Welke islamcritici en islamkritische weblogs heb ik vergeten?

Screenshot_52

(Door: Martien Pennings)

De webmaster heeft enige dagen geleden een verzoek ontvangen van een Vlaamse studente die probeerde er achter te komen of er tussen België en Nederland verschil is in de ruimte voor islamkritiek. Anders gezegd: of er qua islamkritiek bijvoorbeeld méér mag in Nederland dan in België, wat niet onwaarschijnlijk is. Die studente stelde een aantal gerichte vragen, waaronder: welke islamkritische websites onze webmaster nog meer kende in België en Nederland.

Bert heeft haar dit antwoord gegeven: E. J. Bron en The Post online en De Nieuwe Realist en De Dagelijkse Standaard en Antivenin en Arabist Jansen en Hoeiboei en Uitkijk en Lux et Libertas en Popned en Kafirharby en Politiek Incorrect en Fubar en Vrije Chroniqueurs en EUnmask en De Vrije Staat en Islamofobie en Joost Niemöller. Voor België heeft hij genoemd Vlaamse Vrienden van Israël en Vlaams Belang en Nageltjes en Golfbrekers.

Ze vroeg ook wie naar het oordeel van de webmaster de radicaalste islamcriticus van Nederland is. Tot mijn genoegen verneem ik van Bert dat hij mij genoemd heeft. Vervolgens kreeg ik van de dame in kwestie een persoonlijk mail waarin ze vroeg hoe mijn inschatting was van die hele “onderstroom” van islamkritiek, die “Samizdat” zoals zij het noemde.

Hieronder publiceer ik het antwoord dat ik haar op die vraag gaf. En ik doe dat om eens te kijken in hoeverre de lezers van dit weblog hierop aanvullingen hebben.

Ik schreef die studente dus het volgende:

Als je de kracht en het belang van de “ondergrondse” islamkritiek wilt inschatten, moet je vooral beseffen dat het een internationale beweging is, met hele sterke vertegenwoordigers in heel Europa en Amerika. Voor Duitsland hoef je alleen maar te kijken naar de vertalingen die op E. J. Bron verschijnen en van welke websites ze komen. Het gaat bovendien niet alleen om websites, maar ook om boeken en internetvideo’s. E. J. Bron publiceert trouwens in toenemende mate ook vertalingen uit het Engels.

Er zijn pagina’s te vullen met alleen maar de namen en korte karakteriseringen van islamcritici en hun websites die een grote naam hebben op het internet. Maar die nog door de afdekkende laag van de politieke “correctheid” moeten breken en de mainstream-media bereiken. Er zijn ook namen die vanuit de gevestigde orde hun islam-kritiek formuleerden, maar toch ook niet de linkse monocultuur in de mainstream pers hebben kunnen doorbreken.

Er is een eminente geleerde als Bill French die onder nom de guerre van Bill Warner – inderdaad: Wim Waarschuwer! – opereert, die hele colleges op het internet heeft gezet en zelfs een hele bibliotheek bij elkaar heeft geschreven over de gevaren van de islam.

Ibn Warraq, die de eerste was die wees op de overeenkomst tussen de kenmerken van het fascisme en de islam, heeft mij geïnspireerd tot mijn stelling “de islam is een nazisme avant, pendant et après la lettre”. Wie zijn boek “Weg van de islam” heeft gelezen met achterin een opsomming van de meest misdadige passages in Koran en Soenna, kan niet meer naïef blijven over de islam.

Andrew Bostom heeft enorme bronnenpublicaties op zijn naam staan over de islamitische geschiedenis: The Legacy of Jihad en The Legacy of Islamic Antisemitism en The Mufti’s Islamic Jew-hatred en Sharia versus Freedom: the Legacy of Islamcic Totalitarianism.

Professor Barry Rubin heeft een boek in voorbereiding dat in februari 2014 zal verschijnen onder de titel “Nazis, Islamists and the Making of the Modern Middle East”.

Professor Robert Wistrich, schrijver van “A Lethal Obsession: Anti-Semitism from Antiquity to the Global Jihad” zegt wel eens iets in een Israëlische krant over het nazi-karakter van de islam en men kan hem sprekend aanschouwen over zijn laatste boek “From Ambivalence to Betrayal: the Left, the Jews and Israël”.

Klassiek zijn Oriana Fallaci met “De woede en de trots” en “De kracht van de rede” en ook Paul Fregosi, “Jihad”.

Serge Trifkovic, “The Sword of the Prophet” en “Defeating Jihad: How the war on terror may yet be won, in spite of ourselves”.

Bat Ye´or: hier haar biografie en hier haar boeken en een interview met haar in vier delen: inleiding en deel 1 en deel 2 en deel 3.

En dan is er nog de onvermoeibare Robert Spencer met zijn doorwrochte boeken over de islam en de Profeet Mohammed. Zijn website Jihad Watch is vasthoudend als een pitbull.

Er is een wat vulgaire tv-dominee als Pat Robertson die het gevaar van de islam ziet, maar uit christelijke hoek komt ook een regelrechte geweldenaar als David Wood met zijn website “Answering Muslims”.

Ook Raymond Ibrahim komt uit de christelijke hoek, heeft een website en schrijft boeken over vooral de christenvervolgingen in islamitische landen.

En natuurlijk is er een geniale analist als Pat Condell.

Dan heb je Arabist en emeritus hoogleraar Hans Jansen, die tegenwoordig ook op GeenStijl schrijft. GeenStijl en met name medewerkster A. Nanninga is de laatste tijd steeds islamkritisch geworden .

Ook Hans Jansen heeft verschillende kritische boeken over de islam geschreven. Hij moet niet verward worden met een andere Hans Jansen, een theoloog, die  een enorme bronnenpublicatie heeft verzorgd onder de titel “Van Jodenhaat naar zelfmoord-terrorisme”.

Tik op YouTube eens in Islamic terrorism en wordt overspoeld.

Open de website Religion of Peace en kijk eens waar de teller van islamitische terreuraanslagen staat.

Laat ik het boek van Geert Wilders “Marked for Death” niet vergeten dat inhoudelijk zo voortreffelijk is en dat geschreven is in een dermate uitmuntend (Amerikaans) Engels dat hij daar zeker hulp bij gehad moet hebben van eminente Angelsaksische islamkenners.

Google het MEMRI het Middle East Media Research Institute, met duizenden voorbeelden van oproepen tot haat en terreur door moslims. Idem Palestinian Media Watch (Palwatch) maar dan alleen voor de haat en terreur van de Palmaffia’s.

In Amerika nog Front Page Magazine onder leiding van de intellectuele reus David Horowitz, die een mengsel maken van kritiek op linkse politiek überhaupt, met name de collaboratie met de islam, en Israël-verdediging. Dat geldt eigenlijk, nu ik erover nadenk, voor elke website die islamkritiek produceert, maar er zijn er weinig die het doen op een zo hoog niveau. Bij Europese websites komt daar dan vaak kritiek op het steeds ondemocratischer wordende EU-project bij en op het bewuste Palestijnen-knuffelen, Israëlbashen en opleggen van moslimimmigratie door de EU. De term “islamofobie” en de pogingen dit strafbaar te stellen komen trouwens ook uit de Brusselse lobbygangen.

The Brussels Journal noemt zich “the voice of conservatisme in Europe”, maar doet ook veel aan islamkritiek.

Er zijn denktanks als het Gatestone Institute.

Wat nog? Gates of Vienna en Bare Naked Islam en Tundra Tabloids en Vlad Tepes en Winds Of Jihad en Atlas Shrugs en The AHA Foundation en  Dispatch International en  Winds Of Jihad en Wafa Sultan en Middle East Forum en Keizers & Kleren en  Atlas Shrugs en The AHA Foundation en  Dispatch International en Tora Yeshua en britainfirst.org en snaphanen.dk en Vlaams Comité voor Ex-moslims en . . . . . .
Ik vergeet vast een hoop.

Webmaster Bron heeft zijn voornaamste Duitse bronnen ook opgesomd: pi-news.net en kybeline.com en europenews.dk/de en unzensuriert.at en koptisch.wordpress.com en preussische-allgemeine.de en jungefreiheit.de en welt.de en michael-mannheimer.info

Screenshot_53

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamkritiek. Bookmark de permalink .

69 reacties op Welke islamcritici en islamkritische weblogs heb ik vergeten?

 1. Allemaal prima. Hoe men tora-yeshua.nl daarbij kan vergeten, is mij een raadsel.
  Misschien een idee, om die site nog even door te geven Bert of Martien ?
  Gaat bij ons wel steeds gepaard met liefde voor de moslimmedemens, die geboren wordt in die ellende en niet altijd de kans ziet of neemt om er uit weg te komen.
  Verdwaald en gevangen in duisternis als men is, blijft het m.i. toch zaak om hen een alternatief te bieden, de goedwillenden blijken graag bereid ex-moslim te worden.
  Als dat “extra” bij ons een diskwalificatie betekend om niet op de lijst te mogen, dan hoeft het ook niet.
  Maar als men ons , bizar genoeg, “vergeten” is, dan graag als nog vermelden.
  Shalom,
  Ben

  Like

 2. Koops zegt:

  Jack terrible onze nationale Gregorius’ nekschot en de spakenburgse Vrijheids partij gebruikt democratische middelen om een groeiende islam daar waar het kan te remmen…

  Like

 3. Lis zegt:

  Mijn eerste kennismaking was met Dutch Faith Freedom Forum. Daar leerde ik ook andere websites kennen. Een aantal websites en blogs die u hier noemt, kende ik nog niet. Bedankt voor deze opsomming, heer Pennings.

  Like

 4. fleckie zegt:

  “Met OPEN VIzier STRIJDEN” is allemaal goed en wel, maar enigszins”gevaarlijk”, als men NIET zeker? Weet? DOOR WIE ,en VAN WAARUIT de vragen gesteld worden!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt Martien Pennings voor deze informatie. Zelf zijn mij de ogen nog verder open gegaan, na lezing van het boek van Ibn Warraq: ” Weg uit de Islam- Getuigenissen van Afvalligen”, uitgegeven bij Meulenhoff Pers.

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  @ E.J. Bron

  Misschien moet je dit ook eens in de links naar andere websites opnemen. (da’s maar een suggestie, natuurlijk)

  Vlaams Comité voor Ex-moslims:

  http://www.bloggen.be/nojihad/

  Hier wordt regelmatig gerapporteerd over wat er zich op Facebook zoal beweegt mbt Jihadstrijders die naar Syrië zijn gegaan of willen gaan, e.d.

  Like

 7. nn zegt:

  Bedankt voor de opsomming, maar verdient Ayaan Hirsi Ali hier niet ook een plek? En Frans Groenendijk?

  Like

 8. Vederso zegt:

  En natuurlijk http://snaphanen.dk/ en ook natuurlijk Dispatch International.

  Like

 9. Frank Kuhlen zegt:

  http://www.britainfirst.org/
  Gaat voornamelijk over U.K maar desalniettemin.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Wafa Sultan?
  Ik weet wel, dat is eerder een schrijfster dan een blog, maar Ibn Warraq noemde je toch ook.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Zij is een arts/psychiater van syrische afkomst. Woont al heel lang in U.S. Californie (mooi ) Heeft dat boek geschreven: Ä god who hates”. Als U engels leest, beslist lezen.
   Ook haar optredens op t.v. in debat met die (zoals jullie in NL ze noemen ) baardapen, vind ik geweldig.
   Niet op haar mondje gevallen en dient ze flink van repliek.

   Like

 11. angela zegt:

  Ik denk niet dat Hugo het leuk vindt dat zijn website als islamkritisch wordt benoemd.
  Hij heeft een pro -Israel site en dat is iets heel anders

  Like

 12. Martien Pennings zegt:

  Dank voor de aanvullingen in de commentaren.
  Voorlopig (tot en met Theresa Geissler op 27 december 2013 om 14:47) zijn alle aanvullingen vanuit de comments aangevuld.
  Zie de laatste alinea’s.
  Daar sta jij ook, Ben, met je Tora Yeshua, in die laatste alinea’s,
  Bert had jou boven ertussen gezet, tussen het rijtje dat oorspronkelijk aan de studente (en mij) was toegestuurd, maar dat was eigenlijk geschiedvervalsing:
  Sorry nog.

  Like

 13. dgneree zegt:

  Al met al best een flinke lijst

  Like

 14. Charles Martel zegt:

  @ Theresa Geissler
  “A god who hates (women) ” is overigens een fantastisch boek, een ontmaskering van de godsdienst van de wrede.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Heb ik wel gehoord; daarom viel het me zo in.
   Wie kan trouwens die toestanden beter uit de eerste hand beschrijven dan een VROUW?
   En ze was, hoewel niet lijfelijk aanwezig,getuige à décharge in het Wilders-proces, dàt ook.

   Like

 15. Pingback: Martien Pennings inventariseert islamkritische geluiden | De Vrije Chroniqueurs

 16. reageerbuis zegt:

  Het boek dat onze ogen geopend heeft is: Islamisten en naïvisten, geschreven na de cartoonrellen door twee Denen: Karen Jespersen en Ralf Pittelkow.
  Verder moet natuurlijk genoemd worden: De islam; kritische essays over een politieke religie, met veel goede artikelen, geredigeerd door Sam van Rooij en Wim van Rooij.
  Vrucht van de boom, door Peter Bontenius, met veel details uit de geschiedenis van de jihad.
  Dezelfde God? Jezus, heilige Geest, God in het christendom en in de islam, door Mark Durie.
  Jezus en/of Mohammed, door Mark Gabriël, die uit Egypte moest vluchten omdat hij als islamiet christen werd en beschoten werd door zijn vader; ook een vergelijking tussen Jezus en Mohammed in al hun aspecten.
  Duur betaald; de strijd van een moslim die christen werd, over een Irakese islamiet die christen werd en achtervolgd werd door zijn familie, die hem probeerde te doden.
  Islamofobie, een nuchter antwoord, door Frans Groenendijk.
  Eindstrijd; de finale clash tussen het liberale Westen en een traditionele islam, samengesteld door Hans Jansen en Bert Snel, met goede artikelen door een keur van schrijvers.
  Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten, door Hans Jansen in 250 vragen.
  Al-Hijra; immigratie als paard van Troje van de islam, door Sam Solomon & E. Al Maqdisi.
  Allah houdt niet van vrouwen, door Nahed Selim.
  Weg met de sluier, door Chahdortt Djavann, die zelf de sluier heeft moeten dragen,

  Like

 17. Republikein zegt:

  Dit is goddelijke inspiratie.

  Like

 18. Jade zegt:

  Deze man doet ook z`n best…
  Generaal P.Pardon via:
  http://infohit.nl/multicul/

  Like

  • Jade zegt:

   P.S. Ik hoop niet dat deze opsomming van sites
   leidt tot een grote schoonmaak van het Internet.
   We weten hoe Bumba in Brussel erover denkt, en
   dat men islamkritiek willen gaan aanpakken.
   We moeten daarom een plan-B hebben, misschien wel
   net als in WOII illegale kranten drukken en verspreiden.
   E.J. kan je a.u.b. een back-up maken van alle e-mailadressen zodat
   we allen contact kunnen blijven houden, mocht het ooit zover komen?

   Like

   • fleckie zegt:

    Goed begrepen, wat ik bedoelde, “met open vizier strijden”, (eerder heb ik ook al eens benadrukt met:Der FEIND hort(lest) mit”.(maar enigszins gevaarlijk).

    Like

   • Republikein zegt:

    Ik denk dat het al veilig gesteld is.

    Like

   • Trucker zegt:

    Paniek is een slechte raadgever, niet denken dat zij die het nuttig achten om hun vijanden (de reageerders en medewerkers van blogs als deze) nomen nescio zijn, deze sites worden door tuig als links, islamieten en uiteraard de overheid zeer stringent opgevolgd, koester daar geen illusies over dat het niet zo is.
    In Vlaanderen is er de schoft youssef de witte (hij wordt hier beleefder omschreven door anderen maar ik koester voor tuig geen beleefdheid) het opperhoofd van een inquisitie centrum er enkel op uit om Vlamingen “te pakken” en als de schoft het kan zou hij het bij de ballen doen om te duiden wat voor tuig ik over praat.
    Heb het al vaker aangehaald en zal het eens prozaischer omschrijven : de overheid heeft een dienst die zich uitsluitend bezighoud met binnenlandse veiligheid,goed (?), één van de opdrachten is groepen, stromingen of tendensen die het land of de nationale veiligheid(kunnen) in gevaar kunnen brengen nauwkeurig in kaart brengen en om in diengaande gevallen gepaste maatregelen te treffen indien nodig en ook het in kaart brengen van zij die een bedreiging (kunnen) vormen.
    In Vlaanderen heeft de staatsveiligheid steeds bijzondere interesse betuigd voor het Vlaams Belang en zijn leden…moet ik me zorgen maken omdat ik op die lijst sta ?, het is vast niet de enige waar ik op vermeld sta en so what…
    Blogs als deze en alle islamofobe of eurabia kritische geluiden worden als “roeien tegen de stroom in ” beschouwd omdat de heilleer multikul is en dissonante geluiden dit verstoren (zie bijvoorbeeld hoe de eurabia despoten beginnen te spartelen omdat ze bang worden voor de verkiezingen volgend jaar), rimpelingen in het water is reeds voldoende om wantrouwen te scheppen dus als u schrijft “…P.S. Ik hoop niet dat deze opsomming van sites leidt tot een grote schoonmaak van het Internet…” is dat bezorgdheid die best geuit kan worden maar totaal nodeloos en eerder nutteloos, de overheid heeft door hun desbetreffende diensten of informanten die hun wijzen op rimpelingen.
    Slaap er niet slechter door, uur U is het nog niet en is het zover valt er geen barst aan te veranderen.
    Wat je “Plan B” betreft…ik zal beleefd blijven gewaardeerde reageerder maar ik heb daar al enige keren zeer omstandig over gepend op deze blog, ik ben geen krijgstacticus maar laat ons zeggen dat ik van het één en ander kaas heb gegeten en wat jij zegt is gedoemd te sterven voordat het begint.
    PS email is nog gemakkelijk te traceren én te lezen als “illegaal” wat dan ook dromen of fantaseren, ik weet het ik maak weinig vrienden met botte reacties maar dat is echt het laaste van mijn zorgen.
    Best mogelijk dat je een nobele mens bent maar laat het dromen aan de onschuldigen en dat zijn de kinderen.

    Like

 19. Fubar zegt:

  Burgerjournalisten
  http://burgerjournalisten.wordpress.com/

  The Dutch Times, maar daar is al 3 maanden niks nieuws verschenen
  http://dutchreality.blogspot.nl/

  Overigens is Kafir Harby ook al een jaar stil en is er bij Lux et Libertas vanaf augustus niks nieuws meer verschenen, hij is nog wel actief op twitter, niet zo fanatiek meer, en van Kafir Harby heb ik op twitter ook al een jaar niks meer vernomen.

  Faith Freedom, maar dat is een forum
  http://dutch.faithfreedom.org/

  Pim Fortuyn Forum stopt er helaas mee
  http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?TOPIC_ID=90444

  Dan heeft Martien zelf natuurlijk ook nog een blog 😉

  Pomonieuws, gaat over wel meer dan alleen islamkritiek, maar er verschijnt toch geregeld wat.
  http://www.pomonieuws.nl/

  Pret met Mohammed (cartoons)
  http://pretmetmohammed.wordpress.com/

  Politiek Incorrect is ook al drie maanden stil en sindsdien ook op twitter niks meer van vernomen.

  En een rijtje Engelstalige blogs heb ik hier staan
  http://fubarfubar.blogspot.nl/p/english-blog.html

  Like

 20. Prof. mr. dr. Afshin Ellian, (geboren te Teheran, Iran) Blogger bij Elsevier!

  Like

 21. Martien Pennings zegt:

  Dank u, dames en heren!
  Ik ga de suggesties morgen verwerken!

  Like

 22. felix zegt:

  Het meest teleurstellende wat ik op YT ben tegen gekomen, van het jaar. tenenkrommend gewoon.

  * Op zoek naar het volgende teiltje*

  Like

 23. Linde zegt:

  Op de site van Imran Firasat een hele rij
  http://www.mundosinislam.com/recommended-sites/

  Like

 24. dgneree zegt:

  in de zijbalk van mijn oude weblog staan er ook nog een stel. Ik heb geen zin om er doorheen te spitten. vele zijn gestopt of in coma. Voor sites als Het Vrije Volk en Amsterdam Post moet een eregaleij komen.
  http://dgneree.blogspot.nl/

  Like

 25. laura van der storm zegt:

  Crisis en islam by Laura van der Storm. Ik weet het ….het is een notendopje, maar het omvat wel ongeveer het probleem wat Europa betreft :-))

  Like

 26. laura van der storm zegt:

  Kijken of het lukt. Het was een artikel bij Artikel 7, maar zie net dat hij bij google niet meer vinden is. Ik had het artikel echter doorgestuurd naar mijn zus en 2 broers. Sindsdien word ik door hen aangemerkt als racist en fascist, maar dat doet er niet toe. Moet even kijken hoe ik het artikel doorgestuurd kan krijgen.

  Like

 27. laura van der storm zegt:

  Crisis en islam
  4 March 2011
  by Laura van der Storm

  Na alle commotie van de PS-verkiezingen het volgende:
  De PVV vergeet al jaren de juiste reden (in Nederland) uit te leggen en te blijven herhalen waarom zij uiteindelijk is ontstaan nl.: de islam terugdringen en Nederland vrijwaren van islam indoctrinatie.
  Het gaat niet om details, zoals hoofddoekjes en k.t-Marokkaantjes, die oude vrouwtjes beroven.
  Het gaat over de deken die de islam over Nederland en Europa aan het leggen is, waar geen land aan ontsnapt. Het gaat erom wat de mensen voor hun kinderen en kleinkinderen willen in dit land over 20/30 jaar.
  Die deken houdt in moslims met 2 paspoorten toe te staan een plaats in te nemen in gemeenteraden en regering.
  Er hoeft niets meer uitgevonden te worden, de moslims hebben het al uitgevonden. Moslims, die via voorkeurstemmen de plaats innemen van de autochtone bevolking in bv. Rotterdam, Helmond etc. Moslims met 2 paspoorten in de regering, zelfs als staatssecretaris voor integratie. Wij weten toch wel wat de bedoeling hiervan is? Juist ja, ervoor zorgen dat de islam zich wortelt in de Nederlandse samenleving, zodat de islam agenda getrokken kan worden.
  Het land wordt stukje bij beetje geruisloos overgenomen door de islam. Het is voor mij een raadsel waarom de Nederlandse bevolking dit toestaat. Is het de totale oppervlakkigheid? Is het pluche echt belangrijker dan het nageslacht? Is het de olie? Wie het weet mag het zeggen. Ik kan hiervan geen partij uitsluiten, noch links, noch rechts. Zelfs de PVV niet.
  Wat nou crisis? Wat maakt die crisis nog uit, als we het land toch zonder slag of stoot weggeven aan de islam? Gaan we toch met zijn allen in de toekomst 5x per dag op de knieën naar het Oosten liggen. Zorgt Allah voor het geestelijke voedsel. Hebben we helemaal geen olie meer nodig. Olie bestond niet in de middeleeuwen. Gaan de slaven van de islam wel hout sprokkelen voor hun heer en meester.
  Ik weet het natuurlijk wel 🙂 ), het komt door de vele belangen, die meespelen. Echter, mijn mening is dat er niet één belang opweegt tegen ons eigen belang, het terugdringen van de islam. Als wij toestaan dat Nederland verandert in een moslimland, is het einde verhaal voor Nederland.
  Een van de weinige mensen, die dit goed kan uitleggen is Dr. Bob Smalhout (en natuurlijk ook een paar prominenten van Art7) , maar zelfs Smalhout krijgt geen poot aan de grond, gezien de uitslag van de PS-verkiezingen. Die ignorante bevolking moet toch ook te bereiken zijn?
  Ik weet het, ik heb een grote mond en het commentaar zal zijn: Ok, Laura, leuk geschreven, maar wat is jouw oplossing?
  Mijn oplossing zou zijn: Geert Wilders duidelijk maken dat kopvoddentax en zwaardere staffen voor k.t-Marrokkaantjes details zijn, maar dat het Nederlandse volk veel meer gewaarschuwd moet worden voor die deken van de islam, die over Nederland en Europa gelegd wordt.
  Schudt ze maar eens goed wakker die oppervlakkige Nederlandse stemmers en niet-stemmers en vraag ze eens wat ze werkelijk willen voor hun nageslacht. Vrijheid of slavernij
  Crisis en islam
  4 March 2011
  by Laura van der Storm

  Like

  • Heel goed Laura, we doen al jaren niet anders dan het gevaar van de islam op die manier uitleggen, zie tora-yeshua.nl
   Ook de diverse andere islam ontmaskerende sites reiken genoeg info aan.
   Het zijn de laffe politiek en geestelijk leiders ,die een duidelijke ommekeer tegenhouden, zodat ze zo makkelijk mogelijk hun zakken kunnen blijven vullen en van het pluche in kerk en politiek kunnen blijven “genieten”.
   Persoonlijk verwacht ik dan ook geen verbetering, tot de Mashiach komt. HIj zegt zelf, dat het zal zijn als bij een bevalling: door de toenemenden weeen heen komt het Koninkrijk van JHWH, Die op Zijn tijd zal verschijnen op de Olijfberg in de gestalte van Yeshua ha Mashiach.
   Er zijn genoeg “tekenen des tijds”, die er op wijzen, dat dit spoedig zal zijn.
   Zie verder onze site daarvoor,
   Shalom
   Ben

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Ja gewoon nog maar eens 2000 jaar geduld hebben en afwachten , jij bent net zo gevaarlijk als de mo slims weliswaar op een andere wijze.

    Like

  • @Joop Klepzeiker:
   Joop, natuurlijk mag jij het bestaan van JHWH ontkennen en Yeshua als Mashiach afwijzen.
   Voor mij geen reden, om je af te wijzen als slecht mens, zoals jij naar mij meent te moeten doen.
   Zo is het voor mij mijn goed recht om wel in JHWH en Yeshua als de Mashiach, die kwam en zal komen, te geloven.
   Ik ben erg nuchter, dus in die 40 jaar , dat ik Zijn Woorden serieus neem en doe, heb ik steeds kunnen nagaan, of Hij Zich bewijst als ik Zijn principes gehoorzaam.
   Dat is steeds het geval, dus voor mij is dit Bijbelse geloof een zekerheid geworden en de tekenen des tijds laten me steeds beter zien, dat de komst van JHWH in de gestalte van Yeshua als Mashiach nabij is.
   Dat is dus wel even iets heel anders dan “opium voor het volk”, wat Marx terecht zei van het smerige kerkelijke machtssysteem, waar ik ook niets van moet hebben.
   Ik wil dus tegen jou zeggen: houd op met “klepzeiken” en heb het lef om de weg te gaan ontdekken , die Yeshua is en Die ons in relatie met de Vader brengt.
   Zie http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/ en als je het op prijs stelt om elkaar es persoonlijk te spreken, dan is dat prima, mail even via “contact” op onze site
   Shabbath shalom
   Ben

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Maar beste Ben als je zo zeker bent van de verlosser waarom maak jij je dan zo druk over o.a de mo slims, is je vertrouwen in hem dan niet niet zo groot dat je nodig vind om hier regelmatig en op straat tegen de zaken te ageren en hem tegelijkertijd te propaganderen.
    Die gespletenheid doet mij rillen. die zekerheid propageren en dan toch nog twijfelen en zelf het heft in handen nemen binnen de gegeven mogelijkheden.

    Dat heft in eigen handen nemen kan ik ook constateren bij wat andere gelovigen , weliswaar is het in jouw geval van een wat onschuldiger aard maar het principe is hetzelfde.

    Maar wat propageer je nu eigenlijk, lijdzaam afwachten op de verlosser of actief het zwaard opnemen in naam van die verlosser ?

    Maak dat nu eens hier duidelijk.

    God strijders op aarde in de mensen een welbehagen zullen we met deze dagen maar zeggen.

    Like

   • Dag Joop,
    In antwoord op je vraag, hoe ik zowel de duisternis blijf ontmaskeren als ook blijf vertrouwen op de komst van de Mashiach als de werkelijke en enige oplossing voor de wereldproblemen, het volgende:
    Een Bijbelse gelovige is als iemand, die weet dat de reddingsboot komt, maar terwijl die onderweg is, blijft hij actief in het redden van mensen, die dreigen te verdrinken.
    Het zou toch te gek voor woorden zijn, als je zelf een reddingsvest hebt en dan lekker passief blijft afwachten tot de reddingsboot komt, terwijl hij niets doet voor de mensen om hem heen.
    Helaas zijn die types er wel veel, maar dat is niet mijn stijl, noch de bedoeling van JHWH, Die komt in de gestalte van Yeshua als Koning Mashiach.
    Shalom
    Ben

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @laura storm: 00.24. uur. Ik sta volkomen achter uw reactie. De Nederlander dient wakker geschud te worden, voor het te laat is!

   Like

  • fleckie zegt:

   Zolang als men economisch NIET “te klagen” heeft, en ook lichamelijk geen last ondervindt,( men woont immers in “de betere wijken”!) zal men zich echt NIET verdiepen in dit probleem!en zelfs vertellen! dat men”NIET ALLE MOSLEMS MISDADIG! zijn,”niet alle moslims over een kam scheren”!

   Like

 28. laura van der storm zegt:

  Sorry ….dubbel

  Like

 29. Brabosh.com zegt:

  Ik vind niet dat mijn blog ‘Vlaamse Vrienden van Israël’ als islamkritisch kan beschouwd worden. De Islam als religie an sich interesseert mij geen barst net zomin een andere religie.

  Ik heb wel een reuzegroot probleem met fundamentalisten en andere boeven die op basis van een religie kelen oversnijden en de Koran gebruiken als handboek om Israël (en de rest van niet-gelovigen) van de kaart te vegen.

  Als atheïst heb ik geen boodschap aan religie om Israël te verdedigen. Dat doe ik op rationele basis. De geschiedenis van de Joodse staat, gestaafd door feiten aan de grond, archeologische findings enz. leveren voldoende cement om als niet-gelovige toch pro-Israël te militeren.

  Maar goed, voor het anti-Israël gepeupel (en dat moet zowat de halve wereldbevolking zijn) wordt mijn blog hoedanook als islamofoob afgeschilderd, om de enige reden dat ik opkom voor het bestaansrecht en de veiligheid van Israël. Het zij zo. 😉

  Vlaamse Vrienden van Israël
  De enige Vlaamse Zionistische blog op het Internet
  http://brabosh.com

  Like

 30. gielah zegt:

  @Brabosh.com: Mijn complimenten voor uw weblog…. ik lees het altijd.
  Overigens lijkt u in veel opzichten op mijn echtgenoot.
  In tegenstelling tot mijzelf is hij ook geen gelovige, maar hij staat eveneens pal voor Israël, heeft een pro-Israëlsticker op de achterkant van onze auto aangeplakt en heeft mij zelfs een klein Israëlisch vlaggetje op de borstzak van zijn jack laten naaien.
  In feite is mijn man méér pro-Israël dan CIDI… dat volgens hem véél te links en te politiek- ‘correct’ is , waarschijnlijk uit angst en uit de behoefte ‘erbij’ te mogen horen…. maar tóch…!

  ‘Ik kan nu eenmaal niet tegen onrecht’, is zijn eerste verklaring en de tweede: ‘ Joden dragen óveral ter wereld positief bij aan het welzijn van de mensen… en dat op élk terrein… iets dat je onmogelijk van islamieten kunt beweren’.

  Like

  • fleckie zegt:

   Joden werken aan” VOORUITGANG”, moslems werken aan “ACHTERUITGANG”!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @fleckie: 23.00. uur, op 28/12. En aan: verkrachten, onthoofden, liegen, bedriegen, en misleiding!

    Like

  • Brabosh.com zegt:

   Bedankt Gielah.

   E.J. Bron en de Vlaamse Vrienden van Israël zijn beiden overtuigde pro-Israëlactvisten, met dit verschil dat hier het zwaartepunt ligt bij de Islam en bij mij louter op Israël.

   Maar we houden nog genoeg raakpunten over. 😉

   Bovendien ben ik een Vlaamse Belg en kan ik mij een aantal islamkritische zaken en uitspraken zoals die hier verschijnen, niét permitteren op mijn blog, want dan wordt mijn blog binnen de kortste keren van het net gedonderd.

   Dat zou bijzonder jammer zijn voor de zaak van Israël in mijn land, vermits niemand anders hier in Vlaanderen dat in mijn plaats doet en ik zie niemand die dat gaat doen of zou kunnen. En al zeker geen Joodse organisaties die zich – als het om Israël gaat -, op veilig spelen.

   Ik verbaas me elke dag weer dat E.J. Bron nog bestaat. Dat zou in België niet toegelaten worden. Ik heb al verscheidene waarschuwingen gekregen van het CGKR, de Vlaamse versie van het MDI en censureer zelf de (moslim)dingen waarvan ik denk dat die het CGKR kunnen provoceren om in te grijpen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat is dan een kwalijke zaak! Onze medereageerder -en landgenoot van U- Rudi heeft er ooit al eens op gezinspeeld, dat hij de verscheidenheid aan Islamkritische sites in Nederland verrassend vond, evenals de vrijheid van meningsuiting hier. We zijn dus wel min of meer op de hoogte van de situatie in Vlaanderen en op die manier mag het geen wonder heten, dat de Senaat bij U met zo’n wanprodukt als de Resolutie-Anciaux kon komen; sluit allemaal op elkaar aan, maar benijden doe ik U bepaald niet.
    Is het af en toe niet ontmoedigend, op die manier? Ik kan me voorstellen, dat U soms het gevoel moet hebben, door de stróóp te waden….!

    Like

 31. Trucker zegt:

  Ik weet het Nederlandse maar enkele uitstekende brothers in arms zijn ook welkom denk ik.

  Meisje Geller’s blog http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/) hoewel deze al is gelinkt maar goed kan best nog eens.
  Dit is ongeveer the best in de US louter vanuit het perspectief islamofoob :
  http://www.barenakedislam.com/

  Deze is een nieuwe deze middag pas louter toevallig “gespot”

  http://themuslimissue.wordpress.com/islamophobes/

  Like

   • Trucker zegt:

    Novo voor mij, is ook goed gedokumenteerd zie ik.
    Dit zijn de sites waar de overheid met graagte de (virtuele) schaar zou inzetten.
    Thanks Heer Bron, ik waardeer ten zeerste uw pogingen om de waarheid bloot te leggen wat in de huidige tijd(en) echt hondenwerk is daar ik, en vele reageerders, zich blijven verbazen over de näiviteit van de “landgenoot” (aanhalingstekens want ik beschouw ze eerder als aliens).
    All the best !

    Like

 32. Fubar zegt:

  Die laatste twee stonden al in mijn lijstje met Engelstalige blogs.
  Lux et Libertas heeft vandaag weer twee posts gepubliceerd, dus die wil er gelukkig toch mee doorgaan lijkt het.
  En hij heeft ook een zéér uitgebreide lijst met links/blogs, die hier staat
  http://luxetlibertasnederland.blogspot.nl/2010/03/aanbevolen-links.html
  en nog meer hier
  http://luxetlibertasnederland.blogspot.nl/2010/08/andere-links.html

  Daar ben je wel even zoet mee, Martien 😉
  Lux is een beetje grondig namelijk en het is een ‘Tik’ van hem om dossiertjes aan te leggen, zo zei die me eens.
  Antivenin heeft ook een aardige lijst met links en blogs en die staat gewoon op zijn voorpagina.

  We krijgen toch wel het schitterende eindresultaat te zien he? Een zo volledig mogelijke verzameling van …

  Like

 33. Fubar zegt:

  Cynisch als ik ben, zeg ik dan: is ook handig voor onze tegenstanders: kunnen ze in één keer alles platgooien. En we hadden het lijstje zelf aangeleverd.

  Like

 34. Fubar zegt:

  Ik ben nog steeds gewend aan die edit-knop bij Frik, dan had ik nog 15 minuten om wat aan te passen of toe te voegen. Toevoeging dus:
  Ik ben niet alleen cynisch, ik ben ook zo wantrouwend als de pest.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Cynisch en wantrouwend ? EN dit al op zo,n jonge leeftijd ! Heb wel veel van die o.a. engelse sites overgenomen, merendeel kende ik al. MAAR als je de hele dag ALLES moet volgen, kom ik hier niet meer aan iets anders toe. Volg alles een beetje “hap – snap” of als iemand een item/ link doorgeeft.

   Like

 35. Brabosh.com zegt:

  @Theresa Geissler: “benijden doe ik U bepaald niet.Is het af en toe niet ontmoedigend, op die manier? Ik kan me voorstellen, dat U soms het gevoel moet hebben, door de stróóp te waden….!”

  Natuurlijk. Kwestie kritiek op moslims of de Islam is het in België (Vlaanderen) over eieren lopen. Iemand die mijn artikelen leest zal merken dat ik steeds over islamiSten spreek, ipv islamieten. Die extra “S” in het woord zorgt er mede voor dat mijn blog nog altijd bestaat en ik hoop dat nog een tijd vol te houden.

  Vandaar ook dat ik duidelijk voor de zaak van Israël opteer en daar uiteindelijk mijn prioriteit ligt. Ik ga mijn Israëlboodschap niet in gevaar brengen door islamkritische zaken te publiceren, dingen die bovendien ook meestal door derden worden gezegd en geschreven.

  België (Vlaanderen) staat heel wat vijandiger jegens Israël dan Nederland en mijn blog wordt dan ook nauwlettend in het oog gehouden. Regelmatig herhaal ik dat Israël niét in Europa ligt maar in een oceaan van haat in het islamiStische genocidale Midden-Oosten. Dat is voor velen er al ver over.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s