Nederland: Een koning die al dan niet breekt met het verleden

Screenshot_12

(Uit een artikel van Bruce Bawer)

Ik ben op zijn zachtst gezegd nooit een fan geweest van Willem-Alexander, die dit jaar de Nederlandse troon besteeg na de troonsafstand van zijn moeder. Beatrix was een berucht “appeaser” van de islam (koos er bijvoorbeeld voor om Theo van Gogh’s begrafenis over te slaan en in plaats daarvan een bezoek aan een moslim gemeenschapscentrum te brengen) en in dit opzicht leek Willem-Alexander niet ver van de Oranje boom te zijn gevallen. Precies zoals prins Charles heeft hij zichzelf publiekelijk tot een student van de islam verklaard. Bovendien overtrad hij enkele jaren terug zijn eigen grondwettelijke verplichting om over politiek te zwijgen. Hij antwoordde op publieke verklaringen door een verkozen parlementslid, Geert Wilders, door in feite te suggereren dat deze z’n mond moest houden.

Kortom, ik ben niet geneigd om veel van deze vorst te verwachten. Maar alle dingen zijn relatief en de Nederlandse schrijver Joost Niemöller betoogde onlangs dat uit Willem-Alexanders kersttoespraak aan zijn onderdanen bleek dat hij een vorst is die slimmer dan zijn moeder is over de islam. Nu, ik heb de toespraak gelezen en niet helemaal gezien, maar nogmaals, ik ben geen Nederlander en ik heb geen studie van het werk van Beatrix op dit terrein gemaakt, dus moet ik Niemöller serieus nemen als hij zegt dat de verklaringen van de nieuwe koning, behoedzaam en gecodeerd, een reëel en veelbelovend begin markeren. Terwijl Beatrix steeds “militante” kerstboodschappen afgaf, die uiteindelijk weinig meer dan partijpropaganda voor de socialistische D66 werden, vierde de toespraak van de koning, zo houdt Niemöller vol, eigenlijk de boodschap van Kerstmis – en daarmee de cultuur van het Westen – op een manier die beslist niet multicultureel was. Toen hij de haat die er bestaat in de wereld betreurde, die door generaties is doorgegeven en die leidt tot geweld en terreur, sprak hij niet het woord islam uit, maar Niemöller beweerde dat er geen twijfel over kon bestaan dat de koning “sprak over jihad”.

Ik wil Niemöller geloven, maar is zijn claim geloofwaardig? Ik denk dat we het snel genoeg zullen weten.

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: Bruce Bawer

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Koningshuis, Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Nederland: Een koning die al dan niet breekt met het verleden

 1. Tistochwat zegt:

  Je leest in sprookjesboeken weleens over ‘goede koningen’ die een zegen zijn voor hun ‘onderdanen’ waardoor dezen in voorspoed kunnen leven.
  Dergelijke koningen leven met hun ‘onderdanen’ mee, ze houden van hen, ze delen hun weelde met hen, ze lachen met hen, ze huilen met hen en ze zorgen voor hen.

  Ziet u dat ‘onze’ ‘koning’ al doen?
  Welnee! Die ‘koninklijke’ familie verwacht dit juist van ons.
  Wij worden verondersteld mee te lachen met hun geluk en mee te janken met hun leed, zoals toen die onverantwoordelijke domme lawine-toerist uiteindelijk de kraaienmars blies.
  Als W.A. inderdaad een goede ‘koning’ zou zijn, zou hij het vermogen van z’n familie aanwenden om alle ‘bezuinigingen’ (= lastenverzwaringen voor de burgers) op zich te nemen. Laat hém de pretprojecten van de rooien maar bekostigen!

  Toevallig zag ik ‘ons’ ‘kerstkoninkje’ even voorbij komen toen ik zat te zappen; wat hing-ie er ongeïnteresseerd bij terwijl hij z’n kerstpreek voorlas, bah, wat een arrogante zak hooi!
  Zou hij zich, samen met die Argentijnse nog lekker hebben laten vollopen met Kerst?
  Of zouden ze in de één of andere moskee met hun kont omhoog hebben gelegen?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat laatste vast en zeker niet, want dan moeten er eerst canera’s in de buurt zijn, anders loont het de moeite niet. Kan me ook niet verdommen, of ze dat wel of niet doen: Dat hele koningshuis had in 1980 al opgedoekt moeten worden; Tóen bestond er bijvoorbeeld al een tekort aan woningen. Het moet gezegd dat men díe dag ook nog wel van zich heeft laten hóren, althans.
   Je hebt gelijk; hij hing er ongeïnteresseerd bij! De kranten maakten er natuurlijk weer ‘ontspannen’ van; het is maar net, welke draai je er aan geeft. En dat zetten ze dan weer af tegen de ‘te zakelijke’ houding van Bea, al die jaren. In haar begintijd werd die juist weer als positief voorgesteld, tegenover de ‘toch iets te onprofessionele’ houding van Juliana destijds, die op haar beurt weer positief, want ‘warm’ beoordeeld werd tegenover de ‘te kille’ opstelling van Wilhelmina. Man, man, wat een media-poppenkast!
   Alles opdat het klootjesvolk maar blijft juichen en geloven in het sprookje van de menselijke vorst, die van zijn volk hóudt . zonder dat dat volk er ook maar één steek wijzer van wordt!
   Zelf houd ik onverkort vast aan de uitspraak van wijlen Hans van den Bergh, mede-oprichter van het RG en het NRG -al enkele malen geciteerd hier-“Met sprookjes is niets mis, maar sprookjes horen hun plaats te kennen.” Ik ben blij, dat ik die beminnelijke Heer -maar tegelijkertijd felle republikein- nog voor zijn dood heb mogen ontmoeten èn spreken.
   Zeker in deze tijd, die van het nep-oranje-jetset-paar met hun vakantiehuizen-hobby, laat zijn uitspraak zich gelden!

   Like

  • Anneke zegt:

   “Ach, ach,….tistochwat allemaal …..”. Een koning die kapitaal/materieel intens verslaafd is aan zijn UITERLIJKE weelde. Het koningshuis zou eigenlijk moeten gaan af-kicken!!! Iedere verslaving is er één te veel, ten NADELE van de samenleving. ” Joh; goede reactie”!!!

   Like

 2. Tja, het koningshuis heeft wel degelijk belangen bij het te vriend houden van de islamitische (olie)landen, met name als de (steeds stijgende) olie-aandelen een groot deel van hun mega-vermogen beïnvloedt! Dan zijn zelfs ze bereid om barbarisme door de vingers te zien!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Och en ze hoeven ook niet in een buurtje tussen de moslims te wonen, dat scheelt een slok op een borrel.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, ze hoeven, GVD, NIETS! Het zou de hoogste tijd worden, dat ze eens wat méér ‘hoeven.’ Maar geloof me: Om te beginnen krijgen we het er met een paar jaar wel door, dat ze in elk geval belasting gaan betalen. In GB en België is het al zover, dus onmogelijk is dat nou eens NIET.
    Ik geloof niet alleen, dat Geert dààr nou eens mee aan zou kunnen komen zonder dat de kiezer hem ongelijk geeft, maar tevens dat er op den duur zelfs een Kamermeerderheid voor te vinden zou zijn.
    Heel eenvoudig: Als de kiezers de monarchie niet kwijt willen, blijft de monarchie, maar de koning plus de hele kliek kunnen dan wèl eens normaal belasting gaan betalen, zoals iedereen.
    Wat is is daar, op de keper beschouwd, voor onredelijks of provocerends aan?
    Niets, dacht ik.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Zelfs al zouden die patsers 10 miljoen per jaar aan belasting betalen, dan nóg merken ze er niets van!
    Alleen al vanwege hun weigering om belasting te betalen, kunnen die lui gerust ‘a-sociaal’ genoemd worden!
    Hoe kun je het nu voor je geweten verantwoorden dat de bejaarden in dit land zo afgeknepen worden terwijl je zelf geniet van een schatrijk bestaan?
    Oh wacht, die ‘koninklijken’ hébben helemaal geen geweten!

    Like

 3. koddebeier zegt:

  Als groot aandeelhouders van de Kon.Shell zullen ze wel moeten, anders kost het euro-tjes.

  Like

 4. Yiooda zegt:


  De Nederlandse Koning Willem-Alexander,
  die lijkt met zijn gezin een voorbeeld als geen ander.
  Door oligarch-en te bezoeken en te eren,
  kan ik als zijn onderdaan echter niet veel leren.

  Evenals zijn opvoeder en moeder Beatrix,
  knielden zij voor allah van de olie, dus ook niks.
  Ook Maxima ging door de knieën, het hoofd bedekt,
  en het Nederlandse volk werd wederom genekt.

  Yiooda

  Like

 5. luckybee zegt:

  De Nederlandse koningshuis was door de Wener Congres tot stand gekomen en niet door de Nederlandse parlement; het is illegaal.

  Like

 6. Martha N zegt:

  Bruce Bawer heeft een goede opmerkingsgave.

  Wat we van deze koning kunnen verwachten is nietszeggendheid.
  Was Bea uitgesproken rood (kun je zijn als een van de rijkste vrouwen ter wereld) en tegen Wilders, is het standpunt van deze koning (ik wil hem niet “onze koning noemen” zal hij eerst moeten bewijzen) niet duidelijk.
  In zijn Kersttoespraak heeft hij zorgvuldig elk woord tot aanstoot vermeden, het was een totaal nietszeggende toespraak.
  “Onze regering was tevreden”, goed gedaan Willem, maar het gaat er niet om of onze “regering” tevreden is, maar of WIJ het volk (zijn volk) tevreden is.
  WIJ, zijn mensen en z.g. onderdanen, zouden voor hem, boven alle regeringsleiders uit, het allerbelangrijkste moeten zijn.
  Onze welvaart, onze tevredenheid gaat boven het tevreden zijn van Brussel en onze politieke leugenaars met de rode media.
  Uit NIETS maar dan ook niets blijkt dat hij het voor ONS, zijn eigen mensen opneemt.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   “Uit NIETS maar dan ook niets blijkt dat hij het voor ONS, zijn eigen mensen opneemt.”

   Nee natuurlijk niet want dat doet die paalworm toch ook niet?!!!
   En dat zal hij ook NOOIT doen.
   Het gaat hem er alleen maar om dat-ie z’n meer dan weelderige luizenleventje kan blijven leiden met onze hartelijke ‘gedoogsteun’!
   De ‘oranje-gezinden’ die zo dom zijn als haverstro, blijven zich letterlijk bezeiken (excusez le mot) zodra ze hem en z’n familie aanschouwen.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ik heb helemaal niets met dit sprookje van Grimm, het Oranje-theater. Reeds heeft @Theresa Geissler, en @Tistochwat er al het nodige over gezegd, waarbij ik mij van harte aansluit.

  Like

 8. Jean zegt:

  Hoogdringend tijd dat profitariaat in heel Europa bij het huisvuil te zetten, de decadentie van die circussen is degoutant en misdadig.
  Persoonlijk zal ik nooit een stem geven aan politiek gespuis dat pro is voor dat waardeloos profitariaat.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  De interpretatie van Joost Niemoller aangaande de Kersttoespraak van de Koning, doet mij denken aan de iterpretaties die al ooit zijn gedaan over de kwatrijnen van Nostradames. De een ziet er dit in, de ander dat, en weer een ander weet zeker dat hij de wijsheid in pacht heeft. Maar weten wat de Koning werkelijk bedoelt doet niemand. Zijn omfloerste uitspraken zouden zelfs een negatief karakter kunnen hebben. De uitspraken van zijn moeder waren vvor mij niet erg fris, maar zij kwam wel recht voor zijn raap voor haar mening uit. Onze vorst die zich verschuilt achter een soort kwatrijnen gelijk als die van Nostradames, vertelt ons niets meer en minder dan een lege boodschap. Hij zegt veel, maar tegelijkertijd heeft hij het nergens over. Manneken Pis Pechtold, de grootste zeikerd die er op de aardkloot rondloopt, zou het nog beter doen.

  Like

 10. wouteenhoorn zegt:

  Kan iemand bewijzen dat die man dat zelf heeft geschreven. Iedereen lijkt dat voetstoots aan te neen. Volgens mij. wordt het uit het linkse instructieboek gehaald.

  Like

 11. wouteenhoorn zegt:

  nemen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s