BoEUf Barroso: Restaurants moeten in het vervolg koken volgens EU-voorschriften

Screenshot_32

Eigenaars van restaurants moeten weldra hun menukaarten aanpassen. De EU dwingt de restaurateurs om 14 levensmiddelen, die allergieën kunnen veroorzaken, nadrukkelijk op de menukaart aan te geven. De daarmee verbonden bureaucratie zal de restaurateurs ertoe dwingen meer kant en klare producten te gebruiken. En precies dat is het doel van de globale levensmiddelenindustrie, die enorm gelobbyd heeft voor dit voorschrift.

Wie in het vervolg in het mooie Oostenrijk met vakantie gaat, zal moeten wennen aan de nieuwe menukaart.

In plaats van Wiener schnitzel wordt er Schnitzel à la Rompuy geserveerd. In plaats van Boeuf Stroganoff Boeuf Barroso. En in plaats van Salzburger meelballetjes worden Martin-Schulz-knoedels geserveerd.

Want de EU grijpt massief in de productie van spijzen in restaurants in. En wel in heel Europa. Veertien levensmiddelen, die allergieën veroorzaken of zwaar te verteren zijn, moeten in het vervolg duidelijk leesbaar op de menukaart worden aangegeven. Daartoe behoren melkproducten, noten, mosterd, selderie en eieren. Het door de EU besliste levensmiddelen-informatievoorschrift geldt zowel voor cafetaria´s als sterrenrestaurants.

Screenshot_34

De restaurateurs zijn verontwaardigd: ze willen zich niet in de kaarten laten kijken, is het ene argument. Ze verwachten echter vooral de obligate bureaucratische waanzin, wanneer nu ieder gerecht moet worden uitgesplitst naar de nieuwe EU-normen.

De inmenging van de EU in de pannen zorgt vooral in het historische land van fijnproevers Oostenrijk voor opwinding. De koks moeten zich met het nieuwe voorschrift strikt aan het recept houden. Zelfs een scheut room in de soep is verboden als dit niet als zodanig op de menukaart staat. De gastronomen vrezen dat de individualiteit in de keuken zal verdwijnen. Het voorschrift omvat ook bepalingen voor verpakte levensmiddelen, bijvoorbeeld de hoeveelheid, de voedingswaarde of de herkomst.

Screenshot_33

Josef Bitzinger van de Economische Kamer van Wenen vreest dat restauranteigenaars meer zullen gaan teruggrijpen op industriële kant en klare producten. De industrie heeft dit voorschrift vanaf het begin sterk bevorderd, wordt gij geciteerd door het dagblad “Die Presse”. Het voorschrift geldt vanaf december 2014.

Herman Van Rompuy en José Manuel Barroso zullen dus in het vervolg hun mosterd toevoegen wanneer de traditionele Weense restaurants of de Franse patisserieën hun gerechten bereiden.

Hun eventuele ergernis over de spijzen kunnen de gasten dan met een gerust hart in de eveneens genormeerde EU-toiletten kwijt (meer hier).

Screenshot_36

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EUSSR. Bookmark de permalink .

22 reacties op BoEUf Barroso: Restaurants moeten in het vervolg koken volgens EU-voorschriften

 1. Trucker zegt:

  Ik ben alergisch aan islamieten zou die schoft barosso daar eventjes aandacht voor willen hebben, de mensen die op straat of in de supermarkt f*****g islamieten zien en een zware aanval krijgen van islamofobie, die dan geen hulp krijgen daar dokter despoot van rompuy en consoorten stelt dat dit te gegenezen is door een overdosis islamiet.
  Zou die barosso weten dat hij naast knettergek ook nog eens levensgevaarlijk bezig is voor de Westerse beschaving, zou die barosso weten dat islamieten voetballen met hoofden, zou die barosso weten dat de wereld in een oorlog verwikkeld is Vrije Wetsen versus islamiet, en zou die barosso weten dat ik nooit op restaurant gaat.

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  Het wordt met de dag gekker in Europa, de Bilderbergers hebben weer iets nieuws op het menu gezet door hun trouwe paladijnen namelijk de winsten van de voedselindustrie worden verhoogd door deze maatregel, de topmanagers van Unilever die stiekem in hun vuistje lachen, dat ze Barroso, Rompuy en Schultz zover hebben gekregen, tsja aan Rutte hadden zij toch al geen kind aan.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Die koken hun eigen EU soepje ! Maar deze soep word volgend jaar verzouten !
  En alle Europarasiten komen in de soep ! Oftewel ook anders gezegt Het eten
  wat jullie ons willen voor willen schotelen vreten jullie Maar zelf ! Mafiabende !
  Jullie jatten nog de laatste Euro ! Het bewijs bij geen stijl dat jullie nog altijd bij
  de aanwezigheidlijst onderschrijven om die 300 € dagspezen te kasseren !
  Besodemieteren waar de camera daarbei jullie opneemt ! Smerige Zakkenvullers !

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het allerbeste is dat ALLE restauranthouders en andere eetgelegenheden zich hier geen mallemoer van aantrekken! Gewoon doen wat ze altijd deden. Als we in heel Europa dit soort idioterie aan onze laarzen lappen, dan stopt dit gedram vanzelf.
  Die open olieflesjes op tafels in restaurants zorgden eerst ook voor veel commotie, en uiteindelijk is de maatregel weer ingetrokken.
  Dus gewoon doen wat je gewend bent te doen en de EU-regels negeren. Elk land is nog steeds souverein, maar ze probéren het iedere keer weer om nieuwe onzinregels te bedenken en uit te voeren!
  De schoften!!

  Like

 5. Maloch zegt:

  Ach, je kunt het ook positief bekijken.
  Wij maken nog mee dat wij gewoon naar een restaurant kunnen gaan. Die vrijheid hebben we nu nog en sommigen zijn nog instaat om daar wat geld voor vrij te maken in de maand. Als we straks allemaal zijn weggezet in 1 van de vele kampen komen de eenheidsmaaltijden van de EU vol met aspartaam vanzelf wel.

  Geniet er nog van zolang het kan!

  Like

 6. Jean zegt:

  De waanzin komende van die bende misdadigers liggend in dat EU gedrocht scheert alle toppen.
  Wij Vlamingen zijn zwaar allergisch voor alles wat met islam te maken heeft, wat doen ze daaraan?
  Niets, noppes, zero, ze zadelen ons met nog meer van dat barbaars tuig op, die zweedse maalstroom doet rustig verder met haar vernietigingswerk, de Europese beschaving moet en zal kapot gemaakt worden want die barbaren zullen gepamperd blijven,, althans toch nog tot en met 25 mei 2014, dan zullen wij daar een einde aan maken in heel Europa.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  De E.U. is ook al in de keuken van het restaurant gekropen. Bijna lopen ze rond in onze eigen keuken. Willen ze soms van een restaurant een gaarkeuken maken met ketels watersoep, verlepte levensmiddelen, en oud brood ? Wat willen ze allemaal nog meer. Ik zal het u zeggen. Europa samen met de hulp van de Moslim ten gronde richten.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Het Euro-fascisme achtervolg U zelfs tot in Uw eetgelegenheid !!
  Eet U nou nog smakelijk ???

  Like

 9. Lotte zegt:

  Maar Monsanto hoeft niets op de etiketten zetten, dus gewoon verdelger in de zaden.
  Ja, dat is pas gezond.
  http://www.geubel.com/2013/12/gmo-mais-veroorzaakt-kanker-parkinson.html

  Like

 10. baksteen zegt:

  Laten die varkens aan hun eigen trog gaan vreten en ons met rust laten!

  Like

 11. Peter Selie zegt:

  Ik heb het al vaker geschreven pure dictatuur!

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Wat moeten die 50.000 bijna helemaal vrijgestelde ambtenaren dan anders bedenken dan toiletten. maten van condomen bochten van bananen enz enz.

  Like

 13. fleckie zegt:

  Hoe zit het dan met de FAST-FOOD-restaurants als. De MC-DONALDS, en die anderen?: in het boek “DAS BROT des SIEGERS” kan men o.a. lezen over wat er allemaal gebeurt met het voedsel wat het slachtvee TOEGEVOEGD! krijgt.

  Like

 14. Napoleon Planta zegt:

  Ik zou zeggen: het gaat erop vooruit als restaurants nu ook al moeten KOKEN volgens de EU voorschriften in plaats van dat ze alles heimelijk in de microgolf opwarmen !! Ik ben er helemaal voor !

  😀

  Like

 15. fleckie zegt:

  Pag.30,:”uit “das BROT des SIEGERS” :Deutsches Mastvie erblickt das Tageslicht FAST Nür noch bei der Deportation zum Schlachthof.In langgezogenen Betonstallungen Stehen die Tiere zu meerderen Hundert nebeneinander angeseilt- bewegingsloos.Schon die Kleintiere werden in Spezialbetrieben von Milch(angeruhrtem Trockenpulver aus EG-Uberschussen)DIREKT auf Maiisfutter umgeschult.Sie grasen nie.Sobald die mannlichen Kalber ein Gewicht von 200 Kilogramm erreicht haben,werden sie auf dem Spaltenboden der Stallung gefesselt.Die Intensivmast kann beginnen.das Soja,vielfach Aus der Dritten Welt eingefuhrt ,ist hin und wieder mit dem dort noch verwendeten DDT gewurzt.Und trots aller Verbote floreert ein Schwarzmarkt mit Ostrogenhormonen.Fahrende Veterinare ,sogenannte Autobahntierarzte,HELFEN mit”.enz. Pag.192:”Mit 695 000 Hektar ist die Italienische Liquigas einder der grossten Viezuchter geworden-mit finanzieller Beteiligung der Vaticanbank”. enz.

  Like

 16. Frans Brassens zegt:

  Binnenkort zullen we van de -met volstrekt recht- krankzinnig en crimineel te noemen E U. moeten kotsen van het wanbeleid in door de E.U. goedgekeurde teiltjes en kotszakken. Evenwel vrees ik dat er nog altijd een actie nodig is om de slapers wakker te stompen met de actie ‘Kun je nog kotsen, kotst dan met ons mee’.
  Hoe kan het in hemelsnaam bestaan dat nog zovelen met dichtgeknepen ogen en afgestopte oren in het huidige ‘europa’ voort vegeteren? Ook dáárvoor zijn die teiltjes en zakken nodig.

  Like

 17. Avidia zegt:

  Cathja zegt:
  29 december 2013 om 16:04

  Dat is mijn uitgaanspunt: Niets van aantrekken, zo leef ik ook, doe alles op mijn eigen manier, de EU bestaat voor mij niet, ik heb TEGEN gestemd. Stelletje Hiltlers!!!

  Like

 18. Maria zegt:

  laat ze maar doen, enige remedie is allen extreem rechts te stemmen… Hitlers is niets vergeleken met dat democratisch socialistisch NEO liberaal Europa, hij wou het derde rijk, Europa wilt het vierde rijk worden, mag ik iedereen eraan herinneren dat NIEMAND in dat EU schandaal parlement democratisch is verkozen, wacht nog eventjes en de bevolkingen zullen die EU leden lynchen zoals de Britten het voorspeld hebben… Bende machtsgeldgeilhebbers niet democratisch verkozen spelen Hitler spelletjes boven onze hoofden laten islam hier maar tieren en alles krijgen en zij denken echt dat bevolkingen EU nog lang hun show gaan verdragen… bekijk zelf de profetie van de Britten wat er met dat EU parlement zal gebeuren en zijn ondemocratische leden erin…http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KxbXiFFERxo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s