“Feest van de ongelovigen” – Saoedi-Arabië verbiedt Oud en Nieuw festiviteiten

Screenshot_30

(Door: Michael Mannheimer)

Saoedi-Arabië is ideologisch een van de meest reactionaire landen ter wereld. Als geboorteplaats van de “profeet” beschouwt het land zichzelf als de religieuze navel van de wereld en het universum. Vanuit Saoedi-Arabië wordt de islamisering van het Westen aangestuurd en met miljarden oliedollars gefinancierd. Nu heeft een commissie van Saoedische islamgeleerden een fatwa uitgevaardigd, volgens welke het niet is toegestaan om je op de kalender van de “ongelovigen” te oriënteren. Daarom mogen de inwoners van Saoedi-Arabië op 31 december en 1 januari hun vreugde over het nieuwe jaar niet publiek tot uiting brengen en mogen de winkels geen geschenken en bloemen verkopen.

Oud en Nieuw in Saoedi-Arabië verboden

De religieuze politie van Saoedi-Arabië heeft de inwoners van het koninkrijk verboden om Oud en Nieuw volgens de Gregoriaanse kalender te vieren. Dit is gebaseerd op een fatwa, die werd uitgegeven door de commissie van meest autoritaire theologen.
De theologen vinden het alleen mogelijk dat het feest volgens de hidjra wordt gevierd. De hidjra is een maandkalender, waarvan het uitgangspunt het vertrek van de profeet Mohammed vanuit Mekka naar Medina is.
De inwoners van Saoedi-Arabië mogen op 31 december en 1 januari niet openlijk uiting geven aan hun vreugde en de winkels mogen geen geschenken en bloemen verkopen.

Bronnen:
http://michael-mannheimer.info
http://german.ruvr.ru

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Christendom, Islam, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

29 reacties op “Feest van de ongelovigen” – Saoedi-Arabië verbiedt Oud en Nieuw festiviteiten

 1. delamontagne zegt:

  ………..volgens welke het niet is toegestaan om je op de kalender van de “ongelovigen” te oriënteren.
  Als je dan bedenkt dat in Israel de kalender “3-delig” is. Bovenste de wereld-wijde gebruikte Gregoriaanse, dan de Joodse ( iets inde 5000 ) hierna de islamitische.
  DUS EEN WERELD VAN VERSCHIL. ! !
  Van dit soort geleerden las ik eens een verhaal dat ze hadden ontdekt dat de magnetische compassen, in de richting mecca aan-,t-veranderen waren.
  Over de modernere gyro-compassen hadden zij het niet…..

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   Joodse kalender: jaar 5774 sinds Rosh haShana (afgelopen september).
   Islamitische kalender ken ik niet (wil ik ook niet weten), zal wel ergens in jaar 1400 (feitelijk cultureel jaar nul nog steeds) zitten.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Och, hier heb ik maar één ding op te zeggen: Zolang het binnen hun eigen grenzen blijft DOEN ZE MAAR!
  Die lui willen immers zelf niet anders……

  Like

 3. Trucker zegt:

  islamieten kennen geen feesten (voor de eerlijkheid nieuwjaar vier ik ook niet al 40 jaar niet meer) kennen een slachtpartij die jaarlijks gehouden wordt en waar de media over kirt als “feest” (er zijn trouwens ook reageerders op Heer Bron’s blog die dit ook “feest” heten dus opdracht media ten dele reeds geslaagd de poco taal erin rammen) ik heet dit gewoon een jaarlijkse oefening voor de echte slachtpartij.
  Voorts hebben ze een ramagedram dat de media ook lovend feest heet, ik vreet met opzet in het bijzijn van islamieten tijdens hun ramagedram (in de firma waar ik werkte waren er twee van die rukkers) dus LOL .
  Feest…proef even die woorden op mijn tong feest…ik heb indertijd beelden gezien ik dacht uit gaza, waar hamas (dat zijn de vriendjes van rudi -arafat sjaaltje- vranckx “reporter” van de openbare KRomTroep BRT) een feest beëindigen met cal.7.62 en onthoofden van de bruidegom.
  Ik meen me beelden te herinneren (lang geleden) uit afghanistzan waar rechtoplopende vrouwenjurken mensen doodschoten louter omdat ze naar muziek luisterden…ik meen me nog zoveel te herinneren waaar ik gruwel en dood en barbaarse daden zag maar feest…de islamiet kent geen feesten en dat de media de domme idioten laat geloven dat een slachtpartij een feest is is voor rekening van deze idioten die dit napraten..
  Ik scheld niet, zal even mijn tong draaiene maar zij die kwaken dat de islamiet een feest kent zijn fout bezig en dat is het laaste understatement die ik dit jaar maak.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ze kennen wel feesten , alleen zullen normale westerlingen het geen FEEST noemen. Is al
   eens in London gesignaleerd. ASHURA…………………….
   Deze komt uit Athene…(grieken zijn nou niet bepaalde bekend om hun liefde voor islam )
   /////////
   Asjoera, het religieze feest waar gelovigen aan zelfkastijding doen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou ja, in de 14de Eeuw hadden WIJ de Fagellanten.

    Like

   • Trucker zegt:

    Tja als je masochisme een feest kan heten voor sommigen en oke er zijn er die er hun brood me verdienen maar ik denk dat deze soort andere bedoelingen heeft als genot door pijn.
    Correct me if i’m wrong.
    Tussen haakjes ik vermoed dat je in Frankrijk ergens in het massief woont (?) sorry als ik nieuwsgierig lijk maar is uiteraard je nickname hé.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Delamontagne: 23.05. uur, op 31/12. Dat volk spoort voor geen meter!

    Like

   • hmichael4u zegt:

    Zie ook het verhaal van Elia en de profeten van Ba-al, in 1 Kon. 18, i.h.b. vers 28!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   GVD, fLagellanten. De Cola-jenever begint haar tol te eisen……(Je moet wàt.)

   Like

   • fleckie zegt:

    Neen, mevrouw Theresa, zo te zien, hebben beslist nog meer mensen van dit euvel. last: dat er gewoon letters “wegvallen”, andere woorden verschijnen I.p.v.die men getypt heeft, opvallend dus dat meerderen dit gemeld hebben. Het is ontzettend irritant, men moet ELKE keer”, corrigeren”,en dan nog goed opletten of de correctie WEL gelukt is,( af en toe tot 3 keer zelfs.) zelfs als men e-mail verzendt, gaat het de laatste tijd ook mis(terwijl het op precies hetzelfde adres is aangegeven, maar bij nadere beschouwing, wat er mis is, blijkt er een I aan de voor-of achterkant v.h.adres opeens bijgevoegd te zijn!!!groetend fl.

    Like

   • Trucker zegt:

    Dame Geissler, ik heb zelfs geen drank nodig om dat effekt te bekomen, ik weet niet hoe dat komt ik denk dat mijn neuronen en synapsen processen soms wel eens in conflict komen met mijn logica en het bewustzijn in een rem faze komt.
    Maar zoals ik graag pen who cares, Heer Bron heeft tot hiertoe nog geen punthoofd en ik krijg (soms) respons dat wil dan zeggen dat mijn proza geslaagd is en de foutjes door niemand opgemerkt.
    Ten andere perfectie bestaat niet desgevolg is een fouten bevattende tekst ook creatief op zijn manier.
    Mijn keyboard heb ik af en toe wel eens een probleem dat ik plots de Frnase versie heb is omdat ik een ongewilde toetsencombinatie heb aangeslagen en dan is het naar instellingen en klooien en zo we blijven bezig.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Trucker

    Gewoon door rammen op dat Franse toetsenbord!! Ik doe er niet moeilijk over! Als het echt te gek wordt, verbeter ik hier en daar wel wat in een comment!

    Groeten,

    E.J.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Dat was dan wel de 14e eeuw ( keert terug in NL ? als ik artikel islamisering lees ?
    ////
    Trucker
    31 december 2013 om 23:36
    Ik woon in “Midi-Pyrenee”, niet zo heel veel van ,t buitenpaleisje van Queen Margretha van Denmark. In tegenstelling tot Bea is islam niet haar favoriete bezigheid.
    Heet: Vandenberg = vertaling, beide namen staan op brievenbus.

    Like

   • hmichael4u zegt:

    Inderdaad ook een gebruik in het middeleeuwse Europa, toen nog volledig (het westen tenminste) Rooms – Katholiek.

    Like

 4. Jean zegt:

  Wat de moslims doen in hun moslimland interesseert me geen flikker, ze doen maar, maar als ze naar hier komen respecteren ze onze normen en waarden, wetten en cultuur en vooral onze beschaving.
  Het is door het verraad voor oliedollars dat die EU misdaadorganisatie ons 24u op 24u ligt te verraden, wat een bende lafaards.

  Like

 5. scooter zegt:

  Als die mannen iets te vieren hebben, moet er bloed bij zijn.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @scooter: 00.59. uur. Tja scooter, dat vinden deze malloten prachtig. Hun gruwelboek, staat er vol van, deze mensen zijn niet te redden, dat willen ze niet eens. Wat zou de wereld een stuk beter af zijn zonder de islam.

   Like

 6. Marc Bouwman zegt:

  Wat mij opviel bij het NOS-journaal was dat bij de verslaggeving over het vieren van oud en nieuw natuurlijk westerse landen als Nieuw-Zeeland en Australië aan bod kwamen, maar ook niet-westerse landen als China en Japan. Deze landen volgen een heel andere jaartelling, maar ook zij vieren een christelijk feest. Nu hoeft het natuurlijk niet dat niet-westerse culturen dit vieren, maar opvallend is het wel dat de islamitische wereld in het geheel niet genoemd werd.

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Saoedie Arabie is ronduit vijandig jegens het Westen en haar inwoners. Een fatsoenlijk mens wil geen zaken doen met een regime dat vrouwen discrimineert. Een fatsoenlijk mens doet geen zaken met een regime dat ongelovigen actief de dood in wil jagen.

  Toch doen onze leiders en industriëlen vrolijk zaken met dit Saoedie Arabische tuig. Het wordt tijd dat daar een einde aan komt.

  Like

 8. fleckie zegt:

  Hypocrisie ten voeten uit: profiteren van de modernste faciliteiten door de DHIMMIES, ontworpen(hypermoderne vliegtuigen, een koninklijk jacht, in de haven van MONACO, computers, etc.)behalve dan hun mentaliteit: anderen alle. LEVENSVREUGDE. afnemen, onder dwang van “FATWAHS”.

  Like

 9. Trucker zegt:

  @ E.J. Bron 1 januari 2014 om 12:20

  “verbeter ik hier en daar wel wat in een comment!”

  🙂

  Like

 10. Trucker zegt:

  @ delamontagne 1 januari 2014 om 11:53

  “Ik woon in “Midi-Pyrenee”, ”

  ik vond het zo vanzelfsprekend dat ik er vrijwel zeker van was.
  Bofkont.

  Like

 11. Luchtpint zegt:

  In Doebai doen ze alle moeite om te hielenlikken bij het Westen, daarentegen, met zo’n vuurwerk. Tijd voor de Saoedis om die hypocrieten te bestoken met bebaarde jihadisten ?

  Het zou wat zijn !

  Like

 12. titse johan dondorp zegt:

  de moslima kreeg van ziekenhuis in opdracht rechter 9500 euro oprotpremie-aflaat.Zelf 13 jaar in keuken bekend ziekenhuis in amsterdam gewerkt.Iedere keer was bij controle met rond bakje met was achtis middel waarin vingertoppen moesten gezet voor bacterie controlle in labaratorium steeds weer de zelfde maroccaan.Ik was een kafferbile-ongelovige–In het boek staat 3 keer handen onder water :handen schoon!!Ik gelovige!Heilig boek zegt zo.Jij ongelovige.Niet bemoeien.Mij is meegedeeld iemand daar 20 jaar gewerkt:soms gaat het een jaar goed.En dan het daarop 5 keer een virus-epidemie iedere keer 20 man/vrouw baay-baay.Om geld op uitzendkrachten te besparen woreden mensen uit de afwaskeuken gehaald om patienten eten voor te bereiden.Handen niet goed gewassen met seep.Staat niet in heilig boek

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s