De grote herverdeling: Belastinggelden verdwijnen in de zakken van de financiële elites

Screenshot_30

Pakistan krijgt een miljardenkrediet van het IMF. Maar het geld komt niet aan de bevolking ten goede, maar aan een Zwitsers bedrijf, dat het geld doorgeeft aan dubieuze firma´s. Via een verdrag kan het IMF gelden voor de globale bevordering van de economie op ieder moment opeisen van de belastingbetalers van de IMF-landen. De financiële elites brengen een grote herverdeling ten uitvoer – van beneden naar boven.

De afgelopen vijfentwintig jaar heeft het ontwikkelingsland Pakistan – tegelijkertijd naast India de grootste atoommacht in Zuid-Azië – acht keer bij het IMF aangeklopt om ondersteuning. Desondanks werd de economische crisis in Pakistan niet overwonnen. De situatie van het land is niet verbeterd, integendeel: De armoede is nog steeds een dringend probleem, de sociale spanningen hebben het land vatbaar gemaakt voor terrorisme en corruptie. Talrijke regimewisselingen wijzen op een instabiele situatie.

Nog in het jaar 2011 had Pakistan het “hulpprogramma” van het IMF afgebroken. De reden was, dat het land zich niet meer in staat achtte om de daarmee gepaard gaande eisen naar bezuinigingen in de staatsbegroting uit te voeren. Desondanks is Pakistan sindsdien nog bijna 3,8 miljard euro aan het IMF uit dit programma schuldig.

Omdat het deviezenvermogen van Pakistan de afgelopen twee jaar van ongeveer 10 miljard euro naar bijna 5 miljard euro halveerde, heeft de Pakistaanse regering weer een verzoek tot hulp bij het IMF ingediend.

In december maakte het IMF bekend dat er een 3-jarig progamma voor Pakistan van in totaal 6,75 miljard dollar werd vastgelegd. Het tweede deel en de onmiddellijke uitbetaling aan Pakistan bedraagt 553,3 miljoen dollar.

De melding kreeg nauwelijks aandacht in de media.

Als je echter eens goed navraagt waar het geld vandaan komt en waarvoor Pakistan dat geld eigenlijk gebruikt, ontdek je verbazingwekkende samenhangen.

In het jaar 2009 werd, zoals de “WirtschaftsWoche” bericht, op de Londense G20-ontmoeting overeengekomen dat het IMF tot 560 miljard Amerikaanse dollar via de zogenaamde speciale trekkingsrechten in het kader van kredietovereenkomsten met zijn lidstaten kan opeisen. De toenmalige topeconoom van het IMF, Jürgen Stark, was geschokt: “Dat is pure geldschepping. Dat is helikoptergeld voor de wereld”, maakte Stark bezwaar.

Het geld wordt beschikbaar gesteld door de centrale banken van de kredietverlenende leden van het IMF, voor de eurozone is dit dus de ECB.

Aan de financieringsbronnen van het IMF worden echter een quotum voor de individuele landen doorgegeven, dat bepaald wordt aan de hand van het BNP, de buitenlandse handel en de deviezenreserves van een lidstaat. Het Duitse aandeel bedraagt hierbij ongeveer 6%. De grootste betaler aan het IMF zijn met ongeveer 17,11% de VS. En de VS bepalen daardoor vermoedelijk ook de koers.

Het IMF stelt de hulp zoekende landen echter niet alleen financiële middelen in economische crisissituaties ter beschikking, maar neemt ook deel aan ontwikkelingsfinancieringen op de lange termijn en grijpt daarmee massaal in de politieke van de desbetreffende landen in. Of het maakt gebruik van de zwakte van een economische zone om substantie te onttrekken aan de regionale economische gebieden, wat daarna ten goede komt aan de internationale financiële markten (meer hier).

Toen de goedkeuring van de IMF-middelen aan Pakistan bekend werd gemaakt, had de plaatsvervangende zaakwaarnemer van het IMF en huidige voorzitter Nemat Shafik geëist dat Pakistan zijn bezuinigingen voor de economie moet voortzetten en vooral het heffen van belastingen moet verbeteren.

Screenshot_31

Christine Lagarde, de cheffin van het IMF

Khurram Husain, economiejournalist bij het grootste Britse dagblad in Pakistan, is echter van mening dat iedereen weet “dat de strategische belangen van de VS niet echt geïnteresseerd zijn in een vooruitgang of een tijdpad voor bezuinigingen.”

In de eerste plaats beweert het IMF dat het krediet Pakistan helpt om de deviezenreserves te stabiliseren en de Taliban in bedwang te houden – die echter via omwegen door de Pakistaanse regering wordt gefinancierd.

Verder wordt beweerd dat het ter beschikking gestelde kapitaal de economie ondersteunt – wat dat ook in de praktijk mag betekenen –, het kan Pakistans energieprobleem oplossen en zal bijdragen aan het innen van belastingen. Geen mens gelooft dat het probleem van belastingvlucht het meest urgente probleem van Pakistan is.

De zaak van de al aan Pakistan uitbetaalde 553,3 Amerikaanse dollar toont aan: het “gebruiksdoel” van de financiële middelen bestaat erin dat internationale concerns de gelden, die daarvoor door de belastingbetalers moeten worden verdiend, opstrijken.

Zo bericht de “The Daily Bell” dat de Zwitserse firma Swiss Water Tech Research & Development SA met zetel in Neuchâtel ongeveer 200 miljoen Amerikaanse dollar aan een rioleringsplan in Pakistan heeft verdiend. De voorfinanciering van de projecten in Pakistan van de Zwitserse firma moet via de Habib Bank Ltd. plaatsvinden, die zich van haar kant indekt met een staatsgarantie van de Pakistaanse regering.

De perfecte kringloop voor de herverdeling van belastinggelden.

Bovendien kreeg de onderneming een voorlopig contract van de Pakistaanse regering wat betreft de plannen voor een 100 Megawatt krachtcentrale. Bovendien voert Swiss Water gesprekken met andere buitenlandse privéondernemingen betreffende de invoering van gelijksoortige plannen in Pakistan.

Meer over de Zwitserse onderneming Swiss Water Tech Research, dat ook wel de naam SWATE, draagt, is op internet alleen te vinden via de site “moneyhouse.ch”. Ook de Engelstalige homepage geeft niet meer prijs dan intentieverklaringen. The Daily Bell schrijft dat de boekhouding van SWATE in het donker ligt, de verdeling van de gelden aan Pakistaanse firma´s noemen de analisten grillig.

Voor de Zwitserse firma – die zichzelf een voortrekker van de “green technology” noemt – is het belangrijk dat Pakistan zijn rekeningen kan betalen. Want voor de firma is het land met 200 miljoen inwoners een belangrijke klant. De firma heeft talrijke dienstverleners in Pakistan in dienst. The Daily Bell betwijfelt of de belastingbetalers ooit te weten komen wat er met hun geld is gebeurd.

Zo worden – indirect – door het IMF globaal de belastinggelden van de lidstaten verschoven om verdachte firma´s lucratieve zaken in miljoenenhoogte toe te spelen.

Het voorbeeld van het Pakistaanse hulpkrediet is niet een op zichzelf staand geval: De voormalige chef-econoom van het IMF, Joseph Stiglitz, heeft ontdekt dat het bij het IMF zonder twijfel om een nieuw economisch wereldsysteem gaat, waarbij de financiële elites de winsten maken en de volkeren de rekening moeten betalen (meer hier).

De plundering van de wereld is in volle gang.

De politiek kijkt toe, omdat zij in de schuldenval zit.

De burgers zullen het merken als het te laat is.

De aarde is een draaischijf, als je de juiste vrienden hebt.

Screenshot_32

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, ECB, Elite, Graaien, IMF, Krankzinnigheid, landverraad, New World Order, Pakistan, Rotzakken, VS, Westen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De grote herverdeling: Belastinggelden verdwijnen in de zakken van de financiële elites

 1. Tom Hendrix zegt:

  Het is allemaal geld wat niet gedekt is! Het is NEPGELD, we zitten op een enorme LUCHTBEL. En verdorie alle politici, niet gehinderd door enige kennis van zaken, lopen net als de PIAS RUTTE te verkondigen dat het allemaal geweldig goed gaat. Ze beliegen en bedonderen ons waar we bij staan. Hun bedoeling is een wereldreging, een munt, en 1 dictator als leider. En die zal zijn de SATAN persoonlijk. Alles wat er nu loos is, kan men met name teruglezen in de Openbaring van Johannes. De overeenkomsten zijn zeer opvallend. En dit is maar mijn mening hoor.

  Like

 2. Jean zegt:

  Het is NOOIT anders geweest en steeds staat de politiek op de eerste rij.

  Like

 3. CONCLUSIE :
  De gehele gemeenschap moet bloeden ten voordele van de financiële elite. De twee radar-uitzendingen “de schuldvraag” over de bubbel hebben laten zien dat de regeringen en de banken HET HEBBEN LATEN GEBEUREN.
  In die uitzending werd ook het angstvallige, belachelijke optreden van Marcx2 : Koop nu toch eens die nieuwe auto – uitgelegd. Een wanhoopskreet. Regeringen en banken hebben de samenleving vele jaren aaneen aangemoedigd om schuld op schuld te stapelen. Daar is een elite rijk, steenrijk, stinkend rijk van geworden.
  OOK DE POLITIEK HEEFT SCHULD.
  De politieke partijen, die dit in diverse samenstellingen mogelijk gemaakt hebben, moeten het gaan merken. Verkiezingen zijn er voor om niet alleen te belonen maar ook te straffen. CDA, VVD, PvdA, D66 zijn de grootste schuldigen. Weg ermee!.
  ANDER BELEID NODIG
  Er moet dringend ander beleid komen. Die enorme schuldenberg MOET op een of andere manier gesaneerd worden. Daarvoor moeten we in eerste instantie aankloppen bij de kapitalisten, die van deze handel in schuld (met name de derivatenhandel) hebben geprofiteerd. Als we nu eens vriendelijk van ze eisen om ‘schulddelgingsobligaties’ van de staat te kopen tegen de LAAGST MOGELIJKE RENTE. Tegen een looptijd ongeveer gelijk aan de tijd dat ze zich zo mateloos verrijkt hebben. En dan gaat het niet alleen om die derivatensmokkelaars maar ook de bonuszakkenvullers enz. Dus, zij die vrijwel slapend rijk werden. Mensen in LOONDIENST, die belachelijke SALARISSEN opstreken terwijl hun werknemers naar de VOEDSELBANK moesten om nog net in leven te blijven.
  We hebben wel politici nodig die het aandurven om zoiets op stapel te zetten. Dat moet uiteraard in een SOEVEREIN Nederland, met een trotse EIGEN MUNT. En als het even kan ISLAMVRIJ. Aan welke partij kunnen we dan denken?

  Like

  • Jean zegt:

   De kruik gaat zolang te water tot ze barst, de scheurtjes zijn al zichtbaar, nog even geduld en het wordt nog pret zeker als straks die Roemenen en Bulgaren komen mee happen.
   25 mei 2014 is het payday, veel lafaardsen verraders in de politiek zijn al pampers aan t hamsteren, ha ha ha ha ha.

   Like

 4. Sjaak zegt:

  Met hoogste snelheid in richting inflatie ! Van Millioenen schulden naar Milliarden en
  van Milliarden schulden naar Biljoenen schulden ! 2,2 Biljoen zijn het momendeel !
  Griekenland belooft dat het na 2 Milliarden die ze nog nodig hebben geen Geld meer
  nodig hebben ! Wohaaaa ! Deze vieze vuile Eurodieven die zijn wie een bakterie
  die heel Europa hebben infizeert ! Het erste aan de hele zaak is dat het hele sozial
  System naar de knoppen gaat ! Nu hebben we ook nog de Euroschuur wagenweit
  geopend voor Roemenen,Bulgaren,Sinti’s en Roma’s !

  Like

 5. Avidia zegt:

  Th.M. van Baarle zegt:

  Mooi en ware uiteenzetting en wij weten met z’n allen wel op wie we moeten stemmen, er is maar EEN partij!

  Like

 6. fleckie zegt:

  Diverse families AL gesignaleerd! Vorige week dinsdag, MET KROOST! 3 KINDEREN,(nog een tamelijk jong stel)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s