. Hongerstaking om steeds maar meer te eisen.
6. Als er genoeg op een dergelijke wijze zijn geïmporteerd, zal men de sharia afdwingen.

Je geeft ze een vinger en ze nemen een hand.

Hoe het zou moeten gaan:

1. Men bevrijdt zich in eigen land van alle hindernissen die men ziet om welvarend te worden.
2. Men bouwt het land op, o.a. door gelijkwaardige handel te drijven.

Gelijkwaardig betekent niet het overmaken van sommen geld om de lokale dictators tevreden te stellen, ook wel gebracht als ontwikkelingssamenwerking. Wat kan er nou positiever zijn dan het samenwerken aan de ontwikkeling, denken de meesten. Dat doet me ook denken aan zo’n slogan van een vorig kabinet: samen werken, samen leven…

We zien goed dat geld helemaal niets mee te maken heeft de niet-westerse immigranten die ons land “rijk” is. Ook al zijn de omstandigheden waaronder deze mensen leven hetzelfde als de omstandigheden waarin autochtonen leven (zelfde land), toch wil het met die eerste groep maar niets worden, alle “positieve discriminatie” ten spijt. Zij kosten ons per saldo 7 miljard per jaar, waar dat bedrag alleen al voldoende zou zijn om alle bezuinigingen van volgend jaar op te vangen die ons gedicteerd worden door Brussel. Maar de overheid kiest ervoor de burger geweld aan te doen, door hem als enige mogelijke melkkoe te zien.

Al word je onder dwang naar een gastland verscheept, het lijkt mij niet teveel gevraagd om jezelf a) dankbaar en b) nederig op te stellen. Anders ben je sowieso *kraskras* ongeschikt voor de westerse samenleving en dien je daar zonder pardon permanent uit verwijderd te worden.

De overheid moet eerst in zichzelf gaan snijden, gewoon het lef hebben het landsbelang boven de ego’s te stellen: alle soevereiniteit uit Brussel terughalen en teruggeven aan de burgers zelf. De overheid is veel te log geworden en acht zichzelf capabel om taken op zich te nemen die keer op keer uitlopen op een teleurstelling voor alle betrokken partijen. Uitkleden die hap in plaats van de ouderen, gehandicapten hun pleziertjes te ontnemen en de hardwerkende burger verder te belasten door allerlei belastingen als de BTW, OZB, MRB en nog een paar acroniemen, belasting op water te verhogen, terwijl de hoogste belastingschijf 2% omlaag gebracht wordt. Zo creëer je als overheid ook een beeld onder armere doelgroepen dat “het” oneerlijker wordt. Wilders heeft dat nog nooit gedaan.

Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun leven. Je kunt niet die verantwoordelijkheid bij ze weghalen en vervangen door regels en wetten, want dat staat er tussen dromen en werkelijkheid in de weg en als je iets niet kan afnemen van mensen zijn het wel hun dromen, alhoewel dat door de hersenspoeling van de NPO natuurlijk wel in de koker zit. Dromen kunnen werkelijkheid worden, als de wil er maar is. Mark Rutte zit wel comfortabel zo in z’n torentje de bankrekeningen van mensen te plunderen, indien ze werk hebben tenminste, en banen weg te geven aan Roemenen en Bulgaren, tussendoor nog een paar documenten ondertekenend zodat we verder in de illusie zakken dat we er niets aan kunnen doen, dat we de stront in zakken om uiteindelijk de trein naar Brussel te kunnen nemen.

Hoe kan Mark Rutte (waarvan er velen zijn in Den Haag) met zichzelf leven? Ik zou acute zelfmoordneigingen krijgen als ik de kans niet optimaal zou benutten om Nederland uit de EU, de Euro en het vreemdelingenverdrag te krijgen en in de EFTA.

Burgers, boeren en buitenlui, het is tijd om jezelf te vermannen en te denken en te handelen in het landsbelang, en niet in de calvinistische/fatalistische versie daarvan, maar in de versie die uitgaat van onze eigen kracht. Het speelkwartiertje heeft decennia te lang geduurd. De bel is afgegaan, maar in de eurofiele roes onopgemerkt gebleven. Zowel burgers als politiek hebben fouten gemaakt: burgers door ongeïnformeerd te stemmen en politici door het volk te zien zoals ze dit meerderheid nog steeds is: dom stemvee, waar niet veel rekening mee gehouden dient te worden. Dat moet anders: burgers moeten niet bang zijn voor de overheid, maar de overheid bang voor de burgers. Waarom moet in Nederland bijvoorbeeld wapenbezit gereguleerd zijn? Zodat alleen de overheid de middelen heeft om de burger de baas te zijn. De burger is een tandeloze tijger, die denkt dat te willen zijn door de grote hoeveelheid anti-wapenpropaganda. Als het zo gevaarlijk is, waarom dragen agenten er dan één, naast hun stroomstootwapen, wapenstok en handboeien?

Moeten we allemaal lid worden van een schietclub en een wapenvergunning aanvragen? Als de overheid gewoon gaat luisteren naar het volk en doet waarvoor ze bedoeld is, dienstbaar zijn naar de burger toe, zal dat niet nodig zijn.

En niemand die deze negatieve spiraal opmerkt in z’n leven en gaat nadenken over wat hij kan doen om het leven voor hem en de samenleving te veranderen? Natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk voor jouw leven, moet je in principe niets verwachten van anderen, maar aartsluie naoorlogse voorvaderen hebben nu eenmaal besloten dat zij (en daardoor wij) in ruil voor de minimale inspanningen die wij tegenwoordig nog van de overheid mogen terugverwachten onze hele ziel en zaligheid als onderpand willen inleveren.

Uiteraard was de monsterlijke omvang van het uiteindelijke gedrocht toen nog moeilijker in te schatten, maar het moet anders. We stevenen af op grotere problemen dan we nu nog kunnen bedenken. Dat heeft niets met de klimaatverandering te maken of met de hoeveelheid rokers in Nederland.

Om te beginnen zouden miljoenen mensen moeten demonstreren in Den Haag tegen het kabinet. Iets zegt mij dat het volk moe en geconditioneerd is om maar vooral te moe te zijn om ertegen in opstand te komen, we hebben het ons leven lang te makkelijk gehad en verandering is maar lastig.

Opdat wij ons maar druk bezig houden met moslims, maken die ons leven zuur, zodat we minder energie hebben om de vreselijke EU, of de andere sociale experimenten die feitelijk ook alleen op papier bestaan, te bekritiseren. De islam kan met een vingerknip al z’n invloed in het Westen kwijt zijn, zolang de politieke wil er maar is, maar de wil om de nieuwe wereldorde van kracht te laten zijn, waarin wij allen slaven zijn, is groter. De mens is in principe een op macht belust wezen en zelfs of vooral als hij in de politiek zit, gaat dat niet goed.

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Mensen kunnen niet met macht omgaan

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Dringende oproep:
  STOP in 2014 met internetbankieren! Laat u niet misleiden door wie dan ook: een verplichting is niet mogelijk..!!!
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/experts/peterbeszelsen/22162277/__Internet-_bankieren_bloedlink__.html
  Meer hierover: http://tinyurl.com/a7xeh5m

  Like

 2. siemx zegt:

  Hulde voor dit prachtige artikel!

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Enkel hier opnieuw geparkeerd om jullie ook in 2014 SCHERP te houden!
  Mededeling voor Wouter Bos. Zat eerder breeduit op het pluche van resp. Tweede kamer en min.v. financiën, nu zittie op het pluche van de KPMG… En maar LULLEN en maar LULLEN… Met een door U als belastingbetaler opgehoest jaarsalaris. Kijk maar:
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/gezin-zorg/22169523/___Zorgkosten_niet_onder_controle___.html
  Natúúrlijk krijg je de zorgkosten niet onder controle Wouter Bos.
  Dat komt omdat niet alleen Edith Schippers en Co te BELAZERD zijn om de fraude
  aan te pakken. En daar mogen premiebetalers zoals ik en talloze anderen jaarlijks
  voor bloeden.
  Hier heb je de details, maw: heb jij wel eens geprobeerd om een spiraaltje in je baarvader(…)
  geplaatst te krijgen??
  http://tinyurl.com/ouek9f4

  Like

 4. luckybee zegt:

  Hans Worst? oppassen voor zulke mensen ze willen ons voor de gek houden.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Wans Horst, prima artikel. Een opmerking in het artikel geeft de kern aan van het probleem, namelijk waar U zegt: ” Maar de wil om de nieuwe wereldorde van kracht te laten zijn, waarin wij allen slaven zijn, is groter”. Dat is de kern, de gore POLITIEK, m.i.v. de EUSSR wenst ons over te leveren aan de NWO. En vergeet ook niet de WERKGEVERS en de BILDERBERGMAFFIA, zij ondersteunen al deze GRUWELIJKHEID met veel plezier! Het is een duivelse opzet!

  Like

 6. Tempelier. zegt:

  Mooi artikel, maar nu doorpakken. Richt een actiegroep op zodat mensen ook weten dat ze niet alleen staan als ze willen demonstreren. Haal je geld van de bank tot een minimum, als de banken klappen dan klapt de EU. Alles draait om het geld , als vele kleine spaarders hun geld eraf halen hebben ze toch een groot probleem. Dat beetje rente mogen ze van me houden ,ik duw het liever in een oude sok.

  Like

 7. iznogoudh zegt:

  je geeft ze een vinger en ze nemen een heel LAND!

  Like

 8. Jade zegt:

  Prima stukje met een mooie cartoon erboven.
  Zou er nog iets veranderen na de EU verkiezingen 2014???

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Dat hangt van het volk af denk ik, lees: democratie. Ik hoop dat men eindelijk de ernst inziet en PVV stemt en zich niet onzeker laat maken door onze ‘vrienden’ van de Publieke Omroepen.
   Wel zou ik extra Canadese of Japanse waarnemers het proces in de gaten laten houden.

   Like

   • Jade zegt:

    Het probleem is dat mensen omgekocht worden…
    Ik meen gelezen te hebben dat die zogenaamde pro-EU russen
    ook betaald staan te demonstreren.

    Like

   • Wans Horst zegt:

    Ik weet wel dat zelfs werkgevers in Nederland bij hun toespraak op de iedere gelegenheid (bijvoorbeeld: kerstborrel) van de gelegenheid gebruik maken om hun werknemers ideologisch te beïnvloeden, om alvast de zwevende kiezer voor te bereiden op hun moeilijke taak in het leven om maar vooral de status quo in stand te houden. Dat is inderdaad een geraffineerde vorm van omkoping.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s