Obama en zijn hele regering zitten op het verkeerde spoor

Screenshot_14

Hani Abdel Latif, woordvoerder van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken

Ik geloof dat je gerust kunt stellen dat de handschoen inderdaad geworpen is. Dit is het islamitische Midden-Oosten. Ze weten maar al te goed dat als de voet niet goed aangedrukt wordt op de hals van hun vijand, dat dan het kromzwaard van de vijand binnenkort tegen hun hals gedrukt zal worden. Israël begrijpt dit, het zijn de Europeanen en velen binnen de Amerikaanse federale overheid die volledig onwetend over de islamitische mentaliteit zijn.

Ministerie van Binnenlandse Zaken (van Egypte): “Protestleiders van de Moslimbroederschap zullen worden geëxecuteerd.”

De woordvoerder van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken, Hani Abdel Latif, zei in een donderdag uitgegeven persverklaring dat de straf voor het leiden van een demonstratie van de Moslimbroederschap een doodvonnis zal zijn, ook al is het een vrouw. De harde reactie komt overeen met de verklaring die de Broederschap als een terroristische organisatie bestempelt, die gisteren na de bomaanslag in Mansoura werd uitgegeven en waarbij minstens 15 mensen werden gedood. Hoewel een niet-gelieerde terroristische groep, Ansar Bayt al-Maqdes, de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor de aanval, heeft het nieuwe, aan de macht gekomen, politieke establishment besloten mee te gaan in de golf van angst en neemt de gelegenheid waar om verder de enige levensvatbare politieke oppositie tegen hun heerschappij te verpletteren. Ondertussen moet de interim-regering nog het bewijs produceren dat de Broederschap aan de aanval te verbindt.

Na de verdrijving van president Mohamed Morsi van de Moslimbroederschap hebben zijn tegenstanders hun democratische stappenplan verder uitgevoerd, die het land zogenaamd dichter bij de democratie brengt. De laatste zet lijkt echter verder bewijs dat de nieuwe weg, zoals uiteengezet door de interim-regering, niet een is naar een democratie, maar eerder een stap terug naar het Moebarak-tijdperk waar de politiestaat regeerde met een ijzeren vuist en elke politieke oppositie werd geëlimineerd.

De volgende stap in het stappenplan, de meest uitdagende, is om de onlangs gewijzigde grondwet goed te keuren in een referendum dat zal worden gehouden op 14 en 15 januari. De Broederschap heeft gezworen door protesten het referendum te blokkeren.

Abdel Latif voegde daaraan toe dat degenen die deelnemen aan dergelijke demonstraties of deel uitmaken van het leiderschap van de groep ook gevangen zal worden gezet. “Iedereen die mondeling of schriftelijk de ideeën van de groep promoot of in het bezit is van folders of opnamen van die ideeën zal ook veroordeeld worden tot vijf jaar gevangenisstraf”, zei hij. “En iedereen die een leidende positie binnen de groep zal aannemen of fondsen aanboort of informatie verstrekt, zal veroordeeld worden tot levenslange gevangenisstraf.”

Hij zei dat de minister van Binnenlandse Zaken donderdag een spoedvergadering met zijn assistenten houdt om tot een plan te komen om alle scholen en Egyptische straten in het algemeen te beveiligen en manieren te vinden om de bestempeling door het kabinet van de Broederschap als een terroristische groep in te voeren. “Zij zullen ook de bomaanslag in Nasr-City bespreken, waarbij vijf mensen gewond raakten”, zei hij.

De procureur-generaal kondigde dinsdag aan dat degenen die betrokken waren bij de recente terroristische daden werden doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor het behoren tot een terroristische groep die van plan is om de nationale eenheid en de sociale vrede te schaden.

Bewerkte vertaling (naar het Engels) van Al-Masry Al-Youm

Bron:
www.egyptindependent.com
Auteur: onbekend

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Islam, Islamisering, Moslimbroederschap, Obama, VS, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Obama en zijn hele regering zitten op het verkeerde spoor

 1. Wans Horst zegt:

  Islamieten snappen elkaar. Amerika en het Westen zetten zich alleen voor aap door zich met Egypte te bemoeien, zoals Obama in ieder geval van plan was, geheime missies naar het Midden-Oosten te sturen of iets te veroordelen. Als ze er geen goedwerkende natie van kunnen maken, gaan de ééncelligen elkaar opknopen… WIN-WIN Niet mee bemoeien, het kost geld en helpt niemand.

  Like

 2. jans zegt:

  Ik begrijp de islam wel als Nederlander, ik heb als niet-moslim tussen moslims gezeten. Ik werd bespuugd, mishandeld, berooft en met de dood bedreigd. De islam is erger dan een wolf in schaapskleren. Ik kan met iedereen overweg, latinos, chinezen, japanners en afros, maar moslims is een probleem. Vooral islamieten uit noord afrika en turkije zijn erg lastig. Ze haten onze vrijheden en willen ons met geweld aan de islam onderwerpen als we ons niet tot de islam willen bekeren. Ze liegen dat de islam vrede is. Volgens de islam zal er wereldwijd vrede zijn als iedereen moslim is. Er zijn leugens, grote leugens en de islam. De islam moet verboden worden, moskeen moeten afgebroken worden en alle korans moeten worden verbrand!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Verrek, daar zegt U wat!
   Vanuit dàt perspectief noemen zij de Islam natuurlijk “Vredesreligie!”
   Dan huichelen ze dus niet eens, as ze dat hardnekkig blijven beweren. En liegen kun je het, zo bezien, evenmin noemen.
   “Er zal vrede zijn als iedereen maar eenmaal…….”
   God, God, wat is het toch een aanmàtigende ideologie!

   Like

  • Tiny zegt:

   Ben er dan nog altijd niet van overtuigd dat er dan vrede is, de islam kennt ook diverse stromingen en die slaan elkaar ook de koppen af. Tel daarbij op hun moord- en roofzuchtig karaktertje zonder enkele mogelijkheid tot gevoelens van empathie en nog wat andere vervelende karaktertrekjes, dan weet je dat er nooit vrede zal zijn.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Obama zit allang op het verkeerde spoor hij is een Kenyaan en is moslim.

  Like

 4. Marc Bouwman zegt:

  Er wordt wel eens beweerd dat Israël het front tussen vrije democratie en islamitische dictatuur is, maar de Egyptische regering toont aan dat ook zij zich, kennelijk noodgedwongen met harde hand, verdedigd tegen de radicale islam.

  Like

 5. Avidia zegt:

  luckybee zegt:
  28 december 2013 om 21:35

  Juist, hij is zelf een moslim, verkleed als christen, een wolf in schaapkleding, kijk maar eens goed naar zijn ogen, ik vertrouw hem voor geen cent, stomme Amerikanen, onbegrijpelijk!!!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, de huidige leiding van Egypte, snapt volkomen wat de gore Islam, en de Moslimbroederschap van plan zijn. En ze hebben gelijk, met de islam onderhandelt men niet, die dient men uit te schakelen!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Obama zat op het juiste spoor.
  Hij wilde alle “gematigde” leiders zoals Mubarak Gadaffi Assad enz. opruimen.
  Om aan het nieuwe fanatieke wereldkalifaat te beginnen.
  Hij heeft er ook veel geld voor uitgetrokken.
  Nu worden er telkens meer spaken in zijn wiel gestoken.
  Door de oude club in Egypte en door o.a. Rusland in Syrië.
  Israël heeft hij ook al duidelijk gemaakt dat hij ze niet mag.
  Ik hoop dat hij snel zijn hele zeggenschap verliest.

  Like

 8. Jan zegt:

  Is the Obama marriage on the rocks? Astonishing claims emerge of ugly fights over that selfie, and even a Presidential affair
  Michelle Obama alleged to have discovered her husband has been unfaithful
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2541580/Is-Obama-marriage-rocks-Ugly-fights-selfie-Even-Presidential-affair-Astonishing-claims-emerge.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s