FA onderzoekt antisemitisch juichgebaar Anelka (+video-update)

Screenshot_30

De Engelse voetbalbond FA is een onderzoek gestart naar een incident rond Nicolas Anelka. De Franse aanvaller van West Bromwich Albion maakte vandaag na één van zijn twee doelpunten tegen West Ham United (3-3) een dubieus juichgebaar, dat als antisemitisch kan worden opgevat.

Anelka stak na de treffer zijn rechterarm naar beneden, waarna hij zijn linkerhand tegen zijn rechterschouder zette. Anelka zei er na de wedstrijd niets over, maar meldde later op Twitter dat zijn gebaar, bekend onder de naam ‘Quenelle’, voor zijn vriend Dieudonné is bedoeld. Die cabaretier wordt in Frankrijk als antisemiet gezien. Hij heeft de Quenelle, ook wel de omgekeerde nazigroet genoemd, bedacht.


Lees verder>>>

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

14 reacties op FA onderzoekt antisemitisch juichgebaar Anelka (+video-update)

 1. Trucker zegt:

  “Fransman” BAH is zonder veel kennis onder te delen in de soort : islamiet.
  In Vlaanderen is de media opgetogen als ze kunnen melden “pelg verkracht meisje of wat voor misdaad dan ook en nog veel erger is het als de media islamieten Vlaming heet zoals onlangs met de jihadisten uit Vlaanderen.
  In nog geen duizend jaar zijn ze Vlaming zelfs na tig generaties dus voor die islamieten in Frankrijk le méme chose. (keyboard laat geen Franse “e” toe).

  Like

 2. sylvia Groot zegt:

  Geheime gebaren toepassen komt uit de oude doos en werd/wordt ook gebruikt door vervolgden. Mijn kinderen heb ik al geleerd om in hun handschrift iets toe te voegen wanneer ze in gevaar mochten komen en worden gedwongen iets te schrijven.
  Vroegere christenen hadden geheime tekens om elkaar te kunnen herkennen: de vis.
  Wanneer critici op eu en fascistische religie zullen worden beschouwd als subversief, zullen Wilderianen (v/h Fortuynisten) ook hun eigen geheime tekens nodig hebben.
  Ik vermoed dat het onvermijdelijk is.

  Like

 3. Jean zegt:

  Wat kan datallochtonen zootje toch onze samenleving verpesten, is het niet in het straatbeeld danis het in de sport, steeds staan er allochtonen in beeld hetzij via provocatie of geweld maar steeds barbaars geweld.
  Alles is er reeds door verziekt en verpest de reden dat ik nooit naar grote samenkomsten of naar sportwedstrijden ga, ik steun geen barbaren.

  Like

 4. Maloch zegt:

  De hoogte van zijn salaris zegt in ieder geval niks over zijn intelligentie.
  Hoe dom kun je zijn om dit gebaar, wat al weken in het ‘nieuws’ is, te laten zien in een vol stadion met tig draaiende camera’s en fotografen.

  In 2004 (?) bekeerde hij zich tot de islam. Hopelijk benoemen zij die link (islam, Jodenhaat, dit gebaar) veelvuldig.

  Like

 5. wouteenhoorn zegt:

  Dat kun je van zo’n baardaap verwachten.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Die komiek “Godgegeven” met zijn anti-semitische uitspraken, is hier vorige week door een-of-andere minister “de wacht aangezegd” EN er wacht hem een process boven het hoofd.

  Like

 7. Maloch zegt:

  Verrek! Dat filmpje was mij helemaal niet opgevallen.

  Die coach zou je toch ook een giga boete/straf moeten opleggen als hij deze troep probeert te verkopen aan de media. ‘Hij droeg het gebaar op aan een franse comediant die hij zeer goed kent.’
  Hij kent dus de bedenker van dit gebaar erg goed maar weet niet wat hij er mee bedoelt?

  Als klein ventje heb ik wel eens staan jokken tegenover mijn moeder. Als mijn moeder mij dan indringend aankeek, begon ik vaak te blozen zodat zij wist dat er iets niet in de haak was. Blijkbaar zijn er heelveel mensen die dat gevoel vroeger nooit hebben gehad. Anders ga je niet zo’n l-lverhaal ophangen met 20 camera’s in je giechel.

  Politici zijn daar ook heer & meester in.
  Wat is er toch met dat slag volk aan de hand?

  Like

 8. Trucker zegt:

  Verrek! Dat filmpje was mij helemaal niet opgevallen.

  (Sorry Maloch dat ik je openingzin kaap maar voor mij is het net zo).
  Wat zie ik daar voor volgevreten schoft zijn islamiet verdedigen.
  Wat is die schoft een schoft in de letterlijke zin van het woord want dat die islamiet (met een baard die symbool staat bij de islamiet zijn cultuur) wel zeer goed wist dat het geen groet naar “dedicated to a French comedian he knows very very well” was maar een regelrechte nazigroet
  Voetbal is big bussiness dus die schoft zal zijn “materiaal” uiteraard verdedigen (stel dat die schoft zegt : ja natuurlijk was dat een nazi groet kan hij solliciteren naar ander werk) en voorts is een gegeven waar niet naast gekeken worden dat er niet kan geraakt worden aan de goddelijke status van de voetbalspeler…
  Ik val bij veel buiten de gemene deler want voetbal heeft me nooit geintereseerd en heb dusgevolg steeds met verwondering gekeken naar de bijna blinde afgoderij naar hun idolen toe door de supporters, is echt voer voor shrinks zonder meer, maar goed dit terzijde.
  Lees dat de Franse minister van Sport wel weet wat die islamiet deed en dat er een gevolg aangegeven wordt, ideale oplossing is die islamiet levenslang schorsen en nationaliteit afnemen, who cares als hij Fransman is van geboorte dan wordt er een dna test afgenomen weten ze uit welk islamietenland hij komt en dan gedwongen uitzetting.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Deze persoon, deze droplul, beschouw ik niet als Fransman en/of Europees burger. Deze klootzak maakt nu deel uit van een misdadige organisatie te weten de islam. Zum kotzen!

  Like

  • Trucker zegt:

   Yep is een islamiet die baard is iets waar niet naast gekeken kan worden en dat is trouwens de bedoeling, lees mijn comment van hierboven zal wel instemming vinden.

   Like

 10. Dat gebaar gaat doodgewoon worden… islamitische hangjongeren volgen… en evenzo andere moslimbroeders die de ‘barmhartige’ Koppensneller aanbidden… zoals islamitische criminelen die 80 procent van het totaal aantal criminelen in Frankrijk zijn. Ik doe maar een gok maar ik zal er niet ver naast zitten!

  Like

 11. Urbanus zegt:

  De islamitische Hitlergroet. Niets meer, niets minder.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/k9a7c9h

  Jewish human rights group, the Simon Wiesenthal Center (SWC), called on NBA star Tony Parker to apologize for his past use of the “quenelle” gesture which is widely considered to be anti-Semitic, and has been described as “the Nazi salute in reverse.”

  The call comes a day after French soccer star Nicolas Anelka ignited a furor over his use of the gesture after scoring a goal for English soccer club West Bromwich.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s