Erdoğans AK Parti breekt in twee stukken

Screenshot_8

De ene na de andere parlementariër stapt uit de partij.

Zo, zo. De crisis in Turkije neemt steeds ernstiger vormen aan. Waar het een week of wat geleden eerst en vooral een strijd was tussen aanhangers van de islamitische prediker Fethullah Gülen en premier Recep Tayyip Erdogan, staat de hele rechtsstaat nu op het spel.
Zoals ik gisteren al schreef weigerde de politie de bevelen van het OM namelijk uit te voeren. In het Turkse systeem bepalen aanklagers wie er worden aangehouden/ondervraagd. De politie hoort daar geen vraagtekens bij te zetten: iemand is interessant volgens de aanklager, die pak je dan op.
Eergisteren weigerde de politie dat echter toen de aanklagers meer belangrijke AKP-leden, minimaal één zoon van de premier (Bilal Erdogan), rijke zakenmannen en zelfs twee financiers van Al Qaeda wilden oppakken.
Het gevolg was een patstelling: de aanklagers riepen dat mensen gearresteerd moesten worden, maar dat werd niet gedaan. Het enige dat overbleef was een gang naar de rechter om alsnog af te dwingen dat er zowaar actie wordt ondernomen tegen van corruptie verdachte individuen.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

6 reacties op Erdoğans AK Parti breekt in twee stukken

 1. Republikein zegt:

  Mooi.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Wat mij betreft mogen de Turen wat mij betreft elkaar uitroeien.Ook Kemaal Attaturk was geen lieverdje, hij was het die de Armeniers uitgeroeid heeft.

  Like

 3. Jean zegt:

  Op die bende staat de EU misdaadorganisatie te wachten en volgens de grootste huichelaar van die EU bende een zekere vanRAMPay mogen we enkel maar goednieuws verkopen! Ha ha ha.
  Op 25 mei rekenen we wel af met dat gespuis.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Zowel Erdogan als zijn opponent zijn er op uit om van Turkije een tweede Iran te maken. Alle twee fanatiekelingen der Sharia. Of het Turkse volk nu gebeten gaat worden door de kat of de hond. Korte rokjes worden boerka, en vrije mening, protest, word strafkamp cq martelkelder. Ook in dit deel van de wereld heeft een gematigde islam absoluut geen bestaansrecht. De Koran moet immers gevolgd worden. De rest van Europa volgt op termijn als er voldoende Moslim import erbij gekomen is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s