“Friends, Romans and countrymen, lend me your ears. If you have tears prepare to shed them now!”*

Screenshot_22

(Door: trias politica)

Allereerst de beste wensen voor komend jaar aan alle lezers. Maar valt er eigenlijk wel zoveel te vieren?
2014 wordt een belangrijk Europees jaar, dat staat vast. Niet alleen wordt er een nieuw Europees parlement gekozen, ook verandert de samenstelling van de Europese Commissie en krijgen we een nieuwe voorzitter van de Europese Raad. Kortom, genoeg kwesties die voor vuurwerk zouden kunnen zorgen. Maar de vraag is of er veel verandert, de Europese mammoettanker ligt vast op federale koers en degene die het roer direct dan wel indirect om zou kunnen gooien, de Duitse Bundeskanzlerin, lijkt vooral in te zetten op een nóg verdergaande politieke integratie. Een somber vooruitzicht voor diegenen die van mening zijn dat de kracht van Europa juist gelegen is in haar verscheidenheid en die pleiten voor behoud van zelfstandige natiestaten.
In eigen land zullen de mensen de mega bezuinigingen van Rutte II daadwerkelijk in hun portemonnee gaan voelen. Alles wordt duurder: een biertje, een sigaartje, ja zelfs kraanwater wordt extra belast. Burgers en bedrijven worden uitgeknepen om de gapende gaten van een falende en veel te omvangrijke overheid te dichten. En het ergste is nog: het helpt geen zier, integendeel. Van de Laffer curve heeft Rutte II blijkbaar nog nooit gehoord. U zult betalen!

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Friends, Romans and countrymen, lend me your ears. If you have tears prepare to shed them now!”*

 1. Trucker zegt:

  Kompleet off topic maar daar ik van deze zaak niks afweet eens bovenop pimpen.
  Weet iemand of dit waar is want ik heb het niet zo begrepen op kerels die hun vrouw in elkaar meppen, ik weet het heeft niks met Geert Wilders te zien maar heeft die vent zijn vrouw in elkaar gemept ? (meerdere keren volgens ElsevierNL)

  http://www.elsevier.nl/Cultuur–Televisie/nieuws/2014/1/PVVer-Dion-Graus-doet-aangifte-tegen-presentator-Jeroen-Pauw-1437227W/

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Een zinsnede uit het verhaal; ook het Romeinse Rijk is uiteindelijk aan haar imperialisme ten onder gegaan…En dit roep ik al vele, vele jaren. Het begon met Julius Cesar, daarachter kwamen Karel de Grote en zijn drie zonen die het gesplitste rijk na Karel de Grote gingen bestieren. Ook was daar de 80 jarige oorlog, Napoleon, Hitler, en nu dus de E.U. als negende in de rij. Wie de geschiedenis kent, zal het heden begrijpen volgens het gezegde. Maar het vak geschiedenis kan men maar beter van de scholen weren, daar de mens er in de eeuwen ervoor en nu verkiest om liever dom te blijven.

  Like

  • sylvia Groot zegt:

   De schoolkinderen worden domgehouden en domgemaakt. Als ik hoor wat een onnozele opmerkingen mijn jonge afgestudeerde collega af en toe maakt, wordt ik er triest van. Ze kan er niets aan doen, het onderwijs gaat niet meer de breedte in, ze is gehersenspoeld en heeft niets geleerd over onze eigen cultuur. De simpelste spreekwoorden zijn haar onbekend gebleven. Heel erg voor de toekomst.

   Like

 3. sylvia Groot zegt:

  >>>de mega bezuinigingen van Rutte II <<<

  Lees: de mega lastenverzwaringen van Rutte II.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik ben bang dat 2014 een jaar wordt met veel bloed en tranen gaat worden.Ik hoop van niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s