Wetsontwerp: Jordaanvallei moet definitief bij Israël komen

Screenshot_10

De Jordaanvallei

Het Israëlische kabinet heeft ingestemd met een wetsontwerp, volgens welk de Jordaanvallei definitief tot Israëlisch staatsgebied  moet behoren. Het plan is brisant en ook binnen de regeringscoalitie omstreden. De Palestijnse onderhandelingsleider bij de vredesgesprekken, Saeb Erekat, verklaarde dat het plan het door de VS op gang gebrachte vredesproces verstoort en een schending is van internationaal recht. De Palestijnen beschouwen de Jordaanvallei – het gaat in principe om het gebied langs de Jordaanse grens, tussen het meer Genezareth en de Dode Zee – als deel van hun toekomstige staat “Palestina”. Israël staat erop deze grens met eigen troepen te beschermen.

Sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967 heeft Israël het in de Jordaanvallei voor het zeggen. Het gebied grenst direct aan het Israëlische kernland, naar Jeruzalem zijn het slechts enkele kilometers. Als zich in de Jordaanvallei – net zoals na de terugtrekking van Israël uit de Gazastrook – terroristen nestelen, dan worden Jeruzalem, het gebied rondom Tel Aviv en ook de internationale Ben-Gurion  vanuit het oosten acuut bedreigd. De voorstanders van een het opnemen in (annexatie) in Israël van de Jordaanvallei geloven niet dat de Palestijnen of internationale vredestroepen in staat zijn terroristen in de Jordaanvallei effectief te bestrijden.

Screenshot_11

Het wetsvoorstel werd door de beide grote regeringspartijen Likud en Israël Beiteinu evenals door de nationaal-religieuze partij Habayit Hayehudi van minister van Handel Naftali Bennett ondersteund. Vooraanstaande tegenstanders zijn de veeleer links-liberaal georiënteerde regeringsvertegenwoordigers, zoals minister van Justitie Zipi Livni, minister van Financiën Yair Lapid en de minister van Wetenschappen Yaakov Peri. Zipi Livni, de leidster van de Israëlische onderhandelingsdelegatie met de Palestijnen, zei dat het wetsvoorstel de onderhandelingsspeelruimte van de regering en de minister-president onnodig beperkt. Israël isoleert zich zodoende internationaal. Volgens haar moet over dit “populistische voorstel” uitvoerig in de Knesset gediscussieerd worden.

Minister-president Netanyahu komt steeds meer onder druk te staan, omdat de VS snelle vooruitgang in het vredesproces eisen. De regeringschef zal spoedig een beslissing moeten men wat hij belangrijker vindt: Israëls veiligheid of de welwillendheid van de VS en de Europese Unie.

Screenshot_13

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Tommy Müller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", EU, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Wetsontwerp: Jordaanvallei moet definitief bij Israël komen

 1. GDeckzeijl zegt:

  Alles wat niet naar de zin is van tapijtvreters, lees: palestijnen en soortgelijk islamitisch vuil, is in hun zieke beleving in strijd met internationaal recht, een regelrechte godspe als je het mij vraagt, omdat binnen de islamitische beweging recht wordt geschouwd als onzin.
  Zelfs als een palestijn een zwarte kat de straat ziet oversteken, is dat een schending van internationaal recht. http://tinyurl.com/7p636na

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Zowel in Israël zelf als internationaal moet men eens ophouden in het alsmaar denken in de sfeer van pleasen van de Palestijnen aan de onderhandelingstafel. Palestijnen zeggen toch overal nee tegen en willen helemaal geen vrede.
  En als ze eventueel wel ja zeggen weet je nog niet wat je er hebt want hun ja wordt dan gegeven in het kader van taqiya.

  Like

 3. Wans Horst zegt:

  Moslims weten kennelijk niet wat “verstoren” betekend, het levensdoel van moslims in namelijk het verstoren van levens van niet-moslims op alle denkbare gronden.

  Like

 4. mac zegt:

  de veiligheid van Israël is de hoofdzaak Amerika staat deze niet meer voor het beleid is pro islamiet en heeft niets menselijk meer

  Like

 5. jans zegt:

  Israel moet alles annexeren, gewoon schijt hebben aan dat islamitisch tuig, want ze liegen dat ze barsten. Er zijn leugens, hele grote leugens en praatjes van islamieten. Als de islam de kans krijgt zullen ze de wereld vernietigen, net zoals ze dat al in het middenoosten gedaan hebben. De islam moet verboden worden, alle korans verbrand worden en alle moskeen gesloten worden.

  Like

 6. Maloch zegt:

  Hopelijk gaat Israël niet te ver mee met het plan wat de duivels en gevallen engelen smeden.
  ‘Remember Gaza!’
  Rondom haar is er nog genoeg grond voor wel meerdere islamitische staten maar zij hebben het voorzien op dat ene stukje grond waar nu een Joodse Staat is.

  De poot stijfhouden = stront aan de knikker maar iedereen weet met wie ze te doen hebben.
  Toegeven = nog meer stront aan de knikker wat wel eens kan uitlopen op een regionale oorlog of WOIII.

  Wat Israël ooit is belooft en wat ze nu hebben en eigenlijk weer moet afstaan is toch tegen alle afspraken in.

  Wie slaat eens met de vuist op tafel en zegt/pakt elke regeringsleider bij het strotje, om duidelijk te maken dat we met ons allen dit hele conflict gigantisch verkeerd hebben benaderd en aangepakt.

  Blijkbaar durft geen één land meer een ander land te wijzen op de gemaakte afspraken van destijds alleen omdat zijzelf ook deelnemen aan dit hoogverraad.

  Als we weer teruggaan naar de oorspronkelijke verdeling is het beschamend waar de Joodse Staat het maar mee moet doen. Alle beslissingen van hoger hand blijken geen knip voor de neus waard te zijn. En nu nog steeds is het de bedoeling dat Israël stukken land vrij moet geeft aan mensen (eerlijk = eerlijk; er zijn vele palestijnen die een normaal leven willen opbouwen) maar ook de mogelijkheid moet bieden om aanvallen toe te laten op haar burgers.

  Ik zou mij eerlijk waar niet een ander land voor kunnen stellen die zo omgaat met een agressieve omgeving zoals Israël dat doet.
  Israël laat een bepaald gezicht zien.
  Ze zijn er nog niet maar dat komt wel.
  En ookal zegt de wereld dat zij de agressor is, die wereld mag wel eens blij zijn dat Israël nog geen 10% handhaafy van de ideologie waartegen zij strijdt.

  Like

 7. luckybee zegt:

  De Kanaan is het tehuis van de Joden en van niemand anders .Dat zegt de Bijbel.

  Like

 8. Breget zegt:

  Als zipi nog steeds denkt dat er tussen Palesteinen en Israel een vredes acoord tot stand komt is hij niet van deze tijd , als er zoveel Joden moeten vluchten doordat ze hun levens in gevaar worden gebracht door die knetergekke islamieten moet er land bij om huizen te bouwen.

  Like

  • fleckie zegt:

   Hun levens worden(en werden) ook in gevaar gebracht door het ANTISEMITISME in o.a.de WESTERSE landen,( er zijn zelfs BEPAALDE personen, zelfs hier in NL, die hun antisemitisme ” OPENLIJK BELEIDEN”,en zelfs een antisemitische web-site erop nahouden!

   Like

 9. Pieter Nokkio zegt:

  Judea en Samaria behoren tot, oftewel ZIJN provincies (voormalige stamgebieden) van Israel. Er is dus geen sprake van bezetting, zoals zelfs veel (linkse, seculiere) Israëli’s zichzelf en ons willen doen geloven. Na de oorlog van 1967 gaf Jordanië het (vernielde en van Joden ‘gezuiverde’ gebied zelfs aan Israel terug. Elk vredesvoorstel wat Irsrael sinds die tijd heeft willen doen, zelfs met ‘teruggaaf’ van land, stuitte op een Palestijns ‘NEE’. Omdat de islamitische Arabieren die in dit deel van Israel wonen, domweg geen vrede willen. stel je voor: dan lopen ze de miljoenen van de wereldwijde zieligheidsindustrie mis! En wat te denken van de bankrekening van Abbas (ruim honderd miljoen dollar…) en zijn trawanten, met hun vette Zwitserse en Iaraelische (..!) bankkonto’s. Nee, de islamieten willen geen vrede, past niet in hun radicale systeem.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Ondanks de continu anti joodse indoctrinatie zijn er nu en ook straks vele Palestijnen die stiekem in hun vuistje knijpen in de hoop ooit definitief onder Joods bestuur te vallen. Kunnen ze eindelijk toekomen aan een normaal leven en een fatsoenlijke levensstandaard en zijn ze bovendien afdoende beschermd tegen de corruptie en het incapabel overheidsmanagement van de Palestijnse maffiosi elite. Ik zou me schamen als Nederlands politicus als ik op vriendschappelijke voet zou staan met dit Palestijns politiek misdadig uitschot. Het Palestijnse volk zal zelf moeten afrekenen met haar dictatoriaal politiek bestuur. De Palestijnse elite vindt de situatie zoals die nu is prima. De miljarden subsidies uit het buitenland blijven binnenstromen en hun slachtofferrol ontslaat hun van elke fatsoenlijke regeringsverantwoordelijkheid. Hun Zwitserse bankrekeningen zijn goed gevuld met Uw en mijn belastinggeld.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3366230/2012/12/20/Blij-met-werk-in-een-nederzetting.dhtml

  Like

 11. vigilante zegt:

  De jordaan vallei is van groot strategisch belang voor Israel.
  Het is een natuurlijke barrière:

  http://jcpa.org/why-israel-opposes-international-forces-in-the-jordan-valley/

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Ik zie net op een duits journaal dat er weer palestijnse gevangenen zijn vrijgelaten.
  Ik zie Abbas zeggen dat er, zolang er palestijnse gevangenen vast zitten in Israël, nooit een vredesvedrag getekend zal wordedn.

  Like

 13. Yiooda zegt:

  Psalm 14.
  De anarchie der mensen!

  De dwaas zegt immer, dat God niet bestaat,
  hun misdaad is een gruwelijke smaad!
  Er is niemand hier die goed doet of helpt,
  geen Samaritaan die het bloeden stelpt !

  De Heer ziet op de mensenkinderen,
  of er bij zijn die Hem niet hinderen.
  Allemaal zijn zij echter in het kwaad,
  niets goeddoende en alleen maar verraad.

  Zij willen het volk eten als verse broden,
  God eren zij niet, verwerpen Zijn geboden.
  Kennis heeft niemand, er is alleen kwaad,
  tegenstanders van God,zijn vol met haat !

  Dan valt op hen de schrik van hun leven,
  God zal Zijn kinderen nooit begeven !
  Wat Zijn kind doet, willen jullie graag kraken,
  God is hun Burcht, Hij zal jullie nu wraken.

  Uit Sion zal er zeker Redding komen,
  Hij zal daar redden al Israëls vromen !
  De Heer brengt een keer in het lot van Zijn volk,
  Jacob juicht en Israël zit op Zijn wolk!\

  Yiooda.

  Like

 14. Jan zegt:

  Het is nog waar ook: Joden worden sterker want Saturnus nadert Boogschutter

  Egyptian Astrologer Warns: In 2014, Saturn Enters Sagittarius, Making Jews Stronger

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s