Op weg naar neo-communisme?

Screenshot_66

(Door: trias politica)

Vanochtend las ik een interessante column van ingenieur en voormalig internationaal topmanager Gerard De Beuckelaer. Hij omschreef de huidige Belgische samenleving als ‘neo-communisme‘.
Zijn beschrijving van de Belgische samenleving kan in mijn ogen één-op-één van toepassing worden verklaard op de onze en misschien wel op alle moderne westerse samenlevingen. Zij verkeren allen in een existentiële crisis.
Nu heb ik er op deze plaats meerdere keren op gewezen, dat ons huidige staatsbestel aan een grondige herijking toe is. Dat er nood is aan een directere betrokkenheid van burgers bij de inrichting van onze samenleving of bij de besteding van publieke middelen. Maar vooral is het nodig dat de bemoeienis van de overheid (staat) met het dagelijks leven van burgers wordt teruggedrongen. Niet alleen vanuit financiële overwegingen (de staat maakt een te groot deel uit van ons Bruto Binnenlands Product), maar vooral vanwege de vrijheidsbeperkende consequenties ervan. De overheid als betuttel opa is niet gezond voor het welbevinden van de burger.
Tegelijkertijd constateer ik (en dat is ook de waarneming van De Beuckelaer) een toenemende apathie, berusting en desinteresse bij diezelfde burger, zelfs als hem essentiële zaken als individuele vrijheid en nationale soevereiniteit worden ontnomen. De Beuckelaer verwijst naar een stuk in de Antwerpse Gazet, waarin wordt gesteld ‘vanaf midden volgend jaar is de Vlaamse overheid bevoegd “van de wieg tot het graf” en alles wat daar tussen ligt’, en constateert daarbij droogjes:

“Op straat blijft alles stil. Geen dreunende grollende woedende volksmassa met spandoeken “Genoeg betutteling” of “Wij kunnen en willen zelf beslissen”.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Op weg naar neo-communisme?

 1. Ik ben 68 en op pensioen aan ongeveer 1500 € per maand met geen eigendom of andere inkomst. Ik werk bij als chauffeur….. de belgische staat pakt mij 48,465 % van alles wat ik boven mijn pensioen verdient (De mafia neemt alleen maar 15 % )… deze niveau van belasting is een duidelijk vorm van neo-communisme !

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Andre “Kapitein” von Bremen-Hans; Er is een overeenkomst tussen de Mafia en de belastingdienst. Betalen of anders…..En wie betaalt die bepaalt zegt men wel eens, maar niet bij de Mafia en de belastingdienst. Zij verkwisten uw geld in dubieuze projekten waar u zich niet mee te bemoeien heeft. Bovendien is al eens gebleken dat de E.U. zaken doet met de Mafia. Als 65 plusser heb ik €702 aan A.O.W. en slechts €90,- pensioen. Waarschijnlijk verschillende pensioenbreuken waar de boekhouder nooit iets mee gedaan heeft. Nu heb ik een gratis boekhouder van de FNV waar mijn vrouw lid van is. Gelukkig had ik het huis van mijn vader nog die ik per kamer verhuurd heb aan Polen. Tel ik deze drie inkomstenbronnen bij elkaar op, minus de kosten van het verhuurde huis zoals; gas, water, elektriciteit, centraal antenne, belastingen en onkosten, en soms lege kamers, dan nog moet ik soms de dubbeltjes bij elkaar leggen om heel karig rond te kunnen komen. Ik zou het huis kunnen verkopen om het op te souperen, maar het schijnt dat de geldwolf E.U. zijn oog ook al aan het richten is op spaartegoeden boven een ton en andere gelden. Tien procent belasting boven een ton geld (rente van een bank slechts 3% plus inkomens en vermogens belasting). Binnen 10 jaar alles kwijt, want in de tussentijd zullen Brussel alsmede NL heus wel steeds harder gaan graaien. Resumerend; de hete adem van de E.U. in onze nek die ons steeds verder wil uitknijpen tot we armoedzaaiers zijn die onder een brug kunnen gaan slapen. Niemand kan twee heren dienen, de belastingdienst cs Den Haag, en die Mafia bende in Brussel.

  Like

  • Monalisa zegt:

   bigljohn even een vraag werk je vrouw nog of krijg je een toeslag voor je vrouw?.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Mijn vrouw is invalide en werkt op een sociale werkplaats 32 uur in de week. In eerste instantie werd zij voor 70% afgekeurd, maar na een bezoek aan een arts die meewerkt aan het reintegratie projekt, werd zij alsnog goed gekeurd om te (moeten) gaan werken.
    Zij verdient minder dan het sociale minimum en word een beetje aangevuld door het UWV.
    Haar inkomsten houdt ze voor zichzelf, behalve een bijdrage aan het huishouden en enrgie verbruik en water. Eerst kregen wij nog een zorgtoeslag van het Rijk van €90,- per maand, maar deze heeft het Rijk vanaf 1-1-2013 vanwege de zogenaamde bezuinigingen ook ingetrokken. En vergeten te melden; Voor die twee huizen betaal ik per jaar €1300,- aan onroerend goed belasting. Dit was €1500,- maar zou zomaar eens weer omhoog getrokken kunnen worden. Het zij twee zogenaamde middenstandswoningen, die van ons als rijtjeshuis, en die andere (van vader en moeder geweest) in dezelfde straat op een hoek.

    Like

   • Monalisa zegt:

    bigljohn bedankt dat hebt gereageerd ik hoef geen prijzen te weten maar jullie hebben alle twee een inkomen als man en vrouw hier gaat het bij mij om, u heeft AOW 704 euro een klein pensioen van 90 euro + zorg + het geld van u vrouw nog,ik zou toch dat ene huis verkopen als dat leeg staat of verhuurt is.pak wat je pakken kan die lasten worden straks al u vrouw 65 jaar word niet op te brengen 1408 AOW 90 euro pensioen + 84 zorg nu misschien nog wat hra (dat weet ik dus niet) bigljohn dat is geen vet pot maar je kan ook huur vrij zitten? het is jammer dat de ouder het verkeerd hebben gedaan ik leg het u uit de ouder wonen in een mooi huis u laat het huis na aan 1 persoon dat bent u samen met u vrouw u schoonouders? moeten af lossen, dat doen zij op u naam ondanks dat het hun centen zijn wel afboeken van u rekening en in een depot akte laten vast leggen bij een notaris het zijn dan u centen dit kan je wel 10 x en meer doen, en als u het huis verkoopt zet je dat geld niet op de bank het is dan van u koop er wat moois voor, ik vertel hier niet alles dit is een maas in de wet. de heren kijken ook mee

    Like

  • Ik begrijp u bigljohn… In Belgie ook, zijn de pensioenen van zelfstandige belachelijk laag. Ik ook, als ik alle de maandlijkse betaligen gedaan heb… krijg ik buikpijn van. In Mei 2014 zal ik zeker stemmen voor een anti-EU en anti-Euro partij ! En ik denk dat wij zijn niet alleen. Belgie is nooit zo rijk geweest in spaargeld : 250 miljarden euros… zegt de pers (gesubsidieerde pers !) Tegelijkertijd zeggen zij ook dat de kloof tussen rijken en armen is nooit zo groot geweest. Praktisch gezegd, in andere woorden, dat wil zeggen dat er zijn heel veel mensen in ons geval en een relatief klein “Nomenklatura Group” die de grootste deel van deze “spaargeld van Belgie” heeft. Laat ons maar hopen dat Wilders niet het lot van Pim Fortuijn kent… Remember het film “Ennemy of the State”… Intussen is zijn moordenaar al in verlof ! Misschien moeten wij asylanten of vluchtelinen worden voor meer sociale steun te krijgen ? Of bandiet in Oostenrijk voor onze laatste jaren in hun 5 sterren prison te splenderen… U bent welkom op mijn website http://HansaSeminar.zxq.net en op de Facebook Groepen NORDLANDIA CHARTA…. Daar vededig een “Social Contract voor Nordeuropa” dat u zal misschien appreciëren. Wel moed en vriendelijke groeten. PS. HANSA MARINE concept is een copycat van “Leger des Heils” maar in sfeer Marine, in de richting van oude en arme mensen van bij ons… Leger des Heils is ook een perfecte “rechtspraak” voor weldoeners in uniformen te grouperen…. Goede Yule Tijd en een meer gelukkige Nieuwjaar voor U en u familie ! Andre.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Kies Wilders en zijn PVV,en weg uit de EU.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @bigLjohn: 22.50. uur, op 27/12. Ik sta volledig achter deze reactie John. Zo loopt het in de COMMUNISTISCHE EUSSR HEILSTAAT!

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Belgen zijn een anti-revolutionair volk, tout court. Te ingeslapen om te protesteren tegen eender wat niet deugt vanwege de overheid. Veel zeuren in de privésfeer, daar zijn we goed in, veel morele verontwaardiging tonen in het bijzijn van mensen die we kennen en toch niet op straat komen uit schrik voor “wat andere mensen wel van ons zouden kunnen denken als we onze mond open doen.”

  Wij zitten met een diep bedroevende schroom opgescheept om door anderen te worden gebrandmerkt als “controversieel” of “tegendraads”. De meeste volkeren in Europa hebben daar veel minder last van. We zijn gewoon een volk van schapen geworden.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Iedereen die de kop opsteekt in de grijze massa moet met de grond gelijk worden gemaakt. En daar gedragen we ons elke dag naar. En daarom spreken we ons over niks echt uit en laten we politici maar hun gang gaan. Dat stinkt idd naar het in stand houden van de stilzwijgende dictatuur die door de onwil van het lamgeslagen proletariaat zelf overeind blijft. Wij zelf en onze mentaliteit zijn de fundamenten van die dictatuur !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s